×
Κατασκευή Ιστοσελίδων WordPress Joomla wordpress vs html/css
×
Κατασκευή Eshop Woocommerce Opencart Magento Shopify
×
Προώθηση Ιστοσελίδων Digital Marketing Μαθήματα Facebook Σεμινάρια Linkedin Μαθήματα Instagram Σεμινάρια Twitter Μαθήματα Pinterest
×
Σεμινάρια JAVA Μαθήματα PHP Σεμινάρια MySQL
×
Μαθήματα Excel Σεμινάρια VBA Σεμινάρια Photoshop Μαθήματα PowerPoint Σεμινάρια Word Μαθήματα Προγραμματισμού Πληροφορική στο δημοτικό

balatsoukas logo balatsoukas.com

Κατασκευή eshop τιμή

Ποιά είναι η τιμή κατασκευής eshop. Παράμετροι ποι καθορίζουν το κόστος δημιουργίας e-shop. Δυνατότητα δημιουργίας eshop με πολύ χαμηλό κόστος.

Εκπαιδευτής Ενηλίκων Νικόλαος Μπαλατσούκας Τηλ. (+30) 6977676785

Ας δούμε τώρα ποιά είναι η τιμή κατασκευής eshop. Δηλαδή πόσο θα κοστίσει η δημιουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος. Δημιούργησα αυτή τη σειρά άρθρων για να ξεκαθαρίσω κάποια θέματα που αφορούν τη δημιουργία e-shop. Σε γενικές γραμμές η κατασκευή e-shop είναι μία διαδικασία που τελειώνει εύκολα και γρήγορα μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Το κόστος κατασκευής eshop εξαρτάται από τις εργασίες που θα γίνουν και ειδικότερα από τα βήματα που θα ακολουθήσουμε για τη δημιουργία του e-shop

Πως καθορίζεται η τιμή κατασκευής eshop

Το πρώτο βήμα για την κατασκευή e-shop είναι να εγκαταστήσουμε το content management system, για παράδειγμα το Magento, το Opencart η το WooCommerce. Το επόμενο βήμα είναι να εγκαταστήσουμε το template. Στη συνέχεια παραμετροποιουμε το template και το προσαρμόζουμε στο υλικό που θα μας δώσει ο πελάτης. Ακολούθως καταχωρούμε κατηγορίες και προϊόντα στο e-shop. Στην ιστοσελίδα μας έχουμε οδηγίες για όλα τα δημοφιλή CMS κατασκευής eshop. Προσπαθούμε μέσα από τα άρθρα που δημοσιεύουμε να διευκολύνουμε όσο περισσότερο μπορούμε εκείνους που θέλουν να μάθουν πως γίνεται η δημιουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων:

Το κόστος κατασκευής e-shop εξαρτάται από ένα σύνολο παραμέτρων πού διαφέρει από πελάτη σε πελάτη. Για να μπορέσουμε να κάνουμε μία εκτίμηση του κόστους δημιουργίας ηλεκτρονικού καταστήματος πρέπει να δώσουμε απάντηση στα παρακάτω ερωτήματα:

Παράμετροι που αφορούν domain και hosting για τη δημιουργία του eshop

Παράμετροι που καθορίζουν το κόστος κατασκευής eshop

Έχει γίνει η συλλογή του θέματος πάνω στο οποίο θα στηριχθεί το ηλεκτρονικό κατάστημα; Η επιλογή theme είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της κατασκευής e-shop. υπάρχουν πελάτες που ήδη έχουν επιλέξει το θέμα και ξέρουν ότι αυτό θέλουν να βάλουν στο ηλεκτρονικό του κατάστημα. Υπάρχουν κάποιοι άλλοι που δεν έχουν άποψη και αφήνουν εν λευκώ την επιλογή του θέματος τον δημιουργό του e-shop. και τέλος υπάρχει και η δυσκολότερη περίπτωση που μας δίνουν το e-shop ενός ανταγωνιστή και μας λένε ότι το θέλουνε ίδιο με αυτό αλλά με μικρές διαφοροποιήσεις. Αυτή η περίπτωση είναι η δυσκολότερη διότι θα πρέπει να επιλέξουμε θέμα το οποίο να με καλύπτει 100% τις απαιτήσεις που θα θέσει ο πελάτης. Όσο περισσότερες συναντήσεις γίνονται για την επιλογή θέματος τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το κόστος της κατασκευής του e-shop. Η πιο συνηθισμένη περίπτωση είναι να στείλουμε στον πελάτη ένα σύνολο από θέματα και να τον αφήσουμε να επιλέξει μόνος του. Με αυτό τον τρόπο ναι μεν διώχνουμε την ευθύνη της επιλογής όμως θα πρέπει να τον ενημερώσουμε ότι για τυχόν ατέλειες του e-shop ευθύνεται ο ίδιος. Εάν πρόκειται να κατασκευαστεί ένα ακριβό e-shop τότε πιθανότατα θα πρέπει να γίνουν δύο ή τρεις συναντήσεις στις οποίες να εξετάσουμε λεπτομερώς τι ακριβώς θα μπει σε κάθε θέση που ορίζει το template και με ποιον τρόπο θα ικανοποιηθούν όλες οι απαιτήσεις που θέτει ο πελάτης.Εκεί ενδεχομένως να βοηθήσουμε με κάποιες seo συμβουλές που θα δώσουν ιδέες για το περιεχόμενο των άρθρων στο ηλεκτρονικό κατάστημα.

Κατασκευή eshop χωρίς template

Υπάρχει και μία ακραία περίπτωση να θέλει κάποιος να δημιουργήσει e-shop χωρίς template. Δηλαδή να έχει σχεδιάσει ο ίδιος ή ο γραφίστας το ένα ηλεκτρονικό κατάστημα στο Photoshop και να μας το φέρει να το μεταφέρουμε στην πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου. Βεβαίως κάτι τέτοιο είναι εφικτό και υπάρχει εμπειρία στη μετατροπή από Photoshop σε html η e-shop όμως το κόστος ανεβαίνει κατακόρυφα.

Απαιτήσεις που αφορούν τα γραφικά του e-shop

Πρέπει επίσης να διερευνήσουμε εάν ο πελάτης έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις γραφικών για τις οποίες απαιτείται δημιουργική σκέψη από τον γραφίστα. Ο προγραμματιστής δεν έχει φαντασία συνήθως. Εάν ο πελάτης μας πει ότι θέλω να σκεφτείτε και να σχεδιάσετε και να δημιουργήσετε κάτι εντυπωσιακό τότε αυτό πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη όταν υπολογίζουμε το κόστος της κατασκευής του e-shop. Η δημιουργική σκέψη είναι κάτι το οποίο δεν κοστίζει λίγο και δεν μπορεί να γίνει εύκολα

Καταχώρηση προϊόντων στο e-shop

Θα αναλάβουμε να καταχωρήσουμε προϊόντα και κατηγορίες ή όχι; Όταν δημιουργούμε ένα e-shop πάντα καταχωρούμε τις βασικές κατηγορίες και τα βασικά προϊόντα. Αυτό το κάνουμε ακόμα και για το δει ο πελάτης ως κομμάτι της εκπαίδευσης στη διαχείριση του e-shop. Εάν όμως ο πελάτης θέλει να καταχωρήσουμε μεγάλο πλήθος προϊόντων τότε θα πρέπει να το γνωρίζουμε για να προσαρμόσουμε ανάλογα το κόστος της κατασκευής του ηλεκτρονικού καταστήματος. Το κόστος κατασκευή ενός ηλεκτρονικού καταστήματος μπορεί εαν μειωθεί εάν κάνουμε σύνδεση σύνδεση μεταξύ eshop και ERP διότι θα μηδενιστεί το κόστος εισαγωγής των προϊόντων.

Τρόποι πληρωμής

Ποιοι θα είναι οι τρόποι πληρωμής; η σύνδεση με το PayPal και η αντικαταβολή γίνεται πολύ εύκολα μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Αντίθετα η σύνδεση με την τράπεζα είναι μία χρονοβόρα διαδικασία η οποία απαιτεί περισσότερες τεχνικές γνώσεις, περισσότερο χρόνο και ενδεχομένως να ανεβάσει λίγο το κόστος της κατασκευής ενός Eshop.

Εκπαίδευση στη διαχείρηση eshop

Ποιες είναι οι τεχνολογικές γνώσεις του ανθρώπου που θα χειριστεί το e-shop; αυτό πρέπει να το ρωτήσουμε διότι εάν ένας άνθρωπος είναι γνώστης της τεχνολογίας και έχει εξοικειωθεί με τη διαχείριση ιστοσελίδων τότε η παράδοση θα γίνει μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας. Αντίθετα εάν κάποιος δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ του υπολογιστή και θέλει να διαχειριστεί ο ίδιος στο ηλεκτρονικό του κατάστημα τότε θα χρειαστούμε πολλές ώρες για να τον εκπαιδεύσουμε. Είναι προφανές ότι ο πελάτης θα πρέπει να ενημερωθεί για αυτό. Εάν δεν έχει ενημερωθεί από πριν τότε πιθανώς να περιμένει το ηλεκτρονικό κατάστημα θα παίξει από μόνο του. Σε περίπτωση που δεν τον έχουμε ενημερώσει τότε φταίμε εμείς για αυτό και έχει κάθε δικαίωμα να παρεξηγηθεί. Εάν κριθεί ως απαραίτητο τότε θα πρέπει να εισηγηθούμε στον πελάτη να παρακολουθήσει μαθήματα e-shop

Μεταφορικά ηλεκτρονικού καταστήματος

Ενα άλλο ζήτημα που πρέπει να διευκρινίσουμε πριν ξεκινήσει η κατασκευή ενός ηλεκτρονικού καταστήματος είναι τα μεταφορικά. Σε πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα υπάρχει μία flat χρέωση ανεξάρτητα από τον προορισμό ή τον όγκο των δεδομένων. Υπάρχουν όμως επιχειρήσεις που έχουν συνεργασία με μεταφορική εταιρεία και θέλουν να πάρουν τα κόστη που τους δίνει μεταφορική εταιρεία για να τα ενσωματώσουν στο τελικό ποσό της παραγγελίας. Κάποιες άλλες επιχειρήσεις θέλουν να γίνεται ο υπολογισμός ανάλογα με το ύψος της παραγγελίας. Ενδεχομένως κάποιοι άλλοι ιδιοκτήτες e-shop να θέλουν να αλλάζουν το ποσό των μεταφορικών ανάλογα με τον πελάτη. Για παράδειγμα σε κάποιους καλούς πελάτες να μην έχουμε καμία χρέωση μεταφορικών.

Βελτιστοποίηση eshop για τις μηχανές αναζήτησης

Θα χρειαστεί να κάνουμε βελτιστοποίηση ηλεκτρονικού καταστήματος για τις μηχανές αναζήτησης; Εάν ναι, τότε προκύπτει παραπάνω δουλειά διότι θα πρέπει να βελτιστοποιήσουμε μία προς μία όλες τις σελίδες κατηγοριών του e-shop όπως επίσης και την κεντρική σελίδα. Το κόστος δημιουργίας shop θα ανέβει λίγο. Όμως κέρδος του πελάτη ήτανε τεράστιο διότι το ηλεκτρονικό κατάστημα θα ανέβει πολύ γρήγορα στις μηχανές αναζήτησης.

Προώθηση eshop

Αραγε θα χρειαστεί να δημιουργήσουμε blog και να το ενημερώσουμε με κάποια αρχικά άρθρα; Αυτό συνήθως δεν περιλαμβάνεται στη διαδικασία κατασκευής e-shop. Η συγγραφή άρθρων όμως είναι αναγκαία εάν θέλουμε το ηλεκτρονικό κατάστημα να αναρριχηθεί γρήγορα στις μηχανές αναζήτησης. Στην περίπτωση που ο πελάτης επιθυμεί κάτι τέτοιο θα πρέπει πρώτα από όλα να επιλέξουμε ένα template που να έχει και ενσωματωμένο blog. Αυτό θα διευκολύνει πολύ την κατάταξη στην πρώτη σελίδα της google. Επίσης θα πρέπει να συνεννοηθούμε με τον αρθρογράφο για την συγγραφή των άρθρων. Είναι προφανές ότι η αμοιβή του αρθρογράφου ανεβάζει το κόστος της κατασκευής στο e-shop.

Σύνδεση e-shop με πρόγραμμα αποθήκης

Μήπως ο πελάτης θέλει σύνδεση με πρόγραμμα αποθήκης; Πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που έχουν δεκάδες χιλιάδες προϊόντα θέλουν να συνδεθεί το πρόγραμμα αποθήκης με το ηλεκτρονικό κατάστημα ώστε το ανέβασμα των προϊόντων να γίνει αυτόματα. Δηλαδή θέλουν να πατάνε ένα κουμπί και να συγχρονίσετε το ηλεκτρονικό κατάστημα με την αποθήκη. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να φτιαχτεί ένα πρόγραμμα που ονομάζεται η γέφυρα το οποίο θα συνδέσει την αποθήκη με το ηλεκτρονικό κατάστημα. Είναι προφανές ότι το κόστος του προγράμματος ανεβάζει το συνολικό κόστος της δημιουργίας ηλεκτρονικού καταστήματος.

Ειδικές απαιτήσεις δημιουργίας eshop

Τέλος πρέπει να λάβουμε υπόψη ειδικές απαιτήσεις που αφορούν την κατασκευή ενός ηλεκτρονικού καταστήματος. Για παράδειγμα κάποιος ιδιοκτήτης επιχείρησης μπορεί να θέλει να αλλάζει την έκπτωση ανάλογα με τον πελάτη ή με την ομάδα πελατών που έκανε την αγορά του προϊόντος. Κάποιος άλλος μπορεί να θέλει να έχει διαφορετική έκπτωση για κάθε εταιρεία προϊόντων που έχει στο e-shop.

Υπολογισμός κόστους κατασκευής eshop

Από τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα θα εξαρτηθεί και το τελικό κόστος της κατασκευής του e-shop. Όμως εκτός από το κόστος καθορίζουν και το χρονο κατασκευης του Eshop.ο χρόνος κατασκευής e-shop μπορεί να κυμαίνεται από μία ώρα μέχρι δύο μήνες η και ακόμα περισσότερο σε ακραίες περιπτώσεις.

Κατασκευή eshop οικονομικά με το shopify

Εάν θέλετε να ρίξετε πολύ την κατασκευή e-shop υπάρχει και η πλατφόρμα του shopify. Μία καλή ιδέα για να ξεκινήσετε το ηλεκτρονικό κατάστημα με χαμηλό κόστος είναι να επιλέξετε τη δημιουργία e-shop με το shopify. Tο πλεονέκτημα σε αυτή την περίπτωση είναι ότι δεν πληρώνετε ούτε hosting ούτε κόστος κατασκευής. Πληρώνετε απλά μία μηνιαία συνδρομή στην πλατφόρμα. Εδώ δείχνουμε βήμα προς βήμα την κατασκευή e-shop με το shopify.

Κατασκευή eshop με 200€

Σε μία ακραία περίπτωση που κάποιος έχει αγοράσει το domain και το hosting και θέλει απλά να εγκαταστήσουμε ένα e-shop χωρίς template για να αρχίζουν να το γεμίζει προϊόντα τότε η τιμή θα είναι εξαιρετικά χαμηλή. Ο χρόνος κατασκευής ενός τέτοιου ηλεκτρονικού καταστήματος είναι λιγότερος από μία ώρα συνεπώς το κόστος κατασκευής e-shop θα είναι κάτω από 200 ευρώ. Ακόμα και να ζητήσει κάποιες ερωτήσεις όλες οι απαντήσεις δίνονται με βίντεο που θα βρείτε στο κανάλι μας. Συνεπώς η κατασκευή e-shop με 200 ευρώ κάνει χαρούμενο τον προγραμματιστή που εισπράττει 200 ευρώ για λιγότερο από μία ένα απόγευμα δουλειά. Επίσης η κατασκευή e-shop με 200 ευρώ κάνει χαρούμενο τον πελάτη διότι με ένα τόσο χαμηλό πόσο αποκτά ηλεκτρονικό κατάστημα. Βεβαίως όλες αυτές οι προδιαγραφές είναι απίθανο να συμπέσουν. Δηλαδή κάποιος να έχει και domain και hosting και να μη θέλει εγκατάσταση template και καταλάβει ευκολα πώς να περνάει προϊόντα και να διαχειρίζεται το eshop.

Κατασκευή e-shop με 5.000 ευρώ

Παραπάνω εξετάσαμε την ακραία περίπτωση του χαμηλού κόστους κατασκευή e-shop. Πήραμε το κάτω όριο, δηλαδή τη χαμηλότερη τιμή. Στη συνέχεια θα πάρουμε μία υψηλή τιμή κατασκευής e-shop. Ας υποθέτουμε ότι έρχεται ένας πελάτης ο οποίος δεν γνωρίζει καθόλου από ηλεκτρονικά καταστήματα και μας δείχνει ένα πολύ εντυπωσιακό e-shop το οποίο συνδέεται με αποθήκη δημιουργήθηκε χωρίς κάποιο συγκεκριμένο content management system και έχει πολύ εντυπωσιακές ιδέες τα γραφικά του. Ο συνδυασμός των παραπάνω προδιαγραφών φωτογραφίζει ένα κόστος όχι χαμηλότερο από 5.000 ευρώ. εδώ κάποιοι θα βιαστούν να πουν ότι είναι πάρα πολύ και γίνεται με χαμηλότερο κόστος. Βεβαίως και γίνεται χαμηλότερο κόστος αρκεί να συμφωνήσουμε με τον πελάτη σε κάποιες παραδοχές. Για παράδειγμα να ξεκινήσουμε με κάποιο template. Αυτό που θα μας επιτρέψει να ξεκινήσουμε σχετικά γρήγορα τη δημιουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος. Αντίθετα εάν δεν επιλέξει template τότε ενδεχομένως να απαιτηθούν πολλές συναντήσεις στις οποίες θα βλέπουμε και θα πορευτούμε γραφικά σχεδιασμένο με το Photoshop για την αρχική σελίδα του ηλεκτρονικού καταστήματος. Επίσης η σύμφωνη γνώμη του πελάτη για τη χρήση κάποιου content management system θα μας απαλλάξει από το βάρος της δημιουργίας κώδικα JavaScript για το καλάθι και php για την επικοινωνία με τη βάση δεδομένων. Ενδεικτικά αναφέρουμε αυτές τις δύο παραδοχές που θα ρίξουν το κόστος στο μισό και ακόμα περισσότερο.

Η κρισιμότερη παράμετρος επιλογή εταιρείας κατασκευής e-shop

Μία αναζήτηση στο διαδίκτυο θα μας δείξει εκατοντάδες εταιρείες που κατασκευάζουν ηλεκτρονικά καταστήματα. Οι δύο σημαντικότερες παράμετροι στις οποίες συνήθως στηρίζεται η επιλογή εταιρείας για την κατασκευή e-shop είναι το κόστος και τα δείγματα δουλειάς. Με απλά λόγια πριν αναθέσει κάποιος στην κατασκευή e-shop θέλεις να δει τι δουλειές έχει κάνει η εταιρεία που θα το αναλάβει. Και επίσης το κόστος μετράει πολύ. Η σημαντικότερη παράμετρος όμως είναι η συνεργασία την οποία θα έχει με τη συγκεκριμένη εταιρεία σε βάθος χρόνου. Διότι όταν κάποιος δημιουργεί ένα e-shop τότε είναι σαν να ανοίγει ένα δεύτερο φυσικό κατάστημα. Κατά μία έννοια η εταιρεία που κατασκευάζει το e-shop είναι κάτι σαν τον υπάλληλο που μπαίνει μέσα στο e-shop για να το λειτουργήσει. Εάν θέλετε να ανοίξετε ένα υποκατάστημα της εταιρείας σας με ποια κριτήρια θα επιλέγατε τον υπάλληλο; Ακριβώς τα ίδια ειναι και τα κριτήρια για την επιλογή της εταιρείας που θα κατασκευάσει το e-shop. Διότι με την εταιρεία αυτή θα έχετε μια πολυετή συνεργασία. Η εταιρεία αυτή εκτός από την κατασκευή του ηλεκτρονικού καταστήματος θα πρέπει να αναλάβει και τη συντήρηση του και την προώθηση της μηχανής αναζήτησης και τη διόρθωση πάσης φύσεως προβλημάτων που θα προκύψουν. Ουσιαστικά δεν πρέπει να βλέπω για την επιλογή εταιρείας κατασκευής e-shop με κριτήρια ανάθεσης. Εάν ήταν να αναθέσουμε απλά μία εργασία σε κάποιον τότε θα επιλέγαμε την εταιρεία με το χαμηλότερο κόστος. Όταν όμως πρόκειται για δημιουργία eshop τότε το ζητούμενο είναι να αναθέσουμε την κατασκευή στην εταιρεία που θα οδηγήσει το ηλεκτρονικό μας κατάστημα σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερα κέρδη.

Διευκρινίσεις που αφορούν τον υπολογισμό του κόστους κατασκευής e-shop

Πριν ξεκινήσουμε την κατασκευή e-shop καλό θα είναι να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Το πρώτο κρίσιμο σημείο είναι ότι η αγορά domain hosting είναι ανεξάρτητα θέματα από την κατασκευή e-shop. Ο πελάτης αγοράζει τεντωμένη για το hosting ανεξάρτητα από την κατασκευή του e-shop. Μπορεί να έχει domain και hosting και να μην τα χρησιμοποιήσει ποτέ. Ή να τα χρησιμοποιήσει για την κατασκευή ιστοσελίδας που δεν έχει ηλεκτρονικό κατάστημα. Το κόστος της αγοράς domain και hosting δεν περιλαμβάνονται στο κόστος κατασκευής e-shop. Πολλοί πελάτες νομίζουν ότι ο κατασκευαστής του e-shop θα μπει στη διαδικασία να επιλέξει το domain και να το κατοχυρώσει. Το ίδιο νομίζουν και για το hosting. δηλαδή υπάρχει η ψευδής εντύπωση ότι ο κατασκευαστής του e-shop θα πάει να αγοράσει hosting εκ μέρους τους. Αυτή η εντύπωση είναι λανθασμένη διότι τόσο το domain όσο και το hosting αποτελούν περιουσιακά στοιχεία του πελάτη τα οποία πρέπει να τα πληρώσει και να τα διαχειρίζεται ο ίδιος και όχι κάποιος άλλος εκ μέρους του. Και συνήθως η αγορά γίνεται σε άλλες εταιρείες όπως για παράδειγμα στο παπάκι, στην tophost η σε μεγάλες ξένες εταιρείες όπως για παράδειγμα στην godaddy.

Διευκρινίσεις που αφορούν την υποστήριξη του e-shop

Κατασκευάσουμε ένα e-shop και το παραδώσουμε στη συνέχεια ο πελάτης θέλει να γίνουν δύο πράγματα. Το πρώτο είναι να ανέβει γρήγορα στις μηχανές αναζήτησης. Και το δεύτερο είναι συνεχίσει να λειτουργεί για πάντα χωρίς προβλήματα. Τα κακά νέα είναι ότι κανένα από τα δύο δεν μπορεί να συμπεριληφθεί τι την κατασκευή του e-shop. Τα καλά νέα είναι ότι και τα δύο μπορούν να πραγματοποιηθούν εύκολα και με πολύ χαμηλό κόστος αρκεί να πραγματοποιηθεί σχετική συμφωνία υποστήριξης. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι με ένα κόστος ολίγων εκατοντάδων ευρώ ανά μήνα το ηλεκτρονικό κατάστημα μπορεί να βρίσκεται στην πρώτη σελίδα της Google με πάρα πολλές ανταγωνιστικές λέξεις. αυτό σημαίνει ότι θα έχει πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα Κατά συνέπεια υψηλή κερδοφορία. Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει να γίνεται η προώθηση η οποία κοστίζει το ποσό που αναφέραμε. Συνήθως το κέρδος είναι πολλαπλάσιο το ποσό που δίνουμε για προώθηση. Για παράδειγμα οταν δινει κάποιος 300 ευρώ ανά μήνα για προώθηση αυτό το ποσό θα του φέρει τουλάχιστον 3 με 5 χιλιάρικα το μήνα σε πωλήσεις. Αυτό αποδεικνύεται από τις καταγραφές που κάνει το Google analytics. Βεβαίως όταν κάποιος δίνει αυτό το ποσό γιατί προώθηση προφανώς σε αυτό περιλαμβάνεται και η συντήρηση και υποστήριξη και τυχόν αλλαγές που θα ζητήσει να γίνουν.

Διευκρινίσεις που αφορούν το χρόνο παράδοσης του e-shop

Ένα δεύτερο κρίσιμο σημείο είναι ο χρόνος παράδοσης e-shop. Για να ξεκινήσουμε την κατασκευή θα πρέπει να έχουμε πρώτα από όλα το domain , το hosting, το template. Επίσης χρειαζόμαστε και τα στοιχεία του ηλεκτρονικού καταστήματος όπως για παράδειγμα το λογότυπο της κατηγορίας και κάποια προϊόντα. ακόμα και ένα από όλα αυτά να λείπεις Δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε την κατασκευή του e-shop. ο πελάτης νομίζει ότι επειδή μας έδωσε τα μισά από αυτά μπορούμε να ξεκινήσουμε και στην πορεία θα μας δώσει και τα υπόλοιπα. Σαφώς και αυτό μπορεί να γίνει και οι περισσότερες περιπτώσεις κατασκευης eshop έτσι γίνονται δηλαδή μας τα δίνει λίγα-λίγα. Όμως ο χρόνος παράδοσης μετράει από τη στιγμή που θα πάρουμε και την τελευταία λεπτομέρεια του υλικού. Για παράδειγμα Εάν δεν μας έχει δώσει το λογότυπο δεν μπορεί να μας το δώσει Δευτέρα βράδυ και να περιμένει να τελειώσει το eshop Τρίτη πρωί.διότι ακόμα και για αυτή τη μικρή αλλαγή ενδέχεται να χρειάζεται επεξεργασία μέσω του Photoshop η προσαρμογή υπόλοιπων χρωμάτων στο χρώμα του λογότυπου. Επίσης ενδέχεται το λογότυπο να μην είναι την κατάλληλη μορφή και να χρειαστεί να το ξαναζητήσουμε για παράδειγμα από το γράφει στα από το κατασκεύασε. Επίσης μπορεί να πέσει σε περίοδο που έχουμε πολύ δουλειά η πολλά ραντεβού και να μην μπορώ να κάνω με τη δουλειά εκείνη την ώρα και θα χρειαστεί να καθυστερήσουμε δυο-τρεις μέρες. με απλά λόγια όταν λέμε ότι ένα e-shop θα χρειαστεί μία ή δύο εβδομάδες για να κατασκευαστεί εννοούμε το χρόνο που θα μεσολαβήσει από τη στιγμή που θα πάρουμε και την τελευταία λεπτομέρεια του υλικού. αυτά πρέπει να ξεκαθαρίζουμε από την αρχή διότι οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Η μεγαλύτερη καθυστέρηση συμβαίνει κατά την επιλογή του template. εδώ ενδέχεται να χρειαστούν αρκετές ώρες από τον πελάτη μέχρι να επιλέξει το θέμα που του αρέσει. Πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που ξεκινούν να κανονίσω που δεν έχουν το χρόνο για να επιλέξουν το κατάλληλο θέμα και γκρινιάζουν επειδή δεν το επιλέγει εκ μέρους τους ο δημιουργός του e-shop. Σαφώς και αυτό μπορεί να γίνει. Όμως Αφού επιλέξουμε θέμα αυτό δεν μπορεί να αλλάξει στην πορεία. Η αλλαγή του θέματος σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνει ανακατασκευή του e-shop. Κατά συνέπεια περισσότερος χρόνος και ακόμα μεγαλύτερο κόστος.

Διευκρινίσεις που αφορούν την προώθηση του eshop

Μία πολύ κρίσιμη παράμετρος που πρέπει να συζητηθεί πριν ξεκινήσει η δημιουργία ενός e-shop είναι η μέθοδος που θα χρησιμοποιηθεί για την προώθηση του e-shop στις μηχανές αναζήτησης. Αυτό πρέπει να συζητηθεί πριν ξεκινήσει η κατασκευή του ηλεκτρονικού καταστήματος διότι θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το onsite seo και τη βελτιστοποίηση των προϊόντων και των κατηγοριών. Εάν επιλέξουμε να κάνουμε σωστά το on-site seo και τη βελτιστοποίηση του περιεχομένου τότε πιθανότατα να μη χρειαστεί να μπούμε σε διαδικασίες προώθησης. Διότι το e-shop το έχει ήδη ανέβει στην πρώτη σελίδα της Google με πολλές χρήσιμες λέξεις. Άλλωστε αυτή είναι και η λογική της προώθησης ιστοσελίδων. Κατασκευάζουμε μία ιστοσελίδα ή ένα e-shop, κάνουμε onsite seo, περιμένουμε λίγο και βλέπουμε να πιεις λέξη ανέβηκε στην πρώτη σελίδα της Google. Το πλήθος των λέξεων που απέχουν από την πρώτη σελίδα της Google θα καθορίσει το είδος και την έκταση των επόμενων ενεργειών προώθησης της ιστοσελίδας.

Τα σημαντικότερα κριτήρια αξιολόγησης eshop

Κάθε δημιουργός ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων βάζει κάποιες προδιαγραφές ώστε να παραδώσει το καλύτερο αποτέλεσμα. Κάποιοι θεωρούν σημαντικό να είναι γρήγορη η ιστοσελίδα. Κάποιοι άλλοι θέτουν ως σημαντική τη βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας. Εμείς έχουμε συγκεντρώσει όλα τα κριτήρια αξιολόγησης ιστοσελίδων και φροντίζουμε ώστε σε κάθε ιστοσελίδα που κατασκευάζουμε να ικανοποιούνται όλα σε μέγιστο βαθμό. Μπορείτε να ενημερωθείτε από το άρθρο που δημιουργήσαμε για τα κριτήρια αξιολόγησης ιστοσελίδων όπου έχουμε δημοσιεύσει πολλά παραδείγματα.