Σεμινάρια Photoshop

Μαθήματα photoshop

Το Photoshop αποτελεί το πρότυπο της αγοράς για την επεξεργασία εικόνας. Οι δυνατότητες διόρθωσης και ρετουσαρισματος που προσφέρει ωθούν πολλούς ανθρώπους να παρακολουθήσουν μαθήματα Photoshop. Ειδικότερα η αφαίρεση ρυτίδων και η αφαίρεση της κυτταρίτιδας αποτελούν δυο τεχνικές επεξεργασίας εικόνας που μαγνητίζουν το ενδιαφέρον του κόσμου στα σεμινάρια photoshop. Με το photoshop μπορούμε αρκετά εύκολα να αλλάξουμε το χρώμα των ματιών η να αφαιρέσουμε τα σιδεράκια από τα δόντια. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον συννεφιασμένο ουρανό με ένα γαλανό ουρανό η να αλλάξουμε το χρώμα ενός αντικειμένου. Επίσης κάποιες τεχνικές που είναι πολύ αγαπητές στις γυναίκες είναι να κάνουμε αφαίρεση κυτταρίτιδας, επιδιόρθωση επιδερμίδας μέσω photoshop ή να αφαιρέσουμε ουλές.

Εδώ θα βρείτε τα αρχεία για παραδείγματα photoshop

Εδώ θα βρείτε την εικόνα για το σημερινό μάθημα: Εικόνα photoshop δάσος

Εδώ έχουμε εικόνες από παιδιά και φωτογραφίες lego robot για το σημερινό μάθημα

Σε ποιους απευθύνονται τα μαθήματα Photoshop

Τα σεμινάρια photoshop απευθύνονται κατά κύριο λόγο σε όσους έχουν ανάγκη την ψηφιακή επεξεργασία εικόνων κατά την καθημερινή τους εργασία. Πρόκειται για επαγγελματίες που έχουν ανάγκη το τέλειο οπτικό αποτέλεσμα. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν κυρίως οι γραφίστες και οι φωτογράφοι. Αρκετά έντονο ενδιαφέρον όμως δείχνουν οι σχεδιαστές οι μηχανικοί καθώς επίσης και όσοι ασχολούνται με το διαδίκτυο όπως για παράδειγμα οι κατασκευαστές ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων. Την οργάνωση των μαθημάτων επεξεργασίας εικόνας όπως και τα video με τα παραδείγματα Photoshop επιμελείται ο καθηγητής πληροφορικής Νίκος Μπαλατσούκας.

Σεμινάρια Photoshop

Στα σεμινάρια Photoshop ξεκινάμε από τα εντελώς βασικά. Μαθαίνουμε πως αλλάζουν οι διαστάσεις της εικόνας και ποιες είναι οι μονάδες μέτρησης, όπως για παράδειγμα ίντσες, εκατοστά η pixel. Το σεμινάριο Photoshop περιλαμβάνει ξεχωριστό κομμάτι εξάσκησης για καθεμία από τις θεματικές ενότητες της επεξεργασίας εικόνας. Επίσης μπορούμε να διοργανώσουμε εξειδικευμένα σεμινάρια Photoshop για ειδικές κατηγορίες επαγγελματιών. Όπως για παράδειγμα σεμινάρια Photoshop επεξεργασία κοσμημάτων. Ένα τέτοιο σεμινάριο απευθύνεται για παράδειγμα σε χρυσοχόους η σε ιδιοκτήτες ηλεκτρονικών καταστημάτων.

Περιεχόμενα σεμιναρίου photoshop

Το κάθε σεμινάριο είναι διαφορετικό και τα περιεχόμενα ενός σεμιναρίου photoshop καθορίζονται κατόπιν συνεννόησης με τους εκπαιδευόμενους. Όταν πρόκειται για ενδοεπιχειρησιακό σεμινάριο, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση των ΛΑΕΚ, η συνεννόηση γίνεται με την εταιρεία στην οποία εργάζονται οι εκπαιδευόμενοι. Σε γενικές γραμμές όμως ένα ολοκληρωμένο σεμινάριο photoshop πρέπει να περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενότητες:

 • Στο πρώτο μάθημα του σεμιναρίου photoshop μαθαίνουμε τα βασικά εργαλεία και τεχνικές του Adobe Photoshop. Ξεκιννάμε με το περιβάλλον εργασίας και μαθαίνουμε πως να ανοίγουμε αρχεία εικόνας, να κάνουμε zoom in και zoom out. Στις εισαγωγικές γνώσεις με τις οποίες ξεκινάει το σεμινάριο στο photoshop περιλαμβάνονται η μπάρα του μενου (Menu bar), το Options bar, η εργαλειοθήκη (Tools panel) και το Document window. Μαθαίνουμε επίσης κάποιες πολύ χρήσιμες επιλογές όπως για παράδειγμα το undo. Τέλος κάνουμε αποθήκευση του αρχείου psd.
 • Στο δεύτερο μάθημα photoshop ασχολούμαστε με τις διαστάσεις της εικόνας. Πως να αλλάζουμε τις διαστάσεις μιας εικόνας και να αλλάζουμε την ανάλυση (resolution). Έχουμε παραδείγματα στα οποία ο εκπαιδευόμενος μαθαίνει πως να κάνει πως να κάνουμε crop και straighten καθώς και να επεκτείνει το canvas.
 • Το σεμινάριο photoshop συνεχιζεται με τα layers τα οποια αποτελούν ένα από τα πολύ δυνατά στοιχεία του προγράμματος. Η διαχείριση των layers γίνεται μέσω του Layers panel. Στο τρίτο μάθημα η εκπαίδευση περιλαμβάνει τεχνικές με τις οποίες μπορούμε να κάνουμε resize στα περιεχόμενα ενός layer, να διαχειριζόμαστε εικόνες και να εργαζόμαστε με το background layer.
 • Το τέταρτο μάθημα για το photoshop αφορά την ποιότητα εικόνας (image quality). Διδάσκουμε τεχνικές που αφορούν τη φωτεινότητα (brightness), το χρώμα και τη βελτίωση της ποιότητας των εικόνων. Περιλαμβάνονται απλά παραδείγματα μέσα από ατ οποία ο εκπαιδευόμενος μαθαίνει τη χρήση του brightness and contrast, του color vibrance και του hue and saturation. Σε αυτή την ενότητα μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε τα adjustment layers.
 • Ένα από τα κρισιμότερα σημεία ενός σεμιναρίου photoshop είναι τα εργαλεία επιλογής. Στο πέμπτο μάθημα ο εκπαιδευόμενος εποκτά εμπειρία και ευχέρια πάνω στα εργαλεία επιλογής (selection tools). Μαθαίνουμε ποια είναι τα εργαλεία επιλογής. Περιλαμβάνονται πολλά παραδείγματα για την εξοικείωση με τα πιο δημοφιλή selection tools. Κατάλληλες ρυθμίσεις κάθε εργαλείου ώστε να κάνουμε την ιδανική επιλογή.
 • Το ρετουσάρισμα εικόνων είναι ίσως το πιο δημοφιλές και το πιο πολυζητημένο κομμάτι του photoshop. Δεν θα μπορούσαν να λείπουν από ένα σεμινάριο photohop ενότητες όπως η αφαίρεση αντικειμένου, η κλωνοποίηση αντικειμένου αλλά και η διόρθωση ατελειών με τα εργαλεία ρετουσαρίσματος.
 • Το έβδομο μάθημα είναι αφιερωμένο στο χρώμα. Μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε τα πινέλα και να επιλέγουμε χρώμα με κατάλληλες τεχνικές. Διδάσκονται όλες οι απαραίτητες γνώσεις πάνω στα χρωματικά μοντέλα και την επιλογή του καταλληλότερου μοντέλου για κάθε εργασία. Περιλαμβάνονται επίσης παραδείγματα με τα preset color swatches στο Swatches panel. Μαθαίνουμε ποια είναι η χρησιμότητα του foreground color και του background color. Χρησιμοποιούμε το Color Picker και το Color panel για να επιλέξουμε χρώματα.
 • Η εισαγωγή κειμένου και η χρήση σχημάτων αποτελεί το αντικείμενο του όγδοου μαθήματος. Μαθαίνουμε να προσθέτουμε κείμενο και να ρυθμίζουμε τςι ιδιότητες αυτού. Μαθαίνουμε επίσης να χρησιμοποιούμε τα σχήματα. Χρησιμοποιούμε το εργαλείο Horizontal Type για να γράψουμε κείμενο και το εργαλείο Move για να μετακινήσουμε το κείμενο. Περιλαμβάνονται παραδείγματα με το Rectangle tool καθώς και με τα built-in custom shapes.
 • Στο ένατο μάθημα του σεμιναρίου photoshop ασχολούμαστε με το συνδυασμό εικόνων. Εδώ έχουμε εκτεταμένη χρήση της μάσκας. Συνδυάζουμε εικόνες για να δημιουργήσουμε συνθέσεις εικόνων, κολλάζ και banner. Εκτός από τις τεχνικές masking στα παραδείγματα χρησιμοποιούμε πολύ τα blend modes και τη διαφάνεια (opacity) που βρίσκονται στο Layers panel. Στην ενότητα αυτή περιλαμβάνονται επίσης τεχνικές αφαίρεσης φόντου με χρήση μάσκας.
 • Το δέκατο μάθημα του σεμιναρίου photoshop έχει αφιερωθεί σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά κομμάτια του προγράμματος, τα φίλτρα. Μπορούμε να δώσουμε εντυπωσιακά εφέ στις εικόνες, εύκολα και γρήγορα, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα φίλτρα. Σε αυτή την ενοτητα περιλαμβάνονται παραδείγματα με συνδυασμούς φίλτρων που οδηγούν σε πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα.
 • Μαθαίνουμε πως να κάνουμε αναζήτηση του κατάλληλου φίλτρου στο Filter Gallery. Πολύ χρήσιμο παράδειγμα είναι το θόλωμα μιας εικόνας με τα Smart Filters όπως για παράδειγμα το Gaussian Blur.

Ιδιαίτερα μαθήματα photoshop

Εάν θέλετε να εμβαθύνετε και να μάθετε να κάνετε επαγγελματική δουλειά στην επεξεργασία εικόνας τότε ενδεχομένως να χρειαστεί να κάνετε ιδιαίτερα μαθήματα photoshop. Τα κριτήρια για να αποφασίσει κάποιος εάν θέλει σεμινάρια η ιδιαίτερα μαθήματα Photoshop είναι κατά κύριο λόγο ο χρόνος που διαθέτει και το υπόβαθρο γνώσεων πληροφορικής που έχει αποκτήσει. Εάν για παράδειγμα κάποιος εργάζεται και δεν έχει χρόνο τότε προτείνουμε να προτιμήσει τα ιδιαίτερα μαθήματα για να μάθει το Photoshop. Όταν κάποιος γνωρίζει ένα συναφές πρόγραμμα όπως για παράδειγμα το corel τότε δεν υπάρχει λόγος να κάνει ιδιαίτερα μαθήματα. Μπορεί να αποκτήσει όλες τις γνώσεις μέσα από σεμινάρια. Εάν όμως οι γνώσεις του βρίσκονται σε εντελώς άλλη κατεύθυνση, όπως για παράδειγμα αν έχει προγραμματιστική προέλευση, τότε το καλύτερο είναι να κάνει ιδιαίτερα μαθήματα Photoshop.

ιδιαίτερα μαθήματα photoshop

Περιεχόμενα ταχύρρυθμου σεμιναρίου photoshop βασικού επιπέδου (αρχαρίων)

Πολλές φορές είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί ταχύρρυθμο σεμινάριο photoshop ώστε οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις και τις δεξιότητες που είναι απαραίτητες για τις πιο συνηθισμένες χρήσεις του προγράμματος. Σε αυτές τις περιπτώσεις τα περιεχόμενα του σεμιναρίου προσαρμόζονται. Εδώ παρουσιάζουμε ενδεικτικό πίνακα περιεχομένων εισαγωγικού σεμιναρίου photoshop. Έχει αποδειχτεί ότι καλύπτει σε μεγάλο βαθμό τις απαιτήσεις ταχύρρυθμων σεμιναρίων photoshop για αρχάριους. Όπως επίσης καλύπτει ικανοποιητικά και τις πρώτες ώρες σε ιδιαίτερα μαθήματα photoshop.

Ακολουθούν τα περιεχόμενα του ταχύρρυθμου σεμιναρίου photoshop:

 • Ξεκινάμε το σεμινάριο photoshop με μια συνοπτική εισαγωγή στο λογισμικό ώστε να πάρουμε μια γεύση από τις δυνατότητες και τον τρόπο λειτουργίας του προγράμματος.
 • Μέσα από απλά παραδείγματα μαθαίνουμε τη χρήση των εργαλείων. Το σεμινάριο photoshop περιλαμβάνει πολλές ασκήσεις ώστε ο εκπαιδευόμενος να εμπεδώσει τη χρήση του κάθε εργαλείου.
 • Στα μαθήματα photoshop περιλαμβάνονται γνώσεις που αφορούν τις ιδιότητες και τη χρήση των bitmap και των vector γραφικών.
 • Στο σεμινάριο photoshop διδάσκονται όλες οι θεωρητικές γνώσεις που είναι απαραίτητες ώστε ο εκπαιδευόμενος να αποκτήσει ευχέρεια στη χρήση του προγράμματος.
 • Οι γνώσεις αυτές περιλαμβάνουν τα χρωματικά συστήματα, τις μονάδες μέτρησης, τις ρυθμίσεις της εφαρμογής, την ανάλυση και τις διαστάσεις της εικόνας.
 • Είναι πολύ σημαντικό ο εκπαιδευόμενος να αποκτήσει ευχέρεια στις χρήσεις των layers και των Layer Set καθώς και των παλετών που αφορούν επεξεργασία χρωμάτων.
 • Σε κάθε παράδειγμα και κάθε άσκηση ο εκπαιδευτής φροντίζει για τη σωστή χρήση της παλέτας History, των Guides και των Rulers δίνοντας έμφαση στις μονάδες μέτρησης αυτών.
 • Πιστεύουμε ότι ο εκπαιδευόμενος μαθαίνει μόνο μέσω παραδειγμάτων και για αυτό το λόγο στα σεμινάρια photoshop έχουμε έτοιμα παραδείγματα για τη χρωματική και την τονική επεξεργασία των εικόνων.
 • Στις βασικές γνώσεις του photoshop περιλαμβάνεται η χρήση των εργαλείων κειμένου.
 • Παίζουμε με τις ιδιότητες του κειμένου σε συνδυασμό με την προσθήκη εφέ επιπέδων ώστε να δημιουργήσουμε εντυπωσιακά κείμενα κατάλληλα για επαγγελματικά έντυπα.
 • Μια ενότητα που παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον είναι η χρήση του εργαλείου pen για την επιλογή αντικειμένων.
 • Ένα δύσκολο κομμάτι του photoshop που απαιτεί αρκετά παραδείγματα είναι οι μάσκες. Στα σεμινάρια photoshop έχουμε πολλά παραδείγματα μέσω των οποίων ο εκπαιδευόμενος αποκτά ευχέρεια στη χρήση των μασκών.
 • Η ύλη των μαθημάτων photoshop ολοκληρώνεται με παραδείγματα που δείχνουν τη χρήση των φίλτρων.
 • Κάθε παράδειγμα ολοκληρώνεται με δημιουργία τελικού αρχείου και αποθήκευση αρχείου σε κατάλληλο Format.
σεμινάρια photoshop

Ρετουσάρισμα στις φωτογραφίες επωνύμων

Είναι κοινό μυστικό εδώ και πολλά χρόνια ότι όλες οι φωτογραφίες υφίστανται επεξεργασία με το Photoshop πριν από τη δημοσίευση τους. Ειδικότερα κατά καιρούς βγαίνουν δημοσιεύματα στον τύπο με αντικείμενο το βαθμό επεξεργασίας που υφίστανται οι φωτογραφίες επωνύμων. Για την ακρίβεια κατά πόσο το αποτέλεσμα είναι φυσικό η διορθώθηκε μέσω photoshop για να καλύψει ατέλειες στο πρόσωπο και στο σώμα τραγουδιστών, ηθοποιών η πολιτικών. Αυτά τα δημοσιεύματα παρακινούν πολλούς μη διάσημους να αποκτήσουν γνώσεις αυτού του τόσο ισχυρού προγράμματος ώστε να διορθώνουν ρυτίδες η κυτταρίτιδα στις προσωπικές τους φωτογραφίες. Η χρήση του Photoshop αποτελεί μια πολύ ευχάριστη ενασχόληση. Και η προσωπική μου εμπειρία έχει δείξει ότι το κλίμα στα σεμινάρια Photoshop είναι κατά κανόνα ιδιαίτερα ευχάριστο.

ρετουσάρισμα photoshop στις φωτογραφίες επωνύμων

Μαθήματα Photoshop

Ας δούμε τώρα πως ξεκινάει ένα μάθημα Photoshop. Ουσιαστικά το photoshop ξεκίνησε ως το κορυφαίο επαγγελματικό πρόγραμμα για γραφίστες. Πλέον όμως μεγάλο υποσύνολο δυνατοτήτων του γραφιστικού προγράμματος είναι αρκετά απλό ώστε να μην απαιτούνται γραφιστικές γνώσεις. Αυτές οι δυνατότητες περιλαμβάνουν απλά πράγματα όπως την αλλαγή διαστάσεων της εικόνας, την περικοπή κομματιού της εικόνας και την αφαίρεση αντικειμένου από φωτογραφία. Επίσης η αποθήκευση εικόνας σε μικρό μέγεθος ώστε να μεταφέρεται εύκολα στο διαδίκτυο και στα κινητά τηλέφωνα αποτελεί ρουτίνα καθημερινής εργασίας σε όσους ασχολούνται με την κατασκευή ιστοσελίδων. Στη συνέχεια έχουμε κάποια πρώτα μαθήματα photoshop:

Photoshop στην κατασκευή ιστοσελίδων

Τα μαθήματα Photoshop είναι απαραίτητα σε όποιον ασχολείται με την κατασκευή ιστοσελίδων. Είναι αδύνατο να κατασκευαστεί ιστοσελίδα φιλική προς τις μηχανές αναζήτησης χωρίς να κάνουμε αποθήκευση εικόνων σε μορφή κατάλληλη για το διαδίκτυο. Πολλά template στα δημοφιλή προγράμματα κατασκευής ιστοσελίδων απαιτούν συγκεκριμένες διαστάσεις εικόνων. Για παράδειγμα στο wordpress και στο opencart ενδείκνυται να εισάγουμε τις εικόνες στις διαστάσεις που συνιστά το template. Το photoshop μας δίνει τη δυνατότητα να καθορίσουμε τόσο τις διαστάσεις όσο και το μέγεθος της εικόνας μέσω κατάλληλης συμπίεσης. Αυτή η διαδικασία χρησιμοποιείται πολύ συχνά στη διαδικασία δημιουργίας site και γιαυτό και τη διδάσκουμε στα σεμινάρια κατασκευής ιστοσελίδας.

Photoshop στην προώθηση ιστοσελίδων

Το google εξετάζει κάποιες παραμέτρους της εικόνας οι οποίες μπορούν να ρυθμιστούν μέσω του photoshop. Tο photoshop μας δίνει τη δυνατότητα να παραμετροποιήσουμε πλήρως μία εικόνα και να τη φέρουμε στη μορφή που θέλει να τη δει το google. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εργαλεία βελτιστοποίησης εικόνας ωστε να πετύχουμε την ιδανική εικόνα. Μία από τις παραμέτρους που εξετάζει η google προκειμένου να εμφανίσει μία ιστοσελίδα σε υψηλή θέση κατάταξης είναι το πόσο γρήγορα φορτώνει σελίδα. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την βελτιστοποίηση και την προώθηση ιστοσελίδας. Εδώ μπορεί να μας βοηθήσει πάρα πολύ το photoshop το οποίο διαθέτει όλα τα εργαλεία για τη βελτιστοποίηση εικόνας. Το μεγάλο μέγεθος εικόνας είναι απαγορευτικό για την προώθηση της ιστοσελίδας. Στον ιστότοπό Μας έχετε τη δυνατότητα να διαβάσετε αρκετές πληροφορίες για την προώθηση ιστοσελίδων. Ακόμα καλύτερα θα ήταν να ενημερωθείτε μέσα από τα σεμινάρια προώθησης ιστοσελίδων.

Χρήση photoshop στην κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος

Η χρήση του photoshop είναι επίσης πάρα πολύ συνηθισμένη στη διαδικασία κατασκευής ηλεκτρονικού καταστήματος. ένα πρώτο πρόβλημα το οποίο καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε όταν δημιουργούμε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα είναι το μεγάλο μέγεθος των εικόνων το οποίο βγαίνει από τη φωτογραφική μηχανή. Το photoshop είναι το ιδανικό πρόγραμμα για να κάνει με μείωση του μεγέθους των εικόνων. Ένα δεύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε κατά τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος είναι η απαίτηση για διαφανές φόντο. Κάποιοι μεγάλοι ιστότοποι όπως για παράδειγμα το ηλεκτρονικό κατάστημα skroutz απαιτούν οι εικόνες δεν έχουν διαφανές φόντο. Εάν υποθέσουμε ότι το ηλεκτρονικό κατάστημα πουλάει ρούχα τότε κατά τη φωτογράφηση θα υπάρχει από πίσω το φόντο του τοίχου. μέσω του photoshop που μπορούμε να το αφαιρέσουμε πλήρως και να προκύψει πραγματικά διαφανές φόντο. Μία τέτοια απαίτηση κατά τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος είναι η επεξεργασία πολύ μεγάλου πλήθους εικόνων και μάλιστα για να κι αυτό να γίνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Το photoshop διαθέτει εργαλεία προγραμματισμού και αυτοματισμού των διαδικασιών. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να έχουμε πολύ καλή ποιότητα σε πάρα πολύ μεγάλο πλήθος φωτογραφιών. Όλα αυτά διδάσκονται βεβαίως και στα σεμινάρια κατασκευής e-shop.

photoshop στην κατασκευή e-shop

Επεξεργασία εικόνων για το instagram

Μία από τις πιο συχνές χρήσεις του Photoshop είναι να δημιουργήσουμε εικόνες για τα κοινωνικά δίκτυα Και ειδικότερα για το instagram. επειδή το συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο απευθύνεται σε μικρές ηλικίες πολλοί άνθρωποι μεγαλύτερων ηλικιών αναζητούν ιδιαίτερα μαθήματα instagram. Εάν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία τότε μέσα από αυτή την ιστοσελίδα μπορείτε να ενημερωθείτε για αυτά που διδάσκονται στα ιδιαίτερα μαθήματα instagram.

Επαγγελματική η ερασιτεχνική χρήση του photoshop

Βέβαια εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι είναι τελείως διαφορετική η ερασιτεχνική από την επαγγελματική χρήση του photoshop. Ο ερασιτέχνης μπορεί με απλό τρόπο να κάνει κάποιες εύκολες διαδικασίες όπως για παράδειγμα η αφαίρεση κυτταρίτιδας η αλλαγή στο χρώμα ματιών η αφαίρεση αντικειμένων και άλλα. Εάν η φωτογραφία δημοσιευθεί απλά στα κοινωνικά δίκτυα ή στο προσωπικό του blog τότε πιθανότατα κανένας δεν θα παρατηρήσει ότι αυτή δεν είναι τέλεια. Διότι Για παράδειγμα οι φωτογραφίες του photoshop προβάλλονται συνήθως σε κινητά τηλέφωνα στα οποία δεν είναι δυνατόν να διακρίνει κανείς λεπτομέρειες. Αντίθετα όταν πρόκειται να γίνει επεξεργασία φωτογραφίας η οποία θα βγει στο εξώφυλλο περιοδικού ή θα συνοδεύσει την καμπάνια ενός πολιτικού τότε οι απαιτήσεις παύουν να είναι ερασιτεχνικές. Σε αυτή την περίπτωση το πλήθος τεχνικών που απαιτείται είναι πολύ μεγαλύτερο. όταν έχουμε να κάνουμε με επαγγελματική χρήση του photoshop τότε δεν αρκούν οι απλές τεχνικές που μαθαίνει κάποιος ένα σεμινάριο photoshop 20 ωρών. εάν θέλουμε να κάνουμε επαγγελματική χρήση του photoshop τότε πρώτα από όλα απαιτείται μεγάλη εμπειρία και μεγάλη ευχέρεια στη χρήση των εργαλείων του προγράμματος. και βεβαίως η εμπειρία στη χρήση των εργαλείων και να παράγετε ευκαιρία στην επιλογή του κατάλληλου εργαλείου. Εκεί ακριβώς βρίσκεται η διαφορά ανάμεσα στην ερασιτεχνική και την επαγγελματική χρήση του photoshop.

Εισαγωγικές γνώσεις σεμιναρίου photoshop

Πρώτα από όλα ένα σεμινάριο photoshop πρέπει να ξεκινήσω με το περιβάλλον εργασίας ώστε να εξοικειωθεί ο χρήστης στη χρήση των εργαλείων. Στη συνέχεια πρέπει να διδαχτούν βασικές γνώσεις που αφορούν την εικόνα και τη φωτογραφία. Αυτές είναι οι απλές εισαγωγικές γνώσεις για να είναι σε θέση κάποιος να κατανοήσει γιατί χρησιμοποιεί το photoshop και όχι ένα απλό πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας. Αφού ο εκπαιδευόμενος κατανοήσει τις βασικές έννοιες και το περιβάλλον εργασίας στη συνέχεια θα πρέπει να πραγματοποιηθούν κάποια project. Με τα οποία ο εκπαιδευόμενος αποκτήσει εμπειρία και θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Ενδεικτικά project για μαθήματα photoshop

Σε ένα σεμινάριο photoshop οπωσδήποτε Θα πρέπει να διδαχθούν τεχνικές για το ρετουσάρισμα προσώπου και σώματος. Είναι επίσης απαραίτητο ο εκπαιδευόμενος να κατανοήσει τεχνικές επεξεργασίας του οποίου. Αυτές οι δύο είναι τεχνικές επεξεργασίας εικόνας με το photoshop. Είναι απαραίτητες τόσο στον ερασιτέχνη όσο και στον επαγγελματία. Στη συνέχεια καλό θα είναι να ακολουθήσει η χρήση του photoshop για τη δημιουργία λογοτύπου καθώς και για τη δημιουργία επαγγελματικής κάρτας. Πρόκειται για δύο απαιτήσεις οι οποίες προκύπτουν πάρα πολύ συχνά ξένα γραφιστικό γραφείο. Μία ακόμα επαγγελματική τεχνική που ενδείκνυται να διδαχτεί σε ένα σεμινάριο photoshop είναι ο σχεδιασμός εντύπου. Ένα πολύ καλό project για την εκπαίδευση στο photoshop θα ήταν η βελτιστοποίηση όλων των εικόνων ενός ιστότοπου σε τέτοιο βαθμό ώστε να ικανοποιήσουμε τις απαιτήσεις προώθηση ιστοσελίδας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το εργαλείο pagespeed insights για να δούμε κατά πόσο η μείωση του μεγέθους των εικόνων ικανοποιεί τις απαιτήσεις της προώθησης ιστοσελίδων.

Επιδοτούμενα σεμινάρια Photoshop

Ο Νίκος Μπαλατσούκας είναι εκπαιδευτής ενηλίκων πιστοποιημένος με όλους τους φορείς εκπαίδευσης ενηλίκων. συνεργάζεται με τις περισσότερες ελληνικές εταιρείες που διοργανώνουν σεμινάρια εκπαίδευσης ενηλίκων και είναι σε θέση να αναλάβει κάθε τύπο σεμινάρια Photoshop από το εισαγωγικό μέχρι εξειδικευμένο επαγγελματικό σεμινάριο. κατόπιν επικοινωνίας μπορούμε να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα εκπαίδευσης Photoshop για τους υπαλλήλους της δικής σας εταιρείας. Η πιο συνηθισμένη περίπτωση τέτοιο τύπου σεμιναρίων είναι τα προγράμματα ΛΑΕΚ. Οι προδιαγραφές αυτών των προγραμμάτων και η σύνταξη των προτάσεων δεν αφορούν συγκεκριμένα το Photoshop. Αναφέρονται σε όλες τις θεματικές ενότητες εκπαίδευσης ενηλίκων. Το σημαντικό όσον αφορά τα μαθήματα Photoshop είναι ότι έχουμε έτοιμο υλικό για πολλές κατηγορίες εξειδικευμένων σεμιναρίων απευθύνονται σε επαγγελματίες. Στο κανάλι μας στο YouTube θα βρείτε πολλά βίντεο που δημιουργήθηκαν στα πλαίσια σεμιναρίων Photoshop.

Τηλεκπαίδευση στο Photoshop

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι τα μαθήματα Photoshop μπορούν να γίνουν εξ αποστάσεως με διαδικασίες τηλεκπαίδευσης. Ο εκπαιδευόμενος βρίσκεται στο χώρο του με τον υπολογιστή του. Ο εκπαιδευτής συνδέεται με το κατάλληλο λογισμικό και είναι σαν να καθόμαστε μαζί δίπλα δίπλα στο ίδιο γραφείο. Μοιραζόμαστε τον ήχο μέσω του viber και την οθόνη μέσω του TeamViewer. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση στο Photoshop δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει ένα μάθημα Photoshop που γίνεται σε φυσικό χώρο. θα τολμούσα μάλιστα να πω ότι η εκπαίδευση είναι καλύτερη από τη φυσική εκπαίδευση για πολλούς λόγους. ο πρώτος και σημαντικότερος λόγος είναι διότι δεν κινδυνεύουμε από τον κορονοιο. Ένας δεύτερος λόγος για τον οποίο προτιμώ την εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι διότι μπορεί να γίνει οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύχτας. Είναι πολλοί άνθρωποι που εργάζονται μέχρι πολύ αργά και οι μόνες διαθέσιμες ώρες που μπορούν να κάνουν μάθημα είναι μετά τις 10:00 το βράδυ. Σε αυτή την περίπτωση το μάθημα μπορεί να γίνει μόνο με τηλεκπαίδευση. Ένας τρίτος λόγος για τον οποίο πλέον σχεδόν όλοι προτιμούν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι ότι αποφεύγουμε τη μετακίνηση. Με αυτό τον τρόπο γλιτώνουμε τόσο το χρόνο όσο και τα έξοδα της μετακίνησης. Αλλά ο βασικότερος λόγος για τον οποίο προτιμώ την τηλεκπαίδευση στο Photoshop είναι διότι τόσο ο εκπαιδευτής όσο και ο εκπαιδευόμενος βρίσκονται ο καθένας το δικό του χώρο συνεπώς έχουν πολύ μεγαλύτερη άνεση.

Ενημέρωση για το photoshop

Μπορείτε να ενημερώνεστε για θέματα που αφορούν το Photoshop παρακολουθώντας το κανάλι μου στο YouTube ή την ομάδα που έχουμε δημιουργήσει στο linkedin.

Εδώ βρίσκεται το playlist που περιλαμβάνει όλα τα βίντεο με μαθήματα Photoshop στο youtube.

Εδώ βρίσκεται το LinkedIn photoshop group στο οποίο μπορείτε να γίνετε μέλη για να ενημερώνεστε για τα καινούργια σεμινάρια Photoshop καθώς και για νέες τεχνικές και νέα άρθρα που δημοσιεύουμε.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις για τεχνικές επεξεργασίας εικόνας με το photoshop τότε δεν έχετε παρά να κάνετε εγγραφή.

ενημέρωση για το photoshop

Εκπαίδευση ενηλίκων στην πληροφορική. Πως να επιλέξετε σεμινάρια μαθήματα ή σεμινάρια σε θεματικές ενότητες πληροφορικής.