×
Κατασκευή Ιστοσελίδων WordPress Joomla wordpress vs html/css
×
Κατασκευή Eshop Woocommerce Opencart Magento Shopify
×
Προώθηση Ιστοσελίδων Digital Marketing Μαθήματα Facebook Σεμινάρια Linkedin Μαθήματα Instagram Σεμινάρια Twitter Μαθήματα Pinterest
×
Σεμινάρια JAVA Μαθήματα PHP Σεμινάρια MySQL
×
Μαθήματα Excel Σεμινάρια VBA Σεμινάρια Photoshop Μαθήματα PowerPoint Σεμινάρια Word Μαθήματα Προγραμματισμού Πληροφορική στο δημοτικό

balatsoukas logo balatsoukas.com

Σεμινάριο Microsoft Word

Σεμινάριο Microsoft Word. Εκπαίδευση ενηλίκων στην επεξεργασία κειμένου. Σεμινάρια Microsoft Word για ενήλικες.

Εκπαιδευτής Ενηλίκων Νικόλαος Μπαλατσούκας Τηλ. (+30) 6977676785

Το Microsoft Word είναι το δημοφιλέστερο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου. Αποτελεί το πρότυπο της αγοράς στο συγκεκριμένο τομέα. Είναι το εργαλείο που χρησιμοποιείται κατά κόρον στη γραμματεία κάθε επιχείρησης. Διδάσκεται στα σεμινάρια ενηλίκων εδώ και περισσότερα από είκοσι χρόνια. Επίσης αποτελεί αναγκαία γνώση που δίνει μόρια για τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη στο δημόσιο. Επιπλέον η πιστοποίηση στη γνώση επεξεργασίας κειμένου αποτελεί απαραίτητο προσόν για την προαγωγή υπαλλήλων τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Μαθήματα word

Για όλους αυτούς τους λόγους πάρα πολλοί άνθρωποι όλων των ηλικιών δείχνουν έντονο ενδιαφέρον και παρακολουθούν μαθήματα word. Επίσης για τον ίδιο λόγο συνεχίζεται αμείωτο το ενδιαφέρον για τα σεμινάρια word. Η αιτία για αυτό έγκειται στην εξειδίκευση της γνώσης. Σε γενικές γραμμές το word θεωρείται ένα απλό πρόγραμμα που διδάσκεται ήδη από τις τελευταίες τάξεις της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Δηλαδή οι μαθητές του δημοτικού σχολείου έχουν ήδη παρακολουθήσει μαθήματα Word. Όμως οι ανάγκες εκπαίδευσης ενηλίκων είναι πολύ διαφορετικές. Η χρήση του word σε πραγματικές συνθήκες εργασίας απαιτείται πολύ καλή γνώση του προγράμματος. Αυτό προϋποθέτει πολύ καλή εκπαίδευση στα σεμινάρια ενηλίκων.

Πιστοποίηση Microsoft Word

Η τεράστια ανάγκη της αγοράς σε ανθρώπους με ικανοποιητική γνώση Microsoft Word οδήγησε στη δημιουργία οργανισμών πιστοποίησης. Για να πάρει κάποιος την πιστοποίηση θα πρέπει να δώσει εξετάσεις. Για αυτό παρακολουθεί σεμινάρια word τα οποία συνήθως διοργανώνονται από τα ίδια τα κέντρα πιστοποίησης. Υπάρχουν όμως πολλοί ενήλικες οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σεμινάρια word. Αυτό μπορεί να συμβαίνει για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος αφορά τα ωράρια εργασίας που δεν του επιτρέπουν να βρει το χρόνο παρακολούθησης του σεμιναρίου. Και ο δεύτερος λόγος αφορά περιπτώσεις μεγαλύτερων ηλικιών. Σε αυτές τις δύο περιπτώσεις καλό είναι να επιλέξει κάποιος ιδιαίτερα μαθήματα word.

Ιδιαίτερα μαθήματα microsoft world

Μια από τις συνέπειες της μεγάλης εξάπλωσης της πληροφορικής και ιδίως των προγραμμάτων της microsoft όπως είναι το word και το excel έχουν καταστήσει σαφές ότι κάποιες απλές διαδικασίες είναι εύκολο κάποιος να τη κάνει μόνος του. Αυτό είναι αληθές. Όμως υπάρχει ένα σύνολο παραμέτρων οι οποίες εμποδίζουν κάποιους ανθρώπους οι οποίοι είναι εντελώς αρχάριοι κάποιους ανθρώπους που βρίσκονται σε μεγαλύτερη ηλικία αυτό να το κάνουν αυτό. για παράδειγμα όταν ένας άνθρωπος δεν έχει διδαχτεί ποτέ του την επεξεργασία κειμένου θα είναι αρκετά δύσκολο να αρχίσει να γράφω και να χρησιμοποιεί τη μορφοποίηση και να αποθηκεύει Και να τυπώνει. αυτός ο άνθρωπος Δεν είναι απαραίτητο να παρακολουθήσει ένα πλήρες σεμινάριο microsoft word. Οι λόγοι για τους οποίους δεν του προτείνουμε να παρακολουθήσει το σεμινάριο είναι δύο. ο πρώτος λόγος είναι το σεμινάριο θα αποκτήσει πολύ περισσότερες πληροφορίες από όσες χρειάζεται και ενδεχομένως να χαθεί μέσα σε αυτό το σύνολο των πληροφοριών. Ο δεύτερος λόγος είναι διότι σε ένα σεμινάριο world δεν θα προλάβει να κάνει εξάσκηση της πολύ συγκεκριμένες και λίγες απαιτήσεις που έχει για την εργασία του. ας πάρουμε Για παράδειγμα έναν εκπαιδευτικό ο οποίος θέλει να τυπώνει ο ίδιος τα διαγωνίσματα που θα βάλεις τα παιδιά. Παραμένοντας στο παράδειγμα του εκπαιδευτικού θα μπορούσε κάποιος δάσκαλος να θέλει να φτιάχνει σημειώσεις που θα μοιράσει τυπωμένες στους μαθητές του. το σύνολο των γνώσεων που απαιτούνται για αυτή τη διαδικασία είναι ένα πάρα πολύ μικρό υποσύνολο των τεχνικών δυνατοτήτων του word. σε αυτές τις περιπτώσεις ο εκπαιδευτικός καλό θα είναι να παρακολουθήσει 2-3 ιδιαίτερα μαθήματα στο microsoft word. Θα ήταν ακόμα καλύτερο να διατήρησε την επαφή με τον εκπαιδευτή ενηλίκων μέχρις ότου μέσα από την πρακτική του εμπειρία επιβεβαιώσει ότι μπορεί πραγματικά να χρησιμοποιήσει εύκολα και άνετα τα όσα έμαθε. μία μεγάλη παγίδα που πέφτουν σε παρακολουθούν τα σεμινάρια word είναι ότι δεν προχωρούν αμέσως ενσωμάτωση αυτών στην καθημερινή τους εργασία. η επεξεργασία κειμένου μέσα από το microsoft word ένα πάρα πολύ πρακτικό θέμα το οποίο αν δεν το χρησιμοποιεί κανείς καθημερινά το ξεχνάει.

Εκπαίδευση ενηλίκων στο microsoft word

Για τους παραπάνω λόγους σε κάθε σεμινάριο ενηλίκων το πρώτο πράγμα που ρωτάμε είναι ποιες είναι οι ιδιαίτερες απαιτήσεις των εργαζομένων που ήρθε να το παρακολουθήσουν. αυτό δεν συμβαίνει μόνο στο microsoft word. Συμβαίνει σε όλα τα σεμινάρια εκπαίδευσης πάνω σε προγράμματα της microsoft αλλά και σε όλα τα σεμινάρια ενηλίκων γενικότερα. Εάν δεν ακολουθήσει πρακτική εξάσκηση τότε ο εργαζόμενος σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεχάσει όλα όσα έμαθε. Κατά τη γνώμη μου το σημαντικότερο ζήτημα στην εκπαίδευση ενηλίκων είναι να καταφέρουμε να δώσουμε στον εκπαιδευόμενο τρόπους για να βελτιώσει την καθημερινή του εργασία και να αυξήσει την παραγωγικότητά του στην εταιρεία ή στον οργανισμό όπου εργάζεται. Στην επαίδευση ενηλίκων είναι πολύ χρήσιμα και τα μαθήματα powerpoint. Εδώ μπορείτε να δείτε ένα ολοκληρωμένο σεμινάριο powerpoint σχεδίασης διαφανειών.

Σεμινάριο microsoft word advanced

Σε ένα σεμινάριο world μπορεί κάποιος να μάθει τις βασικές χρήσεις αυτού του τόσο ισχυρού προγράμματος επεξεργασίας κειμένου. Όσοι θέλουν να εμβαθύνουν περισσότερο θα πρέπει να παρακολουθήσουν ένα σεμινάριο microsoft word advanced το οποίο καλύπτει προηγμένα θέματα και παρουσιάζει ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων του προγράμματος. Στο σεμινάριο word advanced καλύπτονται εξειδικευμένες και προχωρημένες λειτουργίες το microsoft word. Αυτές οι λειτουργίες αφορούν τη διαχείριση πολύπλοκων εγγράφων και ακόμα περισσότερο η χρήση διαδραστικών εγγράφων. Σε αυτό το σεμινάριο παρουσιάζεται επίσης μακροεντολές καθώς και δυνατότητες παραμετροποίησης του προγράμματος. Σε γενικές γραμμές ο πυρήνας του σεμιναρίου world advance αφορά τις δυνατότητες αυτοματοποίησης του word.

Η γλώσσα vba στο microsoft word

Η γλώσσα προγραμματισμού vba είναι μία παραλλαγή της visual basic η οποία εκτελείται μέσα από τα προγράμματα του microsoft office. Προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων visual basic for applications. Σε γενικές γραμμές θα χαρακτηρίζαμε τη VBA ως μια απλή γλώσσα προγραμματισμού. Τα μαθήματα vba δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερες δυσκολίες. Στα σεμινάρια vba παρουσιάζεται η εκτέλεση της γλώσσας αυτής μέσω του προγράμματος excel. Όμως υπάρχει δυνατότητα να εκτελεστεί και μέσα από το πρόγραμμα microsoft word και να αυτοματοποιήσει πολλές από τις λειτουργίες του. Το πρώτο βήμα είναι να δημιουργήσουμε προγράμματα vba στο word ή να μεταβούμε στις επιλογές και μέσα από την προσαρμογή κορδέλας να ενεργοποιήσουμε την καρτέλα του προγραμματιστή. Όταν το κάνουμε αυτό θα δούμε ένα περιβάλλον στο οποίο μας δίνεται η δυνατότητα να φτιάξουμε buttons καθώς και άλλα εργαλεία ελέγχου. Μία από τις λειτουργίες που μπορεί να κάνει vba στο word είναι να προσπελάσει όλες τις παραγράφους μέσω μιας μακροεντολής. Εφόσον θα αποκτήσουμε τη δυνατότητα να διατρέξουν όλες τις παραγράφους στη συνέχεια μπορούμε να κάνουμε μορφοποίηση κατά περίσταση. Η καλή γνώση της γλώσσας vba για το word μας επιτρέπει να κάνουμε πράγματα τα οποία δεν είναι εφικτά από τις έτοιμες επιλογές που μας δίνει το ίδιο το πρόγραμμα.

Κείμενα κατάλληλα για την προώθηση ιστοσελίδων

Ένα άλλο παράδειγμα που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τη vba θα μπορούσε να είναι ο έλεγχος του μήκους κειμένου των παραγράφων. Όταν χρησιμοποιούμε το πρόγραμμα yoast seo για την προώθηση ιστοσελίδων τότε μία από τις απαιτήσεις της βελτιστοποίησης που μας ζητάει είναι η παραπέρα την έχουν μήκος μέχρι 150 λέξεις ενώ η απόσταση από κεφαλίδα σε κεφαλίδου να είναι το πολύ 300 λέξεις. Συνήθως αυτό γίνεται εμπειρικά μέσα από το wordpress. όμως θα μπορούσαμε να φτιάξουμε μία μακροεντολή του microsoft word η οποία να κάνει αυτό τον έλεγχο όσο είμαστε ακόμα στο microsoft word. αυτή η δυνατότητα θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν όσοι γράφουν κείμενα για την προώθηση ιστοσελίδων. Εάν μπείτε στις διαδικτυακές πλατφόρμες τηλεργασίας όπως είναι το fiver ή το people per hour η το upwork τότε θα δείτε ότι υπάρχει μία πολύ μεγάλη ζήτηση για αρθρογράφους. Όσο καλύτερα κάνει τη δουλειά του ένας αρθρογράφος τόσο πιο περιζήτητος θα είναι για την προώθηση ιστοσελίδων. Μία πολύ καλή ενέργεια που μπορεί να κάνει ένας αρθρογράφος είναι να φτιάξει μία μακροεντολή με χρήση της VBA η οποία να βελτιστοποιεί τοπικά το κείμενο προτού το στείλει στον κατασκευαστή της ιστοσελίδας. Από την εμπειρία μου στην προώθηση ιστοσελίδων μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι όταν το κείμενο έρχεται βελτιστοποιημένο σε ικανοποιητικό βαθμό τότε ο χρόνος για το ανέβασμα αυτού περιορίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό. Η καλή αρθρογράφοι είναι περιζήτητοι. Εάν θέλετε να βγάλετε ένα έξτρα εισόδημα πότε μία πολύ καλή επιλογή είναι να γράφετε κείμενα για την προώθηση ιστοσελίδων.