×
Κατασκευή Ιστοσελίδων WordPress Joomla wordpress vs html/css
×
Κατασκευή Eshop Woocommerce Opencart Magento Shopify
×
Προώθηση Ιστοσελίδων Digital Marketing Μαθήματα Facebook Σεμινάρια Linkedin Μαθήματα Instagram Σεμινάρια Twitter Μαθήματα Pinterest
×
Σεμινάρια JAVA Μαθήματα PHP Σεμινάρια MySQL
×
Μαθήματα Excel Σεμινάρια VBA Σεμινάρια Photoshop Μαθήματα PowerPoint Σεμινάρια Word Μαθήματα Προγραμματισμού Πληροφορική στο δημοτικό

balatsoukas logo balatsoukas.com

Κατασκευή Eshop WooCommerce

Κατασκευή Eshop WooCommerce βήμα προς βήμα. Αναλυτικός οδηγός κατασκευής eshop. Αξιοποιήστε το wordpress για τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος.

Εκπαιδευτής Ενηλίκων Νικόλαος Μπαλατσούκας Τηλ. (+30) 6977676785

Το WooCommerce αποτελεί τον πιο δημοφιλή τρόπο κατασκευής e-shop. Οι μετρήσεις που διαβάζουμε στα διάφορα διεθνή περιοδικά ανεβάζουν το WooCommerce στην κορυφή των επιλογών δημιουργίας ηλεκτρονικού καταστήματος.

Η δημιουργία e-shop WooCommerce είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος κατασκευής e-shop

Η κατασκευή e-shop με το WooCommerce αποτελεί την πιο δημοφιλή επιλογή δημιουργίας ηλεκτρονικού καταστήματος. Τα πιο πολλά e-shop παγκοσμίως έχουν κατασκευαστεί με το WooCommerce. Πιθανότατα αυτό έγινε διότι υπήρχε ήδη μία εγκατάσταση wordpress και όταν θέλανε να κατασκευάσουν e-shop επιλέξανε WooCommerce. Το WooCommerce είναι ο πιο απλός τρόπος κατασκευής e-shop μεταξύ των content management system που εγκαθίστανται σε δικό μας hosting. Η εμπειρία έχει δείξει ότι μπορείς να πιάσεις να μάθει να χρησιμοποιεί το μεγαλύτερο ποσοστό δυνατοτήτων του WooCommerce μέσα σε λιγότερο από δυο ώρες. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί κάποιος να εγκαταστήσει το ηλεκτρονικό το κατάστημα και να αρχίσει να το χρησιμοποιεί μέσα σε ένα απόγευμα. Η διαδικασία είναι πάρα πολύ γρήγορη συγκρινόμενη με τη διαδικασία εγκατάστασης και εκπαίδευσης στο opencart. Ακόμα πιο δύσκολη και χρονοβόρα είναι η διαδικασία εγκατάστασης και εκπαίδευσης πάνω στο magento. Αναφέρουμε αυτά τα δυο CMS διότι το opencart και το magento είναι οι κυριότεροι ανταγωνιστές του WooCommerce για την κατασκευή e-shop.

Δυσκολία εγκατάστασης WooCommerce

Η εγκατάσταση του WooCommerce ολοκληρώνεται με πολύ λίγα κλικ υπό την προϋπόθεση ότι έχει προηγηθεί εγκατάσταση του wordpress. Είναι μία πολύ απλή διαδικασία που διαρκεί λιγότερο από 5 λεπτά. Θα ήταν πιο σωστό να πούμε ότι είναι η δημιουργία e-shop με το WooCommerce είναι ο πιο απλός τρόπος κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος που μπορείτε να βρείτε εάν δεν υπήρχε το shopify. Εάν επιλέξουμε το shopify τότε γλιτώνουμε τη διαδικασία της εγκατάστασης. Αν εξαιρέσουμε όμως αυτή τη μικρή λεπτομέρεια τότε το πιο απλό λογισμικό κατασκευής e-shop είναι το WooCommerce. Όμως το shopify έχει δυο σοβαρά μειονεκτήματα. Το πρώτο είναι ότι δεν φιλοξενείται σε δικό μας server. Και το δεύτερο είναι ότι έχει μηνιαία έξοδα συντήρησης.

Κόστος κατασκευής Eshop WooCommerce

Δεν υπάρχει extra κόστος για τη δημιουργία Eshop WooCommerce. Ήδη έχει αγοραστεί το domain και το hosting στο οποίο εγκαταστάθηκε το wordpress. Αυτά έχουν ήδη πληρωθεί και δεν χρειάζεται να το ξανά πληρώσουμε όταν δημιουργήσουμε το ηλεκτρονικό κατάστημα με το Eshop WooCommerce. Το ίδιο το WooCommerce είναι και αυτό δωρεάν διότι αποτελεί plug-in του wordpress. Επομένως το μοναδικό κόστος το οποίο πληρώνουμε όταν επιλέξουμε να δημιουργήσουμε ηλεκτρονικό κατάστημα με το WooCommerce είναι το template η αλλιώς theme. Αλλά και αυτό το έξοδο μπορούμε να το αποφύγουμε γιατί υπάρχουν τα δωρεάν WooCommerce themes.

Μαθήματα WooCommerce

Σε ένα ολοκληρωμένο σεμινάριο woocommerce θα μάθετε τα πάντα για την κατασκευή eshop. Διδάσκονται όλα τα βήματα της δημιουργίας e-shop woocommerce. Ξεκινάμε με την κατοχύρωση του Donain, την αγορά του Hosting και την εγκατάσταση του cms. Τα σεμινάρια woocommerce περιλαμβάνουν επιλογή, εγκατάσταση και παραμετροποίηση theme. Βεβαίως όποιος θέλει να προχωρήσει πιο γρήγορα μπορεί να επιλέξει ιδιαίτερα μαθήματα woocommerce. Καταχωρούμε κατηγορίες προϊόντων και προϊόντα. Η εκπαίδευση woocommerce περιλαμβάνει τα κουπόνια και τις εκπτώσεις. Δίνονται συμβουλές για το SEO. Μαθαίνετε πως να κάνετε βελτιστοποίηση ανά product και ανά category. Αποκτάτε ολοκληρωμένες γνώσεις SEO ώστε να ανεβάσετε το eshop στην πρώτη σελίδα της google. Εάν επιλέξετε ιδιαίτερο μάθημα τότε όλες οι ενότητες της δημιουργίας woocommerce eshop μπορούν να καλυφθούν σε λιγότερες από 10 ώρες. Στα μαθήματα woocommerce περιλαμβάνονται επίσης οι τρόποι πληρωμής και η σύνδεση με τράπεζα ή με PayPal.

Στο κανάλι μας στο youtube έχουμε δημιουργήσει playlist αφιερωμένο σε θέματα που αφορούν την κατασκευή eshop με το woocommerce:
YOUTUBE: κατασκευή eshop με το woocommerce

Γιατί να επιλέξω WooCommerce

Η επιλογή του woocommerce για την κατασκευή e-shop δεν είναι τυχαία. Το καταπληκτικό αυτό εργαλείο δημιουργίας e-shop διαθέτει δύο πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα τα οποία το επιτρέπουν να κερδίσει κατά κράτος τη μάχη επικράτησης έναντι των άλλων λογισμικών κατασκευής e-shop. Η ευκολία είναι το πρώτο πλεονέκτημα. Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Το woocommerce είναι ένα plug-in του wordpress που μπορούμε να το εγκαταστήσουμε ακολουθώντας τον οδηγό εγκατάστασης χωρίς να απαιτείται να γνωρίζουμε σχετικά με ftp, βάσεις δεδομένων ή άλλες τέτοιες τεχνικές έννοιες. Οποιοσδήποτε διαθέτει ιστότοπο wordpress μπορεί πολύ εύκολα να εγκαταστήσει το Google maps και να αποκτήσει ηλεκτρονικό κατάστημα. Το δεύτερο πλεονέκτημα είναι η τεράστια ευκολία προώθησης στις μηχανές αναζήτησης που διαθέτει το WooCommerce. Αυτό είναι πάρα πολύ λογικό διότι στο WooCommerce εφαρμόζονται όλες οι δυνατότητες προώθησης που υπάρχουν ήδη στο wordpress. Και βεβαίως έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε το ανεπανάληπτο καταπληκτικό εργαλείο βελτιστοποίησης που ονομάζεται yoast seo. Όπως στο wordpress βελτιστοποιούμε τα άρθρα και τις κατηγορίες άρθρων, με την ίδια ευκολία στο WooCommerce μπορούμε να βελτιστοποιήσουμε τα προϊόντα και τις κατηγορίες προϊόντων.

Τι απαιτήσεις έχουμε από ένα e-shop

Η σημαντικότερη απαίτηση που έχουμε από ένα e-shop είναι πολύ απλά να πουλάει. Κάθε έμπορος φτιάχνω ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με στόχο να κάνει πωλήσεις μέσα από αυτό. Για να γίνουν πωλήσεις πρέπει να ικανοποιούνται δύο πολύ σημαντικές απαιτήσεις. Η πρώτη απαίτηση αφορά το πλήθος των επισκεπτών. όσο περισσότερος κόσμος μπει στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα τόσο πιθανότερο είναι να ψωνίσει από αυτό. Η δεύτερη απαίτηση αφορά τις τιμές. όσο πιο καλές είναι οι τιμές τόσο περισσότερες θα είναι οι πωλήσεις. για την τιμή των προϊόντων δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. είναι απλά θέμα του εμπόρου η θέμα εμπορικής πολιτικής της κάθε εταιρείας. Μπορούμε όμως να κάνουμε πάρα πολύ καλή δουλειά στην προσέλκυση υποψηφίων πελατών. Μέσα από διαδικασίες aco και μεθόδους προώθησης ιστοσελίδας μπορούμε να φέρουμε στο ηλεκτρονικό κατάστημα το κοινό το οποίο θέλει να αγοράσει τα προϊόντα η τις υπηρεσίες της εταιρείας. Το woocommerce είναι το καλύτερο εργαλείο κατασκευής e-shop εάν το κριτήριό μας είναι η κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης.

Βελτιστοποίηση WooCommerce

Για να βελτιστοποιήσουμε τα προϊόντα στο woocommerce Θα πρέπει πρώτα να έχουμε εγκαταστήσει τον yoast SEO. Στη συνέχεια μπαίνουμε σε ένα προϊόν και το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνουμε είναι να δηλώσουμε το focus keyphrase. Το Yoast ελέγχει κατά πόσο το προϊόν είναι βελτιστοποιημένο για αυτή τη λέξη κλειδί. το πρώτο και σημαντικότερο πράγμα που κοιτάει είναι ο τίτλος και η περιγραφή. θα πρέπει για κάθε προϊόν του ηλεκτρονικού καταστήματος WooCommerce ο τίτλος και η περιγραφή να περιλαμβάνουν τη λέξη κλειδί. Μία εξίσου σημαντική παράμετρος είναι το πλήθος των λέξεων. Εάν καταφέρουμε και βάλουμε στην περιγραφή κάθε προϊόντος πάνω από 500 λέξεις πρωτότυπου κειμένου τότε είναι πάρα πολύ πιθανό το ηλεκτρονικό μας κατάστημα να ανέβει πολύ γρήγορα ψηλά στην πρώτη σελίδα της Google. Το yoast ελέγχει το πλήθος των λέξεων Δεν μπορεί όμως να ελέγξει την πρωτοτυπία. Για την πρωτοτυπία χρησιμοποιούμε άλλο εργαλείο όπως για παράδειγμα τα copyscape. Άλλες παραμέτρους που ελέγχει το Yoast είναι εάν οι εικόνες περιλαμβάνουν τη λέξη κλειδί στο alt attribute. Κάνει έλεγχο για να δει εάν υπάρχουν εξερχόμενα links προς άλλα προϊόντα ή προς άλλα άρθρα στην ιστοσελίδα. Επίσης μετράει το πλήθος εμφανίσεων της λέξης κλειδιού στο κείμενο και μας ενημερώνει Εάν η λέξη κλειδί εμφανίζεται υπερβολικά λίγες ή υπερβολικά πολλές φορές. τόσο το ένα όσο και το άλλο είναι πρόβλημα για τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδας. Ο υπερβολικά μικρός αριθμός εμφανίσεων είναι πρόβλημα διότι θα είναι δύσκολο να εμφανιστούμε στην πρώτη σελίδα της Google. Αντίθετα ο υπερβολικά μεγάλος αριθμός εμφανίσεων εγκυμονεί κινδύνους για Google πέναλτι. Το προσθέτω yoast seo μας καθοδηγεί ώστε να βελτιστοποιήσουμε μία προς μία όλες τις παραμέτρους που θα μας οδηγήσουν στην πρώτη σελίδα της Google. Όλα αυτά τα έχω περιγράψει αναλυτικά σε άρθρο μου για τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων.

Προώθηση WooCommerce

Βεβαίως δεν αρκεί να βελτιστοποιήσουμε κάποια προϊόντα για να βγουν στην πρώτη σελίδα της Google. Θα πρέπει να κάνουμε ολοκληρωμένη προώθηση ιστοσελίδας και να εφαρμόσουμε τεχνικές seo. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει για παράδειγμα να μεριμνήσουμε ώστε από διάφορα άρθρα τόσο στο δικό μας site όσο σε ξένα site να υπάρχουν backlinks προς τα προϊόντα του ηλεκτρονικού καταστήματος. όταν τα άρθρα βρίσκονται μέσα στο δικό μας site τότε μιλάμε για on site seo. Αντίθετα όταν τα άρθρα βρίσκονται σε ξένο ιστότοπο τότε μιλάμε για off-site seo. Και τα δύο είναι αναγκαία για την προώθηση της ιστοσελίδας ή του ηλεκτρονικού καταστήματος. Τα backlink είναι ο τρόπος με τον οποίο διευκολύνουμε την Google να αναγνωρίσει το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας και να την κατάταξη σε μία κατηγορία περιεχομένου. Η βελτιστοποίηση άρθρων από τα οποία προκύπτουν backlinks αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για το seo και την προώθηση ιστοσελίδων.

Κατασκευή ιστοσελίδας wordpress

Το woocommerce είναι ένα plug-in του wordpress. Για να μπορέσουμε να εγκαταστήσουμε το woocommerce Θα πρέπει πρώτα να έχουμε δημιουργήσει ιστοσελίδα wordpress. Αυτό δεν είναι πρόβλημα διότι πλέον η συντριπτική πλειοψηφία των ιστότοπων κατασκευάζονται με το wordpress. Εδώ δείχνω πως κάνουμε εγκατάσταση του wordpress. Πιο παλιά υπήρχε το html. στη συνέχεια για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα κυριάρχησε το joomla. Τώρα πλέον όταν μιλάμε για κατασκευή ιστοσελίδων εννοούμε σχεδόν αποκλειστικά εγκατάσταση και παραμετροποίηση wordpress. Στην ιστοσελίδα μου Έχω αρκετά άρθρα για την κατασκευή ιστοσελίδων όπως για τη σύγκριση του wordpress με άλλες μεθόδους κατασκευής ιστοσελίδας. Καμία μέθοδος δημιουργίας site δεν είναι τέλεια. Κάθε μία έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. όμως το wordpress αποτελεί τη μέθοδο με τα περισσότερα πλεονεκτήματα και τα λιγότερα μειονεκτήματα. και Βεβαίως έχει δύο πολύ ισχυρά πλεονεκτήματα. Το πρώτο είναι η απλότητα στην κατασκευή του site. Μπορούμε να δημιουργήσουμε μία ιστοσελίδα μέσα σε λιγότερο από μία ώρα, χωρίς υπερβολή. και το δεύτερο πλεονέκτημα είναι η εκπληκτική συμπεριφορά στις μηχανές αναζήτησης που μπορούμε να επιτύχουμε εάν χρησιμοποιήσουμε το wordpress για να κάνουμε δημιουργία ιστοσελίδας.

Βήματα εγκατάστασης woocommerce

Για να εγκαταστήσουμε το woocommerce Θα πρέπει πρώτα να έχουμε εγκαταστήσει το wordpress. Στη συνέχεια θα πρέπει να πάμε στη σελίδα με τα plug-in και να αναζητήσουμε το plug-in του woocommerce.

Εδώ βλέπουμε τα plugin του wordpress.

wordpress plugin

Αρχικά θα πρέπει να κανουμε αναζήτηση για το WooCommerce.

αναζήτηση plugin WooCommerce

Ξεκινά η εγκατάσταση WooCommerce.

εγκατάσταση του WooCommerce

Εδώ πρέπει να κάνουμε ενεργοποίηση του WooCommerce.

ενεργοποίηση WooCommerce plugin

Το επόμενο βήμα είναι να ξεκινήσουμε τον οδηγό εγκατάστασης του WooCommerce

οδηγός εγκατάστασης WooCommerce

Εδώ δίνουμε τα στοιχεία του ηλεκτρονικού καταστήματος.

στοιχεία του eshop

Στη συνέχεια επιλέγουμε τον τύπο του eshop.

επιλέγουμε τύπο του e-shop

Στο επόμενο βήμα επιλέγουμε το είδος των προϊόντων.

επιλέγουμε είδος προϊόντων του e-shop

Εδώ ρυθμίζουμε κάποιες επιπλέον πληροφορίες για το ηλεκτρονικό κατάστημα. Ας απενεργοποιήσουμε "Market on Facebook", "Mailchimp" και "Drive sales with Google Ads" ώστε να ξεκινήσουμε πιο γρήγορα. Αυτά μπορούμε εύκολα να τα ρυθμίσουμε αργότερα.

πληροφορίες για το ηλεκτρονικό κατάστημα

Το επόμενο βήμα είναι να επιλέξουμε θέμα (theme ή αλλιώς template) για το eshop. Βεβαίως το θέμα μπορεί να αλλαχθεί οποιαδήποτε στιγμή αργότερα.

επιλέγουμε theme

Εδώ έχουμε ένα πολύ σημαντικό βήμα της εγκατάστασης του WooCommerce. Είναι σημαντικό να ενεργοποιήσουμε Jetpack and WooCommerce Services.

Jetpack και WooCommerce υπηρεσίες

Πλέον η εγκατάσταση του WooCommerce ολοκληρώθηκε.

ολοκληρώθηκε εγκατάσταση του WooCommerce

Αφού ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του woocommerce, πλεον βρισκόμαστε στο περιβάλλον του wordpress. Εδώ βλέπουμε πως μπορούμε να κάνουμε τις βασικές ρυθμίσεις.

το περιβάλλον του wordpress

Τα πρώτα βήματα με το WooCommerce

Αφού εγκαταστήσουμε το WooCommerce το επόμενο βήμα είναι να περάσουμε τις κατηγορίες και τα προϊόντα. Αυτή είναι μία πολύ απλή διαδικασία η οποία είναι παρόμοια με την καταχώριση άρθρων και κατηγοριών στο wordpress. Βεβαίως καλό θα είναι να βελτιστοποιήσουμε τόσο τις κατηγορίες όσο και τα προϊόντα ώστε να κατακτήσουμε τις κορυφές της μηχανής αναζήτησης της Google. Κατά γενική ομολογία η δημιουργία e-shop με το woocommerce είναι πραγματικά πολύ απλή διαδικασία. Τα κρίσιμα σημεία στα οποία θα χρειαστείτε τη γνώμη του ειδικού είναι η βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης, η ρύθμιση των μεταφορικών και σύνδεση με την τράπεζα. Αυτές οι διαδικασίες δεν είναι απλές αλλά μέσα από την ιστοσελίδα μας έχουμε άρθρα με τα οποία θα τις απλοποιήσουμε όσο περισσότερο γίνεται. Εδώ μπορείτε να μάθετε τι περιλαμβάνεται συνήθως στα σεμινάρια wordpress.

Διαχείριση Woocommerce

Εδώ βλέπουμε το περιβάλλον διαχείρισης ενός ηλεκτρονικού καταστήματος woocommerce. Όπως βλέπουμε όλα ξεκινάνε από δύο κεντρικές επιλογές. Η πρώτη επιλογή ανοίγει το μενού woocommerce στο οποίο ρυθμίζουμε τις παραμέτρους λειτουργίας του ηλεκτρονικού καταστήματος. Ενώ η δεύτερη και πιο συνηθισμένη επιλογή ανοίγει το μενού products με το οποίο διαχειριζόμαστε τα προϊόντα. Σε αυτό το άρθρο παρουσιάζουμε αναλυτικά την εισαγωγή προϊόντων σε eshop woocommerce και τη διαχείριση προϊόντων γενικότερα.

διαχείρηση eshop woocommerce

Εισαγωγή προϊόντων στο ηλεκτρονικό κατάστημα

Στη συνέχεια παίρνουμε μια γεύση σχετικά με το πώς γίνεται η εισαγωγή προϊόντων στο WooCommerce. Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή και με την κατάλληλη εκπαίδευση μπορούμε να πετύχουμε πολύ υψηλό αριθμό καταχώρησης προϊόντων. Όσοι έχουν εμπειρία από άλλους τύπους ηλεκτρονικών καταστημάτων καταλαβαίνουν ότι εισαγωγή προϊόντων σε eshop WooCommerce είναι πολύ απλή διαδικασία. Ακολουθεί ενδεικτική οθόνη από το περιβάλλον εισαγωγές προϊόντων WooCommerce:

εισαγωγή προϊόντος woocommerce

Πολυπλοκότητα διαχείρισης ηλεκτρονικού καταστήματος

Μέχρι τώρα έχουμε αναφέρει πολλές φορές το πόσο εύκολη είναι η διαχείριση του WooCommerce. Αξίζει τον κόπο να δούμε το περιβάλλον διαχείρισης του opencart και το magento γίνεται Με μία γρήγορη σύγκριση. Το opencart έχει πιο περίπλοκη διαχείριση σε σύγκριση με το WooCommerce. Στην ακόλουθη οθόνη βλέπουμε το περιβάλλον διαχείρισης του opencart:

διαχείρηση eshop opencart

Το magento έχει ακόμα πιο περίπλοκη διαχείριση. Για να μάθει κάποιος όλες τις επιλογές που περιλαμβάνει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που κατασκευάστηκε με αυτό το λογισμικό θα πρέπει να διαβάσει πολύ ή να παρακολουθήσει σεμινάρια magento. Ακολουθεί μία ενδεικτική οθόνη διαχείρισης e-shop magento:

διαχείρηση eshop magento

Βάση δεδομένων του WooCommerce

Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του woocommerce μπορούμε να πάμε στη βάση δεδομένων και να δούμε τους νέους πίνακες που προστέθηκαν. Με απλά λόγια η διαδικασία εγκατάστασης του woocommerce προσθέτει στη βάση δεδομένων ακόμα 14 πίνακες. Μέσα σε αυτούς τους πίνακες αποθηκεύονται τα προϊόντα τα χαρακτηριστικά τους και συνδέσεις μεταξύ τους. Επίσης αποθηκεύονται οι παραγγελίες καθώς σε όλα τα στάδια του κύκλου παράδοσης προϊόντος. Αυτοί οι 14 πίνακες είναι πολύ λίγη συγκρινόμενη φέτος 136 πίνακες που έχει το Opencart και τους πολύ περισσότερους πίνακες που περιλαμβάνει η βάση δεδομένων του Magento. Εάν κάποιος διαθέτει έστω και μικρή εμπειρία από βάσεις δεδομένων μπορεί πολύ εύκολα να καταλάβει σε ποιο πίνακα αποθηκεύονται τα δεδομένα για κάθε διαδικασία. Κλείνοντας παρουσιάζουμε ένα στιγμιότυπο οθόνης που λήφθηκε μέσα από το phpMyAdmin και δείχνει τους πίνακες που προσθέτει στη βάση δεδομένων το woocommerce:

woocommerce database

Δημιουργία e-shop με το opencart

Κλείνοντας οφείλουμε να πούμε ότι το woocommerce είναι ένα plug-in του wordpress Και αποτελεί μία ολοκληρωμένη πλατφόρμα κατασκευή e-shop. Εάν όμως θέλετε να χρησιμοποιήσετε μία πλατφόρμα αποκλειστικά κατασκευασμένη για ηλεκτρονικό εμπόριο τότε μπορείτε να κάνετε κατασκευή e-shop με το opencart. Έχει λίγο μεγαλύτερη πολυπλοκότητα σε σχέση με το wordpress όμως δεν είναι τεράστια ευελιξία και πολύ μεγάλη γκάμα επιλογών για όλες τις απαιτήσεις που προκύπτουν κατά τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος. Εδώ μπορείτε να πάρετε μία γεύση από την κατασκευή eshop opencart.

Άλλες πλατφόρμες κατασκευής eshop

Μία άλλη πλατφόρμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τη δημιουργία του ηλεκτρονικού σας καταστήματος είναι το shopify. Αποτελεί μία ιδιαίτερη πλατφόρμα υπό την έννοια ότι δεν υπάρχει hosting και τα πάντα γίνονται μέσω διαδικτύου στην ίδια την πλατφόρμα. Κάτι κερδίζετε και κάτι χάνετε αν επιλέξετε εναλλακτικούς τρόπους δημιουργίας e-shop. δεν χάνετε τίποτα να ενημερωθείτε για τη δημιουργία e-shop με την πλατφόρμα του shopify.

Κριτήρια αξιολόγησης eshop

Ο καλύτερος τρόπος για να κατακτήσουμε ευκολα και γρήγορα την κορυφή των μηχανών αναζήτησης είναι να δημιουργήσουμε μια ιστοσελίδα η ένα ηλεκτρονικό κατάστημα το οποίο να πληρεί σε μέγιστο βαθμό τα κριτήρια αξιολόγησης ιστοσελίδων. Έχουμε δημιουργήσει ένα άρθρο στο οποίο δείχνουμε πώς να χρησιμοποιήσετε δωρεάν εργαλεία που μας δίνουν τη βαθμολογία για όλα τα κριτήρια αξιολόγησης ιστοσελίδων που θεωρούνται σημαντικά από τη Google.