×
Κατασκευή Ιστοσελίδων WordPress Joomla wordpress vs html/css
×
Κατασκευή Eshop Woocommerce Opencart Magento Shopify
×
Προώθηση Ιστοσελίδων Digital Marketing Μαθήματα Facebook Σεμινάρια Linkedin Μαθήματα Instagram Σεμινάρια Twitter Μαθήματα Pinterest
×
Κατασκευή web εφαρμογών Σεμινάρια JAVA Μαθήματα PHP Σεμινάρια MySQL Προγραμματισμός Παιχνιδιών
×
Μαθήματα Excel Σεμινάρια VBA Σεμινάρια Photoshop Μαθήματα PowerPoint Σεμινάρια Word Μαθήματα Προγραμματισμού Πληροφορική στο δημοτικό

balatsoukas logo balatsoukas.com

Μαθήματα twitter για αρχάριους

Σεμινάρια κοινωνικής δικτύωσης στο Twitter. Μαθήματα Twitter για να μπορείτε να παρακολουθείτε τις ειδήσεις και τις δηλώσεις κατευθείαν από την πηγή.

Εκπαιδευτής Ενηλίκων Νικόλαος Μπαλατσούκας Τηλ. (+30) 6977676785

Το Twitter είναι ένα από τα πρώτα και πιο δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα. Σίγουρα είναι το πιο δημοφιλές μέσο επικοινωνίας με κάθε μορφής επώνυμους. Οι περισσότεροι πολιτικοί, καλλιτέχνες, ηθοποιοί, τραγουδιστές και τηλεπαρουσιαστες πλέον επικοινωνούν μέσω του Twitter. Πολλές φορές ακούμε στις ειδήσεις ότι ο τάδε πολιτικός ανακοίνωσε κάτι μέσω του λογαριασμού του στο Twitter. Η ευχέρεια στη χρήση του Twitter διευκολύνει πολύ την ενημέρωσή μας. Στα μαθήματα Twitter γίνεται εξάσκηση σε όλες τις ενέργειες που μπορεί να κάνει κάποιος στη σελίδα του ιστοσελίδες άλλων.

Δημιουργία λογαριασμού στo twitter

Εδώ βλέπουμε την αρχική σελίδα που εμφανίζεται μόλις μπούμε στο twitter. Εφόσον δεν έχουμε δημιουργήσει ακόμα λογαριασμό θα επιλέξουμε να κάνουμε sign up. Δηλαδή θα πατήσουμε το μπλε button.

αρχική σελίδα twitter

Στη συνέχεια το twitter μας ζητάει να δώσουμε το όνομά μας, το email μας και την ηλικία μας. Καλό είναι να δώσουμε τα πραγματικά στοιχεία ώστε να είμαστε ασφαλείς σε πιθανους ελεγχους ταυτότητας. Όπως βλέπουμε μας διευκόλυνε να επιλέξουμε το μήνα, τη μέρα και το έτος από έτοιμες λίστες.

δημιουργία λογαριασμού στo twitter

Αφού δώσουμε όσα στοιχεία ζητούνται στη συνέχεια θα πατήσουμε τον button next.

στοιχεία λογαριασμού στo twitter

Όπως όλα τα κοινωνικά δίκτυα το twitter μας ζητάει με το επιτρέψουμε να μας στέλνει διαφημίσεις, να στέλνει ενημερώσεις καθώς και να βρει τις επαφές μας από το gmail και να τους στείλει πρόσκληση.

διαφημίσεις στo twitter

Για να προχωρήσουμε στη δημιουργία λογαριασμού στο twitter είναι απαραίτητο να συμφωνήσουμε με τους όρους χρήσης, την πολιτική απορρήτου και την πολιτική για τα cookies.

όροι χρήσης στo twitter

Για λόγους ασφαλείας το twitter να στέλνει έναν κωδικό επιβεβαίωσης στο e-mail μας. Θα πρέπει να πάρουμε τον κωδικό που λάβαμε και τον επί κολλήσουμε στο πλαίσιο που βλέπουμε στην ακόλουθη εικόνα:

κωδικός επιβεβαίωσης

Ο κωδικός έρχεται στο gmail. Βλέπουμε εδώ ένα παράδειγμα κωδικού όπως το λάβαμε κατά τη δοκιμαστική δημιουργία αυτού του λογαριασμού στο twitter.

ασφαλεια στο twitter

Ακολούθως κάνουμε επικόλληση του κωδικού στο πλαίσιο και πατάμε next:

επικόλληση του κωδικού στο πλαίσιο

Η σωστή δημιουργία λογαριασμού στο twitter απαιτεί κωδικό χώρας και αριθμό τηλεφώνου. Ο τηλεφωνικός αριθμός που θα δώσουμε θα πρέπει να είναι σωστός διότι στο αμέσως επόμενο βήμα θα κάνει επιβεβαίωση.

αριθμός τηλεφώνου στο twitter

Όταν πατήσουμε next μας ενημερώνει ότι θα στείλει κωδικό επιβεβαίωσης στον αριθμό τηλεφώνου που γράψαμε. Αυτό το κωδικό τον λαμβάνουμε μέσω sms. Το twitter το κάνει αυτό για να αυξήσει την ασφάλεια.

κωδικό επιβεβαίωσης στον αριθμό τηλεφώνου

Στο πλαίσιο που ακολουθεί θα πρέπει να γράψουμε τον κωδικό που λαμβάνουμε μέσω sms. Αφού ολοκληρωθεί η πληκτρολόγηση στη συνέχεια παταμε το button next.

 κωδικός twitter μέσω sms

Το επόμενο βήμα είναι να δηλώσουμε το password που επιθυμούμε:

twitter password

Στη συνέχεια πρέπει να επιλέξουμε εικόνα προφίλ. Αφού το επιτυγχάνουμε πατώντας τη φωτογραφική μηχανή πάνω στην ασπρόμαυρη φωτογραφία όπως φαίνεται στην ακόλουθη εικόνα:

επιλέγουμε εικόνα προφίλ

Εδώ έχουμε επιλέξει την εικόνα προφίλ. Παρατηρούμε ότι κάτω κάτω έχει επιλογή σμίκρυνσης και μεγέθυνσης. Μπορούμε να κάνουμε zoom in zoom out στην εικόνα προφίλ που μόλις ανεβάσαμε. Όταν επιλέξουμε την εικόνα προφίλ που θέλουμε και τη διαμορφώσουμε κατάλληλα στη συνέχεια θα πρέπει να πατήσουμε το κουμπί apply.

εικόνα προφίλ στο twitter

Εδώ βλέπουμε την εικόνα προφίλ που μόλις ανεβάσαμε:

βλέπουμε την εικόνα προφίλ

Στο προφίλ μπορούμε να δημοσιεύσουμε ένα σύντομο βιογραφικό ώστε οι επισκέπτες του προφίλ μας να μαθαίνουν κάποια πράγματα για εμάς. Αυτό είναι πολύ καλό επίσης και για την προώθηση στις μηχανές αναζήτησης.

σύντομο βιογραφικό στο twitter

Το επόμενο βήμα είναι να δηλώσουμε τα ενδιαφέροντα μας. Το συγκεκριμένο προφίλ ενδιαφερόμαστε γενικά για θέματα που αφορούν θετικές επιστήμες, φυσική, πληροφορική και κρυπτονομίσματα.

 τα ενδιαφέροντα μας στο twitter

Με βάση τα ενδιαφέροντα που δηλώσαμε το twitter μας προτείνει κάποιους λογαριασμούς τους οποίους μπορούμε να ακολουθήσουμε ώστε να παραμένουμε ενημερωμένοι για αυτά τα αντικείμενα.

το twitter μας προτείνει κάποιους λογαριασμούς

Μία σημαντική ειδοποίηση είναι αν θέλουμε να επιτρέπονται ειδοποιήσεις ή όχι. Κάποιοι θέλουν να ειδοποιούνται για τις εξελίξεις στο twitter ενώ κάποιοι άλλοι θέλουν να τα βλέπουν μόνο οι δύο όταν ανοίξουν το λογαριασμό τους.

επιτρέπονται ειδοποιήσεις twitter ή όχι

Πλέον ο λογαριασμός στο twitter δημιουργήθηκε. Εδώ βλέπουμε την αρχική σελίδα του twitter. Περιλαμβάνει λίστα με δημοσιεύσεις των λογαριασμών που ακολουθούμε.

αρχική σελίδα λογαριασμού του twitter

Σύρετε στην μπάρα προς τα κάτω για να δείτε περισσότερες δημοσιεύσεις.

ακόμα περισσότερες δημοσιεύσεις

Εδώ βλέπουμε το προφίλ του λογαριασμού που μόλις δημιουργήσαμε. Βλέπουμε το λογότυπο που τοποθετήσαμε, το όνομα που τοποθετήσαμε καθώς και την περιγραφή. Επίσης βλέπουμε πόσους ακολουθούμε και πόσοι μας ακολουθούν. Περιλαμβάνονται προτάσεις λογαριασμών που μπορούμε να ακολουθήσουμε. Εάν θέλουμε μπορούμε να απαντήσουμε το κουμπί edit profile και να επεξεργαστούμε το προφίλ μας.

το προφίλ του λογαριασμού twitter

Εδώ βλέπουμε τη σελίδα επεξεργασίας του προφίλ.

επεξεργασία προφίλ

Και εδώ βλέπουμε πώς μπορούμε να αλλάξουμε την εικόνα προφίλ του twitter. Μέχρι τώρα δεν έχουμε τοποθετήσει εικόνα προφίλ στο λογαριασμό μας στο twitter. Θα τον κάνουμε τώρα. Επιλέγουμε την κατάλληλη εικόνα από τον υπολογιστή μας και στη συνέχεια πατάμε το κουμπί open.

αλλάζουμε την εικόνα προφίλ του twitter

Έχουμε τη δυνατότητα να επεξεργαστούμε την εικόνα επιλέγοντας ποιο σημείο αυτής θα εμφανιστεί στο λογαριασμό μας στο twitter.

επεξεργασία εικόνας προφίλ του twitter

Εδώ βλέπουμε την καινούργια εικόνα του λογαριασμού που μόλις τοποθετήσαμε.

καινούργια εικόνα του λογαριασμού

Και εδώ βλέπουμε ολοκληρωμένο το νέο μας προφίλ με τη διορθωμένη εικόνα.

βλέπουμε ολοκληρωμένο το νέο μας twitter προφίλ

Παρακολουθήστε τα video για το digital marketing που έχουμε ανεβάσει στο youtube:

Youtube digital marketing

Προώθηση ιστοσελίδων μέσω Twitter

Η δημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας μας στο Twitter μετράει πολύ για τη μηχανή αναζήτησης. Είναι μία από τις πιο αποδοτικές ενέργειες που μπορούμε να κάνουμε για να προωθήσουμε την ιστοσελίδα μας. Βεβαίως όταν ξεκινάμε την προώθηση ιστοσελίδων δημιουργούμε όλα τα κοινωνικά δίκτυα για το νέο ιστότοπο. Όμως αυτό που κατά τη γνώμη μας αποδίδει περισσότερο είναι το Twitter. Δεν γνωρίζουμε τον λόγο για τον οποίο η Google δίνει τόσο μεγάλη βαρύτητα στη δημοσίευση περιεχομένου στο Twitter. Όμως η εμπειρία έχει δείξει ότι το Twitter έχει πολύ σημαντικό ρόλο στην προώθηση ιστοσελίδων.

Πώς συνδυάζουμε το twitter με την κατασκευή e-shop

Όταν δημιουργούμε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα μέσα σε αυτό τοποθετούμε μία μπάρα με τα κοινωνικά δίκτυα. Είναι άκρως απαραίτητο να περιλαμβάνεται το twitter στα κοινωνικά δίκτυα που δημιουργούμε κάθε φορά που κάνουμε κατασκευή e-shop. Αυτό το προτείνουμε για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι για να μπορούν όσοι σε ενδιαφέρεται για τα προϊόντα μας να κάνουν εγγραφή και να λαμβάνουν τακτικά τις ενημερώσεις που στέλνουμε. Και ο δεύτερος λόγος είναι διότι βοηθάμε την Google μέσω του Twitter να καταγράψει καλύτερα τα προϊόντα του e-shop.

Σεμινάρια digital marketing

Tα μαθήματα Twitter εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σύνολο μαθημάτων digital marketing. Στα σεμινάρια digital marketing παρουσιάζεται η χρήση όλων των κοινωνικών δικτύων με απώτερο στόχο την ανάδειξη του περιεχομένου μας και την άνοδο σε υψηλές θέσεις των μηχανών αναζήτησης. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι μας βοηθάει να βρούμε πελάτες για το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ή για την επιχείρησή μας. Ένα σεμινάριο digital marketing περιλαμβάνει σεμινάρια Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest και Linkedin. το κάθε κοινωνικό δίκτυο έχει το κοινό του και δεν μπορεί κανένας να το παραβλέψει εάν θέλει να κάνει ικανοποιητικά την προώθηση της ιστοσελίδας του ή να προσεγγίσει σωστά το target group πελατών της επιχείρησης του.

Τα μαθήματα digital marketing περιλαμβάνουν:

Εκπαίδευση στο Facebook

Tο Twitter θεωρείται ένα από τα απλά κοινωνικά δίκτυα χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. οι περισσότερες δυνατότητες Αλλά και οι περισσότερες δυσκολίες συναντώνται στα μαθήματα Facebook. Το πλήθος ωρών που απαιτούνται για να εξοικειωθεί ο αρχάριος χρήστης με τη χρήση του facebook είναι πολύ περισσότερες από τις ώρες διδασκαλίας ενός σεμιναρίου Twitter. μία διαφορά μεταξύ του facebook και το Twitter είναι ότι το πρώτο χρησιμοποιείται κυρίως για την επικοινωνία μεταξύ φίλων ενώ το δεύτερο για την επικοινωνία με επώνυμους πολιτικούς και καλλιτέχνες. Η ανάγκη επικοινωνίας με τους φίλους είναι εκείνη που αναγκάζει τον κόσμο να παρακολουθήσει σεμινάρια Facebook.

Ο εκπαιδευτής ενηλίκων και καθηγητής πληροφορικής Νίκος Μπαλατσούκας δημιούργησε το παραπάνω εκπαιδευτικό υλικό κατά τη διάρκεια μαθημάτων social media και digital marketing.