×
Κατασκευή Ιστοσελίδων WordPress Joomla wordpress vs html/css
×
Κατασκευή Eshop Woocommerce Opencart Magento Shopify
×
Προώθηση Ιστοσελίδων Digital Marketing Μαθήματα Facebook Σεμινάρια Linkedin Μαθήματα Instagram Σεμινάρια Twitter Μαθήματα Pinterest
×
Κατασκευή web εφαρμογών Σεμινάρια JAVA Μαθήματα PHP Σεμινάρια MySQL Προγραμματισμός Παιχνιδιών
×
Μαθήματα Excel Σεμινάρια VBA Σεμινάρια Photoshop Μαθήματα PowerPoint Σεμινάρια Word Μαθήματα Προγραμματισμού Πληροφορική στο δημοτικό

balatsoukas logo balatsoukas.com

Μαθήματα linkedin για εργαζόμενους και επιχειρήσεις

Μαθήματα Linkedin για να βελτιώσετε το βιογραφικό σας στο κορυφαίο δίκτυο. Σεμινάρια Linkedin για όσους ψάχνουν εργασία ή για όσους προσφέρουν εργασία.

Εκπαιδευτής Ενηλίκων Νικόλαος Μπαλατσούκας Τηλ. (+30) 6977676785

Το Linkedin είναι ένα κοινωνικό δίκτυο που έχει δώσει έμφαση στην εργασία. Είναι ιδανικό για ανθρώπους που αναζητούν εργασία, για επιχειρήσεις που αναζητούν υπαλλήλους καθώς και για αναζήτηση συνεργατών. Η δομή του LinkedIn είναι τέτοια ώστε να αναδεικνύει και να προβάλλει τα πτυχία και την προϋπηρεσία. Δεν προδιαθέτει για τη δημοσίευση φωτογραφιών όπως για παράδειγμα το Pinterest το Instagram ή το Facebook. Αντίθετα είναι προσανατολισμένο στη δημοσίευση άρθρων, στην ανάδειξη προσόντων καθώς και στην προβολή του βιογραφικού.

Το Linkedin για την προώθηση ιστοσελίδων

Εάν έχουμε μία ιστοσελίδα και θέλουμε να την προωθήσουμε τότε το Linkedin μπορεί να διαβιβάσει το περιεχόμενο του ιστότοπου μας σε πολύ μεγάλο πλήθος αποδεκτών. Η ανάγνωση του περιεχομένου από μεγάλο πλήθος αναγνωστών είναι κρίσιμος παράγοντας για την προώθηση ιστοσελίδων. Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει πρώτα απ όλα να διευκολύνουμε το χρήστη να διαμοιραστεί το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας. Ο καλύτερος τρόπος είναι να βάλουμε social media bar σε όλες τις σελίδες του site ώστε να διευκολύνουμε το χρήστη να κάνει διαμοιρασμό περιεχομένου. Μία πολύ καλή ιδέα είναι να βάλουμε link προς το Linkedin Company page στη λίστα με τα κοινωνικά δίκτυα της ιστοσελίδας μας. Μια αρκετά έξυπνη κίνηση για την αξιοποίηση του LinkedIn στην προώθηση ιστοσελίδων είναι να φτιάξουμε group για τις σημαντικές λέξεις κλειδιά. H δημοσίευση περιεχομένου στα group θα μας βοηθήσει να ανέβουμε πιο γρήγορα στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης και να κατακτήσουμε την πρώτη σελίδα της Google.

Πως να δημιουργήσετε Linkedin Company page

Στην αρχική σελίδα του LinkedIn επιλέγουμε create a company page όπως φαίνεται στην ακόλουθη εικόνα:

αρχική σελίδα του LinkedIn

Ακολούθως επιλέγουν τον τύπο της επιχείρησης για την οποία θα φτιάξουμε company page στο linkedin.

linkedin company page

Στη συνέχεια δίνουμε τα στοιχεία της εταιρείας. Εμείς εδώ δημιουργούμε μία εικονική επιχείρηση με ονομα ztel communications.

στοιχεία της εταιρείας company page στο linkedin

Επιλέγουμε τα στοιχεία της επιχείρησης από έτοιμες λίστες που μας δίνει το linkedin.

Δίνουμε τα στοιχεία της επιχείρησης

Εδώ επιλέγουμε το λογότυπο της εταιρείας που θα βάλουμε στο LinkedIn company page.

λογότυπο της  company page στο linkedin

Καθώς συμπληρώνουμε τα στοιχεία βλέπουμε μία προεπισκόπηση το πώς θα φαίνεται το company page τελικά όταν δημοσιευθεί στο linkedin.

προεπισκόπηση linkedin company page

Στη συνέχεια το linkedin μας καθοδηγεί θα συμπληρώσουμε και τα υπόλοιπα στοιχεία της επιχείρησής μας. Καθώς συμπληρώνουμε τα στοιχεία όλα και περισσότερα λευκά κουτάκια γίνονται πράσινα ενημερώνοντάς μας για την πρόοδο των εργασιών δημιουργίας company page στο linkedin.

υπόλοιπα στοιχεία της επιχείρησής μας

Όταν ολοκληρώσουμε επιτυχώς την καταχώρηση των στοιχείων όλα τα κουτάκια θα γίνουν πράσινα. Πλέον μπορούμε να δημοσιεύσουμε την εταιρική σελίδα μας στο linkedin.

εταιρική σελίδα στο linkedin

Στη συνέχεια πρέπει να βάλουμε εικόνα λογότυπου και εικόνα cover image. Οι διαστάσεις αυτών των εικόνων αλλάζουν ότι πάροδο των ετών συνεπώς κάθε φορά που δημιουργούμε νέα σελίδα θα πρέπει να κάνουμε αναζήτηση στο διαδίκτυο και τις σωστές διαστάσεις των εικόνων.

εικόνα της ομάδας

Χρησιμοποιούμε το photoshop για να δημιουργήσουμε τις εικόνες του linkedin στις κατάλληλες διαστάσεις. Σε γενικές γραμμές όταν ασχολούμαστε με κοινωνικά δίκτυα καλό είναι να γνωρίζουμε το photoshop. Στην ιστοσελίδα μας έχουμε αρκετά μαθήματα photoshop για να κάνετε τα πρώτα σας βήματα. Εναλλακτικά μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα ολοκληρωμένο σεμινάριο photoshop.

εικόνες του linkedin στις κατάλληλες διαστάσεις

Πώς να χρησιμοποιήσετε το LinkedIn κατά την κατασκευή e-shop

Μία εξαιρετική ιδέα για να αξιοποιήσετε το LinkedIn κατά την κατασκευή e-shop είναι να δημιουργήσετε γκρουπ για κάθε μία από τις σημαντικές κατηγορίες προϊόντων του e-shop. Στη συνέχεια μπορείτε να δημοσιεύετε στο γκρουπ άρθρα σχετικά με αυτή την κατηγορία προϊόντων του ηλεκτρονικού καταστήματος. με αυτό τον τρόπο κάποιος χρήστης του LinkedIn που ενδιαφέρεται για τα προϊόντα σας θα κάνει εγγραφή στο γκρουπ και θα παρακολουθεί τις δημοσιεύσεις σας. Η θεματική κατηγοριοποίηση είναι κομμένη και ραμμένη τις επιταγές της Google. Αυτό που θέλει η Google είναι να καταλάβει ότι είμαστε ειδικοί σε ένα θέμα. Καλό θα είναι να το έχουμε στο μυαλό μας όταν κατασκευάζουμε το e-shop και δημιουργούμε τις κατηγορίες προϊόντων. Με τα γκρουπ στο Linkedin μπορούμε να κάνουμε πολύ καλή προώθηση του ηλεκτρονικού καταστήματος και να το ανεβάσουμε ψηλά στην πρώτη σελίδα της Google. είναι ίσως η πιο έξυπνη κίνηση που μπορείτε να κάνετε κατά τη δημιουργία e-shop.

Πως μπορείτε να δημιουργήσετε group στο linkedin

Στην αρχική οθόνη του LinkedIn επιλέγουμε work και στη συνέχεια groups.

groups αρχική οθόνη του LinkedIn

Εδώ βλέπουμε τα γκρουπ τα οποία έχουμε δημιουργήσει η στα οποία συμμετέχουμε. Για να δημιουργήσουμε νέο group πατάμε το κουμπί create group πάνω δεξιά.

LinkedIn groups

Για να δημιουργήσουμε ομάδα στο linkedin δίνουμε το όνομα του γκρουπ του γκρουπ, στην περιγραφή του γκρουπ, την τοποθεσία για τους κανόνες του γκρουπ.

ομάδα στο linkedin

Εδώ βλέπουμε τα στοιχεία που τοποθετήσαμε για να δημιουργήσουμε το δοκιμαστικό group για τις ανάγκες του σεμιναρίου linkedin.

πως να δημιουργήσουμε ομάδα στο linkedin

Εδώ έχουμε τη συνέχεια των δοκιμαστικών στοιχείων με τη δημιουργία ομάδας στο linkedin.

φτιάχνουμε ομάδα στο linkedin

Η ομάδα στο LinkedIn δημιουργήθηκε. Βεβαίως δεν είναι ολοκληρωμένη ακόμα. Χρειάζεται να βάλουμε τις εικόνες.

Δημιουργήθηκε ομάδα στο LinkedIn

Αρχικά θα αλλάξουμε το cover image. Για να γίνει αυτό πατάμε στο μπλε μολυβάκι που φαίνεται στην επόμενη εικόνα.

εικόνα στα LinkedIn groups

Πριν ανεβάσουμε εικόνα στα κοινωνικά δίκτυα θα πρέπει να βρούμε ποιες είναι οι διαστάσεις της εικόνας. Σε μία γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο μας δίνει την πληροφορία ότι το cover image το LinkedIn είναι 1776 x 444 pixel. Υποθέτουμε ότι δημιουργήσαμε την εικόνα και στη συνέχεια θα πρέπει να τη δημοσιεύσουμε.

διαστάσεις της εικόνας LinkedIn groups

Για να ανεβάσουμε την εικόνα που μόλις δημιουργήσαμε πατάμε το μολυβάκι πάνω δεξιά.

πως να ανεβάσουμε την εικόνα

Το linkedin μας δινει τη δυνατότητα να ανεβάσουμε την εικόνα και ταυτόχρονα μας ενημερώνει για τις επιθυμητές διαστάσεις αυτής της εικόνας.

επιθυμητές διαστάσεις εικόνας LinkedIn groups

Επιλέγουμε την εικόνα που δημιουργήσαμε.

Διαλέγουμε την εικόνα

Πριν δημοσιεύσουμε την εικόνα έχουμε τη δυνατότητα να απομονώσουμε το επιλεγμένο κομμάτι της εικόνας που επιθυμούμε να φαίνεται.

επιλεγμένο κομμάτι της εικόνας

Και εδώ βλέπουμε πώς θα φαίνεται η εικόνα όταν δημοσιευτεί.

προεπισκόπιση εικόνας όταν δημοσιευτεί

Το επόμενο βήμα είναι να αλλάξουμε το logo της ομάδας.

logo linkedin ομάδας

Επιλέγουμε το logo το οποίο έχουμε ήδη δημιουργήσει στον υπολογιστή μας.

αλλαγή logo της ομάδας

Πριν δημοσιεύσουμε το logo μπορούμε να επεξεργαστούμε το κομμάτι που θέλουμε να φαίνεται.

επεξεργασία LinkedIn logo

Τώρα βλέπουμε και την εικόνα cover image και το λογότυπο ταυτόχρονα στην ίδια οθόνη

εικόνα cover

Αφού επεξεργαστούμε τις εικόνες στη συνέχεια πατάμε το κουμπί save και εδώ βλέπουμε την τελική εμφάνιση της ομάδας στο linkedin.

τελική εμφάνιση linkedin ομάδας

Σεμινάρια digital marketing

Τα μαθήματα Linkedin περιλαμβάνονται στα σεμινάρια digital marketing. Πρόκειται για σεμινάρια υψηλού επιπέδου στα οποία μαθαίνουμε πώς να κάνουμε προώθηση ιστοσελίδων χρησιμοποιώντας τα κοινωνικά δίκτυα. Ξεκινάμε από τα πολύ βασικά που αφορούν τη δημιουργία λογαριασμού και προχωράμε σε πιο εξειδικευμένα θέματα παρουσιάζοντας λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο θα αξιοποιήσουμε το κάθε κοινωνικό δίκτυο για να προωθήσουμε την ιστοσελίδα μας. Όσοι είναι ήδη εξοικειωμένοι με τη χρήση των κοινωνικών δικτύων ενδεχομένως με θεωρούν περιττή την παρακολούθηση ενός σεμιναρίου digital marketing. Αυτό ισχύει για το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων που είναι σε ηλικία κάτω των 30 ετών. Όμως δεν ισχύει το ίδιο για μεγαλύτερες ηλικίες πού δεν έχω συνηθίσει η χρήση των κοινωνικών δικτύων και δεν κατανοούν το digital marketing.

Η ομάδα μας αναλαμβάνει ολοκληρωμένα σεμινάρια κοινωνικών δικτύων και digial marketing τα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το digital marketing από την ακόλουθη playlist:

Digital marketing playlist

Μαθήματα Facebook

Ιδιαίτερα δημοφιλή είναι τα μαθήματα Facebook. Αυτό συμβαίνει διότι το Facebook πλέον είναι πολύ συνηθισμένος τρόπος επικοινωνίας για ηλικίες 35 έως 50 ετών. Παλαιότερα οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που είναι τώρα μεταξύ 40 και 50 δεν χρησιμοποιούσαν τα κοινωνικά δίκτυα. Η ευρεία διάδοση του κοινωνικού δικτύου αναγκάζει όσους δεν το γνωρίζουν να παρακολουθήσω σεμινάρια Facebook ώστε να αποκτήσουν ευχέρεια στη χρήση του. επίσης το Facebook είναι εξαιρετικά χρήσιμο για όσους έχουν επιχείρηση διότι μπορούν να προβάλλοντας σε αυτό την επιχείρηση και τα προϊόντα τους. για όλους αυτούς τους λόγους βλέπουμε συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα σεμινάρια Facebook.

Η δημιουργία των μαθημάτων έγινε κατά τη διάρκεια σεμιναρίου social media κατά τη διδασκαλία του καθηγητή πληροφορικής Νικόλαο Μπαλατσούκα.