×
Κατασκευή Ιστοσελίδων WordPress Joomla wordpress vs html/css
×
Κατασκευή Eshop Woocommerce Opencart Magento Shopify
×
Προώθηση Ιστοσελίδων Digital Marketing Μαθήματα Facebook Σεμινάρια Linkedin Μαθήματα Instagram Σεμινάρια Twitter Μαθήματα Pinterest
×
Σεμινάρια JAVA Μαθήματα PHP Σεμινάρια MySQL
×
Μαθήματα Excel Σεμινάρια VBA Σεμινάρια Photoshop Μαθήματα PowerPoint Σεμινάρια Word Μαθήματα Προγραμματισμού Πληροφορική στο δημοτικό

balatsoukas logo balatsoukas.com

Πρώτη σελίδα Google

Πώς να είστε στην πρώτη σελίδα του google. Πώς γίνεται η προώθηση ιστοσελίδων. Εργαλεία SEO για να ανεβάσω ένα E-shop στην πρώτη σελίδα της Google.

Εκπαιδευτής Ενηλίκων Νικόλαος Μπαλατσούκας Τηλ. (+30) 6977676785

Η κατάταξη στην πρώτη σελίδα της Google είναι αυτό που θέλουν όλοι οι ιδιοκτήτες ιστοσελίδων. Η πρώτη σελίδα Google φέρνει επισκέπτες στην ιστοσελίδα άρα χρήματα στο ταμείο της εταιρείας. Όσο πιο ψηλά στην πρώτη σελίδα της Google τόσο μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Όπως θα δούμε στη συνέχεια δεν αρκεί να βρίσκεται κάποιος απλά στην πρώτη σελίδα της Google. Η επισκεψιμότητα που λαμβάνει η πρώτη θέση είναι πολύ μεγαλύτερη από τη δεύτερη, η οποία με τη σειρά της πολύ μεγαλύτερη από την τρίτη θέση κ.ο.κ. Η δέκατη θέση λαμβάνει πολύ μικρή επισκεψιμότητα.

Πώς να είστε στην πρώτη σελίδα του google

Η διαδικασία για να καταφέρουμε να κατακτήσουμε την κορυφή των αποτελεσμάτων της Google δεν είναι καθόλου απλή. Ξεκινάει πολύ πριν κατασκευάσουμε την ιστοσελίδα μας με τον καθορισμό των λέξεων-κλειδιών. Αφού αποφασίσουμε ποιες θα είναι αυτες οι λέξεις κλειδιά στη συνέχεια τις καταγράφουμε σε έναν πίνακα ο οποίος ονομάζεται keyword map. Καθώς κατασκευάζουμε την ιστοσελίδα θα συμβουλευόμαστε διαρκώς το keyword map. Κατά τη δημιουργία ιστοσελίδας το πρώτο πράγμα που βάζουμε είναι το μενού. Εκεί καλό θα είναι να τοποθετηθούν οι λέξεις-κλειδιά με τις οποίες θέλουμε να βγούμε στην πρώτη σελίδα της Google. Καθένα από τα στοιχεία του μενού καλό θα είναι να οδηγεί σε μία σελίδα η οποία περιλαμβάνει τις λέξεις-κλειδιά που μας υποδεικνύει το keyword map. Στη συνέχεια θα πρέπει να βελτιστοποιήσουμε όλες τις σελίδες του site πριν το βγάλουμε στον αέρα. Εάν αυτή η διαδικασία γίνει κατά την κατασκευή της ιστοσελίδας τότε η άνοδος την πρώτη σελίδα της Google θα γίνει πολύ πιο γρήγορα από ότι αν γίνει σε μεταγενέστερο χρόνο. Είναι πολύ λογικό να συμβαίνει αυτό διότι εάν κάνουμε σε μεταγενέστερο χρόνο τη βελτιστοποίηση τότε θα πρέπει Google να αλλάξει τις εγγραφές της που αφορούν την ιστοσελίδα μας. Σε κάθε ιστοσελίδα που αναλαμβάνω να κατασκευάσω φροντίζω να κάνω βελτιστοποίηση πριν την παραδώσω. Και όλα τα site που δημιουργώ σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα βγαίνουν στην πρώτη σελίδα της Google. Εδώ μπορείτε να δείτε ποιες είναι οι τεχνικές που χρησιμοποιούμε κατά τη δημιουργία ιστοσελίδας.

Τι είναι το SEO

Το SEO είναι όλες οι ενέργειες που κάνουμε ώστε να προωθήσουμε την ιστοσελίδα μας και να ανέβει στην πρώτη σελίδα της Google. Χωρίζεται σε δύο κομμάτια. Το πρώτο κομμάτι ονομάζεται on site seo διαφορά της ενέργειας που κάνουμε μέσα στην ιστοσελίδα στην οποία προωθούμε. Με αυτό το κομμάτι ασχοληθήκαμε στην προηγούμενη παράγραφο. Το δεύτερο κομμάτι ονομάζεται off site SEO. Εδώ περιλαμβάνονται οι ενέργειες που κάνουμε σε άλλους ιστότοπους με σκοπό την προώθηση του δικού μας ιστότοπου. Εδώ έχουμε συγκεντρώσει τις σημαντικότερες συμβουλές SEO.

Πώς γίνεται η προώθηση ιστοσελίδων

Για να ξεκινήσει σωστά η προώθηση ιστοσελίδας το σημαντικότερο είναι ο ιστότοπος να είναι γρήγορος και να έχει καλό περιεχόμενο. Βασική απαίτηση για την προώθηση ιστοσελίδας είναι επίσης το site να λειτουργεί άψογα σε κινητά τηλέφωνα τύπου smartphone. Η σημαντικότερη παράμετρος που επηρεάζει την προώθηση ιστοσελίδων είναι το περιεχόμενο του site. Για αυτό το λόγο η σημαντικότερη ενέργεια που κάνουμε για να ανεβάσουμε έναν ιστότοπο στην πρώτη σελίδα της Google είναι να γράψουμε χρήσιμα και ποιοτικά άρθρα. Όλα αυτά παρουσιάζονται λεπτομερώς στη σελίδα που έχουμε αφιερώσει ειδικά για την προώθηση των ιστοσελίδων.

Γιατί να βγω στην πρώτη σελίδα της Google

Η προσπάθεια για να βγούμε στην πρώτη σελίδα της Google έχει ένα και μόνο στόχο: να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα στη σελίδα μας. Και κατά συνέπεια τα κέρδη στην επιχείρησή μας. Όταν μία ιστοσελίδα ανέβει στην πρώτη σελίδα της Google τότε θα αποκτήσει μεγάλη επισκεψιμότητα. Αυτό μεταφράζεται σε αύξηση των πωλήσεων και κατά συνέπεια σε αύξηση των κερδών της επιχείρησης. Πολλοί λένε ότι όταν μία εταιρεία δεν υπάρχει στην Google τότε είναι σαν να μην υπάρχει καθόλου στην αγορά. Αυτή η φράση έχει πολύ μεγάλη δόση αλήθειας διότι η πρώτη σελίδα της Google εκτός από επισκεψιμότητα προσδίδει και κύρος. Οταν κάποιος αναζητήσει στη Google τη σημαντικότερη δραστηριότητα της επιχείρησης σας και βγείτε στην πρώτη θέση τότε αυτόματα στο μυαλό της μεγαλύτερης πλειοψηφίας του κόσμου σχηματιζεται η εντύπωση ότι είστε η καλύτερη εταιρεία του χώρου. Ας υποθέσουμε για παράδειγμα ότι έχετε ένα ξενοδοχείο στη Λευκάδα. Όταν κάποιος αναζητήσει στο Google τη φράση "ξενοδοχείο στη Λευκάδα" και δει πρώτη την επιχείρησή σας τότε θα νομίσει ότι έχετε το καλύτερο ξενοδοχείο στη Λευκάδα. Αυτός είναι ένας δεύτερος λόγος για τον οποίο οι μεγάλες επιχειρήσεις συναγωνίζονται για την πρώτη θέση στις ανταγωνιστικές λέξεις.

Γιατί να κάνω βελτιστοποίηση ιστοσελίδας

Με τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδας ουσιαστικά δίνουμε στο Google να καταλάβει ποια σελίδα θέλουμε να βγαίνει μπροστά για κάθε λέξη κλειδί. Χρησιμοποιούμε το keyword map για να επιλέξουμε τις λέξεις με τις οποίες θα βελτιστοποιήσουμε καθεμία από τις σελίδες του ιστότοπου. Εάν γίνει σωστά η βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας τότε κάθε φορά που θα αναζητά ο χρήστης το συγκεκριμένο keyword θα βγαίνει η συγκεκριμένη σελίδα και όχι άλλη σελίδα ή άλλο άρθρο από τον ιστότοπο. με αυτό τον τρόπο καταλαβαίνει η Google ότι έχουμε πολύ καλή δομή στην ιστοσελίδα μας. Η google θεωρεί ότι εφόσον παρουσιάζουμε την πληροφορία με ωραίο και δομημένο τρόπο τότε θα αρέσει στο χρήστη συνεπώς εκτιμά ότι θα πρέπει να μας ανεβάσει τα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης. Το καλύτερο εργαλείο για να κάνουμε βελτιστοποίηση μιας ιστοσελίδας στο wordpress είναι το Yoast SEO plug-in.

E-shop στην πρώτη σελίδα της Google

Η παρουσία στην πρώτη σελίδα της Google είναι απαραίτητη ώστε ένα e-shop να συνεχίσει να πουλάει. Πλέον οι αγοραστές αναζητουν στο διαδίκτυο και σε κρίνουν προϊόντα πριν τα αγοράσουν. όταν κατασκευάζουμε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα το οποίο βρίσκεται στην πρώτη σελίδα της Google τότε έχουμε στρώσει το δρόμο ώστε αυτό να αυξήσει τις πωλήσεις του. Διότι κάθε φορά που ο πελάτης αναζητά τα προϊόντα του καταστήματος ακόμα και αν τα βλέπω να ανταγωνιστεί θα μπει και στο e-shop το οποίο δημιουργούμε για να δει τις τιμές. αυτό που θα τον οδηγήσει εκεί είναι η παρουσία στην πρώτη σελίδα της Google. για αυτό Καλό είναι να ενημερώνουμε σχετικά με το κόστος προώθησης τον ιδιοκτήτη του ηλεκτρονικού καταστήματος πριν προχωρήσουμε στη δημιουργία του e-shop.

Εργαλεία SEO

Για να κατακτήσουμε την κορυφή των αποτελεσμάτων της Google είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσουμε κάποια εργαλεία SEO. Το πρώτο από αυτό είναι το Google analytics η οποία μας δείχνει επισκεψιμότητα έχει ο ιστότοπος. Ένα άλλο πολύ σημαντικό εργαλείο SEO είναι το Google Search Console το οποίο μας δίνει λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο η Google βλέπει τη σελίδα μας. Πολύ σημαντική βοήθεια μπορούμε να πάρουμε επίσης από το alexa και το visibility. Υπάρχουν πάρα πολλά εργαλεία SEO ώστε να επιλέξετε που ταιριάζει στον τρόπο με τον οποίο προωθεί την ιστοσελίδα σας.

πρώτη σελίδα google

Πόσο σημαντική είναι η σειρά κατάταξης στην πρώτη σελίδα της Google

Δεν αρκεί μόνο να βγούμε στην πρώτη σελίδα της Google. Όσο ψηλότερα βγούμε τόσο μεγαλύτερη επισκεψιμότητα θα πάρουμε και τόσο μεγαλύτερο κύρος θα αποκτήσει η επιχείρησή μας. Σύμφωνα με μελέτες που βρίσκουμε στο διαδίκτυο η πρώτη θέση λαμβάνει περίπου το 33% της συνολικής επισκεψιμότητας. Εάν δηλαδή γίνουν χίλιες αναζητήσεις με το συγκεκριμένο keyword τότε η ιστοσελίδα που βρίσκεται στην πρώτη θέση θα αναλάβει 330 κλικ. Η δεύτερη θέση λαμβάνει περίπου το 17% της επισκεψιμότητα. Στο παραπάνω παράδειγμα το site που βρίσκεται στη δεύτερη θέση θα ελάμβανε περίπου 170 κλικ. Η τρίτη θέση παίρνει περίπου το 11% της επισκεψιμότητας. Οι υπόλοιπες θέσεις λαμβάνουν μονοψήφιο ποσοστό επισκεψιμότητας. Με απλά λόγια, μόνο η πρώτη τριάδα λαμβάνει πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα από την κατάταξη στην πρώτη σελίδα της Google.

Πώς κατατάσσει η Google τις ιστοσελίδες και πως θα βγω πρωτος

Η Google για να κάνει κατάταξη των ιστοσελίδων εξετάζει σε ένα σύνολο από 200 παραμέτρους. Χρησιμοποιεί εξειδικευμένους αλγόριθμους τους οποίος δεν δημοσιεύει πλήρως. Σε γενικές γραμμές ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των κριτηρίων που χρησιμοποιεί η Google είναι γνωστό και το περιγράφουμε στα άρθρα στην ιστοσελίδα μας. Η ουσία σε όλα τα κριτήρια είναι η ποιότητα. Η Google θα κατατάξει πρώτες τις σελίδες που απαντάνε στα ερωτήματα των χρηστών με ολοκληρωμένο τρόπο. Για να βγει κάποιος πρώτος θα πρέπει να δώσει στη μηχανή αναζήτησης όλη την πληροφορία και μάλιστα γραμμένη με τον καλύτερο τρόπο. Θα πρέπει δηλαδή ο επισκέπτης που μπαίνει στην ιστοσελίδα του να μαθαίνει τα πάντα για το αντικείμενο που αναζήτησε.

Αποτελεσματα αναζητησης google

Αφού η Google κατατάξει τις σελίδες στη συνέχεια τις εμφανίζει στα αποτελέσματα αναζήτησης. Πρώτο στα αποτελέσματα αναζήτησης Google θα βγάλει το site που δίνει την καλύτερη πληροφορία και με τη μεγαλύτερη συνάφεια ως προς το ερώτημα αναζήτησης. Δεύτερο στα αποτελέσματα αναζήτησης Google είναι το site που έχει και αυτό πολλή και καλή πληροφορία και με πολύ μεγάλη συνάφεια ως προς το ερώτημα αναζήτησης. Σε γενικές γραμμές όσο πιο ψηλά βγαίνει ένα site, αυτό γίνεται διότι τόσο περισσότερο σχετικό το θεωρεί η Google με το ερώτημα αναζήτησης που υπέβαλε ο χρήστης.

Γιατί είναι σημαντικό το link building

Στο link building περιλαμβάνονται οι ενέργειες με τις οποίες παροτρύνουμε άλλους ιστότοπους για να τοποθετήσουν link προς το δικό μας. Η Google εκτιμά ότι όσο περισσότερα link υπάρχουν προς έναν ιστότοπο τόσο καλύτερο είναι το περιεχόμενο του. Το πλήθος και η ποιότητα των εισερχόμενων συνδέσμων είναι από τις σημαντικότερες παραμέτρους με τις οποίες κατατάσσει Google ένα site στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Ο αλγόριθμος penguin για το πλήθος των εισερχομένων συνδέσμων

Κανένα από τα κριτήρια της Google δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε σε υπερβολή. Όταν ο κόσμος κατάλαβε πόσο σημαντικά είναι τα backlink ιδιοκτήτες ιστοσελίδων επιδόθηκαν σε μία ξέφρενη κούρσα απόκτησης εισερχομένων συνδέσμων. Αυτό θα οδηγούσε σε παραπλανητικά αποτελέσματα τη μηχανή αναζήτησης. Για αυτό δημιουργήθηκε ο αλγόριθμος penguin ο οποίος βάζει κριτήρια σχετικά με το πλήθος και την ποιότητα των εισερχομένων συνδέσεων. Μία μεγάλη αύξηση του πλούτου των backlink θα οδηγήσει σε Google πέναλτι λόγω του αλγόριθμου penguin.

Σε πόσο χρόνο θα είναι το website μου στη πρώτη σελίδα της google

Ο χρόνος που χρειάζεται για να ανέβει ένα site στην πρώτη σελίδα της Google εξαρτάται από πολλές παραμέτρους. Πρώτα από όλα είναι η δυσκολία της λέξεως κλειδιού. Εάν επιλέξουμε ένα πολύ εύκολο keyword τότε το site μας ανέβει στην πρώτη σελίδα της Google μέσα σε λίγες μέρες. Μετράει πολύ η συνάφεια με το αντικείμενο του ιστότοπου. Εάν για παράδειγμα έχουμε ένα eshop με εργαλεία. Ας υποθέσουμε οτι δεν έχουμε βάλει σελίδα για τη λέξη αλυσοπρίονο. Ας υποθέσουμε ότι προσθέτουμε αυτή τη σελίδα. Τότε επειδή η Google ήδη έχει καταλάβει ότι εδώ μιλάμε για εργαλεία, μόλις προσθέσουμε σελίδα για το αλυσοπρίονο θα το ανεβάσει αμέσως στην πρώτη σελίδα παρόλο που θεωρείται δύσκολη λέξη. Εάν όμως δημιουργήσουμε έναν καινούργιο ιστότοπο και θέλουμε να τον ανεβάσουμε στην πρώτη σελίδα της Google με πολύ ανταγωνιστικές λέξεις τότε θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον έξι μήνες με ένα χρόνο μέχρι θα κατακτήσει την κορυφή για όλες τις ανταγωνιστικές λέξεις.

Πώς θα φαίνομαι ψηλά στη google

Για να βρίσκομαι ψηλά στην Google θα πρέπει να ακολουθήσω όλες τις συμβουλές που δόθηκαν σε αυτό το άρθρο. Εάν το άρθρο δεν είναι κατανοητό τότε μπορείτε να παρακολουθήσετε σεμινάρια προώθησης ιστοσελίδων. Ο καθηγητής πληροφορικής που δημιούργησε το site balatsoukas.com διδάσκει αρκετά συχνά σεμινάρια seo όπως επίσης και σε ιδιαίτερα μαθήματα προώθησης ιστοσελίδων. Έχουμε αρκετά παραδείγματα ανθρώπων που παρακολούθησαν τα μαθήματα seo και τώρα οι ίδιοι απολαμβάνουν τα κέρδη από την παρουσία τους στην πρώτη σελίδα της Google. Στην ιστοσελίδα μας επίσης έχουμε αναρτήσει τα περιεχόμενα των μαθημάτων SEO.

Πώς να βρεθείς στην πρώτη θέση του Google εντός μίας ώρας

Πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι όταν κάποιος γνωρίζει SEO τότε έχει τη δυνατότητα να ανεβάσει ένα site στην πρώτη σελίδα της Google εντός μιας ώρας. Αν όχι μιας ώρας τότε τουλάχιστον μιας ημέρας. Αυτό ομως είναι εντελώς ανέφικτο. Δεν υπάρχει περίπτωση να ανεβάσουμε μία ιστοσελίδα στην πρώτη σελίδα της Google εντός μιας ώρας. Εξαίρεση αποτελούν οι πολύ μεγάλοι ιστότοποι οι οποίοι δημοσιεύουν πολλά άρθρα ανά ώρα. Εάν για παράδειγμα έχουμε ένα αθλητικό site το οποίο δημοσιεύει κάθε πέντε λεπτά άρθρο τότε το επόμενο άρθρο που θα δημοσιευτεί για παράδειγμα με θέμα "κλείστε εισιτήρια για το ντέρμπι της Κυριακής μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ" είναι πολύ πιθανό να εμφανιστεί στην πρώτη σελίδα της Google εντός μιας ώρας. Όμως αυτό δεν είναι προϊόν ενεργειών προώθησης ιστοσελίδας. Απλά η Google λόγω των πολύ συχνών ενημερώσεων κοιτάει πολύ τακτικά το συγκεκριμένα ιστότοπο. Και για το συγκεκριμένο θέμα, δηλαδή τα αθλητικά, καταχωρεί και εμφανίζει αμέσως το νέο περιεχόμενό του. Αυτό όμως είναι πολύ ειδική περίπτωση. Ειναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Τονίζουμε την ιδιαιτερότητα του συνδυασμού: πολύ συχνή ενημέρωση του ιστότοπου (κάθε πεντάλεπτο), εξειδίκευση του ιστότοπου (αθλητικές ειδήσεις) και υπερβολικά εύκολη λέξη κλειδί ("κλείστε εισιτήρια για το ντέρμπι της Κυριακής μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ"). Εάν δεν έχουμε να κάνουμε με τόσο ειδική περίπτωση τότε απλά το ανέβασμα στην πρώτη σελίδα της Google εντός ολίγων ωρών είναι αδύνατο.

Σεμινάρια seo

Κάθε άνθρωπος μπορεί πολύ εύκολα να μάθει πώς θα βγάλει τη σελίδα στην πρώτη σελίδα της Google παρακολουθώντας σεμινάρια seo. Κατά τη γνώμη μου αυτά που διδάσκονται στα μαθήματα seo είναι η πιο χρήσιμη γνώση για κάποιον που θέλει να γίνει ανταγωνιστικός στην αγορά εργασίας. ικανότητα να μπορεί να ανεβάσει έναν ιστότοπο στην πρώτη σελίδα της Google αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για έναν υποψήφιο εργαζόμενο. Σε γενικές γραμμές όσα διδάσκονται στα σεμινάρια seo είναι πολύ απλά και μπορεί να τα μάθει κάποιος εύκολα χωρίς την προϋπόθεση να κατέχει τεχνικές γνώσεις.