×
Κατασκευή Ιστοσελίδων WordPress Joomla wordpress vs html/css
×
Κατασκευή Eshop Woocommerce Opencart Magento Shopify
×
Προώθηση Ιστοσελίδων Digital Marketing Μαθήματα Facebook Σεμινάρια Linkedin Μαθήματα Instagram Σεμινάρια Twitter Μαθήματα Pinterest
×
Κατασκευή web εφαρμογών Σεμινάρια JAVA Μαθήματα PHP Σεμινάρια MySQL Προγραμματισμός Παιχνιδιών
×
Μαθήματα Excel Σεμινάρια VBA Σεμινάρια Photoshop Μαθήματα PowerPoint Σεμινάρια Word Μαθήματα Προγραμματισμού Πληροφορική στο δημοτικό

balatsoukas logo balatsoukas.com

Σεμινάρια powerpoint

Εκπαίδευση powerpoint για να φτιάχνετε επαγγελματικές παρουσιάσεις. Σεμινάρια powerpoint για εκπαιδευτικούς και στελέχη επιχειρήσεων.

Εκπαιδευτής Ενηλίκων Νικόλαος Μπαλατσούκας Τηλ. (+30) 6977676785

Το powerpoint είναι ίσως το πιο δημοφιλές πρόγραμμα της σουίτας της microsoft όσον αφορά εκπαιδευτικούς και στελέχη επιχειρήσεων. Πλέον στο έτος 2020 είναι αδιανόητο για ένα στέλεχος επιχείρησης ή για έναν πωλητή να πάει και να κάνει διάλεξη η πωλησιακο ραντεβού χωρίς να διαθέτει είναι την απαραίτητη παρουσίαση powerpoint. Επίσης όταν ενας εκπαιδευτικός ξεκινάει να διδάξει ένα αντικείμενο σε οποιαδήποτε βαθμίδα της εκπαίδευσης καλό θα είναι οι μαθητές του να βλέπουν στον πίνακα μέσω προτζεκτορα την παρουσίαση του powerpoint. Για όλους αυτούς τους λόγους αλλά και για πολύ περισσότερους τα τελευταία χρόνια υπάρχει τρομερά μεγάλη ζήτηση μαθημάτων από ανθρώπους που θέλουν να γίνουν πραγματικά αυθεντίες το αντικείμενο του powerpoint.

Τα μυστικά μιας καλής παρουσίασης powerpoint

Το Α και το ω για μία καλή παρουσίαση powerpoint ειναι να ξέρουμε τι θέλουμε να πούμε. Το σημαντικό είναι να γνωρίζουμε οτι δεν είναι απλά ένα κείμενο που γράφουμε με το microsoft word. Είναι κάτι πολύ περισσότερο. Πριν ξεκινήσετε καλό θα είναι να έχετε παρακολουθήσει μαθήματα word. Μία καλή παρουσίαση στο powerpoint ουσιαστικά ταυτίζεται με μία διαδικασία πώλησης αλλά και με μία διαδικασία εκπαίδευσης. Όταν θέλουμε να πουλήσουμε ένα προϊόν τότε θα πρέπει να φροντίσουμε ώστε ο αποδέκτης και πιθανός πελάτης να κατανοήσει πλήρως για ποιο λόγο έχει ανάγκη το προϊόν μας. Αντίστοιχα όταν έχουμε να κάνουμε εκπαίδευση θα πρέπει να φροντίσουμε ώστε ο εκπαιδευόμενος να κατανοήσει ακριβώς αυτά που λέμε. Τόσο στην πώληση όσο και στην εκπαίδευση θα πρέπει ο εξειδικευμένος επαγγελματίας να γνωρίζει καλά το target group στο οποίο απευθύνεται αλλά και το αντικείμενο που πάει να παρουσιάσει. Είναι κοινό μυστικό μεταξύ των εκπαιδευτικών ότι οι μακροσκελεις μονότονες παρουσιάσεις κουράζουν τους μαθητές. Αυτό ακριβώς είναι και το μυστικό της επιτυχίας για το powerpoint. Και βεβαίςω το ίδιο ισχύει και για τους εκπαιδευτές ενηλίκων.

Πώς μπορούμε να κάνουμε μία καλή παρουσίαση powerpoint

Τώρα που μάθαμε τα μυστικά μιας επιτυχημένης παρουσίασης μπορούμε να δούμε και τη διαδικασία δημιουργίας παρουσιάσεων με το powerpoint. Η μεγαλύτερη δυσκολία για τον εκπαιδευτή ενηλίκων είναι να μεταδώσει στον εκπαιδευτόμενο το σωστό τρόπο σκέψης. Χωρίζουμε το υλικό που έχουμε να παρουσιάσουμε σε πολύ μικρές ενότητες περιεχομένου. Κάθε διαφάνεια πρέπει να έχει ένα ξεκάθαρο τίτλο ο οποίος να δείχνει στον εκπαιδευόμενο για ποιο πράγμα μιλάμε. Και το περιεχόμενο της παρουσίασης από κάτω θα πρέπει ξεκάθαρα να επεξηγεί τον τίτλο. Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι μέσα από γραφικές παραστάσεις, από εικόνες και με χρήση κουκίδων. Εάν σε κάθε παρουσίαση που δείχνουμε ο εκπαιδευόμενος νιώθει ότι κάτι έμαθε τότε η παρουσίαση του powerpoint είναι εξαιρετικά επιτυχημένη. Σε αντιστοιχία όταν ο υποψήφιος πελάτης μετά από κάθε παρουσίαση κατανοεί άλλο ένα πλεονέκτημα του προϊόντος του το οποίο του παρουσιάζουμε τότε είναι πάρα πολύ πιθανό να το αγοράσει. Με απλά λόγια για να φτιάξουμε μία καλή παρουσίαση του powerpoint θα πρέπει να μπούμε στη φιλοσοφία του εκπαιδευτικού ή του πωλητή.

Μαθήματα powerpoint για εκπαιδευτικούς

Τον τελευταίο καιρό υπάρχει μία τρομερή ζήτηση μαθημάτων powerpoint για εκπαιδευτικούς. Από εκπαιδευτικούς με μεγάλη εμπειρία στην εκπαίδευση, ακόμα και από συμβούλους εκπαίδευσης. Είναι προφανές ότι αυτό οφείλεται στην ανάγκη που έχουν οι εκπαιδευτικοί να βελτιώσουν το εκπαιδευτικό τους έργο μέσα από παρουσιάσεις powerpoint. Όταν ο εκπαιδευτικός έχει στα χέρια του το κατάλληλο εκπαιδευτικό εργαλείο τότε μπορεί να μεταδώσει τις ίδιες γνώσεις στο ένα πέμπτο του χρόνου ή με το ένα πέμπτο της δυσκολίας. Εδώ έχουμε ένα μάθημα powerpoint για τη σχεδίαση διαφανειών.

Τα εκπαιδευτικά βοηθήματα που φτιάχνουμε με το powerpoint έχουν ανεκτίμητη εκπαιδευτική αξία. Ας πάρουμε για παράδειγμα ένα δάσκαλο δημοτικού ο οποίος έχει φτιάξει powerpoint για την ιστορία της πέμπτης τάξης. Ναι μεν θα κουραστεί αρκετά για να το φτιάξει και θα ταλαιπωρηθεί κάνοντας πιθανές διορθώσεις μετά καθώς παρακολουθεί αντιδράσεις των μαθητών του. Είναι βέβαιο ότι για να φτιάξει κάποιος μία καλή παρουσίαση θα πρέπει να κάνει αρκετους κύκλους ανατροφοδότησης μέσα από εργασία στην τάξη. Όταν μετά από λίγα χρόνια έχει φτιάξει μία πολύ καλή παρουσίαση για την ιστορία της πέμπτης τάξης τότε πρακτικά έχει βάλει το μάθημα στον αυτόματο πιλότο. Θα μπαίνει στην τάξη με πολύ λιγότερο άγχος, θα κάνει το μάθημα με πολύ λιγότερα λόγια, και οι μαθητές θα καταλαβαίνουν πολύ περισσότερα με πολύ λιγότερο κόπο.

σεμινάρια powerpoint

Μαθηματικά δημοτικού με το powerpoint

Και βεβαίως δεν χρειάζεται να αναφέρουμε τι πρόκειται να γίνει όταν κάποιοι δάσκαλοι εφαρμόζουν σωστές και πετυχημένες παρουσιάσεις στον τομέα των μαθηματικών. Ιδιαίτερα στα κλάσματα και στους δεκαδικούς υπάρχει τρομερά μεγάλη ανάγκη από εκπαιδευτικό υλικό μαθηματικών δημοτικού το οποίο μπορεί να κατασκευαστεί με το powerpoint. Για πάρα πολλά παιδιά του Δημοτικού τα μαθηματικά γίνονται εφιάλτης. Οι δυσκολίες στα μαθηματικά προκύπτουν από συσσωρευμένα κενά προηγούμενων τάξεων. Όταν συσσωρευτούν πολλά τέτοια κενά στα μαθηματικά τότε ο εκπαιδευτικός δυσκολεύεται να τα λύσει. Εδώ ακριβώς έρχεται η ανάγκη βοήθειας για τα μαθηματικά μέσω υπολογιστή. Από τη στιγμή που υπάρχουν δοκιμασμένες και πετυχημένες παρουσιάσεις powerpoint τότε ο εκπαιδευτικός έχει την άνεση και την ευελιξία να βάλει τον μαθητή να καλύψει τα κενά μόνος του. Για την ακρίβεια να εργαστεί στον υπολογιστή με πολύ μικρή βοήθεια από το δάσκαλο. Εδώ έχουμε κάποια εκπαιδευτικά παιγνίδια για το δημοτικό.

Τηλεκπαίδευση με το powerpoint

Μία εξαιρετική εφαρμογή του powerpoint γίνεται τον τελευταίο καιρό στην τηλεεκπαίδευση. Η ευελιξία που δίνει το συγκεκριμένο πρόγραμμα της microsoft αξιοποιήθηκε για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση ενηλίκων. Ένα καταπληκτικό εργαλείο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να δημιουργήσουμε τηλεκπαίδευση με το powerpoint είναι το εργαλείο ispring. Ουσιαστικά μιλάμε για μία σουίτα εργαλείων η οποία μπαίνει πάνω στο powerpoint και μας δίνει την δυνατότητα να φτιάξουμε quiz, interaction αλλά και βίντεο μέσω screen recording. Για να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε τέτοιου είδους εφαρμογές πρέπει απλά να είμαστε σε θέση να φτιάξουμε μία καλή εκπαιδευτική παρουσίαση με το powerpoint. Από κει και πέρα η σουίτα του ispring εμπλουτίζει η παρουσίαση αυτή με τα κουίζ, τα interaction, τα video. Διαθέτει επίσης πολύ περισσότερες περισσότερες δυνατότητες, και δημοσιεύει το προϊόν της τηλεκπαίδευσης στο διαδίκτυο. Αυτή η απλοποίηση καθιστά τη δημιουργία εκπαιδευτικών προϊόντων τηλεεκπαιδευσης αρκετά εύκολη για κάθε έμπειρο εκπαιδευτικό. Όσοι ενδιαφέρεστε για το αντικείμενο μπορείτε να πατήσετε εδώ και να μάθετε περισσότερα για την τηλεκπαίδευση.

Το powerpoint στην κατασκευή ιστοσελίδων

Το κοινό σημείο που έχει το powerpoint με την κατασκευή ιστοσελίδων είναι ότι και στα δύο μιλάμε για παρουσίαση. Ουσιαστικά τον κατασκευάζουμε μία σελίδα προσπαθούμε να κάνουμε παρουσίαση της επιχείρησης η του οργανισμού που μας ανέθεσε τη δημιουργία του site. Με απλά λόγια στην πράξη προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μία ιστοσελίδα η οποία θα δίνει στον επισκέπτη να καταλάβει τι ακριβώς είναι το αντικείμενο της επιχείρησης. Για ποιο λόγο να προτιμήσει την επιχείρηση. Ο κατασκευαστής ιστοσελίδων θέλει να διαθέτει στο οπλοστάσιο του τα καλύτερα εφέ αυτά να παρουσιάσει στο διαδίκτυο το τέλειο αποτέλεσμα. Ακριβώς το ίδιο πρέπει να κάνουν και τα στελέχη της επιχείρησης ή ο εκπαιδευτικός που θέλει να φτιάξει μία παρουσίαση.

Στόχος μιας καλής παρουσίαση στο powerpoint είναι να δείξει το αντικείμενο με τον πιο εύστοχο και τον πιο εντυπωσιακό τρόπο. Για αυτό το λόγο ένας καλός κατασκευαστής ιστοσελίδων είναι σίγουρα πολύ καλός σε παρουσιάσεις powerpoint, όπως και το αντίστροφο. Και βεβαίως το πρώτο βήμα για την κατασκευή μιας ιστοσελίδας είναι να έχουμε μία πολύ καλή παρουσίαση power point της επιχείρησης. Κάθε web designer που διαθέτει εμπειρία στην κατασκευή ιστοσελίδων γνωρίζει ότι από τη στιγμή ο άνθρωπος που του αναθέτει την κατασκευή του site διαθέτει καλή παρουσία στις επιχειρήσεις του τότε και η ιστοσελίδα θα βγει πολύ καλή. Όλα αυτά μπορείτε να τα μάθετε αν επισκεφτείτε το σημείο της ιστοσελίδας μας που αναφέρεται στην κατασκευή ιστοσελίδων.

Με το μυαλό την προώθηση της ιστοσελίδας

Οταν όμως έχουμε στο μυαλό μας την προώθηση ιστοσελίδας θα πρέπει να μεριμνήσουμε ώστε τα κείμενα που θα πάρουμε πριν τα δημοσιεύσουμε θα πρέπει να τα αλλάξουμε. Εάν υπάρχει ένα ήδη δημοσιευμένο κείμενο και το κάνουμε copy paste για να κατασκευάσουμε το site τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι ποτέ δεν θα βγει ψηλά στις μηχανές αναζήτησης. Διότι προφανώς η παρουσίαση powerpoint κυκλοφορεί στο διαδίκτυο άρα το κείμενο που θα αναρτήσουμε στο site δεν είναι πρωτότυπο. Και η σημαντικότερη απαίτηση της Google για την προώθηση ιστοσελίδων είναι να χρησιμοποιούμε πρωτότυπα κείμενα. Συνεπώς ναι μεν μπορούμε να πάρουμε έτοιμη την παρουσίαση αλλά θα πρέπει να μεριμνήσουμε ώστε να τροποποιήσουμε εντελώς τα κείμενα. Θα πρέπει να κρατήσουμε το νόημα αλλά να αλλάξουμε το λεκτικό κομμάτι ώστε η ιστοσελίδα μας να βγει ψηλά στις μηχανές αναζήτησης. Διότι η πρώτη σελίδα της Google είναι που θα φέρει κέρδος στην επιχείρηση. Η σημαντικότερη διαδικασία προς αυτή την κατεύθυνση είναι η προώθηση της ιστοσελίδας.