×
Κατασκευή Ιστοσελίδων WordPress Joomla wordpress vs html/css
×
Κατασκευή Eshop Woocommerce Opencart Magento Shopify
×
Προώθηση Ιστοσελίδων Digital Marketing Μαθήματα Facebook Σεμινάρια Linkedin Μαθήματα Instagram Σεμινάρια Twitter Μαθήματα Pinterest
×
Σεμινάρια JAVA Μαθήματα PHP Σεμινάρια MySQL
×
Μαθήματα Excel Σεμινάρια VBA Σεμινάρια Photoshop Μαθήματα PowerPoint Σεμινάρια Word Μαθήματα Προγραμματισμού Πληροφορική στο δημοτικό

balatsoukas logo balatsoukas.com

Πότε θα βγει το site στην πρώτη σελίδα της google

Πότε θα βγει στην πρώτη σελίδα της google ένα site. Ποιος είναι ο χρόνος ανόδου νέου eshop στην κορυφή των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης.

Εκπαιδευτής Ενηλίκων Νικόλαος Μπαλατσούκας Τηλ. (+30) 6977676785

Σε αυτό το άρθρο δίνουμε την απάντηση στο ερώτημα πότε θα βγει στην πρώτη σελίδα της google. Είναι μία ερώτηση που κάνουν όλοι οι ιδιοκτήτες ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή του e-shop η του site. Και είναι πολύ λογικό να βιάζονται να αναρριχηθούν στην πρώτη σελίδα της Google διότι η παρουσία τους εκεί εγγυάται κέρδη για την επιχείρηση.

Γιατί να ανέβω στην πρώτη σελίδα της Google

Ήδη σε προηγούμενο άρθρο μας έχουμε δώσει απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Πολύ Απλά όταν ένα ζεστό το πως βρίσκεται στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης τότε έχει εγγυημένη επισκεψιμότητα. Και μάλιστα επισκεψιμότητα από το κοινό που θέλει να αγοράσει τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της επιχείρησης. Ναι άλλα λόγια όταν καταφέρουμε να πλασαριστούμε στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης της Google για σημαντικές Και ανταποδοτικές λέξεις-κλειδιά τότε είναι σαν να έχουμε ανοίξει ένα νέο κατάστημα της επιχείρησης. Η πρώτη σελίδα της Google φέρνει σταθερό κέρδος.

Πότε θα βγει το site στην πρώτη σελίδα της google

Πότε θα βγει στην πρώτη σελίδα της Google

Η απάντηση στο ερώτημα εξαρτάται από κάποιες παραμέτρους. Για να μπορέσουμε να έχουμε μία εκτίμηση θα πρέπει να ξέρουμε την απάντηση στα ακόλουθα ερωτήματα:

ποιςο είναι ο ανταγωνισμός στο seo

Στη συνέχεια του άρθρου εξετάζουμε μία προς μία τις απαντήσεις ώστε να έχουμε μία εκτίμηση σχετικά με το πόσο γρήγορα θα ανέβει μία σελίδα στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων.

Βελτιστοποίηση ιστοσελίδας

Για να αρχίσει να τρέχει ο χρόνος αναμονής μέχρι να ανέβει η ιστοσελίδα στην πρώτη σελίδα της Google θα πρέπει να προηγηθεί η διαδικασία της βελτιστοποίησης. Αυτό σημαίνει να τοποθετήσουμε τις λέξεις κλειδιά σε κομβικά σημεία κλειστά τόπου ώστε να διευκολύνουμε την Google να καταλάβει ότι ο ιστότοπος έχει περιεχόμενο συναφή με αυτές τις λέξεις κλειδιά. Η βελτιστοποίηση ιστοσελίδας είναι το on site seo. Κατά τη βελτιστοποίηση βελτιώνουμε και την ταχύτητα ιστοσελίδας. Ένας ιστότοπος με αργή ταχύτητα θα δυσκολευτεί πολύ να κατακτήσει την κορυφή της googe. Η ταχύτητα της ιστοσελίδας είναι από τους κρισιμότρους παράγοντες που εξετάζει η google. Εάν έχει προηγηθεί η βελτιστοποίηση ήδη κατά την κατασκευή της ιστοσελίδας τότε πιθανότατα με κάποιες λέξεις κλειδιά είδη να βρίσκεται ο ιστότοπος στις πρώτες θέσεις της κατάταξης των μηχανών αναζήτησης. Εδώ να σημειωθεί ότι εμείς κάθε φορά που κατασκευάζουμε e-shop είδη δημιουργούμε ιστοσελίδα πάντα μεριμνούμε ώστε να είναι βελτιστοποιημένο για τις μηχανές αναζήτησης. Είμαστε ειδικοί στη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων.

Ποιότητα περιεχομένου

Εκτός από τη βελτιστοποίηση του περιεχομένου είναι σημαντικό να έχουμε ποιοτικό περιεχόμενο το οποίο να δίνει απαντήσεις στις αναζητήσεις των ανθρώπων που θέλουν να βρουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας. Όσο καλύτερες είναι οι απαντήσεις που δίνουμε στο κοινό τόσο γρηγορότερα και τόσο ψηλότερα θα ανέβουμε στην Google. Το περιεχόμενο είναι τα άρθρα και τα βίντεο. Ας πάρουμε για παράδειγμα ένα κομμωτήριο η μία εταιρεία που ασχολείται με το χώρο της ομορφιάς. Η κάθε γυναίκα έχει διαφορετικούς προβληματισμούς και ψάχνει διαφορετικά προϊόντα. Ομως σε γενικές γραμμές όλες κάνουν παρόμοιες ερωτήσεις που αφορούν το κόστος την ποιότητα και τις διαφορετικές επιλογές που χαρακτηρίζουν κάθε προϊόν. Όταν ένα κομμωτήριο η μία εταιρεία καλλυντικών και γενικότερα μία εταιρεία προϊόντων ομορφιάς δώσει απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις τότε έχει δρομολογήσει την άνοδο της στις μηχανές αναζήτησης. Είναι πολύ πιθανό το ποιοτικό περιεχόμενο να ανέβει ακαριαία στην Google. Και όταν λέμε ακαριαία εννοώ μέσα σε χρονικό διάστημα λιγότερο από ένα μήνα ακόμα και για ανταγωνιστικές λέξεις.

Ποιος είναι ο ανταγωνισμός

Έτοιμος είμαι πόσο γρήγορα θα καταφέρουμε να κατακτήσουμε την κορυφή των μηχανών αναζήτησης θα πρέπει να δούμε ποιος είναι ο ανταγωνισμός. Για να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τον ανταγωνισμό θα πρέπει να γράψουμε περιεχόμενο περισσότερο και καλύτερα από αυτό που γράφουν ήδη οι ανταγωνιστικές ιστοσελίδες. Το περιεχόμενο αυτό δεν πρέπει να το δημοσιεύσουμε αμέσως αλλά θα παίρνω το δημοσιεύουμε λίγο λίγο ώστε Google να καταλάβει ότι εδώ υπάρχει μία πηγή παραγωγής περιεχομένου. Αυτό είναι το σημαντικότερο μήνυμα που στέλνουμε στην Google όταν κάνουμε προώθηση ιστοσελίδας. Και αυτά λέμε στις συμβουλές seo στα άρθρα που δημοσιεύουμε. Προσπαθούμε μέσα από ποιοτικό περιεχόμενο που περιλαμβάνεται στα άρθρα και στα βίντεο να δείξουμε στην Google ότι δίνουμε τις απαντήσεις που θέλουν οι επισκέπτες. Όσο μεγαλύτερος ανταγωνισμός τόσο περισσότερα άρθρα και περισσότερα βίντεο πρέπει να γράψουμε μέχρι να ανέβουμε στην πρώτη σελίδα της Google. Αλλά και τόσο περισσότερο περιεχόμενο θα πρέπει να γράφουμε για να παραμείνουμε στην πρώτη σελίδα της Google.

Πρόβλεψη χρόνου ανόδου ιστοσελίδας στην πρώτη σελίδα της Google

Εξετάζοντας όλα τα παραπάνω καταλαβαίνουμε ότι κάθε σελίδα είναι διαφορετική και η πρόβλεψη είναι δύσκολη. Γενικές γραμμές όμως μπορούμε να κάνουμε μία πολύ χοντρική πρόβλεψη για κάποιες ειδικές περιπτώσεις περιεχομένου. Όταν δημιουργούμε ένα καινούργιο αυτό το από το μηδέν τότε απαιτούνται τουλάχιστον 6 μήνες μέχρι να ανέβει στην πρώτη σελίδα της Google για στοιχειωδώς ανταγωνιστικές λέξεις. Ο χρόνος που χρειάζεται για να δει η Google πλέον πλήρως το περιεχόμενο ενός νέου στο τόπου και να ξεπεράσεις τον ανταγωνισμό κατακτώντας τις κορυφές των μηχανών αναζήτησης δεν είναι λιγότερος από 12 μήνες. Δηλαδή όταν έχουμε να κάνουμε με νέο ιστότοπο τότε η πρόβλεψη είναι 6 μήνες για τις εύκολες λέξεις και 12 μηνες για τις δύσκολες λέξεις. Τα πράγματα είναι ευκολότερα στην περίπτωση που ο ιστότοπος έχει ήδη μία παρουσία στην αγορά και η Google έχει ήδη αναγνωρίσει τον ιστότοπο. Εάν αναλάβουμε την προώθηση μιας ιστοσελίδας η οποία ήδη βρίσκεται σε μία μεσαία θέση στην κατάταξη των μηχανών αναζήτησης τότε με τις εύκολες λέξεις θα ανέβει σε διάστημα τριών μηνών με τις δύσκολες σε διάστημα έξι έως εννέα μηνών.

Εξαιρείται η περίπτωση που υπάρχει Google πέναλτι

Αυτές οι προβλέψεις ισχύουν στις περιπτώσεις που δεν έχει γίνει ακόμα καμμία προωθητική εργασία. Η στις περιπτώσεις που το seo έγινε σωστά. Διότι η προώθηση ιστοσελίδας μπορεί να φέρει και αρνητικά αποτελέσματα. Εάν η Google αναγνωρίσει παραβίαση των κανόνων τότε τιμωρεί τον ιστότοπο υποβιβάζοντας τους στις μηχανές αναζήτησης. Αυτό ονομάζεται Google πέναλτι. Η ομάδα μας έχει τεράστια εμπειρία στην προώθηση ιστοσελίδων και δεν έχει κάνει ποτέ λάθος. Κανένας ιστότοπος που προωθούμε δεν έχει τιμωρηθεί ποτέ με Google πέναλτι. Το χειρότερο με το google πέναλτι δεν είναι ότι το site πέφτει στις μηχανές αναζήτησης. Η χειρότερη επίπτωση είναι ότι η Google δεν το αφήνει να ανέβει μέχρι να επιβεβαιώσει ότι συμμορφώθηκε με τους κανόνες και πλέον η προώθηση γίνεται με το σωστό τρόπο. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι εάν υπάρχει penalty τότε όσες προωθητικές ενέργειες και να κάνουμε το site δεν θα ανέβει ποτέ στην πρώτη σελίδα της Google. Δυστυχώς δεν μπορούμε πάντα να γνωρίσουμε με ασφάλεια Εάν όχι τότε πως είναι τιμωρημένος ή όχι. Καλό θα είναι ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας να μας ενημερώσετε για τις προωθητικές ενέργειες που έχει κάνει στο παρελθόν ώστε να αποφύγουμε να ξεκινήσουμε την προώθηση ενός τιμωρημένου ιστότοπου.

Πώς να αντιμετωπίσω το Google πέναλτι

Εάν είναι σωστό το πως έχει τιμωρηθεί με Google πέναλτι τότε υπάρχουν δύο επιλογές. Η καλύτερη επιλογή είναι να διαγράψουμε το domain και να φτιάξουμε ένα καινούργιο site σε νέο όνομα χώρου το οποίο θα ανέβει εύκολα και γρήγορα στις μηχανές αναζήτησης. Δηλαδή να προχωρήσουμε σε κατασκευή νέας ιστοσελίδας. Αναφερόμαστε σε νέα ιστοσελίδα και όχι μεταφορά της παλιάς σε νέο domain. Διότι με τη δημιουργία νέας ιστοσελίδας θα εξαλείψουμε όσο μποροούμε το google penalty. Η δεύτερη επιλογή είναι να προσπαθήσουμε να ακυρώσουμε το Google πέναλτι. Αυτή είναι μία επίπονη διαδικασία που μπορεί να κοστίσει πολύ περισσότερο από την ίδια της την προώθηση της ιστοσελίδας. Όταν όμως πρόκειται για εταιρικό brand name τότε πιθανώς να είναι μονόδρομος η αντιμετώπιση του Google πέναλτι. Σε αυτή την περίπτωση ο χρόνος που θα κάνει για να επανέλθει στις πρώτες θέσεις των μηχανών αναζήτησης είναι εντελώς απρόβλεπτος. Όπως επίσης είναι απρόβλεπτο το κατά πόσο θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τις συνέπειες ενός Google penalty.

Κατασκευή e-shop με το σωστό τρόπο

Κλείνοντας καλό θα είναι να εστιάσουμε στην κατασκευή ηλεκτρονικών καταστημάτων διότι αυτό τον καιρό παρουσιάζουν μεγάλη ζήτηση στην αγορά. Η πρόβλεψη για το χρόνο ανόδου στην Google ξεκινάει από την κατασκευή του e-shop. Όταν είναι ηλεκτρονικό κατάστημα είναι βελτιστοποιημένο για τις μηχανές αναζήτησης τότε πιθανότατα να αρχίσει να ανεβαίνει ήδη με την ολοκλήρωση της κατασκευής του e-shop. Η ομάδα μας σε κάθε ηλεκτρονικό κατάστημα που κατασκευάζει παραδίδει αποτέλεσμα βελτιστοποιημένο για τις μηχανές αναζήτησης. Γιατί αυτό που θέλει ο έμπορος είναι να βγει στην πρώτη σελίδα της Google και να αρχίσει να πουλάει. Τη δουλειά αυτή ξέρουμε να την κάνουμε πάρα πολύ καλά. Εδώ μπορείτε να μάθετε πώς δουλεύουμε για την κατασκευή ενός e-shop.