Σχόλια στο wordpress με το πρόσθετο wpDiscuz

Γιατί επιλέξαμε το wpDiscuz

Το wpDiscuz είναι ένα σύστημα σχολίων AJAX σε πραγματικό χρόνο με προσαρμοσμένη φόρμα σχολίων και πεδία. Σχεδιασμένο για να λειτουργεί συμπληρωματικά με τα εγγενή σχόλια του WordPress. Έχει πολύ γρήγορη απόκριση με δεκάδες δυνατότητες. Αποτελεί την καλύτερη εναλλακτική λύση για τα σχόλια συγκρινόμενο με Disqus και Jetpack. Αυτό το πρόσθετο αλλάζει την εμπειρία σχολιασμού του επισκέπτη στον ιστότοπό μας και παρέχει δυνατότητες που δημιουργούν αφοσίωση του χρήστη.

Εγκατάσταση του πρόσθετου wpDiscuz

Στη συνέχεια δείχνουμε αναλυτικά ένα προς ένα τα βήματα εγκατάστασης του πρόσθετου. Το άρθρο αυτό είναι φτιαγμένο για να χρησιμοποιηθεί σε σεμινάριο κατασκευής ιστοσελίδων. Στο κάθε βήμα υπάρχει εικόνα ώστε να βλέπετε πώς ακριβώς θα προχωρήσει η εγκατάσταση. Έχει καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια ώστε οι οδηγίες εγκατάστασης του πρόσθετου να είναι πάρα πολύ αναλυτικές ώστε ο κάθε εκπαιδευόμενος να μπορεί να κάνει εύκολα την εγκατάσταση μόνος του τόσο στο σεμινάριο όσο και στην προσωπική του ιστοσελίδα μετά το τέλος των μαθημάτων. Επίσης σε κάθε βήμα υπάρχει αύξων αριθμός ώστε αν έχετε κάποια απορία να είναι εύκολο να επικοινωνήσετε με τον εκπαιδευτή κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου κατασκευης ιστοσελίδων.

1. Επιλέξαμε να εγκαταστήσουμε το plugin wpDiscuz. Κάναμε αναζήτηση στα plugin του wordpress, βρήκαμε το wpDiscuz. Στη συνέχεια πατάμε "Install Now".

plugin wpDiscuz

2. Περιμένουμε μέχρι να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του plugin.

εγκατάσταση του plugin

3. Αφού εγκατασταθεί το plugin, συνέχεια κάνουμε ενεργοποίηση.

ενεργοποίηση plugin wpDiscuz

4. Το wpDiscuz εγκαταστάθηκε.

Το wpDiscuz εγκαταστάθηκε

Ρυθμίσεις του wpDiscuz

5. Η αρχική οθόνη του wpDiscuz.

αρχική οθόνη του wpDiscuz

6. Εδώ ρυθμίζουμε το στυλ της φόρμας σχολιασμού του wpDiscuz.

στυλ της φόρμας σχολιασμού του wpDiscuz

7. Εδώ ρυθμίζουμε το comment bubble.

comment bubble

8. Εδώ κάνουμε ρυθμίσεις που αφορούν επιπλέον δυνατότητες σχολιασμού.

επιπλέον δυνατότητες σχολιασμού

9. Οι ρυθμίσεις ολοκληρώθηκαν.

Οι ρυθμίσεις ολοκληρώθηκαν

10. Ξεκινάμε τη χρήση του plugin.

χρήση του plugin

11. Πλέον είναι διαθέσιμες όλες οι επιλογές.

όλες οι επιλογές

12. Ρυθμίσεις φόρμας σχολιασμού.

Ρυθμίσεις φόρμας σχολιασμού

13. Ρυθμίσεις Google recaptcha.

Google recaptcha

14. Ρυθμίσεις εγγραφής χρήστη.

Ρυθμίσεις εγγραφής χρήστη

15. Ρυθμίσεις social login.

social login

16. Ρυθμίσεις αξιολόγησης και σχολιασμού άρθρων.

αξιολόγησης και σχολιασμού άρθρων

17. Ρυθμίσεις εμφάνισης νήματος σχολίων.

εμφάνισης νήματος σχολίων

18. Ρυθμίσεις χαρακτηριστικών νήματος σχολίων.

Ρυθμίσεις χαρακτηριστικών νήματος

19. Ρυθμίσεις στυλ και χρωμάτων.

Ρυθμίσεις στυλ

20. Ρυθμίσεις συνδρομής χρήστη.

Ρυθμίσεις συνδρομής

21. Ρυθμίσεις ετικετών.

Ρυθμίσεις ετικετών

22. Ρυθμίσεις επεξεργασίας σχολίων.

Ρυθμίσεις επεξεργασίας σχολίων

23. Ρυθμίσεις σχολιασμού περιεχομένου και media.

Ρυθμίσεις σχολιασμού

24. Ρυθμίσεις live σχολιασμού.

Ρυθμίσεις live σχολιασμού

25. Ρυθμίσεις inline σχολιασμού.

Ρυθμίσεις inline σχολιασμού

26. Ρυθμίσεις γενικές ρυθμίσεις.

γενικές ρυθμίσεις

Χρήση του wpDiscuz

27. Πλέον μπορούμε να κάνουμε αξιολόγηση του άρθρου.

αξιολόγηση του άρθρου

28. Πλέον μπορούμε να κάνουμε σχολιασμό του άρθρου.

σχολιασμό του άρθρου

29. Πλέον μπορούμε να κάνουμε επεξεργασία του σχολίου που γράψαμε.

επεξεργασία του σχολίου

30. Εδώ επεξεργαζόμαστε το άρθρο.

επεξεργαζόμαστε το άρθρο

31. Μπορούμε να αντιγράψουμε τo url του σχολίου. Για παράδειγμα μπορούμε να το μοιραστούμε στα κοινωνικά δίκτυα.

url του σχολίου

32. Δυνατότητα να αξιολογήσουμε θετικά ή αρνητικά το σχόλιο.

αξιολογήσουμε θετικά ή αρνητικά

Σχολιασμός μέσω του wordpress

Τώρα που εγκαταστήσαμε το πρόσθετο μπορούμε να διασκεδάσουμε ανταλλάσσοντας σχόλια με φίλους μέσω του ιστότοπου μας. Το πλεονέκτημα που δίνει η ανταλλαγή σχολίων μέσω του wordpress είναι ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε login χρησιμοποιώντας τα κοινωνικά δίκτυα. Αυτό διευκολύνει πολύ τους επισκέπτες που θέλουν να σχολιάσουν διότι το σχολείο δεν θα είναι ορατό στο facebook ή στο LinkedIn γενικότερα στο κοινωνικό δίκτυο μέσω του οποίου συνδέθηκαν. Ναι μεν το σχόλιο είναι επώνυμο διότι μπορούμε να επιτρέψουμε σχολιασμό μόνο από χρήστες του ιστότοπου. Όμως δεν χρειάζεται να αναγκάσουμε το επισκέπτη να κάνει login στα κοινωνικά δίκτυα, πχ στο facebook, από κοινόχρηστο υπολογιστή. Ούτε θα γνωρίσουν οι φίλοι του επισκέπτη τα σχόλια που έκανε στην ιστοσελίδα μας εκτός αν ο ίδιος θελήσει να τα κοινοποιήσει στο facebook.

Πώς βοηθάνε τα σχόλια στην προώθηση της ιστοσελίδας

Η διευκόλυνση του χρήστη στο να προσθέτεις σχόλια βοηθάει πολύ στην προώθηση της ιστοσελίδας μας διότι ενισχύει το ενδιαφέρον των επισκεπτών για τον ιστότοπο. Εάν θέλουμε να ανέβουμε στα αποτελέσματα της Google θα πρέπει να κερδίσουμε το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Όσο περισσότερο ενθαρρύνουμε το χρήστη να γράφεις σχόλια τόσο ψηλότερα θα ανεβάζουμε τον ιστότοπο μας στην πρώτη σελίδα της Google. Αυτό είναι το μέγα ζητούμενο κατά την προώθηση ιστοσελίδων. Όλες οι seo ενέργειες εκεί αποσκοπούν. Εάν καταφέρουμε να δημιουργήσουμε εκεί με το περιεχόμενο το οποίο θα αναγκάζει τους χρήστες να μπαίνουν συνεχώς και θα προσθέτουν νέα σχόλια τότε η Google θα καταλάβει ότι το περιεχόμενο μας είναι αυτό που θέλει να διαβάσει ο κόσμος. Αυτό είναι το νούμερο ένα κριτήριο με το οποίο αποφασίζει ποιον ιστοτόπο να ανεβάσει στις πρώτες θέσεις των αποτελεσμάτων. Το πλήθος σχολίων είναι πολύ σημαντικό για την προώθηση μιας ιστοσελίδας.

Κατασκευή ιστοσελίδων με το wordpress

Όταν κάνουμε εγκατάσταση του wordpress τότε ήδη έχουμε αποκτήσει μία ολοκληρωμένη ιστοσελίδα. Μπορούμε να εισάγουμε κατηγορίες άρθρα και σελίδες. Έχουμε τη δυνατότητα να γράφουμε σχόλια καθώς και πολλούς τύπους περιεχομένου όπως για παράδειγμα εικόνες βίντεο και πολλά άλλα. Άλλωστε ο λόγος για τον οποίο το wordpress είναι τόσο δημοφιλές είναι διότι μπορεί να κάνει πάρα πολλά πράγματα με πολύ απλό τρόπο. Το μεγαλύτερο ποσοστό των απαιτήσεων του πελάτη για την κατασκευή ιστοσελίδας καλύπτεται από ένα wordpress theme. Για παράδειγμα εάν θέλουμε να δημιουργήσουμε μία ιστοσελίδα μεσιτικού γραφείο τότε κατά πάσα πιθανότητα το template που θα αγοράσουμε θα μας καλύπτει όλες τις απαιτήσεις. Αυτές οι ελάχιστες απαιτήσεις που δεν καλύπτονται από το template μπορούν να καλυφθούν εύκολα από το κατάλληλο wordpress plug-in. Στην αγορά υπάρχουν χιλιάδες αξιόπιστα plug-in για το wordpress τα οποία μπορούν να καλύψουν ακόμα και την πιο απίθανη απαιτήσει το πιο ιδιόρρυθμο πελάτη πάνω στη δημιουργία ιστοσελίδων.

Τα πιο χρήσιμα wordpress plug-in

Συνήθως χρησιμοποιούμε wordpress plugin για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Εξαιρετικά χρήσιμα plug-in του wordpress είναι εκεί με τα πρόσθετα που βελτιώνουν το SEO. Σε αυτή την κατηγορία το πιο διάσημο plug-in είναι το yoast SEO. Πολύ χρήσιμα είναι επίσης τα plug-in που χρησιμοποιούνται για social media sharing. Όταν δημοσιεύουμε ένα άρθρο θέλουμε να κοινοποιήσουμε το περιεχόμενο αυτό στα κοινωνικά δίκτυα όπως για παράδειγμα το facebook το twitter το LinkedIn και το pinterest. Το ίδιο θέλουμε να κάνουν και οι επισκέπτες της ιστοσελίδας μας και για αυτό φροντίζουμε θα τους διευκολύνουμε επιλέγοντας ένα ευέλικτο social sharing plug-in. Πολύ σημαντικά plugin είναι εκείνα που αφορούν την ασφάλεια της ιστοσελίδας. Διότι Εάν δεν νιώθουμε ασφαλείς δεν μπορούμε να προχωρήσουμε άνετα στην κατασκευή και προώθηση ιστότοπων. Το πιο διάσημο plug-in για την ασφάλεια είναι το wordfence. Υπάρχουν πολλά άλλα πρόσθετα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Εδώ έχουμε συγκεντρώσει τα πιο χρήσιμα plug-in του wordpress.

Σεμινάρια wordpress

Σε γενικές γραμμές στο wordpress θεωρείται εξαιρετικά απλό εργαλείο κατασκευής ιστοσελίδων και οι περισσότεροι δημιουργοί ιστοτόπων το μαθαίνουν μόνοι τους. Εάν όμως θέλετε να ξεκινήσετε σωστά και να μάθετε όλα τα βήματα που περιλαμβάνει η κατασκευή ιστοσελίδας με το wordpress τότε Καλό θα είναι να παρακολουθήσετε ένα ολοκληρωμένο σεμινάριο wordpress. Κατά την εκπαίδευση wordpress ξεκινάμε από τα βασικά της κατασκευής ιστοσελίδων, Δηλαδή πώς κατοχυρώνουμε domain, πώς αγοράζουμε hosting, πώς κάνουμε εγκατάσταση του wordpress και πώς δημιουργούμε κατηγορίες και άρθρα. Πολύ σημαντικό κεφάλαιο στα μαθήματα wordpress αποτελεί η εύρεση εγκατάσταση και παραμετροποίηση του wordpress template. Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα περιεχόμενα ενός σεμιναρίου wordpress.

Εκπαίδευση ενηλίκων στην πληροφορική. Πως να επιλέξετε σεμινάρια μαθήματα ή σεμινάρια σε θεματικές ενότητες πληροφορικής.