Μαθήματα κατασκευής eshop

Σεμινάριο κατασκευής eshop

Η κατασκευή eshop αποτελεί το ζητούμενο για κάθε σύγχρονη επιχείρηση που θέλει να διατηρήσει τη θέση της στην αγορά. Μία επιχείρηση που δεν θα δημιουργήσει ηλεκτρονικό κατάστημα είναι πιθανότατα καταδικασμένη σε συρρίκνωση. Διότι πλέον ο κόσμος έχει την ανάγκη να κάνει ηλεκτρονικά τις αγορές του χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθεί μέχρι τη φυσική έδρα του ηλεκτρονικού καταστήματος.

Μαθήματα κατασκευής eshop

Πλέον η τεχνολογία επιτρέπει τη δημιουργία eshop με πολύ απλό τρόπο. Ουσιαστικά η κατασκευή eshop ταυτίζεται με την εγκατάσταση και την παραμετροποίηση κατάλληλου λογισμικού όπως είναι για παράδειγμα το wordpress και το opencart. Σε ένα σεμινάριο κατασκευής eshop ο εκπαιδευόμενος πρώτα μαθαίνει πως να κάνει την εγκατάσταση του προγράμματος. Στη συνέχεια μαθαίνει πως να ρυθμίσει τις παραμέτρους του ηλεκτρονικού καταστήματος και να εγκαταστήσει το template. Τέλος στα μαθήματα eshop πρέπει να γίνουν κατανοητές όλες οι λεπτομέρειες που αφορούν τη δημιουργία κατηγοριών και σωστή καταχώρηση προϊόντων σε αυτές.

Σε ποιους απευθύνονται τα μαθήματα eshop

Το γνωσιακό επίπεδο και οι ανάγκες της εργασίας του εκπαιδευόμενου καθορίζουν και το περιεχόμενο των μαθημάτων Eshop. Τυπικό παράδειγμα εκπαιδευόμενου στο ηλεκτρονικό κατάστημα είναι ο ιδιοκτήτης επιχείρησης που θέλει να κάνει μόνος του τη διαχείριση του eshop. Άλλο ένα τυπικό παράδειγμα εκπαίδευσης ενηλίκων στο eshop είναι το ολοκληρωμένο σεμινάριο eshop το οποίο έχει ως στόχο να καλύψει τα πάντα για το ηλεκτρονικό κατάστημα. Άλλωστε ευθύνη κάθε εκπαιδευτή ενηλίκων είναι να προσαρμόσει την ύλη του μαθήματος η του σεμιναρίου ώστε η παρακολούθηση αυτού να είναι μια ευχάριστη εμπειρία για τον εκπαιδευόμενο. Και βέβαια με ευχάριστο τρόπο θα πρέπει να λάβει όλη τη γνώση και όλες τις δεξιότητες που του είναι απαραίτητες.

Βασική εκπαίδευση eshop

Εάν ο εκπαιδευόμενος είναι ο ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης που θέλει απλά να διαχειρίζεται ο ίδιος το ηλεκτρονικό του κατάστημα τότε το μάθημα eshop θα πρέπει να περιοριστεί στις βασικές έννοιες ηλεκτρονικών καταστημάτων. Συγκεκριμένα θα πρέπει ο εκπαιδευόμενος να είναι σε θέση να εισάγει και να επεξεργάζεται τα προϊόντα και τις κατηγορίες προϊόντων. Θα πρέπει να είναι ικανός να λαμβάνει και να επεξεργάζεται παραγγελίες και να παρακολουθεί την εξέλιξη αυτών. Δεν χρειάζεται να κουράσουμε τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης με άχρηστες για αυτών πληροφορίες που αφορούν για παράδειγμα εκπαίδευση στην αλλαγή γλώσσας του eshop, την εγκατάσταση θεμάτων η την εγκατάσταση επεκτάσεων ( extensions).

Πλήρες σεμινάριο ηλεκτρονικού εμπορίου

Σε ένα πλήρες σεμινάριο ηλεκτρονικού εμπορίου ο εκπαιδευτής έχει υποχρέωση να εξηγήσει τα πάντα για το ηλεκτρονικό κατάστημα. Ξεκινάμε από την εγκατάσταση του προγράμματος. Συνεχίζουμε με την εγκατάσταση του θέματος. Ακολουθούν ρυθμίσεις που αφορούν όλες τις παραμέτρους του eshop, για παράδειγμα ρυθμίσεις γλώσσας, νομίσματος, τοποθεσίας και πολλές άλλες. Στη συνέχεια του μαθήματος eshop πρέπει να γίνουν οι παραμετροποιήσεις της εμφάνισης του ηλεκτρονικού καταστήματος. Μετά πρέπει να τοποθετηθούν τα μεταφορικά, οι κατηγορίες και τα προϊόντα. Τέλος πρέπει να γίνουν κατανοητά όλα τα θέματα που αφορούν την πορεία κάθε παραγγελίας που γίνεται στο ηλεκτρονικό κατάστημα. Όταν ο εκπαιδευόμενος είναι σε θέση να εκτελέσει μόνος του όλες τις παραπάνω διαδικασίες τότε μόνο μπορούμε να μιλάμε για ολοκληρωμένο σεμινάριο eshop. Για παράδειγμα εδώ βλέπουμε αναλυτικές οδηγίες εγκατάστασης για το opencart: εγκατάσταση opencart

Πλατφόρμες κατασκευής eshop

Στην αγορά σήμερα υπάρχουν πολλές πλατφόρμες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την κατασκευή του ηλεκτρονικού σας καταστήματος. Η δημοφιλέστερη πλατφόρμα για τη δημιουργία eshop είναι το opencart. Μια εξίσου καλή και αξιόπιστη επιλογή κατασκευής ηλεκτρονικού καταστήματος είναι το prestashop. Εάν θέλετε να κατασκευάσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα το οποίο να μπορεί να αντέχει πολύ μεγάλη κίνηση και πολύ μεγάλο όγκο δεδομένων τότε θα πρέπει να προτιμήσετε το magento. Τέλος μια κορυφαία επιλογή ηλεκτρονικού εμπορίου είναι το woocommerce.

Κατασκευή eshop με το opencart

Η κατασκευή eshop με το opencart αποτελεί μια διαδικασία βατή και στρωτή ακόμα και για αρχάριους εκπαιδευόμενους. Για το λόγο αυτό κατά τη γνώμη μου το opencart ενδείκνυται να χρησιμοποιείται σε σεμινάρια κατασκευής eshop. Για την εκπαίδευση ανθρώπων που δεν έχουν εμπειρία στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Η κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος με την πλατφόρμα του opencart είναι εύκολο να διδαχθεί ακόμα και σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας. Αυτό σημαίνει ότι κάθε επιχειρηματίας μπορεί εύκολα να αποκτήσει τις γνώσεις ηλεκτρονικού εμπορίου που του επιτρέπουν να διαχειρίζεται τα προϊόντα στο ηλεκτρονικό του κατάστημα. Στην ιστοσελίδα μας έχουμε άρθρα για να ενημερωθείτε πάνω στη δημιουργία eshop με το opencart.

Είναι πάρα πολύ καλό να μπορεί ο ίδιος ο επιχειρηματίας όχι μόνο να ενημερώνει τα προϊόντα και τις κατηγορίες αλλά και να διαχειρίζεται τις παραγγελίες. Μιλάμε για μία απλή γνώση η οποία μπορεί να αποκτηθεί είτε σε ένα σεμινάριο opencart είτε μέσα σε 2-3 ιδιαίτερα μαθήματα κατασκευής e-shop. Άλλωστε κάθε φορά που μία εταιρεία κατασκευάζει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα κατά τη γνώμη μου πρέπει να φροντίζει για δυο τρεις συναντήσεις για την εκπαίδευση eshop. Σε αυτές τις εκπαιδευτικές συναντήσεις ο επιχειρηματίας θα εκπαιδευτεί πλήρως στη διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος. Είναι κάτι αντίστοιχο με ενα ιδιαίτερο μάθημα το οποίο θα επιτρέψει στον ιδιοκτήτη και το προσωπικό της επιχείρησης να έχει τον πλήρη έλεγχο του e-shop.

Αρχιτεκτονική κατασκευής opencart Eshop

Στην περίπτωση που επιλέξετε το opencart για την κατασκευή του ηλεκτρονικού σας καταστήματος καλό θα είναι να μάθετε κάποια πράγματα σχετικά με την αρχιτεκτονική πάνω στην οποία είναι χτισμένο. Μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα προηγμένο σεμινάριο opencart στο οποίο διδάσκεται το μοντέλο mvc. Η αρχιτεκτονική αυτή χρησιμοποιείται γενικότερα σε διαδικτυακές εφαρμογές. Η γνώση της αρχιτεκτονικής mvc σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε οποιαδήποτε αλλαγή θέλετε πάνω στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Συνιστούμε θερμά όσοι διαχειρίζονται οι ίδιοι ηλεκτρονικά καταστήματα να εμβαθύνουν λίγο περισσότερο στην αρχιτεκτονική mvc στο opencart.

Κατασκευή eshop με το woocommerce

Μία εξαιρετικά καλή επιλογή κατασκευής ηλεκτρονικού καταστήματος στο οποίο η οποία κερδίζει έδαφος με γρήγορο ρυθμό τα τελευταία χρόνια είναι το woocommerce. Πρόκειται για μία πλατφόρμα κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος η οποία είναι ενσωματωμένη μέσα στη δημοφιλή πλατφόρμα του wordpress. Η εξαιρετικά μεγάλη εξάπλωση του wordpress οδηγεί πολύ κόσμο στη χρήση του woocommerce για την κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος. Εδώ μπορείτε να δείτε πως γίνεται η κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος woocommerce. Το woocommerce κερδίζει έδαφος για πολλούς λόγους. O πρώτος λόγος είναι ότι έχει ήδη προηγηθεί η εγκατάσταση του wordpress συνεπώς δεν χρειάζεται δημιουργία νέου ιστότοπου για το ηλεκτρονικό κατάστημα. Ένας δεύτερος λόγος για να επιλέξετε το woocommerce είναι διότι η εκπαίδευση στην κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος θα διαρκέσει πολύ λιγότερο. Διότι ήδη έχουμε κάνει τα μαθήματα wordpress και έχουμε εξοικειωθεί της πλατφόρμας. Όσοι δεν γνωρίζετε το wordpress είναι πολύ εύκολο να το μάθετε μέσα από ένα σεμινάριο wordpress. Εάν θέλετε να εκπαιδευθείτε στην κατασκευή eshop woocommerce τότε θα πρέπει να παρακολουθήσετε μαθήματα woocommerce. Εδώ θα βρείτε όλες τις πληροφορίες για τα σεμινάρια woocommerce.

Woocommerce για την ευκολότερη προώθηση του ηλεκτρονικού καταστήματος

Ο τρίτος λόγος και πολύ σημαντικός κατά τη γνώμη μου είναι διότι κερδίζουμε την πολύ καλή σχέση του wordpress με τις μηχανές αναζήτησης. Διότι φτιάχνουμε το κύριο site στο wordpress στο οποίο μπορούμε εύκολα να ανεβάζουμε άρθρα και βίντεο. Με αυτή τη διαδικασία είναι πολύ εύκολο να κερδίσουμε τις πρώτες θέσεις στις μηχανές αναζήτησης. Έχοντας κερδίσει υψηλή κατάταξη στο google τότε τα προϊόντα του ηλεκτρονικού καταστήματος θα έχουν πολύ μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Με άλλα λόγια καταφέρνουμε να συνδυάσουμε την κατασκευή του ηλεκτρονικού καταστήματος και την προώθηση αυτού. Διότι η προώθηση του ηλεκτρονικού καταστήματος ταυτίζεται με την προώθηση της ιστοσελίδας που είναι κατασκευασμένη στο wordpress. Το οποίο έχει πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες προώθησης. Εδώ μπορείτε να δείτε ολόκληρη τη διαδικασία προώθησης ιστοσελίδας.

Κατασκευή eshop με το magento

Το magento αποτελεί μία πλατφόρμα κατασκευής e-shop υψηλών απαιτήσεων. Είναι δυσκολότερο στην κατασκευή στην εγκατάσταση και στη διαχείριση και για αυτό δεν ενδείκνυται η διδασκαλία του σε σεμινάρια κατασκευής ηλεκτρονικού εμπορίου. Η καμπύλη μάθησης κατασκευής e-shop με το magento είναι πολύ μεγαλύτερη σε σύγκριση με την καμπύλη μάθησης δημιουργίας ηλεκτρονικού καταστήματος με το opencart ή με το woocommerce. Οφείλουμε όμως να τονίσουμε ότι είναι η πιο ισχυρή πλατφόρμα δημιουργίας e-shop. Εάν κάποιος έχει στο μυαλό του να σταδιοδρομήσει ως κατασκευαστής ηλεκτρονικών καταστημάτων τότε κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να επενδύσει και στο magento. Δηλαδή να αφιερώσει κάποιο χρόνο στην εκπαίδευση κατασκευής e-shop με magento.

Προώθηση ηλεκτρονικού καταστήματος

Όλες οι πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου έχουν δυνατότητες προώθησης. Σε γενικές γραμμές οι αρχές βελτιστοποίησης ιστοσελίδας είναι οι ίδιες παντού. Όπως μπορείτε να διδαχτείτε και στο σεμινάριο προώθησης ιστοσελίδων γενικές οδηγίες της google είναι ανεξάρτητες από την πλατφόρμα κατασκευής ιστοσελίδας ηλεκτρονικού καταστήματος. Όποια πλατφόρμα για να επιλέξετε καλό θα είναι να γνωρίζετε με ποιον τρόπο να παραδώσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα βελτιστοποιημένο για τις μηχανές αναζήτησης. είναι πολύ πιθανό η βελτιστοποίηση αυτή θα σας οδηγήσει στη δεύτερη στην τρίτη σελίδα του google χωρίς καμία άλλη προωθητική ενέργεια. Αυτές οι απλές ενέργειες βελτιστοποίησης και προώθησης του ηλεκτρονικού καταστήματος είναι πάρα πολύ σημαντικές διότι ο ιδιοκτήτης του e-shop θα είναι χαρούμενος όταν δει να του έρχονται τέτοιες πωλήσεις πριν ακόμα ξεκινήσει την προωθήσει τη διαφήμιση. Για αυτό το λόγο συνιστούμε όποιο και να ναι η επιλογή σας για την πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου να μην παραβλέψετε να παρακολουθήσετε ένα σεμινάριο προώθησης ιστοσελίδων.

Εκπαίδευση ενηλίκων στην πληροφορική. Πως να επιλέξετε σεμινάρια μαθήματα ή σεμινάρια σε θεματικές ενότητες πληροφορικής.