Σεμινάριο προώθησης ιστοσελίδων με το visibility

Το εργαλείο visibility χρησιμοποιείται για να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα πάνω στην προώθηση ιστοσελίδων. Για να φτιάξουμε λογαριασμός το εργαλείο visibility απαιτείται να δηλώσουμε έχουμε κινητό τηλέφωνο. Την ώρα που κάνουμε εγγραφή αμέσως μετά θα ζητήσει επιβεβαίωση μέσω κινητού. Εάν επιβεβαιώσουμε το νούμερο τότε θα μπορούμε να έχουμε δωρεάν συνδρομή για δύο εβδομάδες. Αυτή η διαδικασία συνηθίζεται πολύ στην εκπαίδευση προώθησης ιστοσελίδων. Σε κάθε σεμινάριο εκπαίδευσης seo φροντίζω ώστε να παρουσιάζω το εργαλείο visibility. Με αυτή τη δωρεάν συνδρομή βγάζουμε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για τη σελίδα την οποία πρόκειται να προωθήσουμε. Κατά τη γνώμη μου το εργαλείο visibility πρέπει να διδάσκεται σε κάθε σεμινάριο seo.

Πώς λειτουργεί η προώθηση ιστοσελίδων

Στην προώθηση ιστοσελίδων πρέπει να γράψουμε πολλά άρθρα. για να κάνουμε σωστά προώθηση ιστοσελίδας θα πρέπει να δούμε τι άρθρα γράφουν οι ανταγωνιστές μας. το visibility θα μας δείξει τις λέξεις με τις οποίες βγαίνουν στην πρώτη σελίδα οι ανταγωνιστές μας. Από κει θα πάρουμε ιδέες για τα άρθρα που θα χρησιμοποιήσουμε στην προώθηση της ιστοσελίδας μας. Βεβαίως κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι μπορεί να σκεφτεί μόνος του ιδέες άρθρων. Αυτό όμως δεν τα έχει συνδέσει με την αγορά. η ασφαλής μέθοδος για την προώθηση μιας ιστοσελίδας είναι να δούμε τις ανταγωνιστικές λέξεις και να γράψουμε άρθρα για αυτές. Αυτή είναι μία πάρα πολύ χρήσιμη διαδικασία στην οποία βοηθάει καθοριστικά το visibility για την προώθηση μιας ιστοσελίδας.

Χρήση του visibility στην κατασκευή ιστοσελίδων

Σε ένα σεμινάριο κατασκευής ιστοσελίδων ένα μεγάλο ζητούμενο είναι το περιεχόμενο που θα βάλουμε στο site το οποίο κατασκευάζουμε. Ειτε κάνουμε κατασκευή ιστοσελίδας για εκπαιδευτικούς σκοπούς είτε προχωράμε σε πραγματική κατασκευή ιστοσελίδας πρέπει να σκεφτούμε ένα περιεχόμενο. Το visibility μας κατευθύνει ώστε να βάλουμε το κατάλληλο περιεχόμενο. Όταν λέμε κατάλληλο περιεχόμενο εννοούμε να φτιάξουμε τέτοιο περιεχόμενο στην ιστοσελίδα μας ώστε η προώθηση της ιστοσελίδας να γίνει πολύ απλά. Και ακόμα καλύτερα την ώρα που κατασκευάζουμε το site να είναι έτοιμο για τις μηχανές αναζήτησης και να μη χρειαστεί να κάνουμε περαιτέρω βελτιστοποίηση. Εάν έχουμε κάνει την κατάλληλη μελέτη με το εργαλείο visibility τότε η διαδικασία της βελτιστοποίησης ταυτίζεται με τη διαδικασία της κατασκευής ιστοσελίδας.

Ελληνικό εργαλείο seo

Το visibility είναι ένα ελληνικό εργαλείο seo. Έχει κατασκευαστεί από ελληνική εταιρεία σε συνεργασία με Έλληνες τεχνικούς seo. Εάν αναλάβουμε να κάνουμε προώθηση ιστοσελίδων στην Ελλάδα τότε η χρήση του visibility θα μας προσφέρει πολύτιμα συμπεράσματα. Αποτελεί ίσως το μοναδικό ελληνικό εργαλείο seo που να είναι αποδεκτό σε τόσο μεγάλη κλίμακα. Στον ιστότοπο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούμε συχνά το visibility μαζί με τα υπόλοιπα εργαλεία seo. μάθημα seo για τη χρήση των εργαλείων προώθησης ιστοσελίδαςΜπορείτε να ενημερωθείτε διαωβάζοντας ένα αναλυτικό μάθημα seo για τη χρήση των εργαλείων προώθησης ιστοσελίδας.

Ενδεικτική χρήση του visibility

Στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσουμε το visibility για να βγάλουμε συμπεράσματα που αφορούν την προώθηση ιστοσελίδων. θα ασχοληθούμε με ιστότοπους από τον κλάδο των εργαλείων. Θα δείξουμε με ποιον τρόπο βγάζουμε συμπεράσματα που θα χρησιμοποιήσουμε στην προώθηση της ιστοσελίδας μας. Επίσης θα δείξω με ποιο τρόπο βγάζουν τα συμπεράσματα για τον ανταγωνισμό.

Για να χρησιμοποιήσουμε το visibility αρκεί να εισάγουμε το URL του ιστότοπου που θέλουμε να εξετάσουμε.

visibility

Και στη συνέχεια βλέπουμε μια συνολική εικόνα του ιστοτόπου για τους τελευταίους μήνες. Ουσιαστικά παρακολουθούμε μια παράμετρο την οποία χρησιμοποιεί το visibility για να μας δώσει μία εκτίμηση της θέσης που βρίσκεται ο ιστότοπος στις μηχανές αναζήτησης για το σύνολο των λέξεων κλειδιών. Όσο μεγαλύτερη είναι η τιμή της παραμέτρου τόσο καλύτερη είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ιστότοπος.

Μετά μπορούμε να δούμε τη θέση του ιστοτόπου στις μηχανές αναζήτησης για μεγάλο πλήθος λέξεων. Εδώ έχουμε κάνει ταξινόμηση βάσει μέσου μηνιαίου όγκου αναζητήσεων.

seo με το visibility

Ένα πρώτο συμπέρασμα που προκύπτει είναι ο ιστότοπος για τις πολύ ανταγωνιστικές λέξεις απέχει από την πρώτη σελίδα της Google. Απαιτείται προωθητική εργασία ώστε να ανέβει στην πρώτη σελίδα της Google με τις λέξεις που ζητάει ο κόσμος. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε πως αυτή η μέτρηση δεν είναι ιδιαίτερα αξιόπιστη. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούμε το εργαλείο Rank Tracker για να δούμε τη θέση του ιστότοπου στις μηχανές αναζήτησης.

Έλεγχος ιστότοπου με το visibility

Το visibility διαθέτει επίσης μία λειτουργία ελέγχου ιστότοπου. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να τσεκάρουμε την κατάσταση ενός site για ένα πολύ μεγάλο πλήθος παραμέτρων. καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε τον έλεγχο ιστότοπου με το visibility όταν τελειώσει με την κατασκευή μιας ιστοσελίδας. Θα μας βοηθήσει να είμαστε σίγουροι ότι όλα πήγαν καλά και μπορούμε να ξεκινήσουμε προώθηση. Επίσης καλό είναι να ελέγξουμε ένα site όταν αναλάβει τώρα θέλουμε την προώθηση αυτού. Ειδικότερα στην περίπτωση κατά την οποία δεν έχουμε κατασκευάσει εμείς το site τότε θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι είναι πλήρως βελτιστοποιημένο Και έτοιμο για τις μηχανές αναζήτησης. Εδώ έχουμε πραγματοποιήσει έλεγχο για τον ιστότοπο kounelis.com.gr.

προώθηση ιστοσελίδων με το visibility

Αξιολόγηση ιστοτόπων πολύ μεγάλης επισκεψιμότητας

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι όταν ένας ιστότοπος έχει πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα τότε δεν μπορούμε να το εξετάσουμε μέσα από την απλή συνδρομή και θα πρέπει να προχωρήσουμε σε ακριβότερα πακέτα συνδρομής προς το visibility. Αυτό συμβαίνει με τον ιστότοπο ergalia.gr. Έχει πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα και το rank tracker δεν εμφανίζει δεδομένα με το πακέτο pro. Θα πρέπει να αναβαθμίσουμε τη συνδρομή μας στο πακέτο premium.

visibility ergalia.gr

Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να βγάλουμε έμμεσα συμπεράσματα μέσω των ανταγωνιστών:

σύγκριση με το visibility

Ένα πρώτο συμπέρασμα που βγαίνει από αυτή την εικόνα είναι ότι ο ιστότοπος ergalia.gr βρίσκεται σε σταθερή ανοδική πορεία. Το δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι οι ιστότοποι kentrovidas.gr και kounelis.com.gr βρίσκονται αρκετά πίσω από τον ιστότοπο ergalia.gr όσον αφορά την κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης υπολογίζοντας το συνολικό πλήθος των λέξεων κλειδιών.

Από το ίδιο γράφημα βγάζουμε και ένα ακόμα συμπέρασμα. Πριν από δύο χρόνια, τον Ιανουάριο του 2018, ο ιστότοπος ergalia.gr ήταν πολύ πίσω σε σύγκριση με τον ιστότοπο kounelis.com.gr. η προωθητική δουλειά που έγινε σε έχω τα δύο χρόνια αντέστρεψε την κατάσταση και τώρα το ergalia.gr βρίσκεται πολύ πιο μπροστά σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Κατά την εκτίμηση του εργαλείου visibility πάντα. Για να έχουμε πλήρη εικόνα του ανταγωνισμού θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε πολλά εργαλεία seo.

Πώς να αξιοποιήσουμε το visibility στη διαδικασία συγγραφής άρθρων

Οι λέξεις στις οποίες οι ανταγωνιστές μας είναι πιο μπροστά αποτελούν ένα πολύτιμο δεδομένο για την προώθηση της ιστοσελίδας μας. Ουσιαστικά φωτογραφίζουν τους τίτλους των επόμενων άρθρων μας. Για παράδειγμα ας βάλουμε τον εαυτό μας στη θέση του ανθρώπου που κάνει προώθηση του ιστότοπου ergalia.gr. Εάν κάνουμε σύγκριση με τις λέξεις υψηλού ανταγωνισμού για τις κοινές λέξεις κλειδιά με τον ιστότοπο kentrovidas.gr τότε θα βγάλουμε το συμπέρασμα ότι είμαστε σε πάρα πολύ καλό επίπεδο και δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε προώθηση διότι είμαστε έτη φωτός μπροστά από τον ανταγωνιστή μας.

κοινές λέξεις με το visibility

Αντίθετα αν κάνουμε σύγκριση με το kounelis.com.gr τότε θα ανακαλύψουμε ανταγωνιστικές λέξεις για τις οποίες το kounelis.com.gr βρίσκεται σε καλύτερη θέση στην κατάταξη της Google σε σύγκριση με το ergalia.gr.

ανταγωνιστικές λέξεις με το visibility

Στην εικονα βλέπουμε οτι ναι μεν για σχεδόν όλες τις πιο ανταγωνιστικές λέξεις το ergalia.gr προηγείται, όμως υπάρχει και μια λέξη στην οποία υστερεί. Αυτή είναι η λέξη κλειδί “χορτοκοπτικά”. Είναι προφανές ότι τα επόμενα προωθητικά άρθρα που θα γραφτούν στο blog του ιστότοπου ergalia.gr θα πρέπει να αφορούν αυτές τις ανταγωνιστικές λέξεις κλειδιά.

Σεμινάριο css css

Το css αποτελεί ένα πολύτιμο βοήθημα για να κάνουμε τη δουλειά μας εύκολα και γρήγορα. οτιδήποτε δεν μπορούμε να το κάνουμε εύκολα με το content management system που χρησιμοποιούμε θα γίνει παιχνιδάκι εάν γνωρίζουμε καλά το css. εάν θέλουμε να έχουμε πληρότητα στην κατασκευή ιστοσελίδων τότε ενδείκνυται να αποκτήσουμε τουλάχιστον τις βασικές γνώσεις css. θα μας γλιτώσει από πολύ κόπο προσπαθήσουμε να ικανοποιήσουμε τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του πελάτη κατά την κατασκευή μιας ιστοσελίδας. μπορεί για παράδειγμα πελάτης να θέλει να κεντράρει με κάτι το οποίο δεν μας το επιτρέπει το plug-in του wordpress. μία μικρή αλλαγή στον κώδικα css είναι πολύτιμη βοήθεια και μπορεί να μας γλιτώσει από πολύ κόπο. εάν αποφασίσετε να ασχοληθείτε επαγγελματικά με την κατασκευή ιστοσελίδων τότε μη διστάσετε να παρακολουθήσετε ένα σεμινάριο css.

Εκπαίδευση ενηλίκων στην πληροφορική. Πως να επιλέξετε σεμινάρια μαθήματα ή σεμινάρια σε θεματικές ενότητες πληροφορικής.