×
Κατασκευή Ιστοσελίδων WordPress Joomla wordpress vs html/css
×
Κατασκευή Eshop Woocommerce Opencart Magento Shopify
×
Προώθηση Ιστοσελίδων Digital Marketing Μαθήματα Facebook Σεμινάρια Linkedin Μαθήματα Instagram Σεμινάρια Twitter Μαθήματα Pinterest
×
Σεμινάρια JAVA Μαθήματα PHP Σεμινάρια MySQL
×
Μαθήματα Excel Σεμινάρια VBA Σεμινάρια Photoshop Μαθήματα PowerPoint Σεμινάρια Word Μαθήματα Προγραμματισμού Πληροφορική στο δημοτικό

balatsoukas logo balatsoukas.com

Μαθήματα powerpoint για παιδιά

Μαθήματα powerpoint για παιδιά δημοτικού. Εκπαιδευτικό υλικό powerpoint για μαθήματα δημοτικό. Παρουσιάσεις powerpoint σε σύνδεση με τα υπόλοιπα μαθήματα.

Εκπαιδευτής Ενηλίκων Νικόλαος Μπαλατσούκας Τηλ. (+30) 6977676785

Τα μαθήματα powerpoint για παιδιά αποτελούν μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ενότητες της πληροφορικής στο δημοτικό. Δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους και να παρουσιάσουν τη δική τους άποψη για τα πράγματα. Επίσης είναι επιβεβαιωμένο ότι στα περισσότερα παιδιά αρέσει να παρουσιάζουν σε κοινό. Εδώ θα βρείτε περισσότερα μαθήματα πληροφορικής για το δημοτικό.

Πετυχημένες παρουσιάσεις powerpoint παιδιών δημοτικού

Το powerpoint θα διδαχτεί στα παιδιά του δημοτικού αφού ολοκληρωθεί η διδασκαλία του word. Κατά τη γνώμη μου θα είναι λάθος να εστιάσουμε στις τεχνικές δυνατότητες του προγράμματος. Το μυστικό για πετυχημένες παρουσιάσεις παιδιών δημοτικού στο powerpoint είναι να κατανοήσουν καλά το αντικείμενο που θέλουν να παρουσιάσουν και να το κάνουν πρώτα σε χαρτί χωρίς χρήση τεχνολογίας. Αφού ολοκληρώσουν την παρουσίαση τους μέσω χαρτιού είναι ικανοποιημένα τα παιδιά από αυτό που έφτιαξαν τότε μπορούν εύκολα να πάνε στο powerpoint. Εκεί πλέον η δομή του προγράμματος ταυτίζεται με τις σημειώσεις που έχουν κρατήσει στο χαρτί. Με αυτό τον τρόπο έχουν μάθει πως να σχεδιάσουν μια πολύ καλή παρουσίαση χωρίς όμως να τα κουράσουμε με πολλές τεχνικές λεπτομέρειες. Οι οποίες άλλωστε δεν έχουν νόημα διότι με τη ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας πολλά πράγματα αυτοματοποιούνται.

Δεν είναι καλό να μπούμε σε πολλές τεχνικές λεπτομέρειες διότι όταν τα παιδιά μεγαλώσουν και είναι ενήλικα τότε τους παθαίνουμε τώρα θα είναι άχρηστα. Είναι βέβαιο ότι δίνοντας στα παιδιά πολύ λίγες οδηγίες, θα ανακαλύψουν μόνα τους πάρα πολλά από τα μυστικά αυτού του καταπληκτικού προγράμματος παρουσιάσεων. Το σημαντικό είναι να κατανοήσουν τον τρόπο σκεψης. Εννοείται βέβαια πως ο εκπαιδευτικός είναι από πάνω, όχι όμως για να δίνει οδηγίες αλλά για να εμπνέει και να απαντάει σε απορίες.

powerpoint για παιδιά

Σύνδεση με τα άλλα μαθήματα του δημοτικού

Για να γίνει πιο ενδιαφέρον το μάθημα του powerpoint καλό θα είναι να το συνδυάσουμε με τα υπόλοιπα μαθήματα του δημοτικού σχολείου. Μπορούμε να πάρουμε ιδέες παρουσιάσεων από το μάθημα της ιστορίας, από το μάθημα της μυθολογίας, από τη φυσική αλλά και από τα μαθηματικά. Άλλωστε το μυστικό για μία πετυχημένη παρουσίαση powerpoint είναι να γνωρίζουμε τι ακριβώς θέλουμε να πούμε. Πράγμα το οποίο αναγκάζει το παιδί να κατανοήσει πολύ καλά το αντικείμενο πριν ξεκινήσει να το παρουσιάζει. Συνεπώς έχουμε ένα πρώτα κέρδος που αφορά το άλλο μάθημα και όχι το μάθημα της πληροφορικής. Στη συνέχεια έχοντας κατανοήσει το αντικείμενο και έχοντας διαχωρίσει και προχωρήσει σε καταγραφή στο χαρτί των θεμάτων που θέλει να παρουσιάσει ο μαθητής αναγκάζεται να ψάξει λεπτομερώς όλες τις δυνατότητες του powerpoint ώστε να καταφέρει να φτιάξει μία πολύ καλή και εντυπωσιακή παρουσίαση. Έχουμε δημιουργήσει ένα άρθρο που είναι ειδικό για παιδιά και δείχνουμε βήμα προς βήμα τη χρήση του powerpoint για τη σχεδίαση διαφανειών.

Δημιουργία παρουσιάσεων powerpoint για το μάθημα της ιστορίας

Ένα μάθημα το οποίο λατρεύουν τα παιδιά να φτιάχνουν παρουσιάσουν το μάθημα της ιστορίας. Η ιστορία διαθέτει πολλά κεφάλαια και είναι βέβαιο ότι κάποιο από αυτά θα έχει συγκινήσει και θα έχει κινήσει το ενδιαφέρον του μαθητή. Πρώτα από όλα πρέπει να εξαντλήσουμε την πληροφορία που είναι γραμμένη στο σχολικό βιβλίο της ιστορίας. Πρέπει να κατανοήσουμε το κείμενο για να ξεχωρίζουμε τα σημαντικά σημεία. Θα πρέπει να ψηφιοποιήσουμε και να ανατρέξουμε σε αρχεία εικόνας τις φωτογραφίες του βιβλίου που θέλουμε να παρουσιάσουμε. Εάν αυτή η πληροφορία μας καλύπτει, τότε έχουμε τελειώσει και μπορούμε να ανοίξουμε το powerpoint και θα ξεκινήσουμε να γράφουμε την παρουσίαση μας. Καλό θα είναι όμως να δημιουργήσουμε ερεθίσματα στο μαθητή ώστε να αναγκαστεί να ψάξει περαιτέρω στο διαδίκτυο. Η αναζήτηση πληροφοριών στο διαδίκτυο για να κάνουμε καλύτερη την παρουσίαση του powerpoint είναι ένα πολύ κρίσιμο σημείο στη διδασκαλία πληροφορικής στο δημοτικό. Και είναι κρίσιμο διότι συνδυάζει το powerpoint με την αναζήτηση στο διαδίκτυο και την ασφάλεια του διαδικτύου.

Δημιουργία παρουσιάσεων powerpoint για το μάθημα των μαθηματικών

Συνήθως για τα μαθηματικά χρησιμοποιείται το excel. Όμως το μάθημα των μαθηματικών αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να φτιάξουμε παρουσιάσεις powerpoint. Όταν ένα παιδί κατανοήσει καλά τα μαθηματικά τότε θα είναι πολύ χαρούμενο εάν του δοθεί η ευκαιρία να παρουσιάσει τις γνώσεις του στα υπόλοιπα παιδιά της τάξης. Οι δυσκολίες που θα παρουσιαστούν σε αυτή την άσκηση περιλαμβάνουν την παρουσίαση των τύπων και των γραφημάτων. Εδώ πλεονεκτεί το powerpoint έναντι του excel.

Ο πιο απλός τρόπος για να παρουσιάσουμε γραφήματα και τύπους είναι να τα μετατρέψουμε σε εικόνα. Εάν ο τύπος βρίσκεται στο βιβλίο τότε μπορούμε να σκανάρουμε ή να φωτογραφίσουμε τη σελίδα. Εάν όμως έχουμε δημιουργήσει τον τύπο μέσω του Microsoft Word ή το γράφημα μέσω του Microsoft Excel τότε η καλύτερη λύση είναι να το κάνουμε export ως εικόνα. Μια γρήγορη λύση είναι να λάβουμε στιγμιότυπο οθόνης printscreen και στη συνέχεια να κόψουμε την εικόνα μέσα από τη ζωγραφική των Windows ένα πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας. Στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να βρείτε μαθήματα excel για παιδιά.

Αναζήτηση πληροφοριών στο διαδίκτυο

Αναφερθήκαμε και σε προηγούμενη παράγραφο στο κομμάτι της αναζήτησης πληροφοριών στο διαδίκτυο. Πρόκειται για ένα πολύ ευαίσθητο θέμα το οποίο πρέπει να προσεγγίσουμε με πολλή προσοχή. Πριν αρχίσουν τα παιδιά να ψάχνουν στο διαδίκτυο θα πρέπει να έχουν διδαχθεί και να έχουν κατανοήσει όσο το δυνατόν περισσότερα θέματα που αφορούν την ασφάλεια και τους κινδύνους που διατρέχουν καθώς κάνουν πλοήγηση στο διαδίκτυο. Μία πολύ καλή ιδέα είναι να κάνουμε παρουσίαση powerpoint για τους κινδύνους του διαδικτύου. Και η παρουσίαση θα γίνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα αν ζητήσουμε από τα παιδιά να παρουσιάσουν δικά τους παραδείγματα και δικά τους case studies από αυτά που βλέπουν και διαβάζουν καθημερινά στο διαδίκτυο ή από αυτό που έχουν σκεφτεί ως πιθανούς κινδύνους.

Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Η ασφάλεια παιδιών στο διαδίκτυο είναι ίσως η σημαντικότερη γνώση που πρέπει να αποκομίσει ο μαθητής τελειώνοντας το δημοτικό σχολείο. Η εκπαίδευση πάνω στην προφύλαξη ενάντια στους κινδύνους του διαδικτύου πρέπει να αρχίζει από την πρώτη τάξη του Δημοτικού. Τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν ότι το διαδίκτυο δεν είναι ακίνδυνο. Και βεβαίως η καλλιέργεια εμπιστοσύνης προς το δάσκαλο και τον γονέα είναι από τα σημαντικότερα ζητήματα στα οποία πρέπει να δουλέψουμε από νωρίς. Ουσιαστικά η ασφάλεια παιδιών στο διαδίκτυο ταυτίζεται με την ενημέρωση παιδιών για τους κινδύνους που υπάρχουν στο διαδίκτυο. Εδώ ενδεχομένως να διαφωνήσουν κάποιοι και να μιλήσουν για απαγόρευση ή για προγράμματα γονικού ελέγχου. Δυστυχώς τα παιδιά είναι σε θέση να απενεργοποιήσουν τα προγράμματα αυτά και να ξεφύγουν από κάθε απαγόρευση.

Εαν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη απέναντι στο δάσκαλο και τον γονέα τότε τόσο η απαγόρευση όσο και τα προγράμματα του γονικού ελέγχου δεν θα έχουν κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Και η εμπιστοσύνη αναφέρεται σε δύο επίπεδα. Το πρώτο αφορά την εμπιστοσύνη του παιδιού απέναντι στο δάσκαλο και το γονέα ότι θα του δώσουν λύσεις δε κάθε περίπτωση διαδικτυακής απειλής. Το δεύτερο επίπεδο είναι η εμπιστοσύνη ότι τόσο ο δάσκαλος όσο και ο γονιός θα ακούσουν το παιδί και δεν θα το μαλώσουν ούτε θα το κατακρίνουν επειδή δέχτηκε αυτή τη διαδικτυακή απειλή. Εδώ μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την ασφάλεια παιδιών στο διαδίκτυο.

Μαθήματα powerpoint για ενήλικες

Όταν ένα παιδί διδαχθεί το powerpoint στο δημοτικό τότε έχει κάνει τη μισή δουλειά του powerpoint για ενήλικες. Πρώτα από όλα έχει αποκτήσει τις βασικές γνώσεις όπως είναι εισαγωγή διαφάνειας, η δυνατότητα πλοήγησης μεταξύ των διαφανειών, η εισαγωγή εικόνων και γραφημάτων. Στα μαθήματα πληροφορικής Δημοτικού ο μαθητής έχει μάθει πώς να φτιάχνει μία καλή παρουσίαση powerpoint επιλέγοντας το σωστό περιεχόμενο για το κατάλληλο target group. Αυτό ακριβώς είναι και το μυστικό για μία καλή παρουσίαση powerpoint ενηλίκων. Η διαφορά είναι ότι στο δημοτικό το target group είναι τα υπόλοιπα παιδιά της τάξης η τα παιδιά των μικρότερων τάξεων, ενώ το target group για έναν πωλητή είναι ο υποψήφιος πελάτης. Όταν όμως ως μαθητής έχει πάθει να καλύπτει τις απαιτήσεις του target group παιδιών, τότε θα του είναι πολύ απλό ως ενήλικας να καλύψει τις απαιτήσεις ενός target group ενηλίκων πού προέρχεται από τον εργασιακό του χώρο. Εάν θέλετε να εμβαθύνετε περισσότερο στο αντικείμενο τότε δεν έχετε παρά να παρακολουθήσετε σεμινάρια powerpoint.