×
Κατασκευή Ιστοσελίδων WordPress Joomla wordpress vs html/css
×
Κατασκευή Eshop Woocommerce Opencart Magento Shopify
×
Προώθηση Ιστοσελίδων Digital Marketing Μαθήματα Facebook Σεμινάρια Linkedin Μαθήματα Instagram Σεμινάρια Twitter Μαθήματα Pinterest
×
Σεμινάρια JAVA Μαθήματα PHP Σεμινάρια MySQL
×
Μαθήματα Excel Σεμινάρια VBA Σεμινάρια Photoshop Μαθήματα PowerPoint Σεμινάρια Word Μαθήματα Προγραμματισμού Πληροφορική στο δημοτικό

balatsoukas logo balatsoukas.com

Μαθήματα youtube για την προώθηση ιστοσελίδων

Μαθήματα YouTube για να προωθήσετε την ιστοσελίδα σας. Μάθετε πώς να αξιοποιήσετε η δύναμη του YouTube. Σεμινάρια YouTube με έμφαση στο seo.

Εκπαιδευτής Ενηλίκων Νικόλαος Μπαλατσούκας Τηλ. (+30) 6977676785

Στα μαθήματα YouTube για αρχάριους διδάσκεται η επαγγελματική χρήση του YouTube για όσους θέλουν να δημιουργήσουν κανάλι και να προωθήσουν την επιχείρησή τους. Μία από τις πιο επικερδείς δραστηριότητες που μπορεί να έχει κάποιος σήμερα είναι να δημιουργήσει ένα κανάλι στο YouTube και μέσα από αυτό να προωθεί είτε τη δική του επιχείρηση είτε άλλες επιχειρήσεις. Πολλοί άνθρωποι εκφράζουν το ταλέντο τους βιντεοσκοπώ τις δραστηριότητες όπως για παράδειγμα η γυμναστική, η μαγειρική ή άλλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Αρκετές φορές οι ακροατές αγκαλιάζουν το περιεχόμενο και αυξάνουν κατακόρυφα το πλήθος των θέσεων (views). Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που μετά τη δημοσίευση ένας βίντεο στο YouTube καθόμαστε και παρακολουθούμε πόσοι το είδαν και πόσοι έκαναν like. Στα μαθήματα YouTube για αρχάριους μπορείτε να μάθετε πώς να φτιάξετε κανάλι στο YouTube και στη συνέχεια πώς να δημιουργείτε βίντεο και να τα δημοσιεύετε σε αυτό.

Τα μαθήματα youtube περιλαμβάνονται στα σεμινάρια digital marketing μαζί με τις ακόλουθες ενότητες:

Πως γίνεται η δημιουργία καναλιού στο youtube

Αρχικά μπαίνουμε στο YouTube.

δημιουργία καναλιού στο youtube

Επιλέγουμε "δημιουργία καναλιού":

YouTube δημιουργία καναλιού

Στη συνέχεια δίνουμε το όνομα του καναλιού και επιλέγουμε τη φωτογραφία που θέλουμε να εμφανίζεται στο κανάλι μας.

όνομα του καναλιούYouTube

Εδώ βλέπουμε την επιλεγμένη φωτογραφία. Μπορούμε να μεταβάλουμε τα άσπρα κουτάκια ρυθμίζοντας ποιο κομμάτι της φωτογραφίας θέλουμε να εμφανίζεται στο τετράγωνο επιλογής.

YouTube επιλεγμένη φωτογραφία

Αφού ρυθμίσουμε τη φωτογραφία βλέπουμε ποιο είναι το όνομα και η φωτογραφία του καναλιού μας.

το όνομα και η φωτογραφία του καναλιού YouTube

Πλέον το κανάλι μας δημοσιεύτηκε. Εδώ βλέπουμε την αρχική σελίδα του καναλιού η οποία προς το παρόν είναι κενή. Διότι ακόμα δεν έχουμε δημοσιεύσει κανένα βίντεο. Εάν θέλουμε μπορούμε να πατήσουμε στο μπλε κουμπί "μεταφόρτωση βίντεο" και να δημοσιεύσουμε το πρώτο μας βίντεο. Αυτό δεν θα γίνει ακόμα. Προς το παρόν αυτό που θα κάνουμε Θα είναι η προσαρμογή του καναλιού στο YouTube. Για να γίνει αυτό πατάω το μπλε κουμπί "προσαρμογή καναλιού".

το κανάλι μας δημοσιεύτηκε

Εδώ βλέπουμε τις δυνατότητες προσαρμογής και εξατομίκευσης που μας δίνει το YouTube.

YouTube προσαρμογή και εξατομίκευση

Είναι σημαντικό να προσθέσουμε περιγραφή στο κανάλι μας ώστε οι επισκέπτες να γνωρίζουν ποιο είναι το αντικείμενο με το οποίο ασχολούμαστε.

προσθέτουμε περιγραφή στο κανάλι

Επίσης είναι πολύ σημαντικό να προσθέσουμε τα κοινωνικά δίκτυα που ήδη διαθέτουμε. Εδώ βλέπουμε πώς μπορούμε να προσθέσουμε το facebook και το linkedin.

προσθέτουμε κοινωνικά δίκτυα

Οποιαδήποτε στιγμή θέλουμε να μπορούμε να προσθέσουμε ακόμα περισσότερους συνδέσμους:

ακόμα περισσότεροι σύνδεσμοι

Και εδώ βλέπουμε το διορθωμένο κανάλι μας. Βλέπουμε πώς φαίνεται η περιγραφή καθώς και τα links κάτω από την περιγραφή.

το διορθωμένο YouTube κανάλι μας

Μπορούμε να επιστρέψουμε στην εξατομίκευση για να επιλέξουμε την εικόνα banner. Πριν την επιλέξουμε παρατηρούμε τις διαστάσεις αυτής της εικόνας η οποία είναι 2048 Χ 1152 pixels. Για να επιλέξουμε την εικόνα banner πατάμε το μπλε κουμπί "μεταφόρτωση".

εξατομίκευση  YouTube

Εδώ επιλέγουμε τη φωτογραφία που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε εικόνα banner στο YouTube.

εικόνα banner YouTube

Αφού επιλέξουμε την εικόνα μπορούμε να την προσαρμόσουμε ελέγχοντας ποια θα είναι η εμφάνιση σε καθεμία από τις προβολές. Βλέπουμε πώς θα φαίνεται η εικόνα banner του YouTube σε προβολή τηλεόρασης καθώς και στις υπόλοιπες προβολές.

προβολές εικόνας καναλιού

Τέλος βλέπουμε το κανάλι μας ολοκληρωμένο. Πάνω-πάνω είναι εικόνα banner. Αριστερά το λογότυπο, στο κέντρο βρίσκεται το όνομα του καναλιού, ακολουθεί η περιγραφή και από κάτω βρίσκονται τα links.

το κανάλι μας ολοκληρωμένο

Προώθηση ιστοσελίδας μέσω YouTube

Η δημοσίευση βίντεο στο YouTube είναι η σημαντικότερη μέθοδος προώθησης ιστοσελίδων διότι το YouTube αποτελεί μία εταιρεία της Google. Όσο περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν τα βίντεο που δημοσιεύουμε τόσο περισσότερο θα ανεβαίνει στα αποτελέσματα της Google η σελίδα που προωθούμε. Η Google καταγράφει πόσοι είδαν το κάθε βίντεο, από ποια IP διεύθυνση το είδαν καθώς και ποια είναι τα ενδιαφέροντά τους. Ειδικότερα τα ενδιαφέροντα όσων παρακολούθησαν το βίντεο στο YouTube είναι η κρισιμότερη παράμετρος για την προώθηση της ιστοσελίδας. Το σημαντικότερο για την Google είναι να κατατάξει το περιεχόμενο του ιστότοπου μας σε μία θεματική ενότητα. Τα ενδιαφέροντα των ανθρώπων που παρακολουθούν τα βίντεο που δημοσιεύονται στο κανάλι μας στο YouTube καθοδηγούν την Google στη θεματική κατάταξη του περιεχομένου της ιστοσελίδας μας. Στόχος της προώθησης ιστοσελίδων είναι να διαμορφώσουμε τις παραμέτρους ώστε να καθοδηγήσουμε σωστά την Google σε αυτή τη θεματική κατάταξη.

Παράδειγμα προώθησης ιστοσελίδων μέσω YouTube

Ως παράδειγμα προώθησης ιστοσελίδας μέσω YouTube μπορείτε να χρησιμοποιήσατε το κανάλι του ιστοτόπου balatsoukas.com. στο κανάλι μας υπάρχουν βίντεο γεια όλες τις σημαντικές λέξεις με τις οποίες επιθυμούμε να κατακτήσουμε την κορυφή των μηχανών αναζήτησης όπως για παράδειγμα κατασκευή e-shop, κατασκευή magento, δημιουργία opencart, προώθηση ιστοσελίδων, μαθήματα digital marketing και άλλες σχετικές λέξεις κλειδιά. Μπορείτε να μεταβείτε τα playlist που θα βρείτε στο κανάλι μας ώστε να δείτε με τη σειρά τα βίντεο και να εκπαιδευτείτε πάνω στο αντικείμενο που σας ενδιαφέρει. Τα βίντεο έχουν εκπαιδευτικό χαρακτήρα και δημιουργήθηκαν με αφορμή σχετικά σεμινάρια. Η θεματολογία και το περιεχόμενο των βίντεο στο κανάλι μας αποτελούν εξαιρετικό παράδειγμα προώθηση ιστοσελίδας μέσω YouTube.

Πως γίνεται η δημοσίευση video στο youtube

Μπαίνουμε στο YouTube και επιλέγουμε YouTube studio.

δημοσίευση video στο youtube

Εδώ βλέπουμε τη διαχείριση του καναλιού μας στο YouTube. Εάν δεν εχετε κανάλι στο YouTube τότε μπορούμε να δημιουργήσετε ένα διαβάζοντας τα βήματα που περιγράφουμε παραπάνω.

διαχείριση του καναλιού μας στο YouTube

Πηγαίνουμε πάνω δεξιά και πατάμε create για να ανεβάσουμε το πρώτο μας βίντεο.

create βίντεο

Εδώ μπορούμε να επιλέξουμε το αρχείο του βίντεο που θα δημοσιεύσουμε. Για να το κάνουμε αυτό πατάμε το μπλε button "select files"

το αρχείο του βίντεο που θα δημοσιεύσουμε

Επιλέγουμε το αρχείο του βίντεο από το φάκελο στον οποίο τοποθετήσαμε στον υπολογιστή μας.

επιλογή αρχείου

Αφού αρχίσει να ανεβαίνει το βίντεο μπορούμε να του δώσουμε τίτλο:

ανεβαίνει το βίντεο

Στη συνέχεια μπορούμε να δώσουμε το κείμενο της περιγραφής:

κείμενο για την περιγραφή

Επιλέγουμε τα playlists τα οποία ανήκει το βίντεο:

playlists

Μπορούμε να καθορίσουμε αν θέλουμε το βίντεο είναι μόνο για παιδιά ή όχι.

βίντεο μόνο για παιδιά

Εδώ δίνουμε τις ετικέτες με τις οποίες θέλουμε να σχετίζεται το βίντεο στο YouTube.

ετικέτες YouTube

Επιλέγουμε τοποθεσία από την οποία γίνεται η δημοσίευση.

τοποθεσία δημοσίευσης

Αφού ρυθμίσουμε κατάλληλα όλες τις παραμέτρους του βίντεο στη συνέχεια μπορούμε να πατήσουμε το μπλε κουμπί "next" κάτω δεξιά.

ρύθμιση παραμέτρων video YouTube

Ακολουθώντας τα βήματα φτάνουμε στην οθόνη δημοσίευσης στην αυλαία επιλέγουμε το βίντεο να είναι public.

public video YouTube

Πριν δημοσιεύσουμε το βίντεο το YouTube μας προτείνει να το κοινοποιήσουμε στα κοινωνικά δίκτυα.

κοινοποίηση στα κοινωνικά δίκτυα

Εδώ βλέπουμε πώς μπορούμε να το κοινοποιήσουμε στο facebook. Εάν δεν γνωρίζετε πολλά πράγματα σχετικά με αυτό το κοινωνικό δίκτυο τότε μπορείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα facebook.

πώς μπορούμε να το κοινοποιήσουμε στο facebook

Πλέον το βίντεο δημοσιεύτηκε και μπορούμε να το δούμε στο YouTube:

Πλέον το βίντεο δημοσιεύτηκε

Χρήση του YouTube σε e-shop

Κατά τη δημιουργία eshop μία εξαιρετική ιδέα είναι να παράγουμε βίντεο για κάθε προϊόν και να τα δημοσιεύουμε στη σελίδα του κάθε προϊόντος. Με αυτό τον τρόπο δίνουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα του προϊόντος τον υποψήφιο αγοραστή που επισκέπτεται το e-shop. Μία ακόμα εξαιρετική ιδέα είναι να δημιουργήσουμε κανάλι στο YouTube ταυτόχρονα με την κατασκευή το e-shop και να τα ενσωματώνουμε στα κοινωνικά δίκτυα του ηλεκτρονικού καταστήματος. Εκεί θα δημοσιεύονται τα βίντεο των προϊόντων. Μία τρίτη ιδέα για να αξιοποιήσουμε το YouTube για την προώθηση του ηλεκτρονικού μας καταστήματος είναι συστηματικά να δημοσιεύουμε βίντεο με συμβουλές για τη χρήση ή την επιλογή των προϊόντων. Η δημοσίευση βίντεο είναι η πιο δυνατή προωθητική ενέργεια που συνιστούμε να γίνει αφού ολοκληρωθεί η κατασκευή του e-shop.

Σεμινάρια digital marketing

Η χρήση του YouTube περιλαμβάνεται στα σεμινάρια digital marketing διότι το YouTube είναι μία πλατφόρμα δημοσίευσης περιεχομένου που βοηθάει να επικεντρωθούμε στο Target group που μας ενδιαφέρει. Κάθε κοινωνικό δίκτυο που χρησιμοποιούμε στα σεμινάρια digital marketing προσθέτει ένα ακόμα λιθαράκι στην καλύτερη στόχευση του Target group. καμία πλατφόρμα από μόνη της δεν αρκεί και θα μας ανεβάσει και να μας κρατήσει στην πρώτη σελίδα της Google υγεία να μας φέρει σε επαφή με το κοινό που θέλουμε. Το βέλτιστο αποτέλεσμα έρχεται από το συνδυασμό προωθητικών ενεργειών σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα. Αυτό ακριβώς είναι που μαθαίνουμε στα μαθήματα digital marketing.

Τηλεκπαίδευση μέσω YouTube

Το YouTube χρησιμοποιείται συστηματικά ως πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης. Πολλοί εκπαιδευτικοί επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν το YouTube σε διαδικασίες τηλεκπαίδευσης και εξ αποστάσεως διδασκαλίας. Εδώ να σημειώσουμε ότι η εξ αποστάσεως διδασκαλία χωρίζεται σε δύο βασικούς πυλώνες. Ο πρώτος πυλώνας ονομάζεται σύγχρονη τηλεκπαίδευση. Πρόκειται για διαδικασίες e-learning στις οποίες ο δάσκαλος έχει Real Time επικοινωνία με τον μαθητή. ο δεύτερος πυλώνας ονομάζεται ασύγχρονη τηλεκπαίδευση. σε αυτή την περίπτωση δεν έχουμε επικοινωνία πραγματικού χρόνου ανάμεσα στον εκπαιδευτή και τον εκπαιδευόμενο. Στην περίπτωση ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης ουσιαστικά έχουμε παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού. Το οποίο κυρίως αφορά pdf και βίντεο. Στην περίπτωση που επιλέξουμε το βίντεο τότε η πιο δημοφιλής πλατφόρμα για τη δημοσίευση αυτού είναι το YouTube.

Τη δημιουργία των παραπάνω εικόνων και του εκπαιδευτικού υλικού επιμελήθηκε ο καθηγητής πληροφορικής και εκπαιδευτής ενηλίκων Νίκος Μπαλατσούκας.