×
Κατασκευή Ιστοσελίδων WordPress Joomla wordpress vs html/css
×
Κατασκευή Eshop Woocommerce Opencart Magento Shopify
×
Προώθηση Ιστοσελίδων Digital Marketing Μαθήματα Facebook Σεμινάρια Linkedin Μαθήματα Instagram Σεμινάρια Twitter Μαθήματα Pinterest
×
Κατασκευή web εφαρμογών Σεμινάρια JAVA Μαθήματα PHP Σεμινάρια MySQL
×
Μαθήματα Excel Σεμινάρια VBA Σεμινάρια Photoshop Μαθήματα PowerPoint Σεμινάρια Word Μαθήματα Προγραμματισμού Πληροφορική στο δημοτικό

balatsoukas logo balatsoukas.com

Μαθήματα photoshop

Μαθήματα photoshop για την επαγγελματική επεξεργασία εικόνας. Ιδιαίτερα μαθήματα photoshop. Σεμινάρια photoshop φωτογραφίας.

Εκπαιδευτής Ενηλίκων Νικόλαος Μπαλατσούκας Τηλ. (+30) 6977676785

Το Photoshop αποτελεί το πρότυπο της αγοράς για την επεξεργασία εικόνας. Οι δυνατότητες διόρθωσης και ρετουσαρισματος που προσφέρει ωθούν πολλούς ανθρώπους να παρακολουθήσουν μαθήματα Photoshop. Ειδικότερα η αφαίρεση ρυτίδων και η αφαίρεση της κυτταρίτιδας αποτελούν δυο τεχνικές επεξεργασίας εικόνας που μαγνητίζουν το ενδιαφέρον του κόσμου στα σεμινάρια photoshop. Με το photoshop μπορούμε αρκετά εύκολα να αλλάξουμε το χρώμα των ματιών η να αφαιρέσουμε τα σιδεράκια από τα δόντια. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον συννεφιασμένο ουρανό με ένα γαλανό ουρανό η να αλλάξουμε το χρώμα ενός αντικειμένου. Επίσης κάποιες τεχνικές που είναι πολύ αγαπητές στις γυναίκες είναι να κάνουμε αφαίρεση κυτταρίτιδας, επιδιόρθωση επιδερμίδας μέσω photoshop ή να αφαιρέσουμε ουλές.

Σε ποιους απευθύνονται τα μαθήματα Photoshop

Τα σεμινάρια photoshop απευθύνονται κατά κύριο λόγο σε όσους έχουν ανάγκη την ψηφιακή επεξεργασία εικόνων κατά την καθημερινή τους εργασία. Πρόκειται για επαγγελματίες που έχουν ανάγκη το τέλειο οπτικό αποτέλεσμα. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν κυρίως οι γραφίστες και οι φωτογράφοι. Αρκετά έντονο ενδιαφέρον όμως δείχνουν οι σχεδιαστές οι μηχανικοί καθώς επίσης και όσοι ασχολούνται με το διαδίκτυο όπως για παράδειγμα οι κατασκευαστές ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων. Την οργάνωση των μαθημάτων επεξεργασίας εικόνας όπως και τα video με τα παραδείγματα Photoshop επιμελείται ο καθηγητής πληροφορικής Νίκος Μπαλατσούκας.

Σεμινάρια Photoshop

Στα σεμινάρια Photoshop ξεκινάμε από τα εντελώς βασικά. Μαθαίνουμε πως αλλάζουν οι διαστάσεις της εικόνας και ποιες είναι οι μονάδες μέτρησης, όπως για παράδειγμα ίντσες, εκατοστά η pixel. Το σεμινάριο Photoshop περιλαμβάνει ξεχωριστό κομμάτι εξάσκησης για καθεμία από τις θεματικές ενότητες της επεξεργασίας εικόνας. Επίσης μπορούμε να διοργανώσουμε εξειδικευμένα σεμινάρια Photoshop για ειδικές κατηγορίες επαγγελματιών. Όπως για παράδειγμα σεμινάρια Photoshop επεξεργασία κοσμημάτων. Ένα τέτοιο σεμινάριο απευθύνεται για παράδειγμα σε χρυσοχόους η σε ιδιοκτήτες ηλεκτρονικών καταστημάτων.

Στο τέλος κάθε σεμιναρίου δημιουργούμε κάποια βίντεο που αφορούν τεχνικές Photoshop οι οποίες άρεσαν στους εκπαιδευόμενους. Εδώ θα βρείτε playlist που περιλαμβάνει πολλά μαθήματα Photoshop:

YOUTUBE PLAYLIST: Μαθήματα photoshop

Περιεχόμενα σεμιναρίου photoshop

Το κάθε σεμινάριο είναι διαφορετικό και τα περιεχόμενα ενός σεμιναρίου photoshop καθορίζονται κατόπιν συνεννόησης με τους εκπαιδευόμενους. Όταν πρόκειται για ενδοεπιχειρησιακό σεμινάριο, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση των ΛΑΕΚ, η συνεννόηση γίνεται με την εταιρεία στην οποία εργάζονται οι εκπαιδευόμενοι. Σε γενικές γραμμές όμως ένα ολοκληρωμένο σεμινάριο photoshop πρέπει να περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενότητες:

Με το photoshop μπορούμε να δημιουργήσουμε εντυπωσιακά γράμματα. Για παράδειγμα μπορούμε να γράψετε το όνομά σας με γράμματα χρυσά, πλαστκά, μεταλλικά, γυάλινα ή με υφή πάγου. Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε αν δείτε πςω γίνεται η δημιουργία τέτοιου είδους γραμμάτων:
Πως να δημιουργήσετε γράμματα με ιδιαίτερη υφή στο photoshop.

Ιδιαίτερα μαθήματα photoshop

Εάν θέλετε να εμβαθύνετε και να μάθετε να κάνετε επαγγελματική δουλειά στην επεξεργασία εικόνας τότε ενδεχομένως να χρειαστεί να κάνετε ιδιαίτερα μαθήματα photoshop. Τα κριτήρια για να αποφασίσει κάποιος εάν θέλει σεμινάρια η ιδιαίτερα μαθήματα Photoshop είναι κατά κύριο λόγο ο χρόνος που διαθέτει και το υπόβαθρο γνώσεων πληροφορικής που έχει αποκτήσει. Εάν για παράδειγμα κάποιος εργάζεται και δεν έχει χρόνο τότε προτείνουμε να προτιμήσει τα ιδιαίτερα μαθήματα για να μάθει το Photoshop. Όταν κάποιος γνωρίζει ένα συναφές πρόγραμμα όπως για παράδειγμα το corel τότε δεν υπάρχει λόγος να κάνει ιδιαίτερα μαθήματα. Μπορεί να αποκτήσει όλες τις γνώσεις μέσα από σεμινάρια. Εάν όμως οι γνώσεις του βρίσκονται σε εντελώς άλλη κατεύθυνση, όπως για παράδειγμα αν έχει προγραμματιστική προέλευση, τότε το καλύτερο είναι να κάνει ιδιαίτερα μαθήματα Photoshop.

ιδιαίτερο μάθημα photoshop

Περιεχόμενα ταχύρρυθμου σεμιναρίου photoshop βασικού επιπέδου (αρχαρίων)

Πολλές φορές είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί ταχύρρυθμο σεμινάριο photoshop ώστε οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις και τις δεξιότητες που είναι απαραίτητες για τις πιο συνηθισμένες χρήσεις του προγράμματος. Σε αυτές τις περιπτώσεις τα περιεχόμενα του σεμιναρίου προσαρμόζονται. Εδώ παρουσιάζουμε ενδεικτικό πίνακα περιεχομένων εισαγωγικού σεμιναρίου photoshop. Έχει αποδειχτεί ότι καλύπτει σε μεγάλο βαθμό τις απαιτήσεις ταχύρρυθμων σεμιναρίων photoshop για αρχάριους. Όπως επίσης καλύπτει ικανοποιητικά και τις πρώτες ώρες σε ιδιαίτερα μαθήματα photoshop.

Ακολουθούν τα περιεχόμενα του ταχύρρυθμου σεμιναρίου photoshop:

σεμινάρια photoshop

Ρετουσάρισμα στις φωτογραφίες επωνύμων

Είναι κοινό μυστικό εδώ και πολλά χρόνια ότι όλες οι φωτογραφίες υφίστανται επεξεργασία με το Photoshop πριν από τη δημοσίευση τους. Ειδικότερα κατά καιρούς βγαίνουν δημοσιεύματα στον τύπο με αντικείμενο το βαθμό επεξεργασίας που υφίστανται οι φωτογραφίες επωνύμων. Για την ακρίβεια κατά πόσο το αποτέλεσμα είναι φυσικό η διορθώθηκε μέσω photoshop για να καλύψει ατέλειες στο πρόσωπο και στο σώμα τραγουδιστών, ηθοποιών η πολιτικών. Αυτά τα δημοσιεύματα παρακινούν πολλούς μη διάσημους να αποκτήσουν γνώσεις αυτού του τόσο ισχυρού προγράμματος ώστε να διορθώνουν ρυτίδες η κυτταρίτιδα στις προσωπικές τους φωτογραφίες. Η χρήση του Photoshop αποτελεί μια πολύ ευχάριστη ενασχόληση. Και η προσωπική μου εμπειρία έχει δείξει ότι το κλίμα στα σεμινάρια Photoshop είναι κατά κανόνα ιδιαίτερα ευχάριστο.

ρετουσάρισμα photoshop στις φωτογραφίες επωνύμων

Μαθήματα Photoshop

Ας δούμε τώρα πως ξεκινάει ένα μάθημα Photoshop. Ουσιαστικά το photoshop ξεκίνησε ως το κορυφαίο επαγγελματικό πρόγραμμα για γραφίστες. Πλέον όμως μεγάλο υποσύνολο δυνατοτήτων του γραφιστικού προγράμματος είναι αρκετά απλό ώστε να μην απαιτούνται γραφιστικές γνώσεις. Αυτές οι δυνατότητες περιλαμβάνουν απλά πράγματα όπως την αλλαγή διαστάσεων της εικόνας, την περικοπή κομματιού της εικόνας και την αφαίρεση αντικειμένου από φωτογραφία. Επίσης η αποθήκευση εικόνας σε μικρό μέγεθος ώστε να μεταφέρεται εύκολα στο διαδίκτυο και στα κινητά τηλέφωνα αποτελεί ρουτίνα καθημερινής εργασίας σε όσους ασχολούνται με την κατασκευή ιστοσελίδων. Στη συνέχεια έχουμε κάποια πρώτα μαθήματα photoshop:

Photoshop στην κατασκευή ιστοσελίδων

Τα μαθήματα Photoshop είναι απαραίτητα σε όποιον ασχολείται με την κατασκευή ιστοσελίδων. Είναι αδύνατο να κατασκευαστεί ιστοσελίδα φιλική προς τις μηχανές αναζήτησης χωρίς να κάνουμε αποθήκευση εικόνων σε μορφή κατάλληλη για το διαδίκτυο. Πολλά template στα δημοφιλή προγράμματα κατασκευής ιστοσελίδων απαιτούν συγκεκριμένες διαστάσεις εικόνων. Για παράδειγμα στο wordpress και στο opencart ενδείκνυται να εισάγουμε τις εικόνες στις διαστάσεις που συνιστά το template. Το photoshop μας δίνει τη δυνατότητα να καθορίσουμε τόσο τις διαστάσεις όσο και το μέγεθος της εικόνας μέσω κατάλληλης συμπίεσης. Αυτή η διαδικασία χρησιμοποιείται πολύ συχνά στη διαδικασία δημιουργίας site και γιαυτό και τη διδάσκουμε στα σεμινάρια κατασκευής ιστοσελίδας.

Photoshop στην προώθηση ιστοσελίδων

Το google εξετάζει κάποιες παραμέτρους της εικόνας οι οποίες μπορούν να ρυθμιστούν μέσω του photoshop. Tο photoshop μας δίνει τη δυνατότητα να παραμετροποιήσουμε πλήρως μία εικόνα και να τη φέρουμε στη μορφή που θέλει να τη δει το google. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εργαλεία βελτιστοποίησης εικόνας ωστε να πετύχουμε την ιδανική εικόνα. Μία από τις παραμέτρους που εξετάζει η google προκειμένου να εμφανίσει μία ιστοσελίδα σε υψηλή θέση κατάταξης είναι το πόσο γρήγορα φορτώνει σελίδα. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την βελτιστοποίηση και την προώθηση ιστοσελίδας. Εδώ μπορεί να μας βοηθήσει πάρα πολύ το photoshop το οποίο διαθέτει όλα τα εργαλεία για τη βελτιστοποίηση εικόνας. Το μεγάλο μέγεθος εικόνας είναι απαγορευτικό για την προώθηση της ιστοσελίδας. Στον ιστότοπό Μας έχετε τη δυνατότητα να διαβάσετε αρκετές πληροφορίες για την προώθηση ιστοσελίδων. Ακόμα καλύτερα θα ήταν να ενημερωθείτε μέσα από τα σεμινάρια προώθησης ιστοσελίδων.

Χρήση photoshop στην κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος

Η χρήση του photoshop είναι επίσης πάρα πολύ συνηθισμένη στη διαδικασία κατασκευής ηλεκτρονικού καταστήματος. ένα πρώτο πρόβλημα το οποίο καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε όταν δημιουργούμε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα είναι το μεγάλο μέγεθος των εικόνων το οποίο βγαίνει από τη φωτογραφική μηχανή. Το photoshop είναι το ιδανικό πρόγραμμα για να κάνει με μείωση του μεγέθους των εικόνων. Ένα δεύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε κατά τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος είναι η απαίτηση για διαφανές φόντο. Κάποιοι μεγάλοι ιστότοποι όπως για παράδειγμα το ηλεκτρονικό κατάστημα skroutz απαιτούν οι εικόνες δεν έχουν διαφανές φόντο. Εάν υποθέσουμε ότι το ηλεκτρονικό κατάστημα πουλάει ρούχα τότε κατά τη φωτογράφηση θα υπάρχει από πίσω το φόντο του τοίχου. μέσω του photoshop που μπορούμε να το αφαιρέσουμε πλήρως και να προκύψει πραγματικά διαφανές φόντο. Μία τέτοια απαίτηση κατά τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος είναι η επεξεργασία πολύ μεγάλου πλήθους εικόνων και μάλιστα για να κι αυτό να γίνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Το photoshop διαθέτει εργαλεία προγραμματισμού και αυτοματισμού των διαδικασιών. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να έχουμε πολύ καλή ποιότητα σε πάρα πολύ μεγάλο πλήθος φωτογραφιών. Όλα αυτά διδάσκονται βεβαίως και στα σεμινάρια κατασκευής e-shop.

photoshop στην κατασκευή e-shop

Επεξεργασία εικόνων για το instagram

Μία από τις πιο συχνές χρήσεις του Photoshop είναι να δημιουργήσουμε εικόνες για τα κοινωνικά δίκτυα Και ειδικότερα για το instagram. επειδή το συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο απευθύνεται σε μικρές ηλικίες πολλοί άνθρωποι μεγαλύτερων ηλικιών αναζητούν ιδιαίτερα μαθήματα instagram. Εάν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία τότε μέσα από αυτή την ιστοσελίδα μπορείτε να ενημερωθείτε για αυτά που διδάσκονται στα ιδιαίτερα μαθήματα instagram.

Επαγγελματική η ερασιτεχνική χρήση του photoshop

Βέβαια εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι είναι τελείως διαφορετική η ερασιτεχνική από την επαγγελματική χρήση του photoshop. Ο ερασιτέχνης μπορεί με απλό τρόπο να κάνει κάποιες εύκολες διαδικασίες όπως για παράδειγμα η αφαίρεση κυτταρίτιδας η αλλαγή στο χρώμα ματιών η αφαίρεση αντικειμένων και άλλα. Εάν η φωτογραφία δημοσιευθεί απλά στα κοινωνικά δίκτυα ή στο προσωπικό του blog τότε πιθανότατα κανένας δεν θα παρατηρήσει ότι αυτή δεν είναι τέλεια. Διότι Για παράδειγμα οι φωτογραφίες του photoshop προβάλλονται συνήθως σε κινητά τηλέφωνα στα οποία δεν είναι δυνατόν να διακρίνει κανείς λεπτομέρειες. Αντίθετα όταν πρόκειται να γίνει επεξεργασία φωτογραφίας η οποία θα βγει στο εξώφυλλο περιοδικού ή θα συνοδεύσει την καμπάνια ενός πολιτικού τότε οι απαιτήσεις παύουν να είναι ερασιτεχνικές. Σε αυτή την περίπτωση το πλήθος τεχνικών που απαιτείται είναι πολύ μεγαλύτερο. όταν έχουμε να κάνουμε με επαγγελματική χρήση του photoshop τότε δεν αρκούν οι απλές τεχνικές που μαθαίνει κάποιος ένα σεμινάριο photoshop 20 ωρών. εάν θέλουμε να κάνουμε επαγγελματική χρήση του photoshop τότε πρώτα από όλα απαιτείται μεγάλη εμπειρία και μεγάλη ευχέρεια στη χρήση των εργαλείων του προγράμματος. και βεβαίως η εμπειρία στη χρήση των εργαλείων και να παράγετε ευκαιρία στην επιλογή του κατάλληλου εργαλείου. Εκεί ακριβώς βρίσκεται η διαφορά ανάμεσα στην ερασιτεχνική και την επαγγελματική χρήση του photoshop.

Εισαγωγικές γνώσεις σεμιναρίου photoshop

Πρώτα από όλα ένα σεμινάριο photoshop πρέπει να ξεκινήσω με το περιβάλλον εργασίας ώστε να εξοικειωθεί ο χρήστης στη χρήση των εργαλείων. Στη συνέχεια πρέπει να διδαχτούν βασικές γνώσεις που αφορούν την εικόνα και τη φωτογραφία. Αυτές είναι οι απλές εισαγωγικές γνώσεις για να είναι σε θέση κάποιος να κατανοήσει γιατί χρησιμοποιεί το photoshop και όχι ένα απλό πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας. Αφού ο εκπαιδευόμενος κατανοήσει τις βασικές έννοιες και το περιβάλλον εργασίας στη συνέχεια θα πρέπει να πραγματοποιηθούν κάποια project. Με τα οποία ο εκπαιδευόμενος αποκτήσει εμπειρία και θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Ενδεικτικά project για μαθήματα photoshop

Σε ένα σεμινάριο photoshop οπωσδήποτε Θα πρέπει να διδαχθούν τεχνικές για το ρετουσάρισμα προσώπου και σώματος. Είναι επίσης απαραίτητο ο εκπαιδευόμενος να κατανοήσει τεχνικές επεξεργασίας του οποίου. Αυτές οι δύο είναι τεχνικές επεξεργασίας εικόνας με το photoshop. Είναι απαραίτητες τόσο στον ερασιτέχνη όσο και στον επαγγελματία. Στη συνέχεια καλό θα είναι να ακολουθήσει η χρήση του photoshop για τη δημιουργία λογοτύπου καθώς και για τη δημιουργία επαγγελματικής κάρτας. Πρόκειται για δύο απαιτήσεις οι οποίες προκύπτουν πάρα πολύ συχνά ξένα γραφιστικό γραφείο. Μία ακόμα επαγγελματική τεχνική που ενδείκνυται να διδαχτεί σε ένα σεμινάριο photoshop είναι ο σχεδιασμός εντύπου. Ένα πολύ καλό project για την εκπαίδευση στο photoshop θα ήταν η βελτιστοποίηση όλων των εικόνων ενός ιστότοπου σε τέτοιο βαθμό ώστε να ικανοποιήσουμε τις απαιτήσεις προώθηση ιστοσελίδας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το εργαλείο pagespeed insights για να δούμε κατά πόσο η μείωση του μεγέθους των εικόνων ικανοποιεί τις απαιτήσεις της προώθησης ιστοσελίδων.

Επιδοτούμενα σεμινάρια Photoshop

Ο Νίκος Μπαλατσούκας είναι εκπαιδευτής ενηλίκων πιστοποιημένος με όλους τους φορείς εκπαίδευσης ενηλίκων. συνεργάζεται με τις περισσότερες ελληνικές εταιρείες που διοργανώνουν σεμινάρια εκπαίδευσης ενηλίκων και είναι σε θέση να αναλάβει κάθε τύπο σεμινάρια Photoshop από το εισαγωγικό μέχρι εξειδικευμένο επαγγελματικό σεμινάριο. κατόπιν επικοινωνίας μπορούμε να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα εκπαίδευσης Photoshop για τους υπαλλήλους της δικής σας εταιρείας. Η πιο συνηθισμένη περίπτωση τέτοιο τύπου σεμιναρίων είναι τα προγράμματα ΛΑΕΚ. Οι προδιαγραφές αυτών των προγραμμάτων και η σύνταξη των προτάσεων δεν αφορούν συγκεκριμένα το Photoshop. Αναφέρονται σε όλες τις θεματικές ενότητες εκπαίδευσης ενηλίκων. Το σημαντικό όσον αφορά τα μαθήματα Photoshop είναι ότι έχουμε έτοιμο υλικό για πολλές κατηγορίες εξειδικευμένων σεμιναρίων απευθύνονται σε επαγγελματίες. Στο κανάλι μας στο YouTube θα βρείτε πολλά βίντεο που δημιουργήθηκαν στα πλαίσια σεμιναρίων Photoshop.

Τηλεκπαίδευση στο Photoshop

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι τα μαθήματα Photoshop μπορούν να γίνουν εξ αποστάσεως με διαδικασίες τηλεκπαίδευσης. Ο εκπαιδευόμενος βρίσκεται στο χώρο του με τον υπολογιστή του. Ο εκπαιδευτής συνδέεται με το κατάλληλο λογισμικό και είναι σαν να καθόμαστε μαζί δίπλα δίπλα στο ίδιο γραφείο. Μοιραζόμαστε τον ήχο μέσω του viber και την οθόνη μέσω του TeamViewer. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση στο Photoshop δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει ένα μάθημα Photoshop που γίνεται σε φυσικό χώρο. θα τολμούσα μάλιστα να πω ότι η εκπαίδευση είναι καλύτερη από τη φυσική εκπαίδευση για πολλούς λόγους. ο πρώτος και σημαντικότερος λόγος είναι διότι δεν κινδυνεύουμε από τον κορονοιο. Ένας δεύτερος λόγος για τον οποίο προτιμώ την εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι διότι μπορεί να γίνει οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύχτας. Είναι πολλοί άνθρωποι που εργάζονται μέχρι πολύ αργά και οι μόνες διαθέσιμες ώρες που μπορούν να κάνουν μάθημα είναι μετά τις 10:00 το βράδυ. Σε αυτή την περίπτωση το μάθημα μπορεί να γίνει μόνο με τηλεκπαίδευση. Ένας τρίτος λόγος για τον οποίο πλέον σχεδόν όλοι προτιμούν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι ότι αποφεύγουμε τη μετακίνηση. Με αυτό τον τρόπο γλιτώνουμε τόσο το χρόνο όσο και τα έξοδα της μετακίνησης. Αλλά ο βασικότερος λόγος για τον οποίο προτιμώ την τηλεκπαίδευση στο Photoshop είναι διότι τόσο ο εκπαιδευτής όσο και ο εκπαιδευόμενος βρίσκονται ο καθένας το δικό του χώρο συνεπώς έχουν πολύ μεγαλύτερη άνεση.

Μία πολύ χρήσιμη γνώση που μπορείτε να αποκτήσετε μελετώντας τα άρθρα στην ιστοσελίδα μας είναι να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Photoshop για να φτιάξετε ιστοσελίδες.

Ασκήσεις Photoshop

Ακολουθούν ασκήσεις Photoshop για να κάνετε εξάσκηση μετά τη λήξη των μαθημάτων:

Πρώτη Άσκηση Photoshop

Να μετατρέψετε σε vector (σχήμα, shape) τα λογότυπα 12 εταιρειών (π.χ. σήματα ομάδων, αυτοκινήτων καλλυντικών).

Δεύτερη Άσκηση Photoshop

Να δημιουργήσετε σελίδα Α3 (για εκτύπωση) στην οποία να τοποθετηθούν τα 12 λογότυπα σε 3 σειρές (4 λογότυπα σε κάθε σειρά).

Τρίτη Άσκηση Photoshop

Να δημιουργηθεί σελίδα Α5 για διαφήμιση εταιρείας καλλυντικών (καταπολέμηση ρυτίδων ή κυτταρίτιδας). Στο έντυπο να υπάρχει λογότυπο και δυο εικόνες που να δείχνουν βελτίωση (να γράφει πριν / μετά).

Τέταρτη Άσκηση Photoshop

Να δημιουργηθεί σελίδα Α4 για διαφήμιση φαρμακευτικής εταιρείας (λεύκανση δοντιών). Στο έντυπο να υπάρχει λογότυπο και δυο εικόνες που να δείχνουν βελτίωση (να γράφει πριν / μετά).

Πέμπτη Άσκηση Photoshop

Να δημιουργηθεί διαφημιστική εικόνα ξενοδοχείου:

  1. Στο φόντο να φαίνεται ένα ξενοδοχείο.
  2. Να υπάρχει κάποιο λογότυπο του ξενοδοχείου.
  3. Να υπάρχει μια φράση (π.χ. "Best Holidays") η οποία να είναι ευδιάκριτη.
  4. Κάποιο πρόσωπο (άντρας ή γυναίκα) να κάνει άλμα στον αέρα.
  5. Το πρόσωπο που κάνει το άλμα να δίνει την αίσθηση κίνησης ή περιστροφής.
  6. Στο ξενοδοχείο να τοποθετηθούν επισκέπτες. Όλοι οι επισκεπτες να έχουν την ίδια αμφίεση (π.χ. όλοι με μαγιό, ή όλοι με σκουφο και μπουφάν).
  7. Οι επισκέπτες του ξενοδοχείου να παρουσιάζονται επώνυμοι (πολιτικοί, ηθοποιοί, τραγουδιστές κλπ).
  8. Εάν η φωτογραφία του ξενοδοχείου είναι μακρινή, τότε να μπουν τα πρόσωπα στο κάτω μέρος της εικόνας.
  9. Σε μια γωνία της εικόνας να φαίνεται ένα επώνυμο πρόσωπο με "βελτιωμένα" χαρατηριστικά (π.χ. ενισχυμένους κοιλιακούς).
  10. Σε αυτό το πρόσωπο να προσαρμοστεί κείμενο που να αφορά φυσική κατάσταση (π.χ. "διατηρήστε τη φυσική σας κατάσταση").

Στον ακόλουθο σύνδεσμο θα βρείτε ασκήσεις photoshop μεταβαλλόμενης δυσκολίας. Ξεκινάμε από απλές ασκήσεις και προχωράμε σε πιο δύσκολες ασκήσεις photoshop. Η εξάσκηση με τα παραδείγματα είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξασκήσετε τις γνώσεις σας πάνω στο photoshop.

Ενημέρωση για το photoshop

Μπορείτε να ενημερώνεστε για θέματα που αφορούν το Photoshop παρακολουθώντας το κανάλι μου στο YouTube ή την ομάδα που έχουμε δημιουργήσει στο linkedin.

Εδώ βρίσκεται το LinkedIn group για το photoshop στο οποίο μπορείτε να γίνετε μέλη για να ενημερώνεστε για τα καινούργια σεμινάρια Photoshop καθώς και για νέες τεχνικές και νέα άρθρα που δημοσιεύουμε.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις για τεχνικές επεξεργασίας εικόνας με το photoshop τότε δεν έχετε παρά να κάνετε εγγραφή.

ενημέρωση για το photoshop

Δημιουργία σκίτσου στο photoshop

Ακολουθεί παράδειγμα το οποίο δείχνει τη μετατροπή φωτογραφίας του ιδιοκτήτη και διαχειριστή της ιστοσελίδας, Νίκου Μπαλατσούκα, σε σκίτσο:

1. Ανοίγουμε την εικόνα:

σεμινάρια photoshop μετατροπή σε σκίτσο

2. Επιλέγουμε το αντικείμενο (πρόσωπο):

μαθήματα photoshop μετατροπή εικόνας σε σκίτσο

3. Το αντιγράφουμε σε νέο layer (Duplicate layer):

εκπαίδευση photoshop μετατροπή σε σκίτσο

4. Κάνουμε Image > Adjustments > Desaturate:

σεμινάρια photoshop εικόνα σε σκίτσο

5. Το αντιγράφουμε σε νέο layer (Duplicate layer):

μαθήματα photoshop μετατροπή σε σκίτσο

6. Κάνουμε Image > Adjustments > Invert:

σεμινάρια photoshop εικόνα σε σκίτσο

7. Εφαρμόζουμε "Color Dodge" για την ανάμιξη των επιπέδων:

σεμινάρια photoshop μετατροπή σε σκίτσο

8. Εδώ βλέπουμε το αποτέλεσμα:

μαθήματα photoshop μετατροπή από εικόνα σε σκίτσο

9. Κάνουμε Filter > Covert for Smart Filters:

σεμινάρια photoshop μετατροπή σε σκίτσο

10. Εφαρμόζουμε Filter > Covert for Smart Filters:

εκπαίδευση photoshop μετατροπή σε σκίτσο