Πως να δημιουργήσετε youtube api key

Σε αυτό το άρθρο δείχνουμε αναλυτικά τα βήματα για να μάθετε να δημιουργείτε YouTube API key. Απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεκινήσουμε είναι να έχουμε ήδη αποκτήσει κάποιο gmail ώστε να έχουμε πρόσβαση στις υπηρεσίες της Google. Άλλωστε καλό θα είναι να γνωρίζετε ότι εάν αποφασίσετε να ασχοληθείτε με κατασκευή και προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων θα χρειαστείτε σίγουρα ένα gmail. Διότι μέσα από αυτό μπορείτε να αξιοποιείτε τις υπηρεσίες της Google. Από τις πιο απλές όπως για παράδειγμα το Google analytics και από το Google search console. Μέχρι τις πιο συνθέτες που περιλαμβάνουν οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε πάνω στην κατασκευή και προγραμματισμό ιστοσελίδας. Το YouTube API key χρησιμοποιείται στο youtube. To YouTube API είναι ένα από τα πολλά API που έχει δημιουργήσει η google. Άλλο ένα API που χρησιμοποιούμε συνήθως στην κατασκευή ιστοσελίδων είναι το google maps API.

Δημιουργία YouTube API key βήμα προς βήμα

Ήδη έχουμε κάνει login στο gmail μας:

login στο gmail

Μεταβαίνουμε στη διεύθυνση: https://console.cloud.google.com/apis/library:

api library

Την πρώτη φορά που μπαίνουμε μας ζητάει να αποδεχτούμε τους όρους χρήσης:

όροι χρήσης api key

Επιλέγουμε YouTube Data API v3:

YouTube Data API v3

Πατάω στο μπλε button "Enable" πάνω πάνω:

Enable YouTube Data API

Περιμένουμε λίγο, όσο κάνει την ενεργοποίηση:

ενεργοποίηση YouTube Data API

Ενεργοποιήθηκε:

ολοκλήρωση ενεργοποίησης YouTube Data API

Και δημιουργήθηκε το πρώτο project.

το πρώτο project

Επιλέγουμε το project:

Επιλέγουμε το project

Πατάμε "MANAGE":

MANAGE API

Πατάμε "Create Credentials":

Create API Credentials

Επιλέγουμε τύπο του API:

Επιλέγουμε τύπο του API

Συγκεκριμένα θα επιλέξουμε "YouTube Data API v3":

επιλέγουμε YouTube Data API v3

Ρυθμίζουμε και τις υπόλοιπες παραμέτρους:

Ρυθμίζουμε παραμέτρους API

Πήραμε το API key. Τώρα πατάμε το link "restrict key":

restrict key

Επιλέγουμε "IP addresses" και στη συνέχεια πατάμε "ADD AN ITEM":

ADD AN ITEM

Δώσαμε την IP διεύθυνση και έγινε η προσθήκη στοιχείου:

προσθήκη στοιχείου

Επιλέγουμε τον τύπο του ΑPI:

τύπος του ΑPI

Συγκεκριμένα θα επιλέξουμε "YouTube Data API v3":

YouTube Data API v3 και πάλι

Πατάμε SAVE για να ολοκληρωθεί η διαδικασία:

SAVE

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε. Πατάμε "Cancel".

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε

Πλέον μπορούμε να αντιγράψουμε το API key.

αντιγράφουμε το API key

Είναι το API key που θα επικολλήσουμε στο wordpress, στο magento ή σε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή μας το ζητήσει.

YouTube API key για την κατασκευή Eshop Magento

Είναι απαραίτητο να μάθουμε να δημιουργούμε YouTube API key διότι πολλές εφαρμογές το ζητάνε. Για παράδειγμα εάν πάμε να τοποθετήσουμε YouTube video σε e-shop magento θα μας ζητήσει το YouTube API key. Σε άλλους τύπους eshop, όπως για παράδειγμα στο prestashop ή στο opencart ή στο woocommerce δεν είναι απαραίτητο να αποκτήσουμε YouTube API key. Το magento αποτελεί τον πιο αξιόπιστο τρόπο κατασκευής ηλεκτρονικού καταστήματος. Σε γενικές γραμμές αυτή η αξιοπιστία πηγάζει από πολλές μικρές επιλογές ασφαλείας που έχει λάβει η εταιρεία. Μία από αυτές είναι η απαίτηση για απόκτηση YouTube API key ώστε να αποκτήσουμε το δικαίωμα δημοσίευσης βίντεο σε ηλεκτρονικό κατάστημα magento.

YouTube API key στη δημιουργία eshop

Βεβαίως αυτη η ανάγκη δεν υπάρχει μόνο στο magento. Η ασφάλεια αποτελούν πολύ σημαντικό ζήτημα και πλέον όλα τα λογισμικά κατασκευής e-shop αργά ή γρήγορα ενσωματώνουν επιλογές ασφαλείας στις διαδικασίες τους. Μη σας προκαλεί έκπληξη εάν σε λίγο καιρό θα δείτε ανάλογες απαιτήσεις από το opencart ή το PrestaShop. Διότι η ασφάλεια είναι το σημαντικότερο ζήτημα τόσο στην κατασκευή ιστοσελίδων όσο και στη δημιουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων. Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκε το YouTube API key. Η Google θέλει να παρακολουθεί με ποιο τρόπο χρησιμοποιούμε το YouTube και να αποτρέψει κακόβουλη χρήση. Με αυτό τον τρόπο η google ελέγχει την ταυτότητα του χρήστη που χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της. Για να μπορέσουμε να εισάγουμε ένα βίντεο στο magento θα πρέπει να έχουμε το YouTube API key. Με αυτό τον τρόπο επιβραβεύεται η δημιουργία e-shop σύμφωνα με τους κανόνες της Google. Σε γενικές γραμμές όσο πιο πιστά ακολουθούμε τις οδηγίες της Google τόσο ψηλότερα θα ανέβει στις μηχανές αναζήτησης στο ηλεκτρονικό κατάστημα που φτιάχνουμε. Εδώ μπορείτε να δείτε όλους τους τρόπους για τη δημιουργία e-shop.

YouTube API key για την προώθηση ιστοσελίδων

Η χρήση του YouTube API key είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη όταν επιδιώξουμε να κάνουμε προώθηση της ιστοσελίδας μας στην Google. Εφόσον θέλουμε να επιτύχουμε κατάταξη στις πρώτες θέσεις της συγκεκριμένης μηχανής αναζήτησης τότε θα πρέπει να ακολουθήσουμε όσο πιο πιστά γίνεται τις οδηγίες που δίνει η Google. Η πιστή τήρηση των κανόνων της Google επιβραβεύεται με την κατάταξη στην πρώτη θέση των αποτελεσμάτων. Εδώ αξίζει τον κόπο να σημειώσουμε ότι η δημιουργία του YouTube API key δεν έγινε τυχαία από τη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο. Η Google δημιούργησε αυτό το κλειδί για να ελέγχει τη δραστηριότητα ocean δημοσιεύουν και αναπαράγουν βίντεο. Εάν θέλουμε να κάνουμε καλά την προώθηση της ιστοσελίδας μας θα πρέπει να λάβουμε υπόψη αυτή την επιλογή της Google. Άλλωστε αυτό ακριβώς σημαίνει προώθηση ιστοσελίδας. Το SEO είναι η προσπάθεια να διαμορφώσουμε το περιεχόμενο μας με τον τρόπο που μας υποδεικνύει η Google. Εάν το κάνουμε αυτό θα ανταμειφθούμε με την κατάταξη στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων. Όσο περισσότερες τεχνικές seo γνωρίζουμε τόσο καλύτεροι γινόμαστε στην προώθηση site.

Γιατί χρειάζεται το YouTube API key στην κατασκευή ιστοσελίδων

Στην κατασκευή ιστοσελίδων προκύπτουν συνεχώς νέες ανάγκες. Κάποιες από αυτές καλύπτονται με τις παλιές γνώσεις ενώ για κάποιες νέες είναι απαραίτητο να αποκτήσουμε νέες γνώσεις και νέες τεχνικές πάνω στη δημιουργία site. Ας μείνουμε για παράδειγμα στην δημοσίευση YouTube βίντεο εντός ιστότοπου. όταν κάνουμε κατασκευή ιστοσελίδας πολλές φορές χρειάζεται να κάνουμε embed ένα YouTube video. Η διαδικασία γίνεται πολύ απλά κάνοντας copy paste τον κώδικα που μας δίνει το YouTube μέσα στον κώδικα html της ιστοσελίδας μας. Η απλή γνώση στοιχειωδών εντολών της html επαρκεί για να κάνουμε αυτή την ενσωμάτωση video την ώρα που δημιουργούμε ένα site. Η κατάσταση όμως δυσκολεύει εάν θέλουμε να ενσωματώσουμε ολόκληρο το κανάλι ή εάν θελήσουμε να ενσωματώσουμε live streaming μέσα σε μία ιστοσελίδα. Εδώ δεν αρκεί το copy-paste του απλού html. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται να αποκτήσουμε YouTube API key ώστε να καταφέρουμε να κάνουμε embed το περιεχόμενο που θέλουμε. Και δεν είναι η μοναδική περίπτωση ανάγκης YouTube API key κατά τη δημιουργία ιστότοπων. Πλέον η τεχνολογία προχωράει και αν θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί θα πρέπει να μάθουμε τις τεχνικές της Google. Τα πιο συνηθισμένα API για την κατασκευή ιστοσελίδων είναι το youtube API και το google maps API.

Μαθήματα κατασκευής ιστοσελίδων

Στην ιστοσελίδα μου φροντίζω να δημοσιεύω οτιδήποτε θεωρώ χρήσιμο πάνω στην κατασκευή ιστοσελίδων. Το άρθρο που διαβάζετε αυτή τη στιγμή εκτιμώ ότι αποτελεί μία πολύ χρήσιμη γνώση για όσους θέλουν να εμβαθύνουν λίγο παραπάνω πάνω σε τεχνικές δημιουργίας site. Τα μαθήματα κατασκευής ιστοσελίδων ξεκινούν από απλές γνώσεις html και συνεχίζεται με μαθήματα css and JavaScript. Η βασική γνώση κατασκευής ιστοσελίδων είναι το html. Με τη γλώσσα html δημιουργούμε το περιεχόμενο των ιστοσελίδων. Εισάγουμε τα κείμενα και τις εικόνες. Και μετά ακολουθεί το CSS. Στα μαθήματα css μαθαίνουμε πώς να κάνουμε μορφοποίηση. Ουσιαστικά στα σεμινάρια css μαθαίνουμε πως να μορφοποιούμε το περιεχόμενο που δημιουργήσαμε με το html. Ενώ με την JavaScript μαθαίνουμε πως να κάνουμε τα πρώτα βήματα για τον προγραμματισμό στο διαδίκτυο. Εδώ μπορείτε αν ενημερωθείτε σχετικά με περιεχόμενα των μαθημάτων javascript. Tα μαθήματα κατασκευής ιστοσελίδων δεν τελειώνουν ποτέ υπό την έννοια ότι πάντα βγαίνει κάτι καινούργιο το οποίο πρέπει να μάθουμε. Οι τεχνολογίες διαδικτύου συνεχώς εξελίσσονται συνεπώς προστίθενται διαρκώς νέα μαθήματα κατασκευής ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων. Σε αυτή την ιστοσελίδα θα ενημερώνεστε συνεχώς για τις νέες τεχνικές δημιουργίας ιστότοπων. Εδώ βρίσκεται η κεντρική σελίδα που έχω δημιουργήσει για τα μαθήματα κατασκευής ιστοσελίδων.

Εκπαίδευση ενηλίκων στην πληροφορική. Πως να επιλέξετε σεμινάρια μαθήματα ή σεμινάρια σε θεματικές ενότητες πληροφορικής.