×
Κατασκευή Ιστοσελίδων WordPress Joomla wordpress vs html/css
×
Κατασκευή Eshop Woocommerce Opencart Magento Shopify
×
Προώθηση Ιστοσελίδων Digital Marketing Μαθήματα Facebook Σεμινάρια Linkedin Μαθήματα Instagram Σεμινάρια Twitter Μαθήματα Pinterest
×
Σεμινάρια JAVA Μαθήματα PHP Σεμινάρια MySQL
×
Μαθήματα Excel Σεμινάρια VBA Σεμινάρια Photoshop Μαθήματα PowerPoint Σεμινάρια Word Μαθήματα Προγραμματισμού Πληροφορική στο δημοτικό

balatsoukas logo balatsoukas.com

Μαθήματα Facebook για αρχάριους

Μαθήματα Facebook για να εξοικειωθείτε το πιο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Σεμινάρια Facebook προσαρμοσμένα σε αρχάριους χρήστες.

Εκπαιδευτής Ενηλίκων Νικόλαος Μπαλατσούκας Τηλ. (+30) 6977676785

Εδώ παρουσιάζουμε μαθήματα facebook για αρχάριους. Πολλοί αναγνώστες νεότεροι σε ηλικία ενδεχομένως θα αναρωτηθούν κατά πόσο είναι χρήσιμο στη δεκαετία που διανύουμε να παραδίδονται ακόμα μαθήματα facebook για αρχάριους. Η απάντηση είναι ότι τώρα πλέον τα μαθήματα facebook είναι πιο απαραίτητα από ποτέ. Διότι το facebook αποτελεί πλέον μέσο επικοινωνίας και η έλλειψη εξοικείωσης με το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο οδηγεί ενδεχομένως σε απομάκρυνση από κάποιους φίλους ή σε περιορισμό της επικοινωνίας με αυτούς.

Επικοινωνία μέσω facebook

Πολλοί άνθρωποι αντί να ανταλλάσσουν κινητά προτιμούν να δώσουν το προφίλ τους στο facebook. Η επικοινωνία μέσω facebook είναι καλύτερη από την επικοινωνία μέσω κινητού διότι μπορούμε να ανταλλάξουμε και γραπτά μηνύματα να στείλουμε link να κάνουμε like και να δούμε τους φίλους των φίλων μας. Για παράδειγμα ας υποθέσουμε ότι γνωρίζουμε έναν άνθρωπο και μας δίνει το κινητό του. Θα κάνουμε κλήση μόνο όταν υπάρχει κάποιος λόγος. Επίσης το κινητό πιθανότατα θα γραφτεί σε μία ατζέντα και θα ξεχαστεί. Αντίθετα το facebook θα μας βγάζει υπενθυμίσεις από τη δραστηριότητα του ανθρώπου και έτσι θα θυμόμαστε να επικοινωνήσουμε μαζί του. Όσοι ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν το Facebook γνωρίζουν πολύ καλά ότι πλέον δεν υπάρχει επιστροφή. Το Facebook είναι κομμάτι της ζωής μας.

Γιατι να παρακολουθήσω μαθήματα facebook

Εαν παρακολουθήσετε τα μαθήματα facebook για αρχάριους τότε θα είστε σε θέση να κάνετε πολύ περισσότερα από μία απλή τηλεφωνική επικοινωνία. Για παράδειγμα μπορείτε να κάνετε βιντεοκλήση ή να στείλετε μήνυμα στο messenger. Μπορείτε να σχολιάζετε τα άρθρα που δημοσιεύει ο νέος φίλος μας. Μπορείτε να βλέπετε τους φίλους του και να κάνετε και σε αυτούς αίτημα φιλίας. Και επίσης του δίνετε τη δυνατότητα να κάνει και αυτός like στις δικές του δημοσιεύσεις. Αυτά που περιγράφουμε εδώ είναι εξαιρετικά απλά και τα τριμμένα για ανθρώπους μικρής ηλικίας. Όμως πολλοί άνθρωποι κυρίως άνω των 40 δεν έτυχε να χρησιμοποιήσουν το μέσο αυτό. Είναι πολύ εύκολο μέσα από ελάχιστες ώρες διδασκαλίας να μάθουμε να χρησιμοποιούμε το facebook.

Πως δημιουργούμε σελίδα στο facebook

Η δημιουργία σελίδας στο facebook ξεκινάει από εδώ:

δημιουργία σελίδας στο facebook

Επιλέγουμε create new page για να δημιουργήσουμε την καινούργια σελίδα μας.

facebook create new page

Θέλουμε το όνομα της σελίδας καθώς και την κατηγορία στην οποία ανήκει η υπό δημιουργία facebook page.

κατηγορία σελίδας στο facebook

Είναι σημαντικό να δώσουμε μία περιγραφή για τη σελίδα ώστε ο επισκέπτης να γνωρίζει τι περιεχόμενο περιμένει να δημοσιεύσουμε στη σελίδα μας.

περιγραφή σελίδας στο facebook

Το ακόλουθο βήμα είναι να προσθέσουμε profile picture.

facebook profile picture

Αφού πατήσουμε στη φωτογραφική μηχανή στη συνέχεια επιλέγουμε την εικόνα που θέλουμε να εμφανίζεται ως profile picture. Ουσιαστικά είναι το logo της page στο facebook.

επιλέγουμε facebook profile picture

Το logo της σελίδας δημοσιεύτηκε.

logo της facebook σελίδας

Η σελίδα μας στο facebook δημιουργήθηκε και φαίνεται εδώ:

η σελίδα μας στο facebook

Το επόμενο βήμα είναι να επιλέξουμε cover image. Έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξω μία από τις υπάρχουσες εικόνες, να δημιουργήσουμε slideshow ή να ανεβάσουμε μία καινούργια εικόνα. Εμείς επιλέγουμε την Τρίτη επιλογή και πάμε να κάνουμε upload μία εικόνα την οποία υποτίθεται μόλις δημιουργήσαμε.

cover image στο facebook

Επιλέγουμε την εικόνα από το φάκελο στον υπολογιστή μας.

επιλέγουμε facebook εικόνα

Και βλέπουμε πώς θα φαίνεται η εικόνα που επιλέξαμε όταν δημοσιευτεί. Πριν τη δημοσιεύσουμε έχουμε τη δυνατότητα να την μετακινήσουμε ώστε να φέρετε ένα συγκεκριμένο κομμάτι της εικόνας εάν αυτό επιθυμούμε.

δημοσίευση της cover image facebook

Πλέον δημοσιεύτηκαν και δύο εικόνες και η σελίδα μας έχει την τελική μορφή που δουλεύουμε εδώ:

τελική μορφή της facebook σελίδας

Το επόμενο βήμα η να σε πληρώσουμε τα υπόλοιπα στοιχεία στη σελίδα μας.

υπόλοιπα στοιχεία της σελίδας

Θα δώσω συμπληρώνουμε τα στοιχεία όλα και περισσότερα γκρι κουτάκια γίνονται μπλε. Καλό θα είναι να έχετε τη δυνατότητα να συμπληρώσετε όλα τα κουτάκια διότι αυτό είναι πολύ καλό για τους επισκέπτες θα μπουν στη σελίδα σας.

στοιχεία σελίδας στο facebook

Θα τα βλέπουμε τα επόμενα βήματα που πρέπει να συμπληρώσουμε. Τα έτοιμα έχουν ένα μπλε τικ στα επόμενα μας δίνει τη δυνατότητα edit.

βήματα συμπλήρωσης σελίδας στο facebook

Μπορούμε να προσθέσουμε website, τοποθεσία της επιχείρησης, ώρες λειτουργίας, τηλέφωνο καθώς και άλλα στοιχεία.

website σελίδας στο facebook

Εδώ βλέπουμε πώς μπορούμε να δώσουμε τη διεύθυνση της επιχείρησης:

διεύθυνση της επιχείρησης στο facebook

Το facebook μας διευκολύνει πολύ κατά τη δήλωση των ωρών εργασίας στις επιχειρήσεις. Όπως φαίνεται στην ακόλουθη εικόνα επιλέγουμε τις ώρες και τα λεπτά μέσα από έτοιμες λίστες:

δήλωση των ωρών εργασίας σελίδας στο facebook

Το facebook στην προώθηση ιστοσελίδων

Εκτός από μέσο επικοινωνίας στο facebook είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο προώθησης ιστοσελίδων. Κάθε εταιρεία ενδείκνυται να έχει εταιρική σελίδα στο facebook και να ανεβάζει τακτικά ανακοινώσεις και άρθρα. Η Google βλέπει αυτες τις ενέργειες και αυτό μέτρα θετικά θετικά στην απόφαση της μηχανής αναζήτησης να εμφανίσει την εταιρική ιστοσελίδα στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων. Όταν κάνουμε προώθηση ιστοσελίδων τηρούμε πιστά και ευλαβικά τους κανόνες της Google. Ο σημαντικότερος κανόνας είναι να γράφουμε περιεχόμενο για το κοινό που αναζητά πληροφορίες στον κλάδο μας. Εάν διατηρούμε μία εταιρική ιστοσελίδα με αρκετές χιλιάδες φίλους είναι μία εξαιρετική ενέργεια για την προώθηση της ιστοσελίδας μας. Διότι αυτό βοηθάει την Google να καταλάβει ότι είμαστε ειδικοί στο αντικείμενο μας.

Πως δημιουργούμε group στο facebook

Η δημιουργία ομάδας στο facebook ξεκινά από εδώ:

δημιουργία ομάδας στο facebook

Πατάμε το μπλε link που γράφει "create new group"

create new facebook group

Δεν είμαι το όνομα της ομάδας και επιλέγουμε αν θέλουμε να είναι δημόσια ή ιδιωτική ομάδα. Στις δημόσιες ομάδες facebook τα δεδομένα είναι ορατά σε όλους. Προτείνουμε να επιλέξετε δημόσια ομάδα εάν θέλετε να αυξήσετε το πλήθος των επισκεπτών ή των φύλλων της επιχείρησης σας. Αντιθέτως τις ιδιωτικές ομάδες τα δεδομένα δεν είναι δημόσια και είναι ορατά μόνο στα μέλη. Συνιστούμε Να επιλέξετε ιδιωτική ομάδα αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα χώρο επικοινωνίας με τους συνεργάτες σας.

δημόσια ή ιδιωτική ομάδα στο facebook

Εδώ καθορίζουμε αν θέλουμε η ομάδα να είναι ορατή η όχι.

η ομάδα στο facebook να είναι ορατή η όχι

Το επόμενο βήμα είναι να προσκαλέσουμε φίλους για να γίνουν μέλη της ομάδας.

προσκληση φίλων στην ομάδα

Η ομάδα μας δημιουργήθηκε. Εδώ βλέπουμε τη σελίδα της ομάδας.

σελίδα ομάδας

Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξουμε ένα cover image για την ομάδα μας στο facebook. Υποθέτουμε ότι έχουμε δημιουργήσει ήδη την εικόνα στον υπολογιστή μας και πλέον επιλέγουμε upload photo για να τη δημοσιεύσουμε.

cover image για την ομάδα μας στο facebook

Βλέπουμε εδώ την εικόνα που επιλέξαμε για να δημοσιεύσουμε. Έχουμε τη δυνατότητα να μετακινήσουμε την εικόνα ώστε να φαίνονται τα σημεία που επιθυμούμε.

μετακινουμε την εικόνα

Το cover image της ομάδας στο facebook δημοσιεύτηκε.

cover image της ομάδας

Πώς χρησιμοποιούμε το facebook στην κατασκευή ιστοσελίδων

Κατά τη διαδικασία κατασκευής ιστοσελίδας πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη την ανάγκη των ανθρώπων να κάνουν διαμοιρασμό περιεχομένου. Ο καλύτερος τρόπος και σώματος με το facebook στην κατασκευή ιστοσελίδας είναι να χρησιμοποιήσουμε τα social media bar. Ένας δεύτερος τρόπος αξιοποίησης του facebook κατά τη δημιουργία ιστοσελίδας είναι να συμπεριλάβουμε την εταιρική σελίδα στη λίστα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Όλα αυτά τα παρουσιάζουμε στην ενότητα κατασκευής ιστοσελίδων.

Πως δημιουργούμε event στο facebook

Μία εξαιρετική δυνατότητα που μας δίνει το facebook είναι δημιουργία events. Πρόκειται για εκδηλώσεις είτε σε φυσικό χώρο είτε μέσω διαδικτύου που γίνονται σε συγκεκριμένη ώρα και ημερομηνία. Στην ακόλουθη εικόνα βλέπουμε πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα νέο event.

δημιουργία facebook events

Πατάμε το link "create new event" για να ξεκινήσουμε τη δημιουργία της εκδήλωσης στο facebook.

create new facebook event

Εδώ επιλέγουμε εάν θέλουμε να δημιουργήσουμε μία online εκδήλωση ή μία εκδήλωση σε φυσικό χώρο.

online εκδήλωση

Ξεκινάμε δίνοντας το όνομα της εκδήλωσης, την ημερομηνία και την ώρα.

όνομα της εκδήλωσης

Επιλέγουμε την ημερομηνία του facebook event από ένα έτοιμο ημερολόγιο που μας δίνει το facebook.

ημερομηνία του facebook event

Επιλέγουμε την ώρα από έτοιμη λίστα. Με τον τρόπο αυτό είναι δύσκολο να κάνουμε λάθος και ξέρουμε ότι θα δημοσιεύσουμε σωστά την ημερομηνία και την ώρα της εκδήλωσης μας.

ώρα του facebook event

Το επόμενο βήμα είναι να επιλέξουμε εάν εκδήλωση θα είναι δημόσια ή ιδιωτική, ή μήπως απευθύνεται σε συγκεκριμένους φίλους στο συγκεκριμένο γκρουπ.

εάν η facebook εκδήλωση θα είναι δημόσια ή ιδιωτική

Ακολούθως επιλέγουμε τον τόπο της εκδήλωσης.

τόπος της εκδήλωσης facebook

Εδώ έχουμε ένα παράδειγμα στο οποίο επιλέγουμε μια τοποθεσία από το δήμο Ζωγράφου, διότι οι περισσότεροι από τους παρευρισκόμενους στο συγκεκριμένο σεμινάριο ανήκουν στους Δήμους Ζωγράφου και Καισαριανής.

παράδειγμα τοποθεσίας facebook εκδήλωσης

Αφού επιλέξουμε την τοποθεσία βλέπουμε την προεπισκόπηση στο χάρτη.

προεπισκόπηση σε χάρτη

Είναι σημαντικό να προσθέσουμε μία περιγραφή στην εκδήλωση. Εδώ υποθέτουμε ότι διοργανώνουμε μία εκδήλωση στην οποία οι παρευρισκόμενοι θα μαγειρέψουν όλοι μαζί. Αυτό ακριβώς γράφουμε στην περιγραφή του event.

περιγραφή στην εκδήλωση

Ακολούθως προσθέτουμε μία εικόνα για την εκδήλωση. Κάνουμε κλικ στο κουμπι "upload cover photo" και να δημοσιεύσουμε την εικόνα που φτιάξαμε για την ομάδα μας.

εικόνα για την εκδήλωση event

Εδώ επιλέγουμε την εικόνα που έχουμε ήδη δημιουργήσει και αποθηκεύσει σε φάκελο στον υπολογιστή μας.

επιλογή εικόνας για την εκδήλωση

Η εικόνα δημοσιεύτηκε. Το event ήδη απέκτησε η τελική του μορφή.

η δημοσίευση του facebook event ολοκληρώθηκε

Πώς χρησιμοποιούμε το facebook στην κατασκευή e-shop

Στην κατασκευή e-shop οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες όσον αφορά το διαμοιρασμό περιεχομένου σε σχέση με την κατασκευή ιστοσελίδων. Εκτός από τα άρθρα και τις κατηγορίες στην περίπτωση της δημιουργίας e-shop έχουμε ένα διαμοιρασμός του με επίσης και τα προϊόντα καθώς και τις κατηγορίες προϊόντων. Επομένως πρέπει να επιλέξουμε ένα social bar το οποίο δεν εφαρμόζεται τόσο στα προϊόντα όσο και στις κατηγορίες του ηλεκτρονικού καταστήματος. Επίσης ενδείκνυται να χρησιμοποιήσουμε facebook plug-in το οποίο μεταφέρει όλο το e-shop στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί κάποιος μέσα από το Facebook να κάνει κλικ και να μεταβεί στη σελίδα αγοράς του συγκεκριμένου προϊόντος. Σε γενικές γραμμές η κατασκευή e-shop είναι άρρηκτα δεμένη με τις προωθητικές δυνατότητες που προσφέρει το Facebook.

Μαθήματα digital marketing

Η ενότητα του Facebook περιλαμβάνεται στα σεμινάρια digital marketing. Εδώ έχουμε μαθήματα για όλα τα κοινωνικά δίκτυα όπως Instagram, το Twitter, το Linkedin καθώς και το Pinterest. Κάθε κοινωνικό δίκτυο έχει τις ιδιαιτερότητές του και θα πρέπει να γνωρίζουμε πως να το αξιοποιήσουμε και να την προώθηση ιστοσελίδων. Στα σεμινάρια digital marketing μαθαίνουμε όλα τα μυστικά των κοινωνικών δικτύων.

Έχουμε δημιουργήσει digital marketing playlist στο youtube:

Μαθήματα digital marketing στο youtube

Ένα σεμινάριο digital marketing περιλαμβάνει τουλάχιστο τις ακόλουθες ενότητες:

Μαθήματα Instagram

Εάν ήδη γνωρίζετε πώς να χρησιμοποιείτε το Facebook τότε το επόμενο βήμα είναι να παρακολουθήσετε τα μαθήματα Instagram. Το Facebook και το Instagram ανήκουν στην ίδια εταιρεία και το ένα συμπληρώνει το άλλο. Ουσιαστικά το instagram απευθύνεται στις μικρές ηλικίες ενώ το Facebook απευθύνεται σε ηλικίες άνω των 30 ετών. Εάν θέλετε να εξοικειωθείτε με το νέο αυτό κοινωνικό δίκτυο τότε μπορείτε να παρακολουθήσετε σεμινάρια Instagram.

Τα μαθήματα facebook δημιουργήθηκαν από τον καθηγητή πληροφορικής Νίκο Μπαλατσούκα στα πλαίσια του σεμιναρίου social media.