Κατασκευή Eshop Opencart

Η κατασκευή e-shop με το opencart αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή για το ηλεκτρονικό κατάστημα της επιχείρησης σας. Μεγάλο πλήθος ηλεκτρονικών καταστημάτων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό έχουν κατασκευαστεί με το opencart. Η επιλογή αυτή των επιχειρήσεων δεν είναι καθόλου τυχαία. Οφείλεται σε κάποια πολύ συγκεκριμένα πλεονεκτήματα τα οποία διαθέτει το opencart και το καθιστούν μία από τις καλύτερες λύσεις κατασκευής e-shop.

Πλατφόρμα opencart

Η πλατφόρμα opencart είναι χτισμένη με τη γλώσσα php και τη βάση δεδομένων mysql. Με την ίδια γλώσσα προγραμματισμού και την ίδια βάση δεδομένων έχουν δημιουργηθεί όλα τα δημοφιλή content management systems όπως για παράδειγμα το wordpress και το joomla. Καλό θα είναι να γνωρίζει κανείς έστω τα βασικά της γλώσσας php διότι πολύ σφιχτά εάν κάτι δεν το έχει έτοιμο το opencart θα κληθούμε να τα πραγματοποιήσουμε μέσα από τον κώδικα. Στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για μαθήματα php που θα σας καλύψουν πλήρως όσον αφορά την ανάγκη διαχείρισης ενός e-shop opencart. Επίσης θα βρείτε μαθήματα sql για να μπορείτε να έχετε άμεση εποπτεία της βάσης δεδομένων του ηλεκτρονικού σας καταστήματος. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι είναι αναγκαίο να παρακολουθήσετε μαθήματα php και σεμινάρια mysql προκειμένου να ξεκινήσετε να κάνετε κατασκευή e-shop με το opencart.

Αρχιτεκτονική mvc στο opencart

Το opencart ρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική mvc στην οποία έχουν στηριχθεί πολλές πλατφόρμες κατασκευής και διαχείρισης ιστοσελίδων. Η αρχιτεκτονική mvc πήρε το όνομα της από τα αρχικά των λέξεων model view controller τα οποία είναι τα κομμάτια που καθορίζουν τη δομή των αρχείων του κώδικα. Όσοι ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν πάνω σε αυτή την προγραμματιστική λογική μπορούν να διαβάσουν το άρθρο που έχω γράψει για την αρχιτεκτονική mvc στην κατασκευή ηλεκτρονικών καταστημάτων. Πάντως είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι μπορεί οποιοσδήποτε να ξεκινήσει, να δημιουργήσει και να διαχειριστεί ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με την πλατφόρμα opencart χωρίς να γνωρίζει ούτε την αρχιτεκτονική mvc ούτε τη γλώσσα προγραμματισμού php αλλά ούτε και τη βάση δεδομένων mysql.

Η δύναμη του opencart

Η μεγάλη δύναμη της πλατφόρμας opencart πηγάζει από την απλότητα του σε συνδυασμό με την τεράστια γκάμα των extensions που είναι διαθέσιμα στην αγορά. Η απλότητα στη δομή και στη διαχείριση μας επιτρέπει να μάθουμε πολύ γρήγορα να διαχειριζόμαστε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Είναι πραγματικά πολύ εύκολο μέσα σε ένα απόγευμα να κατανοήσει κάποιος πώς να εισάγει προϊόντα και κατηγορίες και να διαχειρίζεται παραγγελίες. Η απλότητα όμως δεν στερεί από το opencart τη δυνατότητα να γίνει αρκετά περίπλοκο για να καλύψει τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε απαιτητικού εμπόρου. Η ευελιξία προέρχεται από τις πρόσθετες δυνατότητες που μπορεί να αποκτήσει το opencart μέσω των extensions. Μπορείτε να βρείτε opencart extensions για οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε και για οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει κατά τη δημιουργία του ηλεκτρονικού σας καταστήματος. Πολλά από αυτά τα extensions δεν είναι δωρεάν και χρειάζεται να τα αγοράσουμε. Όμως οι δυνατότητες που προσφέρουν και η αξιοπιστία που μας παρέχουν είναι τεράστια μπροστά στο μηδαμινό κόστος των λίγων δεκάδων ευρώ που συνήθως κοστίζουν τα extension στο opencart.

Πώς θα ξεκινήσετε τη δημιουργία e-shop με το opencart

Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία e-shop με το opencart είναι να αγοράσουμε domain και hosting. Η αγορά και των δύο θα πρέπει να γίνει από τον πελάτη ώστε τόσο το όνομα όσο και η φιλοξενία να του ανήκουν δηλαδή να έχουν αγοραστεί στο όνομά του. Είναι πολύ σημαντικό να τηρηθεί αυτή η προϋπόθεση ότι σε περίπτωση που ο κατασκευαστής του e-shop σταματήσει τη συνεργασία με τον πελάτη να μπορεί ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης να συνεχίσει τη λειτουργία του ηλεκτρονικού του καταστήματος. Στη συνέχεια εγκαθιστούμε το opencart. Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο μας που περιγράφει λεπτομερώς πώς γίνεται η εγκατάσταση του opencart.στη συνέχεια τοποθετούμε το template η αλλιώς theme το οποίο θα δώσει χρώμα και χαρακτήρα στο ηλεκτρονικό κατάστημα. Ακολουθεί η καταχώρηση προϊόντων και κατηγοριών καθώς και οι ρυθμίσεις της αρχικής σελίδας όπως για παράδειγμα τα banner και τα slider. Αφού γίνουν όλα αυτά η δημιουργία του e-shop ολοκληρώνεται με την εκπαίδευσή του εμπόρου στη διαχείριση του ηλεκτρονικού καταστήματος.

Κόστος καταχώρησης προϊόντων στο opencart

Ενα από τα κρισιμότερα σημεία στη λειτουργία και διαχείριση του ηλεκτρονικού καταστήματος είναι το κόστος καταχώρησης προϊόντων και διαχείρισης αυτών. Όταν καταχωρούμε ένα προϊόν θα πρέπει να βάλουμε αρκετές εικόνες τις οποίες ενδεχομένως να χρειαστεί να επεξεργαστούμε με το Photoshop. Αυτή η ανάγκη οδηγεί πολλούς ανθρώπους στην παρακολούθηση σεμιναρίων Photoshop. Θα πρέπει να γίνει καταχώρηση περιγραφών προϊόντων και κατηγοριών για κάθε γλώσσα. Οι περιγραφές θα περιλαμβάνουν πρωτότυπο κείμενο. Ο λόγος για τον οποίο δεν είναι περιγραφές είναι να ενισχύσουμε την προώθηση της ιστοσελίδας. όσο περισσότερα καλύτερα και πιο πρωτότυπα είναι τα κείμενα τόσο πιο ψηλά θα βγει το ηλεκτρονικό κατάστημα στην Google. Για αυτό το λόγο κατά τη δημιουργία e-shop χρησιμοποιούμε τεχνικές προώθησης ιστοσελίδας. Ο βαθμός στον οποίο θα ικανοποιήσουμε τις απαιτήσεις ποιότητας εικόνων όπως και τις απαιτήσεις προώθηση ιστοσελίδας καθορίζουν το κόστος καταχώρησης προϊόντων σε ηλεκτρονικό κατάστημα. Μπορεί να ξεκινήσει από ένα πολύ χαμηλό κόστος στην περίπτωση που απλά θα κάνουμε αντιγραφή το κείμενο χωρίς καμία αλλαγή και θα ανεβάσουμε Απλά μία εικόνα σε κάθε προϊόν. Εάν όμως θέλουμε να γίνουμε όλα σωστά και να πάρουμε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα το οποίο να βγαίνει πολύ ψηλά στις μηχανές αναζήτησης τότε το κόστος καταχώρησης προϊόντων ανεβαίνει. Εδώ θα βρείτε επιλεγμένες συμβουλές SEO για να απογειώσετε το opencart στις μηχανές αναζήτησης.

Δυνατότητα μαζικής εισαγωγής προϊόντων

Το opencart μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε μαζική εισαγωγή προϊόντων. Αυτό γίνεται χρησιμοποιώντας τις έτοιμες διαδικασίες import και export που περιλαμβάνει το opencart. Σε περίπτωση που δεν μας καλύπτουν οι έτοιμες δυνατότητες μαζικής εισαγωγής προϊόντων τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε import extensions τα οποία προσαρμόζονται στις ανάγκες του εκάστοτε αρχείου xml, csv ή όποια άλλη μορφή αρχείου επιλέξουν για να μας δώσουν τα προϊόντα. Αυτή η δυνατότητα είναι πολύτιμη για τις περιπτώσεις χιλιάδες δεκάδες χιλιάδες προϊόντα. σε αυτή την κατηγορία ανήκουν τα καταστήματα καλλυντικών, τα φαρμακεία όπως επίσης και τα καταστήματα ανταλλακτικών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

Migration to Opencart

Μία ακόμα ανάγκη που προκύπτει συχνά είναι η μεταφορά προϊόντων από ένα ηλεκτρονικό κατάστημα σε άλλο. για παράδειγμα να μεταφέρουμε προϊόντα από το Magento προς το opencart ή από το opencart προς τον WooCommerce. Εξετάζοντας την κατάσταση από την οπτική γωνία του opencart στην πρώτη περίπτωση χρειαζόμαστε να κάνουμε import ενώ στη δεύτερη περίπτωση χρειάζεται να κάνουμε export. σε αυτή την περίπτωση πιθανότατα να μην μας καλύπτουν τα έτοιμα plugin και να χρειαστεί να γράψουμε ένα πρόγραμμα είτε σε διαδικτυακή γλώσσα προγραμματισμού όπως είναι php είτε σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα προγραμματισμού όπως για παράδειγμα στη vba. στην ιστοσελίδα μας έχουμε ένα παράδειγμα το οποίο δείχνει με ποιο τρόπο χρησιμοποιούμε τη vba Για να μεταφέρουμε δεδομένα από το magento opencart μέσω αρχείου excel. Εάν δεν γνωρίζετε τη γλώσσα τότε μπορείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα vba για να μάθετε όσα σας χρειάζονται για τέτοιου είδους προγράμματα.

Πλεονεκτήματα του opencart

Ενα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του opencart είναι η μεγάλη ευκολία που παρέχει κατά την εγκατάσταση. Μπορούμε μέσα σε ένα απόγευμα να έχουμε εγκαταστήσει το opencart και να το έχουμε θέσει σε λειτουργία. Η ίδια η εγκατάσταση του opencart διαρκεί το πολύ ένα τέταρτο. Το επόμενο βήμα μετά την εγκατάσταση του opencart είναι να καταχωρήσουμε τα προϊόντα. Η καταχώρηση ενός ικανοποιητικού πλήθος προϊόντων μπορεί να γίνει μέσα σε λίγες ώρες. Είναι επίσης πολύ εύκολο να προσαρμόσουμε παραμέτρους όπως είναι η γλώσσα οι μέθοδοι πληρωμής καλά και οι μέθοδοι αποστολής. Αφού εγκατασταθεί το opencart στη συνέχεια είναι πολύ γρήγορο στη λειτουργία του. Χρησιμοποιεί τεχνολογία ajax για μεγάλο πλήθος ενεργειών και επιλογών. Η χρήση του ajax μειώνει πολύ το χρονοκαθυστέρηση στον browser του πελάτη. Βεβαίως το Opencart διατίθεται εντελώς δωρεάν. Μπορείτε να το κατεβάσετε και το εγκαταστήσετε χωρίς κανένα κόστος. Εδώ μπορείτε να δείτε πώς γίνεται η εγκατάσταση του opencart.

Γιατί να επιλέξω κατασκευή eshop με το Opencart

Η δημιουργία e-shop με το opencart αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή ποια ηλεκτρονικά καταστήματα μικρού και μεσαίου μεγέθους. Το opencart στηρίζεται στη γλώσσα php και αποθηκεύει σε βάση δεδομένων mysql. Αποτελεί content management system αφιερωμένο αποκλειστικά στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Δηλαδή είναι να λογισμικό με το οποίο φτιάχνουμε μόνο ηλεκτρονικά καταστήματα. Σε γενικές γραμμές η λειτουργία του είναι πολύ απλή και μπορεί κάποιος να το μάθει μέσα σε πολύ λίγες ώρες. Για παράδειγμα όταν παραδίδουμε ένα eshop opencart τότε η εκπαίδευση του εμπόρου διαρκεί τρεις με τέσσερις ώρες το πολύ. Τόσο η καταχώρηση προϊόντων στο e-shop όσο και διαχείριση των παραγγελιών γίνονται με πολύ απλό τρόπο.

Κόστος κατασκευής e-shop Opencart

Τα κόστη που σχετίζονται με την κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος opencart είναι από μηδαμινά έως μηδενικά. Το ίδιο το λογισμικό του Opencart διατίθεται δωρεάν. Yπάρχουν πάρα πολλά δωρεάν template και πάρα πολλά δωρεάν plug-in. Βεβαίως είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να αγοράσουμε κάποια plug-in. Εάν θέλουμε να παραδώσουμε ένα επαγγελματικό e-shop τότε πιθανότατα θα χρειαστεί να αγοράσουμε και ένα template. Τα κόστη αγοράς plugin και template για το opencart είναι πάρα πολύ χαμηλά και κυμαίνονται σε λίγες δεκάδες ευρώ έκαστο.

Σύγκριση μεταξύ Opencart και WooCommerce

Εάν έχω ήδη εγκατεστημένο το wordpress τότε η καλύτερη επιλογή είναι να δημιουργήσω e-shop με το woocommerce. Εφόσον ήδη ο διαχειριστής της ιστοσελίδας γνωρίζει το wordpress θα του είναι πολύ πιο εύκολο να κάνει τη διαχείριση του e-shop με το woocommerce. Εάν έχουμε απλά να κατασκευάσουμε ένα e-shop χωρίς blog και χωρίς άλλες απαιτήσεις τότε η καλύτερη επιλογή είναι το opencart. Δεν θα χρειαστεί να ασχοληθούμε με περιττές οι τεχνικές λεπτομέρειες που σχετίζονται με τη διαχείριση του site των plugin και των κατηγοριών.

Σύγκριση μεταξύ opencart και magento

Όπως αναφέρθηκε και στην προηγούμενη παράγραφο εάν θέλουμε απλά να εγκαταστήσουμε ένα e-shop μικρού η μεσαίου μεγέθους τότε το opencart αποτελεί την καλύτερη επιλογή. Εάν όμως θέλουμε να κατασκευάσουμε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα μεγάλου μεγέθους τότε πιθανότατα το opencart δεν θα μας καλύψει. Σε αυτή την περίπτωση καλό θα είναι να προτιμήσουμε κατασκευή e-shop με το magento το οποίο είναι ικανό να διαχειριστεί πολύ μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών. Ακόμα και στην περίπτωση ο όγκος των συναλλαγών ξεφύγει τελείως και ανέβει σε τεράστια μεγέθη εάν έχουμε επιλέξει το magento τότε μπορούμε να ανεβάζουμε σταδιακά το κόστος διαχείρισης σύμφωνα με τα πακέτα που έχει βγάλει η εταιρεία. Το δυνατό σημείο που έχει το Magento είναι ότι μπορεί να διαχειριστεί απεριόριστη κίνηση και απεριόριστα μεγάλο συναλλαγών. Αυξάνοντας βεβαίως το κόστος ανάλογα με τον όγκο των συναλλαγών.

Σεμινάρια opencart

Όταν αποφασίσετε να προσωρήσετε στη δημιουργία eshop καλό θα είναι να εκπαιδευθείτε στο opencart. Εκεί θα μάθετε όλες τις λεπτομέρειες της καταχώρησης προϊόντων και κατηγοριών. Στα μαθήματα opencart θα εκπαιδευθείτε ώστε να διαχειρίζεστε φίλτρα προϊόντων, κουπόνια και εκπτώσεις. Επιπλέον σε ένα ολοκληρωμένο σεμινάριο opencart έχετε τη δυνατότητα να εμβαθύνετε σε τεχνικές SEO για την προώθηση του ηλεκτρονικού καταστήματος στις μηχανές αναζήτησης. Όποιος βιάζεται μπορεί να παρακολουθήσει ιδιαίτερα μαθήματα στο opencart. Εδώ θα βρείτε όλες τις πληροφορίες για τα μαθήματα opencart.

Opencart Multi-Store Functionality

Ένα πολύ ισχυρό χαρακτηριστικό του Opencart είναι το Multi-Store Functionality. Υπό τον όρο Multi-Store Functionality περιλαμβάνονται λειτουργίες διαχείρισης διαφορετικών καταστημάτων κάτω από τον ίδιο πίνακα διαχείρισης. Δηλαδή μέσα από το ίδιο admin panel μπορούμε να διαχειριστούμε πολλά διαφορετικά e-shop. Αυτή η λειτουργία είναι πολύ χρήσιμη για όσους διαχειρίζονται πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα και θέλουν να έχουν ένα μοναδικό σημείο παρακολούθησης πληρωμών και παραγγελιών. Δεν αποτελεί μόνο διευκόλυνση στη διαχείριση αλλά επιπλέον η παρακολούθηση όλων αυτών από ένα μοναδικό κεντρικό σημείο διαχείρισης μειώνει την πιθανότητα απώλειας παραγγελίας η καθυστέρησης ανταπόκρισης σε αίτημα πελάτη.

Πολλά χαρακτηριστικά και πολλές επεκτάσεις

Ένα ακόμα ισχυρό πλεονέκτημα του opencart σε σύγκριση με τα υπόλοιπα λογισμικά κατασκευής ηλεκτρονικού καταστήματος που κυκλοφορούν στην αγορά είναι η μεγάλη γκάμα χαρακτηριστικών και επεκτάσεων. Από την ίδια την εγκατάσταση του opencart είναι διαθέσιμα πολλά χαρακτηριστικά τα οποία το καθιστούν ιδιαίτερα λειτουργικό. Για παράδειγμα είναι σημαντικό να το δείξουμε τις πολλές ζώνες φορολογίας που διαθέτει από την κατασκευή του. Επίσης ήδη από την εγκατάσταση του picard είναι διαθέσιμοι 23 τρόποι πληρωμής. Ήδη πολύ ισχυροί λειτουργικότητα του opencart ενισχύεται ακόμα περισσότερο με τις επεκτάσεις, τα λεγόμενα extensions. Μία γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο θα μας δώσει αμέσως τη λύση σε οποιαδήποτε απαίτηση και να έχουμε σχετικά με τη λειτουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος. Υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι αυτό έχει κατασκευαστεί με το opencart.

Τα πρώτα βήματα με το Opencart

Στη συνέχεια του άρθρου περιγράφουμε Τα πρώτα βήματα που θα πρέπει να κάνουμε αμέσως μόλις ολοκληρώσουμε τον οδηγό εγκατάστασης του opencart. Εάν όλα πάνε καλά τότε θα έχουμε αποκτήσει πρόσβαση στο περιβάλλον διαχείρισης του νεοδημιουργηθεντος του ηλεκτρονικού μας καταστήματος. Ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα που προσφέρει η εγκατάσταση του opencart είναι ότι τα προϊόντα είναι ήδη προεγκατεστημένα. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να πειραματιστούμε εύκολα και να τα αντικαταστήσουμε με τα δικά μας προϊόντα ώστε να έχουμε άμεση αντίληψη του πώς θα φαίνονται. Επίσης μπορούμε να αντικαταστήσουμε εύκολα τα προϊόντα της κεντρικής σελίδας ώστε να δούμε πώς θα φαίνεται η κεντρική σελίδα του e-shop όταν βάλουμε τα δικά μας προϊόντα. Μία ακόμα ενέργεια μπορούμε να κάνουμε εύκολα και γρήγορα να φτιάξουμε το μενού. μπορούμε να αλλάξουμε τα ονόματα των κατηγοριών ώστε στο μέλλον να εμφανίζονται Οι δικές μας κατηγορίες προϊόντων. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να διαμορφώσουμε την πρώτη εικόνα του ηλεκτρονικού καταστήματος της επιχείρησης μας.

Πώς αλλάζουμε το λογότυπο του e-shop

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε μόλις εγκαταστήσουμε οποιοδήποτε content management system είναι να βάλουμε το λογότυπο της επιχείρησης. Στις εικόνες που ακολουθούν βλέπουμε με ποιο τρόπο μπορούμε με τοποθετήσουμε το λογότυπο σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που κατασκευάστηκε με το opencart.

ρυθμίσεις eshop opencart


αλλαγή εικόνας eshop opencart

Πως αλλάζουμε banner κεντρικής σελίδας Opencart

Η επόμενη ενέργεια είναι να αλλάξουμε το μπάνερ της κεντρικής σελίδας ώστε να έχει τα δικά μας προϊόντα και όχι τα προεγκατεστημένα. και αυτή η διαδικασία γίνεται πάρα πολύ απλά μέσα από τον πίνακα διαχείρισης του opencart. οι ακόλουθες δύο εικόνες δείχνουν με ποιο τρόπο μπορούμε να αλλάξουμε το banner της κεντρικής σελίδας.

opencart homepage slideshow


αλλαγή εικόνας opencart homepage slideshow

Πως αλλάζουμε τηλέφωνο στο Opencart

Μία ακόμα πολύ σημαντική ενέργεια που θα πρέπει να κάνουμε αμέσως μετά την εγκατάσταση του opencart είναι να αλλάξουμε το τηλέφωνο. Είναι πολύ πιθανό πολλοί άνθρωποι να γνωρίζουν το url του ηλεκτρονικού μας καταστήματος και να μπουν προτού αυτό εμφανιστεί στις μηχανές αναζήτησης. Επίσης είναι πλήρως κατανοητό από οποιονδήποτε ότι ένα e-shop την ώρα που κατασκευάζεται δεν έχει όλα τα προϊόντα. ταυτόχρονα είναι όμως απαράδεκτο να μην έχεις το τηλέφωνο της επιχείρησης ώστε ο πελάτης να μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας. Για αυτό το λόγο μία από τις πρώτες ενέργειες που θα πρέπει να κάνουμε όταν φτιάχνουμε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα είναι να βάλουμε το τηλέφωνο της επιχείρησης. Στο opencart η διαδικασία αυτή γίνεται ως εξής:

Πως αλλάζουμε τηλέφωνο στο Opencart

Πως καθορίζουμε προεπιλεγμένο νόμισμα στο Opencart

Κατά την εγκατάσταση του opencart το προεπιλεγμένο νόμισμα είναι το δολάριο. η Ελλάδα όμως είναι μία ευρωπαϊκή χώρα στην οποία το επίσημο νόμισμα είναι το ευρώ. Για αυτό καλό θα είναι να αλλάξουμε αμέσως το νόμισμα και να αντικαταστήσουμε το δολάριο με το ευρώ. Είναι μία ενέργεια η οποία θα γίνει ούτως ή άλλως. Και όσο νωρίτερα την κάνουμε τόσο μικρότερη σύγχυση θα δημιουργήσουμε τόσο στους πελάτες μας όσο και στον υπάλληλο που θα κάνει την καταχώρηση των προϊόντων. Η αλλαγή του νομίσματος σε ηλεκτρονικό κατάστημα opencart γίνεται ως εξής:

προεπιλεγμένο νόμισμα στο Opencart

Διαγραφή υπολοίπων νομισμάτων Opencart

Αφού επιλέξουμε ως προεπιλεγμένο νόμισμα το ευρώ μία καλή κίνηση να κάνουμε διαγραφή των υπολοίπων νομισμάτων. Αυτή η ενέργεια είναι απαραίτητο να γίνει διότι αν δεν την κάνουμε θα τα βγάζει ως επιλογή για τον πελάτη. και εκεί Βεβαίως θα πρέπει να ενεργοποιήσουμε διαδικασίες μετατροπής νομισμάτων. Δηλαδή να μετατρέπει αυτόματα τα δολάρια σε ευρώ η ευρώ σε δολάρια. Και βεβαίως θα πρέπει να παρακολουθούμε συνεχώς αυτή τη διαδικασία για να μη γίνει κάποιο λάθος και πουλήσουμε προϊόντα σε ακριβότερη τιμή ή σε χαμηλότερη τιμή. Στην πρώτη περίπτωση θα είναι αισχροκέρδεια ενώ στη δεύτερη περίπτωση οι επιχειρήσεις θα σημειωθεί και ενδεχομένως να "μπει μέσα" όπως συνηθίζεται να λέμε στη γλώσσα της αγοράς.

Επιλογές κατασκευής e-shop

Το opencart είναι μία εξαιρετική επιλογή κατασκευής e-shop. Δεν αποτελεί όμως το μοναδικό τρόπο για να δημιουργήσετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Μπορείτε να κάνετε κατασκευή e-shop με το magento εάν θέλετε να πετύχετε μέγιστη αξιοπιστία. Μία επίσης καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε το woocommerce εάν θέλετε να πετύχετε υψηλή θέση στις μηχανές αναζήτησης. Επίσης μπορείτε να κάνετε κατασκευή e-shop με το PrestaShop το οποίο είναι εξίσου καλό όπως και το woocommerce. Όλες αυτές είναι πολύ καλές επιλογές κατασκευής e-shop. Και όλες αυτές τις επιλογές τις έχω χρησιμοποιήσει και συνεχίζω να τις χρησιμοποιώ τόσο κατά την κατασκευή όσο και κατά τη συντήρηση ηλεκτρονικών καταστημάτων. Έχω ολοκληρωμένη άποψη για το πώς λειτουργεί το κάθε λογισμικό κατασκευής e-shop και θα χαρώ πολύ να επικοινωνήσετε μαζί μου για να το συζητήσουμε. Εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε πάνω στη δημιουργία e-shop.

Διαγραφή νομισμάτων opencart

Κατασκευή magento

Η πιο αξιόπιστη επιλογή κατασκευής e-shop είναι το magento. Εδώ παρουσιάζει πολύ μεγαλύτερη δυσκολία να το στήσιμο. Όπως αναφέρεται και παραπάνω μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με το opencart μέσα σε πολύ λίγες ώρες. Αντίθετα αυτό δεν μπορεί να συμβεί όταν κάνουμε δημιουργία eshop με το Magento. Εάν επιλέξουμε να κάνουμε κατασκευή magento θα πρέπει να περιμένουμε αρκετά μέχρι να ολοκληρωθεί το ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Αυτό οφείλεται στις πολλές διαφορετικές ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν κατά την εγκατάσταση του magento. Επίσης στην περίπτωση της δημιουργίας e-shop magento πολλά module θα πρέπει να τα αγοράσουμε. Αυτό σημαίνει ότι ανεβαίνει αρκετά το κόστος κατασκευής. και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλές επιχειρήσεις το αποφεύγουν παρόλο που τη μέγιστη αξιοπιστία σε ηλεκτρονικό κατάστημα την επιτυγχάνουμε αν κάνουμε κατασκευή magento.

Προώθηση ηλεκτρονικού καταστήματος

Το opencart διαθέτει αρκετά χαρακτηριστικά που μπορούν να συνεισφέρουν στην προώθηση του ηλεκτρονικού καταστήματος. Το ίδιο και το magento. Εάν όμως θα γνωρίσουμε όλες τις υπόλοιπες παραμέτρους που σχετίζονται με την δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος και εστιάσουμε μόνο τις δυνατότητες προώθησης και seo τότε σαφώς νικητής του παιχνιδιού είναι το woocommerce. Ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό είναι ότι το WooCommerce κληρονομεί τα seo χαρακτηριστικά του wordpress. Για παράδειγμα μπορούμε να κάνουμε βελτιστοποίηση προϊόντων και κατηγοριών όπως ακριβώς θα κάναμε βελτιστοποίηση ιστοσελίδας με το Yoast SEO. Επίσης χρήσης του wordpress διευκολύνει πάρα πολύ τη συγγραφή προωθητικών άρθρων τα οποία αποτελούν την ατμομηχανή του SEO. Εδώ έχω περιγράψει αναλυτικά τι πρέπει να κάνετε με το seo και στην προώθηση της ιστοσελίδας σας.

Κατασκευή ιστοσελίδας και e-shop

Μία επιλογή που συνδυάζει όλα τα παραπάνω είναι να κατασκευάσουμε χωριστά την ιστοσελίδα και χωριστά το ηλεκτρονικό κατάστημα κάτω από το ίδιο domain. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να κάνουμε κανονικά την κατασκευή ιστοσελίδας με wordpress. Σε αυτή την περίπτωση θα διαθέτουμε όλα τα χαρακτηριστικά προώθησης και όλη την ευελιξία κατασκευής που προσφέρει το wordpress. Ακολούθως σε ένα φάκελο της ιστοσελίδας μπορούμε να χτίσουμε το ηλεκτρονικό κατάστημα. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξουμε όποια λύση κατασκευής e-shop θέλουμε. Δεν μας δεσμεύει στη χρήση του woocommerce το οποίο γίνεται εντός του wordpress. Αντίθετα μπορούμε για παράδειγμα πολύ εύκολα να χρησιμοποιήσουμε το opencart για την κατασκευή του e-shop. Και βεβαίως να δημιουργήσουμε την ιστοσελίδα μας όπως θέλουμε ανεξάρτητα από τις απαιτήσεις του ηλεκτρονικού εμπορίου. Είναι η λύση που προτείνουμε εάν θέλετε να συνδυάσετε ηλεκτρονικό εμπόριο σε συνδυασμό με ευελιξία στη δημιουργία ιστοσελίδας.

Εκπαίδευση ενηλίκων στην πληροφορική. Πως να επιλέξετε σεμινάρια μαθήματα ή σεμινάρια σε θεματικές ενότητες πληροφορικής.