Σεμινάρια Photoshop

Μαθήματα photoshop

Το Photoshop αποτελεί το πρότυπο της αγοράς για την επεξεργασία εικόνας. Οι δυνατότητες διόρθωσης και ρετουσαρισματος που προσφέρει ωθούν πολλούς ανθρώπους να παρακολουθήσουν μαθήματα Photoshop. Ειδικότερα η αφαίρεση ρυτίδων και η αφαίρεση της κυτταρίτιδας αποτελούν δυο τεχνικές επεξεργασίας εικόνας που μαγνητίζουν το ενδιαφέρον του κόσμου στα σεμινάρια photoshop. Με το photoshop μπορούμε αρκετά εύκολα να αλλάξουμε το χρώμα των ματιών η να αφαιρέσουμε τα σιδεράκια από τα δόντια. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον συννεφιασμένο ουρανό με ένα γαλανό ουρανό η να αλλάξουμε το χρώμα ενός αντικειμένου. Επίσης κάποιες τεχνικές που είναι πολύ αγαπητές στις γυναίκες είναι να κάνουμε αφαίρεση κυτταρίτιδας, επιδιόρθωση επιδερμίδας μέσω photoshop ή να αφαιρέσουμε ουλές.

Εδώ θα βρείτε τα αρχεία για παραδείγματα photoshop

Εδώ θα βρείτε την εικόνα για το σημερινό μάθημα: Εικόνα photoshop δάσος

Εδώ έχουμε εικόνες από παιδιά και φωτογραφίες lego robot για το σημερινό μάθημα

Σε ποιους απευθύνονται τα μαθήματα Photoshop απευθύνονται τα μαθήματα Photoshop

Τα σεμινάρια photoshop απευθύνονται κατά κύριο λόγο σε όσους έχουν ανάγκη την ψηφιακή επεξεργασία εικόνων κατά την καθημερινή τους εργασία. Πρόκειται για επαγγελματίες που έχουν ανάγκη το τέλειο οπτικό αποτέλεσμα. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν κυρίως οι γραφίστες και οι φωτογράφοι. Αρκετά έντονο ενδιαφέρον όμως δείχνουν οι σχεδιαστές οι μηχανικοί καθώς επίσης και όσοι ασχολούνται με το διαδίκτυο όπως για παράδειγμα οι κατασκευαστές ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων.

Ρετουσάρισμα στις φωτογραφίες επωνύμων

Είναι κοινό μυστικό εδώ και πολλά χρόνια ότι όλες οι φωτογραφίες υφίστανται επεξεργασία με το Photoshop πριν από τη δημοσίευση τους. Ειδικότερα κατά καιρούς βγαίνουν δημοσιεύματα στον τύπο με αντικείμενο το βαθμό επεξεργασίας που υφίστανται οι φωτογραφίες επωνύμων. Για την ακρίβεια κατά πόσο το αποτέλεσμα είναι φυσικό η διορθώθηκε μέσω photoshop για να καλύψει ατέλειες στο πρόσωπο και στο σώμα τραγουδιστών, ηθοποιών η πολιτικών. Αυτά τα δημοσιεύματα παρακινούν πολλούς μη διάσημους να αποκτήσουν γνώσεις αυτού του τόσο ισχυρού προγράμματος ώστε να διορθώνουν ρυτίδες η κυτταρίτιδα στις προσωπικές τους φωτογραφίες. Η χρήση του Photoshop αποτελεί μια πολύ ευχάριστη ενασχόληση. Και η προσωπική μου εμπειρία έχει δείξει ότι το κλίμα στα σεμινάρια Photoshop είναι κατά κανόνα ιδιαίτερα ευχάριστο.

Μαθήματα Photoshop

Ας δούμε τώρα τι περιλαμβάνεται στα μαθήματα Photoshop. Ουσιαστικά το photoshop ξεκίνησε ως το κορυφαίο επαγγελματικό πρόγραμμα για γραφίστες. Πλέον όμως μεγάλο υποσύνολο δυνατοτήτων του γραφιστικού προγράμματος είναι αρκετά απλό ώστε να μην απαιτούνται γραφιστικές γνώσεις. Αυτές οι δυνατότητες περιλαμβάνουν απλά πράγματα όπως την αλλαγή διαστάσεων της εικόνας, την περικοπή κομματιού της εικόνας και την αφαίρεση αντικειμένου από φωτογραφία. Επίσης η αποθήκευση εικόνας σε μικρό μέγεθος ώστε να μεταφέρεται εύκολα στο διαδίκτυο και στα κινητά τηλέφωνα αποτελεί ρουτίνα καθημερινής εργασίας σε όσους ασχολούνται με την κατασκευή ιστοσελίδων. Στη συνέχεια έχουμε κάποια πρώτα μαθήματα photoshop:

Photoshop στην κατασκευή ιστοσελίδων

Τα μαθήματα Photoshop είναι απαραίτητα σε όποιον ασχολείται με την κατασκευή ιστοσελίδων. Είναι αδύνατο να κατασκευαστεί ιστοσελίδα φιλική προς τις μηχανές αναζήτησης χωρίς να κάνουμε αποθήκευση εικόνων σε μορφή κατάλληλη για το διαδίκτυο. Πολλά template στα δημοφιλή προγράμματα κατασκευής ιστοσελίδων απαιτούν συγκεκριμένες διαστάσεις εικόνων. Για παράδειγμα στο wordpress και στο opencart ενδείκνυται να εισάγουμε τις εικόνες στις διαστάσεις που συνιστά το template. Το photoshop μας δίνει τη δυνατότητα να καθορίσουμε τόσο τις διαστάσεις όσο και το μέγεθος της εικόνας μέσω κατάλληλης συμπίεσης. Αυτή η διαδικασία χρησιμοποιείται πολύ συχνά στη διαδικασία δημιουργίας site και γιαυτό και τη διδάσκουμε στα σεμινάρια κατασκευής ιστοσελίδας.

Photoshop στην προώθηση ιστοσελίδων

Το google εξετάζει κάποιες παραμέτρους της εικόνας οι οποίες μπορούν να ρυθμιστούν μέσω του photoshop. Tο photoshop μας δίνει τη δυνατότητα να παραμετροποιήσουμε πλήρως μία εικόνα και να τη φέρουμε στη μορφή που θέλει να τη δει το google. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εργαλεία βελτιστοποίησης εικόνας ωστε να πετύχουμε την ιδανική εικόνα. Μία από τις παραμέτρους που εξετάζει η google προκειμένου να εμφανίσει μία ιστοσελίδα σε υψηλή θέση κατάταξης είναι το πόσο γρήγορα φορτώνει σελίδα. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την βελτιστοποίηση και την προώθηση ιστοσελίδας. Εδώ μπορεί να μας βοηθήσει πάρα πολύ το photoshop το οποίο διαθέτει όλα τα εργαλεία για τη βελτιστοποίηση εικόνας. Το μεγάλο μέγεθος εικόνας είναι απαγορευτικό για την προώθηση της ιστοσελίδας. Στον ιστότοπό Μας έχετε τη δυνατότητα να διαβάσετε αρκετές πληροφορίες για την προώθηση ιστοσελίδων. Ακόμα καλύτερα θα ήταν να ενημερωθείτε μέσα από τα σεμινάρια προώθησης ιστοσελίδων.

Χρήση photoshop στην κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος

Η χρήση του photoshop είναι επίσης πάρα πολύ συνηθισμένη στη διαδικασία κατασκευής ηλεκτρονικού καταστήματος. ένα πρώτο πρόβλημα το οποίο καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε όταν δημιουργούμε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα είναι το μεγάλο μέγεθος των εικόνων το οποίο βγαίνει από τη φωτογραφική μηχανή. Το photoshop είναι το ιδανικό πρόγραμμα για να κάνει με μείωση του μεγέθους των εικόνων. Ένα δεύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε κατά τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος είναι η απαίτηση για διαφανές φόντο. Κάποιοι μεγάλοι ιστότοποι όπως για παράδειγμα το ηλεκτρονικό κατάστημα skroutz απαιτούν οι εικόνες δεν έχουν διαφανές φόντο. Εάν υποθέσουμε ότι το ηλεκτρονικό κατάστημα πουλάει ρούχα τότε κατά τη φωτογράφηση θα υπάρχει από πίσω το φόντο του τοίχου. μέσω του photoshop που μπορούμε να το αφαιρέσουμε πλήρως και να προκύψει πραγματικά διαφανές φόντο. Μία τέτοια απαίτηση κατά τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος είναι η επεξεργασία πολύ μεγάλου πλήθους εικόνων και μάλιστα για να κι αυτό να γίνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Το photoshop διαθέτει εργαλεία προγραμματισμού και αυτοματισμού των διαδικασιών. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να έχουμε πολύ καλή ποιότητα σε πάρα πολύ μεγάλο πλήθος φωτογραφιών. Όλα αυτά διδάσκονται βεβαίως και στα σεμινάρια κατασκευής e-shop.

Επεξεργασία εικόνων για το instagram

Μία από τις πιο συχνές χρήσεις του Photoshop είναι να δημιουργήσουμε εικόνες για τα κοινωνικά δίκτυα Και ειδικότερα για το instagram. επειδή το συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο απευθύνεται σε μικρές ηλικίες πολλοί άνθρωποι μεγαλύτερων ηλικιών αναζητούν ιδιαίτερα μαθήματα instagram. Εάν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία τότε μέσα από αυτή την ιστοσελίδα μπορείτε να ενημερωθείτε για αυτά που διδάσκονται στα ιδιαίτερα μαθήματα instagram.

Επαγγελματική η ερασιτεχνική χρήση του photoshop

Βέβαια εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι είναι τελείως διαφορετική η ερασιτεχνική από την επαγγελματική χρήση του photoshop. Ο ερασιτέχνης μπορεί με απλό τρόπο να κάνει κάποιες εύκολες διαδικασίες όπως για παράδειγμα η αφαίρεση κυτταρίτιδας η αλλαγή στο χρώμα ματιών η αφαίρεση αντικειμένων και άλλα. Εάν η φωτογραφία δημοσιευθεί απλά στα κοινωνικά δίκτυα ή στο προσωπικό του blog τότε πιθανότατα κανένας δεν θα παρατηρήσει ότι αυτή δεν είναι τέλεια. Διότι Για παράδειγμα οι φωτογραφίες του photoshop προβάλλονται συνήθως σε κινητά τηλέφωνα στα οποία δεν είναι δυνατόν να διακρίνει κανείς λεπτομέρειες. Αντίθετα όταν πρόκειται να γίνει επεξεργασία φωτογραφίας η οποία θα βγει στο εξώφυλλο περιοδικού ή θα συνοδεύσει την καμπάνια ενός πολιτικού τότε οι απαιτήσεις παύουν να είναι ερασιτεχνικές. Σε αυτή την περίπτωση το πλήθος τεχνικών που απαιτείται είναι πολύ μεγαλύτερο. όταν έχουμε να κάνουμε με επαγγελματική χρήση του photoshop τότε δεν αρκούν οι απλές τεχνικές που μαθαίνει κάποιος ένα σεμινάριο photoshop 20 ωρών. εάν θέλουμε να κάνουμε επαγγελματική χρήση του photoshop τότε πρώτα από όλα απαιτείται μεγάλη εμπειρία και μεγάλη ευχέρεια στη χρήση των εργαλείων του προγράμματος. και βεβαίως η εμπειρία στη χρήση των εργαλείων και να παράγετε ευκαιρία στην επιλογή του κατάλληλου εργαλείου. Εκεί ακριβώς βρίσκεται η διαφορά ανάμεσα στην ερασιτεχνική και την επαγγελματική χρήση του photoshop.

Εισαγωγικές γνώσεις σεμιναρίου photoshop

Πρώτα από όλα ένα σεμινάριο photoshop πρέπει να ξεκινήσω με το περιβάλλον εργασίας ώστε να εξοικειωθεί ο χρήστης στη χρήση των εργαλείων. Στη συνέχεια πρέπει να διδαχτούν βασικές γνώσεις που αφορούν την εικόνα και τη φωτογραφία. Αυτές είναι οι απλές εισαγωγικές γνώσεις για να είναι σε θέση κάποιος να κατανοήσει γιατί χρησιμοποιεί το photoshop και όχι ένα απλό πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας. Αφού ο εκπαιδευόμενος κατανοήσει τις βασικές έννοιες και το περιβάλλον εργασίας στη συνέχεια θα πρέπει να πραγματοποιηθούν κάποια project. Με τα οποία ο εκπαιδευόμενος αποκτήσει εμπειρία και θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Ενδεικτικά project για μαθήματα photoshop

Σε ένα σεμινάριο photoshop οπωσδήποτε Θα πρέπει να διδαχθούν τεχνικές για το ρετουσάρισμα προσώπου και σώματος. Είναι επίσης απαραίτητο ο εκπαιδευόμενος να κατανοήσει τεχνικές επεξεργασίας του οποίου. Αυτές οι δύο είναι τεχνικές επεξεργασίας εικόνας με το photoshop. Είναι απαραίτητες τόσο στον ερασιτέχνη όσο και στον επαγγελματία. Στη συνέχεια καλό θα είναι να ακολουθήσει η χρήση του photoshop για τη δημιουργία λογοτύπου καθώς και για τη δημιουργία επαγγελματικής κάρτας. Πρόκειται για δύο απαιτήσεις οι οποίες προκύπτουν πάρα πολύ συχνά ξένα γραφιστικό γραφείο. Μία ακόμα επαγγελματική τεχνική που ενδείκνυται να διδαχτεί σε ένα σεμινάριο photoshop είναι ο σχεδιασμός εντύπου. Ένα πολύ καλό project για την εκπαίδευση στο photoshop θα ήταν η βελτιστοποίηση όλων των εικόνων ενός ιστότοπου σε τέτοιο βαθμό ώστε να ικανοποιήσουμε τις απαιτήσεις προώθηση ιστοσελίδας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το εργαλείο pagespeed insights για να δούμε κατά πόσο η μείωση του μεγέθους των εικόνων ικανοποιεί τις απαιτήσεις της προώθηση Ιστοσελίδων.

Εκπαίδευση ενηλίκων στην πληροφορική. Πως να επιλέξετε σεμινάρια μαθήματα ή σεμινάρια σε θεματικές ενότητες πληροφορικής.