×
Κατασκευή Ιστοσελίδων WordPress Joomla wordpress vs html/css
×
Κατασκευή Eshop Woocommerce Opencart Magento Shopify
×
Προώθηση Ιστοσελίδων Digital Marketing Μαθήματα Facebook Σεμινάρια Linkedin Μαθήματα Instagram Σεμινάρια Twitter Μαθήματα Pinterest
×
Κατασκευή web εφαρμογών Σεμινάρια JAVA Μαθήματα PHP Σεμινάρια MySQL
×
Μαθήματα Excel Σεμινάρια VBA Σεμινάρια Photoshop Μαθήματα PowerPoint Σεμινάρια Word Μαθήματα Προγραμματισμού Πληροφορική στο δημοτικό

balatsoukas logo balatsoukas.com

Μαθήματα instagram για αρχάριους

Μαθήματα instagram για να ξεκινήσετε. Απλό μάθημα instagram για αρχάριους. Πως ξεκινάμε ένα σεμινάριο instagram. Εάν χρειαστεί ιδιαίτερα μαθήματα instagram.

Εκπαιδευτής Ενηλίκων Νικόλαος Μπαλατσούκας Τηλ. (+30) 6977676785

Τα μαθήματα instagram προστέθηκαν στην ιστοσελίδα μας κατόπιν πολλών ερωτήσεων από εκπαιδευόμενους στα σεμινάρια digital marketing. Αυτή τη στιγμή το instagram είναι το πιο δημοφιλές από τα κοινωνικά δίκτυα. Είναι πολύ δύσκολο να βρούμε άνθρωπο ηλικίας κάτω από 25 ετών που να χειρίζεται άψογα το instagram. Ένα σεμινάριο instagram απευθύνεται σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας που έχουν συνηθίσει να χρησιμοποιούν το facebook εδώ και αρκετά χρόνια. Πλέον τόσο για τη διαφήμιση όσο και για την επικοινωνία είναι αναγκαίο να παρακολουθήσουμε μαθήματα instagram ώστε να βάλουμε και αυτό το νέο κοινωνικό δίκτυο στη ζωή μας.

Εισαγωγικό μάθημα στο instagram

Σε αυτό το άρθρο δείχνουμε με ποιο τρόπο μπορεί κάποιος να δημιουργήσει instagram όταν έχει ήδη λογαριασμό στο facebook. Άλλωστε το instagram ανήκει στο facebook. Και τα δύο αποτελούν ιδιοκτησία της ίδιας εταιρείας. Απλά το instagram έχει καταφέρει να κερδίσει τις μικρές ηλικίες και τις γυναίκες. Η πιο συνηθισμένη περίπτωση δημιουργίας λογαριασμού στο instagram είναι να δημιουργηθεί μέσω του λογαριασμού στο facebook. Επιλέξαμε να κάνουμε παρουσίαση δημιουργίας λογαριασμού στο instagram μέσω υπολογιστή διότι αυτη είναι η πιο συνηθισμένη ερώτηση στα σεμινάρια Instagram οσων θέλουν να ξεκινήσουν να ασχολούνται με αυτό το κοινωνικό δίκτυο. Θέλουν να κάνουν δημιουργία λογαριασμού στο instagram μέσω υπολογιστή.

Δημιουργία instagram μέσω facebook

Για να δημιουργήσουμε λογαριασμό στο instagram Θα πρέπει πρώτα να έχουμε ανοίξει το facebook σε μία καρτέλα του φυλλομετρητή. στη συνέχεια πάμε σε άλλη καρτέλα στο ίδιο παράθυρο του φυλλομετρητή και ανοίγουμε το instagram χωρίς να έχουμε φτιάξει ακόμα λογαριασμό.

Ανοιχτό facebook σε άλλο παράθυρο

Τώρα πρέπει να δώσουμε τα στοιχεία μας. Καλό θα είναι δώσουμε τα πραγματικά στοιχεία μας διότι ενδέχεται στην πορεία να γίνουν έλεγχοι επιβεβαίωσης από το instagram. είναι πολύ πιθανό να συμβεί αυτό σε περίπτωση που κάνουμε πολλές φορές την ίδια ενέργεια. Το instagram Όπως και το facebook θέλουν να αποφύγουν τα spam για αυτό όταν αναγνωρίζουν ότι ένας λογαριασμός κινείται ύποπτα πάντα να κάνουμε επιβεβαίωση του λογαριασμού. Και κατά την επιβεβαίωση του λογαριασμού μας ζητάει τα στοιχεία που έχουμε δηλώσει.

instagram Σε όλα να έχει tick

Εφόσον όλα τα στοιχεία τοποθετηθούν σωστά στη συνέχεια θα πρέπει να αποθηκευτεί ο κωδικός. Πατάμε τη δημιουργία λογαριασμού και περιμένουμε να μας έρθει email.

Αποθήκευση κωδικού του instagram

Εδώ βλέπουμε το e-mail το οποίο μας στέλνει το instagram βεβαίωση την ορθότητα του λογαριασμού που δηλώσατε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. θα πρέπει να πατήσουμε τον κατάλληλο σύνδεσμο για να μπούμε στο instagram και να επιβεβαιώσουμε ότι όντως το email ανήκει σε εμάς.

Το instagram στέλνει email

Πλέον δημιουργήθηκε ο λογαριασμός στο instagram. Θα μπορούμε να μπαίνουμε κάθε φορά μέσω του κωδικού που έχουμε δηλώσει. Επίσης θα μπορούμε να κάνουμε login μέσω του facebook αρκεί το facebook να είναι ανοιχτός σε άλλη καρτέλα στον ίδιο φυλλομετρητή.

Πλέον δημιουργήθηκε ο λογαριασμός στο instagram

Τώρα που δημιουργήσαμε λογαριασμό στο instagram μπορούμε πλέον με το χρησιμοποιήσουμε. Στη συνέχεια θα δούμε πώς μπορούμε να αποκτήσουμε ακόλουθους και πώς μπορούμε να κάνουμε δημοσιεύσεις στο instagram.

πως δημοσιεύουμε στο instagram

Πως δημιουργούμε ακόλουθους (followers) στο instagram

Το πρώτο βήμα είναι να αρχίσουμε να ακολουθούμε κάποιους λογαριασμούς. το instagram λειτουργεί τελείως διαφορετικά από το facebook. Εδώ δεν υπάρχουν αιτήματα φιλίας τα οποία γίνονται αποδεκτά η απορρίπτονται. Εδώ Απλά ξεκινάμε να ακολουθούμε κάποιους άλλους λογαριασμούς. Είναι πολύ πιθανό αυτοί οι λογαριασμοί να αρχίσουν να ακολουθούν και εμάς και δεν διαβάζουν τις δημοσιεύσεις που κάνουμε. Εδώ ξεκινάμε να ακολουθούμε κάποιους λογαριασμούς:

Ξεκινάμε με τους πρώτους ακόλουθους instagram

Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες προτάσεις που βγάζει το instagram ακολουθώντας πολύ περισσότερους λογαριασμούς:


Προσθέτουμε κι άλλους ακόλουθους instagram
Προσθέτουμε ακόλουθους στο instagram
ακόλουθοι στο instagram

Όσο περισσότερους λογαριασμούς ακολουθούμε τόσα περισσότερα πράγματα θα βλέπουμε τόσο στα post όσο και στα story. Με άλλα λόγια όσο περισσότερους λογαριασμούς ακολουθούμε τόσο πιο ενδιαφέρον θα γίνεται για εμάς στο instagram. Και Βεβαίως όταν αρχίζουμε να ακολουθούμε αλλά θα κάνουν έχουμε το επιπλέον όφελος ότι σιγά-σιγά κάποιοι από αυτούς τους λογαριασμούς θα αρχίσουν να μας ακολουθούν. Συνεπώς θα αρχίζουν και αυτοί να διαβάζουν τα δικά μας posts και τα δικά μας story.

Διαχειριζόμαστε το λογαριασμό instagram μέσω υπολογιστή

Τώρα θα δούμε με ποιο τρόπο μπορούμε να διαχειριστούμε το λογαριασμό του instagram μέσω του υπολογιστή. Βεβαίως μέσω του υπολογιστή έχουμε περιορισμένες δυνατότητες δύο και το instagram είναι ένα κοινωνικό δίκτυο που φτιάχτηκε ειδικά για τα κινητά. το πρώτο πράγμα που κάνουμε μόλις δημιουργήσουμε λογαριασμό στο instagram είναι να αλλάξουμε την εικόνα προφίλ, όπως φαίνεται στην εικόνα:

Φωτογραφία profil instagram

Αφού ανέβει η φωτογραφία βλέπουμε πώς θα φαίνεται στο προφίλ μας:

Μπήκε η φωτογραφία profil

Posts και stories στο Instagram

Στη συνέχεια θα δούμε πώς μπορούμε να βλέπουμε stories και posts. η διαφορά μεταξύ τους είναι ότι το story είναι ορατό μόνο για 24 ώρες ενώ το post είμαι μόνιμο και θα βρίσκεται εκεί για πάντα. Εδώ βλέπουμε μία εικόνα από το instagram στην οποία από πάνω σε οριζόντια σειρά είναι τα stories που αλλάζουν συνεχώς ενώ από κάτω θα σε κατακόρυφη σειρά είναι τα post τα οποία όπως είπαμε θα είναι εκεί για πάντα.

Stories και Δημοσιεύσεις instagram

Αναλόγως με τις επιλογές του χρήστη που έκανε τη δημοσίευση έχουμε τη δυνατότητα να στείλουμε μήνυμα σε αυτόν που δημοσίευσε το story το post ή δεν έχουμε τέτοια δυνατότητα. Αυτό ξεκαθαρίζουν στις δύο επόμενες εικόνες:


Βλέπεις story instagram με δυνατότητα να στείλεις msg
Βλέπεις story instagram χωρίς δυνατότητα να στείλεις msg

Εάν αποφασίσουμε να στείλουμε μήνυμα τότε έχουμε τη δυνατότητα θα το κάνουμε πολύ εντυπωσιακό μέσα από έτοιμα εικονίδια που διαθέτει το instagram και ονομάζονται emojis. Αυτά τα εικονίδια είναι πολύ παιχνιδιάρικα και κάνουν το instagram ιδιαίτερα διασκεδαστικό:

Στέλνεις μήνυμα ή emoji

Εξομοίωση κινητού στον υπολογιστή

Δυστυχώς οι δυνατότητες που έχουμε στο instagram μέσω φυλλομετρητή είναι εξαιρετικά περιορισμένες. Για αυτό το λόγο δημιουργήθηκαν κάποια browser plug-in τα οποία επεκτείνουν τη δυνατότητα του browser ώστε το instagram να το βλέπει σαν κινητό και να επιτρέπει περισσότερες λειτουργίες. Ένα τέτοιο plugin είναι το Desktopify. Αρχικά βλέπουμε πώς μπορούμε να εγκαταστήσουμε το Desktopify:

Εγκαθιστάς plugin Desktopify

Αφού το εγκαταστήσουμε πάμε πάνω δεξιά στο chrome και βλέπουμε ότι εμφανίστηκε το plug-in. Κάνουμε κλικ πάνω του και το ανοίγουμε.

Ανοίγεις το plugin instagram

Αφού ανοίξει το plug-in βλέπει το instagram σαν να είναι emulator. Δηλαδή εκτελείτε το instagram σαν να βρίσκεται σε κινητό. Για αυτό το λόγο είναι διαθέσιμες περισσότερες επιλογές στο instagram θα πόσες θα είχαμε σε έναν απλό φυλλομετρητή.

ανοίγει instagram σε emulator

Εδώ βλέπουμε ότι ανοίγει κανονικά το instagram. Μπορούμε να δούμε το timeline τα post και τα stories. εδώ να σημειώσουμε ότι τα post και τα story τα βλέπαμε κανονικά και μέσω του φυλλομετρητή όμως τώρα μπορούμε να ανεβάσουμε τα δικά μας post και τα δικά μας story.

Ανοίγει κανονικά το instagram. Βλέπεις posts, βλέπεις timeline

Εδώ βλέπουμε το προφίλ:

Profil instagram

Και εδώ βλέπουμε με ποιον τρόπο μπορούμε να κάνουμε ρυθμίσεις:

Ρυθμίσεις instagram

Ρυθμίσεις που βοηθούν την προώθηση της ιστοσελίδας

Η σωστή χρήση των κοινωνικών δικτύων είναι κομβικό σημείο για την επιτυχία της προώθησης μιας ιστοσελίδας. Είναι αδιανόητο να γνωρίζει να αγνοήσει κανείς το τεράστιο και συνεχώς αυξανόμενο κοινό του instagram. Η δημιουργία λογαριασμού στο instagram πρέπει να γίνεται πριν κατασκευάσουμε την ιστοσελίδα μας ώστε να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε το URL το site την ώρα που δημιουργούμε το instagram. το κεντρικό νόημα είναι ότι στην εταιρική ιστοσελίδα βάζουμε τα επίσημα κείμενα ενώ στο instagram βάζουμε λιγότερο επίσημα κείμενα οι διαφορές ανακοινώσεις που απευθύνονται στο κόκκινο. οι συχνές αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα βοηθούν κατακόρυφα την άνοδο μιας ιστοσελίδας στην πρώτη σελίδα της Google. Με αυτό τον τρόπο το instagram βοηθάει την προώθηση μιας ιστοσελίδας. Εδώ βλέπουμε κάποιες παραμέτρους στο instagram τις οποίες μπορούμε να αξιοποιήσουμε για να προωθήσουμε την ιστοσελίδα μας.

Σημαντικά για την προώθηση ιστοσελίδων

Για να ρυθμίσουμε σωστά τις παραμέτρους ώστε να βοηθήσουν την προώθηση της ιστοσελίδας μας θα πρέπει να γνωρίζουμε τις λέξεις-κλειδιά. Καλό θα είναι να έχουμε ολοκληρώσει έστω σε μία πρόχειρη μορφή ένα keyword map ώστε να γνωρίζουμε ποιες λέξεις αντιστοιχούν στην κάθε σελίδα του ιστότοπου που θέλουμε να προωθήσουμε.

Στη συνέχεια βλέπουμε Πώς ρυθμίζουμε πότε λαμβάνει κάποιες ειδοποιήσεις: Πότε λαμβάνεις ειδοποιήσεις instagram

Ακολουθούν κάποιες άλλες ρυθμίσεις στο instagram σημαντικότεροι εκ των οποίων είναι ο τρόπος με τον οποίο καθορίζουμε ότι ένας λογαριασμός είναι ιδιωτικός. Αυτό σημαίνει ότι για να μας ακολουθεί κάποιος θα πρέπει να κάνει αίτηση και να τη δεχτούμε. Όταν δημιουργούμε λογαριασμό στο instagram αυτός είναι δημόσιος. Εάν δεν θέλουμε να μπαίνουν όλοι στο λογαριασμό και να μας ακολουθούν θα πρέπει να ρυθμίσουμε το λογαριασμό ώστε να είναι ιδιωτικός όπως φαίνεται στην ακόλουθη εικόνα:

Ιδιωτικός λογαριασμός instagram

Σεμινάρια instagram

Μέχρι εδώ καλύψαμε τις βασικές γνώσεις του instagram. Αυτό που παρουσιάσαμε μέχρι εδώ σε αυτό το άρθρο είναι ένα εντελώς βασικό μάθημα instagram. Σίγουρα είναι χρήσιμο να έχει κάποιες αυτές τις βασικές γνώσεις ώστε να χειρίζεται με ευχέρεια το μεγαλύτερο και δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο της εποχής μας. Όμως σε ένα ολοκληρωμένο σεμινάριο instagram διδάσκονται πολύ περισσότερα πράγματα.

Σε ένα επαγγελματικό σεμινάριο instagram είναι απαραίτητο να ασχοληθούμε με το Instagram Optimization καθώς και με τις παραμέτρους που θέλουμε να βελτιστοποιήσουμε αν θέλουμε να μιλήσουμε για instagram for google seo. Δηλαδή με ποιο τρόπο θα χρησιμοποιήσουμε το instagram ώστε να ανεβάσουμε τη σελίδα μας στην κατάταξη της Google. Επίσης είναι σημαντικό το να κατανοήσει κάποιος τι είναι τα hashtags για ποιο λόγο είναι σημαντικά και πώς τα χρησιμοποιούμε στο instagram.

Εταιρικό Instagram

Μία πολύ σημαντική δυνατότητα που παρέχεται στις επιχειρήσεις είναι το business account. σε ένα ολοκληρωμένο επαγγελματικό σεμινάριο instagram μπορεί κάποιος να μάθει πως δημιουργείς business account. Γιατί να δημιουργήσω business account στο Instagram Και πώς θα ωφελήσω μέσω αυτού την επιχείρησή μου. Μία ακόμα σημαντική γνώση που αποκτάμε στα μαθήματα instagram είναι το igtv (instagram tv).

Ιδιαίτερα μαθήματα instagram

Όπως κάθε καινούργια γνώση, ενδέχεται κάποιος να δυσκολευτεί να κατανοήσει το instagram σε μαθήματα ή σεμινάρια. Σε αυτές περιπτώσεις απαιτούνται ιδιαίτερα μαθήματα instagram. Πλέον όλα γίνονται μέσω διαδικτύου υπο μορφή τηλεκπαίδευσης. Εάν θέλετε να παρακολουθήσετε ιδιαίτερα μαθήματα instagram τότε αρκεί το viber και το teamviewer ώστε να ξεκινήσουμε την τηλεκπαίδευση.

Mαθήματα Digital marketing

Τα μαθήματα instagram συνήθως περιλαμβάνονται ως ενότητα στα σεμινάρια digital marketing. Άλλες δύο σημαντικές ενότητες που περιλαμβάνει ένα μάθημα digital marketing είναι το facebook και το linkedin. Καθένα από αυτά τα δίκτυα αντιπροσωπεύει διαφορετικό target group. εάν θέλουμε να έχουμε ολοκληρωμένες γνώσεις digital marketing θα πρέπει να ασχοληθούμε και με τα τρία κοινωνικά δίκτυα. Διότι το instagram απευθύνεται κυρίως σε μικρές ηλικίες. Το facebook απευθύνεται σε μεγαλύτερες ηλικίες αλλά όχι σε πολύ μεγάλες ηλικίες. Ενώ το linkedin χρησιμοποιείται κυρίως για επαγγελματικούς σκοπούς. Μία εταιρεία έχει να ωφεληθεί και από τα τρία κανάλια του digital marketing. ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να αλιευσετε πελάτες και να προσελκύσετε αγοραστικό κοινό είναι ακριβώς αυτό που μαθαίνει κάποιος στα σεμινάρια digital marketing.

Πως αξιοποιώ το instagram κατά την κατασκευή ιστοσελίδας

Όταν κατασκευάζουμε μία ιστοσελίδα ουσιαστικά λαμβάνει με τρεις σημαντικές αποφάσεις. Η πρώτη απόφαση αφορά τις κεντρικές σελίδες πυλώνες της εταιρείας οι οποίες θα περιλαμβάνουν τα βασικά κομμάτια του περιεχομένου της εταιρείας. η δεύτερη απόφαση που λαμβάνουμε κατά τη δημιουργία ιστοσελίδας είναι οι κατηγορίες περιεχομένου στις οποίες θα δημοσιεύουμε τακτικά άρθρα. Ενδέχεται όμως αυτές οι δύο περιπτώσεις να μη μας καλύψουν για αυτό θα πρέπει να λάβουμε μία απόφαση σχετικά με τις αναρτήσεις θα κάνουμε στα κοινωνικά δίκτυα και τον τρόπο με τον οποίο θα τις ενσωματώσουμε στην υπό κατασκευή ιστοσελίδα. Αυτή η απόφαση λαμβάνεται πριν ξεκινήσω την κατασκευή της ιστοσελίδας. Με τον τρόπο αυτό έχουμε προβλέψει θέση για τη δημοσίευση των άρθρων όπως επίσης έχουμε προνοήσει για το περιεχόμενο των κοινωνικών δικτύων. Αυτή είναι η σωστή στρατηγική για τη δημιουργία ιστοσελίδας.

Πως αξιοποιώ το instagram κατά την κατασκευή e-shop

Παρόμοια είναι η λογική κατά την κατασκευή e-shop. Όταν δημιουργούμε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα πρώτα τοποθετούμε τα προϊόντα τα οποία ανήκουν σε κατηγορίες. Αυτό όμως δεν φτάνει για να ανέβει το eshop στις πρώτες θέσεις στις μηχανές αναζήτησης. Για αυτό το λόγο συνήθως δημιουργούμε ένα blog εντός του ηλεκτρονικού καταστήματος το οποίο δημοσιεύουμε συστηματικά άρθρα. Τα άρθρα επειδή αποτελούν κομμάτι του e-shop θα πρέπει να είναι γραμμένα με τρόπο σωστό ποιοτικό και ολοκληρωμένο. Με άλλα λόγια τα άρθρα εκφράζουν την επίσημη θέση της εταιρίας στην οποία ανήκει το e-shop. Οτιδήποτε άλλο σχόλιο η ανεπίσημη πληροφορία θέλουμε να προσθέσουμε τη δημοσιεύουμε στα κοινωνικά δίκτυα κυριότερο εκ των οποίων είναι το instagram.

Άλλα κοινωνικά δίκτυα

Το instagram απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε μικρές ηλικίες. Για τις μεγαλύτερες ηλικίες υπάρχει άλλο ένα δίκτυο της ίδιας εταιρείας το οποίο ονομάζεται facebook. Εγώ θα βρείτε μαθήματα facebook για να εξοικειωθείτε στη χρήση αυτού του εξαιρετικά δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου.

Εάν ψάχνετε για εργασία τότε το καταλληλότερο δίκτυο για σας δεν είναι το instagram αλλά το linkedin. Είτε ψάχνετε για εργασία είτε θέλετε να βελτιώσετε την εργασία σας τότε στα μαθήματα linkedin θα βρείτε τη λύση. Επίσης ένας επιχειρηματίας που θέλει να βρει τους κατάλληλους εργαζόμενους για την επιχείρησή του προτείνουμε να παρακολουθήσει τα μαθήματα linkedin.

Πλέον πάρα πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να ενημερώνονται μέσα από το twitter. Έχουμε δημιουργήσει σεμινάρια twitter για αρχάριους.

Κάποιες άλλες κατηγορίες επιχειρήσεων στις οποίες έχει τεράστια σημασία εικόνα προτείνουμε να εμβαθύνουν στο pinterest. Είναι το κοινωνικό δίκτυο για την προβολή της εικόνας. Pinterest και instagram δημιουργήθηκαν για να προβάλουμε εικόνες. Εάν δεν γνωρίζετε πώς λειτουργεί το pinterest τότε έχουμε τη λύση. Μπορείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα pinterest για αρχάριους. Υπάρχει και επέκταση του σεμιναρίου που εστιάζει στη χρήση του pinterest με τη διαφήμιση και την προώθηση ιστοσελίδων.