Δημιουργία e-shop με το shopify. Πως να κατασκευάσετε μόνοι σας το ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Κατασκευή eshop μέσα σε 2 ώρες. Γρήγορα και οικονομικά.
Μία εναλλακτική επιλογή δημιουργίας ηλεκτρονικού καταστήματος είναι να επιλέξουμε την πλατφόρμα του shopify για την κατασκευή του e-shop. Αυτή η επιλογή έχει κάποια πλεονεκτήματα και κάποια μειονεκτήματα σε σχέση με τους παραδοσιακούς τρόπους δημιουργίας ηλεκτρονικού καταστήματος. Όταν κάποιος πάρει την απόφαση να ξεκινήσει την κατασκευή e-shop τότε το πρώτο βήμα είναι να επισκεφθεί μία εταιρεία κατασκευή ιστοσελίδων. Οι συνηθέστερες προτάσεις που θα γίνουν από μία εταιρεία πληροφορικής είναι η πλατφόρμα του woocommerce, η πλατφόρμα του opencart και η πλατφόρμα του magento. το shopify είναι μία εναλλακτική επιλογή για την περίπτωση που θέλει κάποιος να κάνει τη δουλειά μόνος του χωρίς να μπλέξεις με τεχνικές λεπτομέρειες και χωρίς να αγοράσει hosting. Σε πολλές περιπτώσεις ενδεχομένως το shopify να αποτελεί την καλύτερη επιλογή για την κατασκευή e-shop.
Το πρώτο και σημαντικότερο πλεονέκτημα και το οποίο θα επιλέξει κάποιος στην πλατφόρμα του shopify για να δημιουργήσει το ηλεκτρονικό το κατάστημα είναι η ευκολία και ταχύτητα της κατασκευής. Το shopify είναι μία πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου η οποία μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε το e-shop μέσα σε χρονικό διάστημα λιγότερο της μιας ώρας. Στη συνέχεια του άρθρου παρουσιάζουμε τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε για να κατασκευάσετε μόνοι σας το e-shop με το shopify. Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι η ταχύτητα της ιστοσελίδας. Το shopify καταφέρνει να φτάσει πολύ υψηλές ταχύτητες χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Η ταχύτητα της ιστοσελίδας αποτελεί πολύ σημαντική παράμετρο για την άνοδο στις πρώτες θέσεις των μηχανών αναζήτησης.
Ένα δεύτερο πλεονέκτημα για να επιλέξουμε το shopify είναι το σχετικά χαμηλό κόστος κατασκευής. Ουσιαστικά δεν πληρώνουμε κόστος κατασκευής Απλά κόστος ετήσιας συντήρησης. Το ποσό αυτό δεν είναι χαμηλό όμως είναι πολύ χαμηλότερο από το κόστος φιλοξενίας που θα πληρώναμε εάν είχαμε ένα δυνατό e-shop το οποίο να κάνει πολλές πωλήσεις. Συγκεκριμένα το κόστος του Basic Shopify ανέρχεται στα $29 ανά μήνα το οποίο οδηγεί σε ένα ετήσιο έξοδο της τάξης των $312 για πληρωμή ανά έτος (και όχι ανά μήνα). Ενώ το μεγάλο πακέτο του Shopify κοστίζει $79 ανά μήνα. Σε αυτή την περίπτωση το ετήσιο κόστος της συντήρησης του eshop ανέρχεται στα $852 (εάν γίνει εφάπαξ πληρωμή). Τα ποσά αυτά είναι πολύ λογικά αν αναλογιστεί κάποιος ένα τυπικό κόστος κατασκευής e-shop. Εάν κάνετε μία αναζήτηση στην αγορά δεν θα βρείτε χαμηλότερες τιμές για την κατασκευή e-shop με το woocommerce ή με το opencart.
Το σημαντικότερο μειονέκτημα που παρουσιάζει η πλατφόρμα του shopify είναι ότι δεν έχουμε άμεση πρόσβαση στη φιλοξενία της ιστοσελίδας. Ναι μεν δεν πληρώνουμε φιλοξενία αλλά ουσιαστικά δεν έχουμε και πρόσβαση στα δεδομένα μας. Εάν επιλέγαμε για παράδειγμα κατασκευή e-shop με το woocommerce τότε θα μπορούσαμε να επιλέξουμε ένα φθηνό hosting και να διατηρήσουμε το e-shop για πάντα. Ένα τυπικό κόστος φιλοξενίας woocommerce ανέρχεται στα 80 με 100 ευρώ ετησίως. Εάν έχουμε επιλέξει δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος με το woocommerce τότε η συντήρηση θα κοστίζει μόνο 100 ευρώ το χρόνο. Αντίθετα όταν κατασκευάζουμε το e-shop με το shopify τότε δεν υπάρχει περίπτωση να γλιτώσουμε το ετήσιο κόστος των $312. Βεβαίως υπάρχει και το Shopify Lite το οποίο κοστίζει $9 ανά μήνα όμως έχει περιορισμένες δυνατότητες. Επίσης για μεγάλες επιχειρήσεις υπάρχει το Advanced Shopify που κοστίζει $299 ανά μήνα.
Θεωρούμε υποχρέωση όταν αναλαμβάνουμε κατασκευή ιστοσελίδας η δημιουργία e-shop να το παραδώσουμε βελτιστοποιημένο για τις μηχανές αναζήτησης. Ισοδύναμα αυτό σημαίνει υψηλό score στα κριτήρια αξιολόγησης ιστοσελίδων που λαμβάνει υπόψη η Google. Έχουμε συγκεντρώσει όλα αυτά τα κριτήρια αξιολόγησης ιστοσελίδων ώστε να μπορείτε να κάνετε μόνος σας έλεγχο στη δική σας ιστοσελίδα. Επίσης στο κανάλι μας στο YouTube έχουμε δημιουργήσει αρκετά video για καθένα από τα κριτήρια.
Εάν θέλετε να δείτε πώς γίνεται δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος με την πλατφόρμα του shopify τότε μπορείτε να επισκεφθείτε τη σχετική playlist που έχουμε δημιουργήσει στο κανάλι μας στο YouTube:
YOUTUBE: Πως να κάνετε κατασκευή eshop shopify
Τώρα θα δείτε βήμα προς βήμα τη δημιουργία ενός e-shop με την πλατφόρμα του shopify:
Ξεκινάμε τη δημιουργία του e-shop καθορίζοντας επιλογές που αφορούν το μέγεθος και το είδος προϊόντων του e-shop.
Στη συνέχεια δίνουμε τα στοιχεία του ιδιοκτήτη της επιχείρησης στον οποίο ανήκει το ηλεκτρονικό κατάστημα.
Και εμφανίζεται η αρχική σελίδα διαχείρισης του eshop:
Αρχική εικόνα του eshop όπως δημιουργήθηκε αυτόματα. Ακόμα δεν έχουμε κάνει καμία παρέμβαση, δεν έχουμε περάσει λογότυπο, δεν έχουμε βάλει banner και δεν έχουμε καταχωρήσει προϊόντα.
Επιστρέφουμε στη σελίδα διαχείρισης και επιλέγουμε να προσαρμόσουμε το θέμα. Δείτε εδώ:
Εδώ βλέπουμε τη σελίδα επεξεργασίας του theme. Κάνουμε click στο button "Customize":
Το πρώτο πράγμα που τοποθετούμε όταν ξεκινάμε την κατασκευή του eshop είναι το λογότυπο. Στο παράδειγμά μας θα τοποθετήσουμε απλά μια εικόνα στη θέση του λογοτύπου. Για να το κάνουμε αυτό θα κάνουμε κλικ στην επιλογή "header".
Στη σελίδα που ανοίγει έχουμε τη δυνατότητα να δημοσιεύσουμε το λογότυπο. Μας δίνει επίσης τη δυνατότητα να καθορίσουμε τη στοίχιση (αριστερά ή στο κέντρο) καθώς και το μέγεθος της εικόνας ου λογοτύπου.
Κανονικά πρέπει να έχει προηγηθεί επεξεργασία της εικόνας με το photoshop. Όσο μικρότερο είναι το μέγεθος της εικόνας τόσο γρηγορότερα θα φορτώνει. Το photoshop επίσης μας επιτρέπει να πετύχουμε την ιδανική ποιότητα εικόνας. Όλα αυτά τα διδάσκουμε στα σεμινάρια photoshop. Εδώ επιλέγουμε την εικόνα από το φάκελο του υπολογιστή μας:
Βλέπουμε ότι η εικόνα τοποθετήθηκε στο διαχειριστικό του eshop:
Για να ολοκληρωθεί η δημοσίευση του λογοτύπου θα πρέπει να πατήσουμε το button "Save":
Πηγαίνουμε στο περιβάλλον χρήστη και βλέπουμε οτι όντως δημοσιεύτηκε το λογότυπο:
Στη συνέχεια θα αλλάξουμε την κεντρική εικόνα του ηλεκτρονικού καταστήματος.
Επιλέξαμε να βάλουμε την ίδια εικόνα. Άλλωστε αυτή η δοκιμαστική δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος γίνεται καθαρά για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Αυτό το άρθρο το χρησιμοποιούμε στα μαθήματα δημιουργίας eshop. Ανήκει στο εκπαιδευτικό υλικό των σεμιναρίων eshop. Ακολούθως βλέπουμε την επιλεγμένη εικόνα.
Για να δημοσιευτεί πατάτε το πράσινο button "Save":
Περιμένουμε μέχρι να δούμε το σχετικό μήνυμα "Changes saved".
Και εδώ βλέπουμε την κεντρική εικόνα δημοσιευμένη στην κεντρική σελίδα του eshop. Δηλαδή βλέπουμε το ηλεκτρονικό κατάστημα όπως το βλέπουν οι επισκέπτες.
Στη συνέχεια προχωράμε στη διαχείριση των προϊόντων. Από την αριστερή στήλη του μενου διαχείρισης του ηλεκτρονικού καταστήματος επιλέγουμε "All products". Στην κεντρική σελίδα που προκύπτει πατάμε "Add product":
Σε κάθε προϊόν μπορούμε να δώσουμε τίτλο, περιγραφή, τύπο προϊόντος καθώς και εικόνα προϊόντος:
Την εικόνα το προϊόντος την επιλέγουμε από τις εικόνες του υπολογιστή μας:
Εδώ βλέπουμε την εικόνα που επιλέξαμε για το δοκιμαστικό προϊόν στο shopify. Ακριβώς κάτω από την εικόνα βρίσκεται η τιμή του προϊόντος:
Ακολούθως γράφουμε τον κωδικό προϊόντος SKU καθώς και τη διαθέσιμη ποσότητα. Αυτή η επιλογή είναι χρήσιμη εάν δεν έχουμε απεριόριστο πλήθος προϊόντων και θέλουμε να σταματήσει να φαίνεται στο eshop ένα προϊόν όταν εξαντληθεί.
Είναι πολύ σημαντικό να ρυθμίσουμε τη χώρα προέλευσης του προϊόντος.
Αφού ολοκληρώσουμε την καταχώρηση των στοιχείων του προϊόντος στο eshop μπορούμε να πατήσουμε "Save":
Το προϊόν δεν έχει δημοσιευθεί ακόμα. Για να δημοσιευτεί θα πρέπει να πατήσουμε active ώστε να ενεργοποιηθεί και να πάψει να είναι draft.
Εδώ βλέπουμε το προϊόν που μόλις δημοσιεύσαμε:
Και εδώ βλέπουμε ολόκληρο το προϊόν μαζί με το κουμπί αγοράς και την περιγραφή του.
Κάθε φορά που δημιουργούμε ένα e-shop θέλουμε να κάνουμε προώθηση ιστοσελίδας και να το ανεβάσουμε στην πρώτη σελίδα της Google. Για το λόγο αυτό καλό είναι να κάνουμε βελτιστοποίηση για κάθε προϊόν που δημοσιεύουμε. Εδώ βλέπουμε τις δυνατότητες βελτιστοποίησης και προώθησης που μας δίνει το shopify. Μπορούμε να κανονικά να εφαρμόσουμε όλες τις τεχνικές βελτιστοποίησης ιστοσελίδας ώστε να ενισχύσουμε την άνοδό του e-shop σε υψηλές θέσεις των μηχανών αναζήτησης. Όσο καλύτερη δουλειά κάνουμε τόσο γρηγορότερα θα αναρριχηθεί στην κορυφή των αποτελεσμάτων της Google. Στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε τον τρόπο για να κατακτήσετε την πρώτη σελίδα της Google.
Όταν κατασκευάζουμε ένα e-shop με το shopify είναι πολύ εύκολο να προσθέσουμε μέγεθος, χρώμα ή κάθε άλλου είδους επιλογές σε κάθε προϊόν. Εδώ βλέπουμε πώς μπορούμε να προσθέσουμε μέγεθος και συγκεκριμένα small, medium, large, extra large, καθώς και extra extra large. Απλά γράφουμε τη λέξη και όταν πατήσουμε enter προστίθεται στη λίστα επιλογών.
Και εδώ βλέπουμε τις επιλογές προϊόντος όπως τις βλέπει ο επισκέπτης του ηλεκτρονικού καταστήματος. Συγκεκριμένα βλέπουμε ότι πρέπει να αγοράσει το προϊόν πρέπει να επιλέξει το μέγεθος.
Εάν θέλουμε μπορούμε να καθορίσουμε διαφορετική τιμή για κάθε μία από τις επιλογές του προϊόντος. Για παράδειγμα μπορεί το extra extra large να έχει μεγαλύτερη τιμή από τα υπόλοιπα ρούχα. Ή ένα συγκεκριμένο χρώμα στα πουλόβερ με ακριβότερο φθηνότερα από τα υπόλοιπα. το shopify κάνει πολύ απλά αυτή τη διαδικασία. Αυτό δεν συμβαίνει σε άλλες πλατφόρμες όπως είναι το opencart. Όταν κάνουμε κατασκευή e-shop με το opencart και θέλουμε να καθαρίσουμε μέγεθος προϊόντος θα πρέπει πρώτα να έχουμε ορίσει τα μεγέθη και στη συνέχεια να πάμε να τα επιλεξουμε και να τα προσθεσουμε στο προϊόν. Με απλά λόγια εάν μας είναι σημαντικό να προσθέτουμε μεγέθη στα προϊόντα, τότε στο συγκεκριμένο κομμάτι είναι προτιμότερο να επιλέξουμε shopify παρά κατασκευή e-shop με το opencart.
Το shopify έχει πολύ ωραίες επιλογές θεμάτων. Μπορούμε να πατήσουμε “Themes” και να πλοηγηθουμε εξερευνώντας τη μεγάλη γκάμα των template. Εδώ θα πατήσουμε “Explore free themes”.
Βλέπουμε κάποια από τα έτοιμα θέματα. Όλα είναι πολύ εντυπωσιακά και μπορούν να μας διευκολύνουν να δημιουργήσουμε ένα πολύ όμορφο ηλεκτρονικό κατάστημα.
Αναλαμβάνουμε σεμινάρια shopify απευθύνονται ή τις εταιρείες είτε σε ιδιώτες. Υπάρχουν αρκετές εταιρείες που θέλουν να εκπαιδεύσουν το προσωπικό τους στα σεμινάρια shopify ώστε να είναι σε θέση να διαχειρίζονται μόνοι τους το ηλεκτρονικό κατάστημα. Επίσης αναλαμβάνουμε μαθήματα shopify για όποιον θέλει να μάθει πώς μπορεί να δημιουργήσει ένα e-shop εύκολα και γρήγορα. Στα μαθήματα shopify ξεκινάμε από απλές εισαγωγικές έννοιες για εκείνους που θα είναι γνωρίζουν καθόλου το ηλεκτρονικό εμπόριο και συνεχίζουμε με πιο προηγμένες διαδικασίες διαχείρισης eshop shopify. Στη συνέχεια ακολουθούν απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις που προκύπτουν στα σεμινάρια shopify:
Για να δω τις παραγγελίες στο shopify θα πρέπει πρώτα να κάνω login ως διαχειριστής. Στο διαχειριστικό περιβάλλον στα αριστερά υπάρχει ένα κατακόρυφο menu. Εκεί υπάρχει η επιλογή "Orders" η οποία μας δείχνει τη λίστα των παραγγελιών.
Στο menu διαχείρισης του eshop στα αριστερά υπάρχει η επιλογή "Products". Αυτή η επιλογή μας δίνει τη λίστα των προϊόντων. Έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε αναζήτηση και ταξινόμιση των προϊόντων.
Το διαχειριστικό περιβάλλον έχει μια στήλη επιλογών στα αριστερά. Εκεί υπάρχει η επιλογή "Products > Collections" μέσω της οποίας βλέπουμε τις κατηγορίες προϊόντων.
Μπορούμε να δουμε τους πελάτες ενός ηλεκτρονικού καταστήματος shopify μέσω της επιλογής "Customers" στο menu διαχείρισης
Η αλλαγή και η παραμετροποίηση θέματος (template) είναι μια από τςι σημαντικότερες διαδιακσίες σε κάθε ηλετρονικό κατάστημα, είτε είναι Woocommerce, είτε Magento είτε Opencart. Η αλλαγή θέματος στο shopify γίνεται μέσω της επιλογής "Online Store > Themes". ΣΤη συνέχεια θα πρέπει να πατήσουμε "Customize"
Το shopify μας δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε πολλές γλώσσες στο ίδιο eshop. Μας δίνει επίσης τη δυνατότητ ανα αλλάξουμε τη γλώσσα από Αγγλικά στα Ελληνικά ή σε όποια γλώσσα επιθυμούμε. Αυτή επιλογή μπορεί να γίνει ως εξής: "Settings > languages". Στη συνέχεια επιλέγουμε τη γλώσσα που επιθυμούμε.
Για να μεταφράσουμε το θέμα στη γλώσσα που επιθυμούμε θα πρέπει να μεταβούμε στη θέση "Settings > languages" κσι στη συνέχεια να πατήσουμε "Translate And Adapt".
Αν η μεταγλώτιση δεν αλλάξει όλα τα κείμενα τότε μπορούμε να τα αλλάξουμε εμείς manually. Αυτή η δυνατότητα ανοίγει με τον τρόπο που φαίνεται στην ακόλουθη εικόνα:
Στη συνέχεια βλέπουμε διαθέσιμα όλα τα λεκτικά που χρησιμοποιεί το template. Μπορύμε να τα επεξεργασούμε εύκολα:
Αν δεν μπορέσουμε να αλλάξουμε τα κείμενα μέσω της επεξεργασίας των λεκτικών τότε μπορούμε να τα αλλάξουμε μέσω του κώδικα. Η ακόλουθη εικόνα παρουσιάζει αυτή τη δυνατότητα:
Θα πρέπει να βρούμε το κατάλληλο αρχείο και να επεξεργαστούμε τον κώδικα:
Το menu στο shopify μπορούμε να το δημιουργήσουμε και να το επεξεργαστούμε ανεξάρτητα απο το template. Η επεξεργασία του μενού γίνεται εδώ: "Online Store > Navigation". Στη συνέχεια θα πρέπει να επιλέξουμε το μενου που θέλουμε να επεξεργαστούμε.
Όσο αυξάνεται το πλήθος των προίόντων και η κίνηση στο eshop τόσο μεγαλώνουν οι απαιτήσεις από το shopify. Τότε θα πρέπει να αναβαθμίσουμε το πακέτο συνδρομής. Η αλλαγή του plan συνδρομής γίνεται ως εξής: "Settings > Plan > Change Plan".
Κάποιοι έμποροι επιθυμούν τη δυνατότητα εγγραφής χρήστη στο eshop ενώ κάποιοι άλλοι όχι. Η ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της δυνατότητα εγγραφής και σύνδεσης χρήστη γγίνεται από: "Settings > Customer accounts".
Η ρύθμιση των μεταφορικών στο shopify γίνεται εδώ: "Settings > Shipping and delivery". Με αυτή την επιλογή μπορούμε να καθορίσουμε το ποσό που θα πληρώνει ο πελάτης για τη μεταφορά των προίόντων:
Έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε το ποσό των μεταφορικών ή να προσθέσουμε νέα κατηγορία μεταφορικών:
Η αντικαταβολή αποτελεί μια κατηγορία μεταφορικών. Θα πρέπει να κάνουμε "Add Rate". Η κατηγορία θα πρέπει να ονομαστεί "Αντικαταβολή" και στο ποσό των μεταφορικών θα πρέπει να προστεθεί το ποσό της αντικαταβολής. Για παράδειγμα, αν τα μεταφορικά ήταν 5€ και θέλουμε να προσθέσουμε 2€ αντικαταβολή τότε το τελικό ποσό θα πρέπει να γίνει 7€.
Η σύνδεση ενός domain με το shopify γίνεται από την επιλογή: "Settings > Shipping and delivery". Εκεί μπορούμε να αγοράσουμε domain ή να συνδέσουμε κάποιο domain που έχουμε ήδη αγοράσει:
Το import προϊόντων από csv γίνεται μέσω της επιλογής "Products". Στη συνέχεια θα πρέπει απλά να κάνουμε κλικ στο button "Import" και να επιλέξουμε το αρχείο csv.
Το shopify δεν δίνει τη δυνατότητα import προϊόντων από xml. Αυτή η επιλογή είναι διαθέσιμη μέσω κάποιου app όπως:
https://apps.shopify.com/stockeo
https://apps.shopify.com/improved-import-export
Το shopify δίνει τη δυνατότητα να βελτιστοποιήσουμε κατηγορίες και προϊόντα. Αυτή η επιλογή βρίσκεται στο κάτω μέρος τςη σελίδας επεξεργασίας κατηγορίας ή προϊόντος.
Η βελτιστοποίηση προϊόντος περιλαμβάνει κυρίως ρύθμιση title, description, keywords. Αυτές οι δυνατότητες είναι διαθέσιμες στη σελίδα επεξεργασίας προίοντος στο κάτω μέρος.
Για να δούμε το μηνιαίο κόστος που πληρώνουμε στο shopify θα πρέπει να δούμε το plan που έχουμε επιλεξει. Μπορούμε να μεταβούμε εδώ: "Settings > Plan" για να δούμε το plan.
Οι σελίδες κειμένου στο shopify είναι διαθέσιμες μέσω: "Online Store > Pages"
Υπάρχουν πολλά template κατασκευής e-shop με το shopify τα οποία δίνουν την ψευδαίσθηση τρισδιάστατου καταστήματος. Εάν όμως φαίνεται ένα πραγματικά τριβεία σε το κατάστημα στο οποίο ο επισκέπτης να μπορεί να πλοηγηθεί από δωμάτιο σε δωμάτιο χρησιμοποιώντας το ποντίκι ή τα πλήκτρα τότε τα template αυτά δεν μας ικανοποιούν. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε λογισμικά κατασκευής παιχνιδιών τα οποία επιτρέπουν τη δημιουργία οικονομικών κόσμων. Πλατφόρμες κατασκευής παιχνιδιών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αυτό το σκοπό είναι τα unity και Unreal Engine. Η χρήση αυτών των πλατφορμών απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις προγραμματισμού παιχνιδιών. Στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να αποκτήσετε τις βασικές γνώσεις κατασκευής παιχνιδιών.
Το επόμενο βήμα είναι να ασχοληθούμε με την προώθηση του ηλεκτρονικού καταστήματος στις μηχανές αναζήτησης. Σε κάθε τύπο ιστοσελίδας η προώθηση στηρίζεται πάνω στο blog. Το shopify έχει ενσωματωμένο blog το οποίο μπορούμε να αξιοποιήσουμε για να κάνουμε προώθηση ιστοσελίδας και να κατακτήσουμε την κορυφή της Google. Ήδη σε προηγούμενη ενότητα μιλήσαμε για τη βελτιστοποίηση των προϊόντων και των κατηγοριών. Όμως η προώθηση της ιστοσελίδας απαιτεί μεγάλο όγκο κειμένων ο οποίος μπορεί να γραφτεί μόνο στο ιστολόγιο.
Για κάθε άρθρο που θέλουμε να δημοσιεύσουμε στο blog, εκτός από το ίδιο το κείμενο του άρθρου δίνουμε τίτλο, περιγραφή και εικόνα.
Όσον αφορά την εικόνα κάνουμε απλά επιλογή από τις εικόνες που έχουμε αποθηκεύσει στον υπολογιστή μας
Το shopify μας επιτρέπει να κάνουμε βελτιστοποίηση του άρθρου. Ερχόμαστε τώρα στην ουσία του seo. Στην ιστοσελίδα μας έχουμε μεγάλο πλήθος από συμβουλές seo με τις οποίες μπορείτε να ανεβείτε γρήγορα στην Google. Η βελτιστοποίηση γίνεται με τον ίδιο τρόπο σε όλες τις πλατφόρμες παραγωγής περιεχομένου. με απλά λόγια φροντίζουμε να βάλει με τις κατάλληλες λέξεις κλειδιά σε κρίσιμα σημεία της ιστοσελίδας όπως είναι ο τίτλος ποιοι οι επικεφαλίδες. Αυτό απαιτεί κάποια γνώση προώθηση ιστοσελίδων. Εδώ θα βρείτε πολλές συμβουλές για το seo.
Και εδώ βλέπουμε πως θα είναι το άρθρο όταν δημοσιευτεί στο ιστολόγιο του shopify.
Εάν δεν έχετε τις απαραίτητες γνώσεις προώθησης ιστοσελίδων τότε καλό θα είναι να παρακολουθήσετε τα σεμινάρια seo που διοργανώνουμε. Στα μαθήματα seo με απλά και κατανοητά λόγια μπορείτε να μάθετε πώς να κάνετε την προώθηση της δική σας ιστοσελίδα ή του δικού σας ηλεκτρονικού καταστήματος. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά και να μας ρωτήσετε για τα σεμινάρια seo.
Κάθε προϊόν που δημοσιεύουμε όπως και κάθε άρθρο είναι καλά να το προωθούμε στα social media. Το shopify έχει ενσωματωμένη δυνατότητα social media sharing ώστε να μπορούμε να προωθήσουμε τα άρθρα μας στο Facebook, στο Twitter, στο instagram ή όπου αλλού θέλουμε. Στην παραπάνω εικόνα βλέπουμε τα εικονίδια των κοινωνικών δικτύων τα οποία μας επιτρέπουν να κάνουμε διαμοιρασμό των άρθρων μας. Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε σεμινάρια digital marketing και να εξειδικευθείτε σε όλες τις πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων.