Κατασκευή ιστοσελίδας κομμωτηρίου

Η κατασκευή ιστοσελίδας κομμωτηρίου είναι ένα ζήτημα που αφορά μεγάλο ποσοστό επιχειρηματιών. Στην αγορά υπάρχουν πολλών ειδών κομμωτήρια που παρέχουν μεγάλη γκάμα υπηρεσιών. Όταν αναλάβουμε να κατασκευάσουμε ιστοσελίδα κομμωτηρίου πρέπει να λάβουμε υπόψη ένα σύνολο παραμέτρων. Όλοι οι κατασκευαστές ιστοσελίδων γνωρίζουν ο κάθε κλάδος είναι διαφορετικός και έχει τις δικές του ιδιαίτερες απαιτήσεις. Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε τις ιδιαιτερότητες που έχει η κατασκευή ιστοσελίδας ειδικά για κομμωτήρια.

Επιλογή και κατοχυρωση domain κομμωτηρίου

Το πρώτο βήμα είναι να επιλέξουμε το domain του κομμωτηρίου. ας υποθέσουμε ότι πάμε να φτιάξουμε ιστοσελίδα για το κομμωτήριο της Κατερίνας το οποίο βρίσκεται στο Περιστέρι. Μία ιδέα για το domain είναι να επιλέξουμε το domain "katerina-hair.gr" . Μία δεύτερη ιδέα για το domain της επιχείρησης να συνδυάσουμε την περιοχή και να γράψουμε "kommotirio-peristeri.gr". Μία τρίτη ιδέα είναι να συμπεριλάβουμε την επωνυμία του κομμωτηρίου ή κάποια λέξη με την οποία το κομμωτήριο είναι γνωστό στην περιοχή. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την κατοχύρωση domain. Στη συνέχεια θα πρέπει να αγοράσετε πακέτο φιλοξενίας. Και μετά να αλλάξετε τους nameservers ώστε να δείχνουν στο πακέτο φιλοξενίας. Εδώ έχουμε ένα βοήθημα για την αλλαγή των nameservers.

Τι πρέπει να προβάλλουμε κατά την κατασκευή της ιστοσελίδας ένας κομμωτηρίου

Αυτό που πρέπει να λάβουμε υπόψη όταν κατασκευάζουμε site ειδικά για κομμωτήριο είναι τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της επιχείρησης. Οι υπηρεσίες συνήθως περιλαμβάνουν χτένισμα, λούσιμο και βαφή. Όσον αφορά τις υπηρεσίες, όταν κάνουμε κατασκευή ιστοσελίδας κομμωτηρίου τότε περιλαμβάνονται τα προϊόντα που πουλά το κομμωτήριο. Εάν υπάρχει πώληση προίόντων τότε υπάρχει ανάγκη δημιουργίας eshop. Για παράδειγμα ένα κομμωτήριο μπορεί να διαθέτει ένα πολύ εξειδικευμένο σαμπουάν για την πιτυρίδα για την τριχόπτωση. Τότε χρειάζεται ηλεκτρονικό κατάστημα. Επίσης τα προϊόντα κομμωτηρίου μπορεί να περιλαμβάνουν κάποιες ειδικές βαφές που χρησιμοποιούνται μόνο από επαγγελματίες. Εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε για τη δυνατότητα κατασκευής ηλεκτρονικού καταστήματος. Για να προβάλουμε τις υπηρεσίες πρέπει να γράψουμε αρκετά άρθρα ώστε να εξηγήσουμε στον πελάτη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της υπηρεσίας και καθώς και για ποιο λόγο να επιλέξει το συγκεκριμένο κομμωτήριο. Εαν θέλουμε όχι μόνο να παρουσιάσουμε αλλά και να πουλήσουμε τα προϊόντα τότε ο καλύτερος τρόπος είναι η κατασκευή ενός ηλεκτρονικού καταστήματος. Στη συνέχεια του άρθρου ασχολούμαστε με την κατασκευή ιστοσελίδας κομμωτηρίου.

Κατασκευή ιστοσελίδας κομμωτηρίου με wordpress

Πλέον το έτος 2020 το standard στην αγορά κατασκευής ιστοσελίδων είναι το wordpress. Για να το πούμε με απλά λόγια όταν μιλάμε για κατασκευή ιστοσελίδων τότε εννοούμε κατασκευή ιστοσελίδας wordpress. Πραγματικά υπάρχει δυνατότητα σε όποιον παρακολουθήσει μαθήματα wordpress να κατασκευάσει μόνος του την ιστοσελίδα του. Ενας ολοκληρωμένος κύκλος μαθημάτων wordpress δεν υπερβαίνει τις δέκα με δεκαπέντε ώρες ακόμα και αν ο εκπαιδευόμενος είναι εντελώς άσχετος από τεχνολογίε κατασκευής ιστοσελίδων. Αυτό συμβαίνει διότι το wordpress είναι το πιο απλό csms τόσο για την εγκατάσταση όσο και για την διαχείριση ιστοσελίδας. Εδώ μπορείτε να γνωρίσετε τι περιλαμβάνει ένα καλό σεμινάριο wordpress.

Κατασκευή eshop με woocommerce

Εάν επιλέξουμε να κάνουμε κατασκευή ιστοσελίδας με το wordpress τότε είναι πολύ εύλοκο να δημιουργήσουμε eshop με το woocommerce. Πρόκαιται για ένα plugin του wordpress το οποίο επιτρέπει τηδημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος. Εδώ δείχνουμε πως γίνεται η κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος με το woocommerce.

Κατασκευή ιστοσελίδας κομμωτηρίου με html και css

Η κατασκευή ιστοσελίδας από το wordpress αποτελεί την εύκολη λύση. Εάν έχετε πολύ υψηλές απαιτήσεις από την κατασκευή της ιστοσελίδας σας τότε ενδεχομένως θα πρέπει να σκεφτείτε άλλες τεχνολογίες. Μία πολύ καλή πρόταση είναι να χρησιμοποιήσουμε το συνδυασμό html και css ώστε πετύχουμε μέγιστη ταχύτητα αλλά και μέγιστη ασφάλεια. Το μειονέκτημα ειναι είναι ότι απαιτείται η ενημέρωση πάνω σε τεχνολογία html και css. Δεν είναι δύσκολο να μάθει κάποιος το html ούτε τομ css, όμως δεν είναι τόσο απλό όσο το wordpress. Είναι μια γνώση που μπορεί να αποκτηθεί σε σεμινάρια html.

Κατασκευή ιστοσελίδας κομμωτηρίου

Το πρώτο βήμα για να κατασκευάσουμε μία ιστοσελίδα κομμωτηρίου είναι να επιλέξουμε ένα σχετικό πρότυπο. Είτε κάνουμε κατασκευή ιστοσελίδας wordpress είτε προχωρήσουμε σε κατασκευή ιστοσελίδας html, σε κάθε περίπτωση υπάρχουν πάρα πολύ ωραία πρότυπα με τα οποία μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα πολύ εντυπωσιακό site. Στη συνέχεια πρέπει να βάλουμε περιεχόμενο στο πρότυπο. Εκεί πρέπει να κάνουμε μία πάρα πολύ καλή συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας. Αυτό που θέλουμε από τον ιδιοκτήτη του κομμωτηρίου είναι να μας ενημερώσει πάνω στα δυνατά σημεία της επιχείρησης. Δηλαδη να μας εξηγήσει για ποιο λόγο ο κόσμος θα επιλέξει το κομμωτήριο του και ποιο είναι το ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα. Ουσιαστικά θέλουμε να πάρουμε την κρίσιμη πληροφορία που θα προβάλουμε κατά την κατασκευή της ιστοσελίδας. Διαβάστε το άρθρο μας για να ενημερωθείτε πάνω στο πρώτο βήμα για την κατασκευή ιστοσελίδας wordpress.

Επιλογή template κομμωτηρίου

Κατά τη γνώμη μου η καλύτερη εταιρεία για την αγορά template κομμωτηρίου είναι η themeforest. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη και πιο αξιόπιστη εταιρεία κατασκευής θεμάτων ιστοσελίδας παγκοσμίως. Έχω χρησιμοποιήσει επανειλημμένως και έχω μείνει εξαιρετικά ικανοποιημένος τόσο εγώ όσο και οι ιδιοκτήτες των ιστοσελίδων που παρέλαβαν τα site. Εδώ μπορείτε να επιλέξετε θέματα wordpress για κομμωτήρια. Και εδώ μπορείτε να επιλέξετε θέματα html για κομμωτήρια. Όποιο τεχνολογία και να επιλέξουμε εφόσον το θέμα είναι καλό τότε και το αποτέλεσμα της κατασκευής ιστοσελίδας κομμωτηρίου θα είναι πάρα πολύ καλό.

κατασκευή ιστοσελίδας κομμωτηρίου

Επιλογή τεχνολογίας για να κατασκευάσουμε την ιστοσελίδα

Όμως η τεχνολογία HTML απαιτεί πολύ πιο εξειδικευμένες τεχνικές γνώσεις από τον κατασκευαστή της ιστοσελίδας. Επίσης θεωρείται σχεδόν αδύνατο να γίνει ενημέρωση από τον ίδιο τον κομμωτή και θα πρέπει να υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τον άνθρωπο που την κατασκεύασε. Ενα πλεονέκτημα της κατασκευής ιστοσελίδας με html είναι οι πολύ χαμηλότερες απαιτήσεις φιλοξενίας. Επίσης το html πλεονεκτεί έναντι του wordpress στο θέμα της ασφάλειας. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα επί του θέματος διαβάζοντας το άρθρο μας που κάνει σύγκριση τεχνολογιών wordpress html για την κατασκευή ιστοσελίδαςστο πρώτο βήμα για την κατασκευή ιστοσελίδας wordpress.

Διαχείριση ιστοσελίδας κομμωτηρίου

Η κατασκευή ιστοσελίδας δεν μπορεί παρά να μη συνοδεύεται από υπηρεσίες διαχείρισης ιστοσελίδας κομμωτηρίου. Αυτή είναι μία εργασία την οποία μπορεί να την κάνει είτε το προσωπικό του κομμωτηρίου είτε να γίνει ανάθεση σε μία εξωτερική εταιρεία. Η διαχείριση ιστοσελίδας κομμωτηρίου περιλαμβάνει την απάντηση σε σχόλια πελατών στα άρθρα που γράφονται στο site. Περιλαμβάνει επίσης τη δημοσίευση των άρθρων στα κοινωνικά δίκτυα ώστε αυτά να προβληθούν σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο κοινό. Στις υπηρεσίες διαχείρισης ιστοσελίδας κομμωτηρίου περιλαμβάνονται επίσης και απαντήσεις στα σχόλια των πελατών στα κοινωνικά δίκτυα. Είναι πολύ καλό για την εικόνα μιας επιχείρησης να βλέπει ότι υπάρχει άμεση και ολοκληρωμένη απάντηση σε όλα όσα γράφουν οι πελάτες. Επίσης η εικόνα της επιχείρησης αναβαθμίζεται πάρα πολύ όταν η ηλεκτρονική εικόνα είναι άψογη.

Προώθηση ιστοσελίδας κομμωτηρίου

Αφού κατασκευάσουμε τη σελίδα μετά πρέπει να προχωρήσουμε στην προώθηση αυτής. Η προώθηση ιστοσελίδας κομμωτηρίου όπως γενικότερα το seo σε κάθε τύπο επιχείρησης περιλαμβάνει την παραγωγή υλικού. Από την άποψη του seo το υλικό είναι τα άρθρα και τα βίντεο. Για να προωθήσουμε τη σελίδα κομμωτηρίου είναι απαραίτητο να γράψουμε πολλά άρθρα τα οποία να εξηγούν στον κόσμο για ποιο λόγο να επιλέξει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του κομμωτηρίου. Στα άρθρα αυτά είναι πολύ πιθανό να απαιτηθεί εξειδικευμένη πληροφορία που μπορεί να δώσει μόνο ο ειδικός. Και βεβαίως ο πιο ειδικός πάνω στην παροχή πληροφοριών για τις υπηρεσίες της επιχείρησης του είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του κομμωτηρίου. Ο κομμωτής είναι το πρώτο πρόσωπο με το οποίο πρέπει να μιλήσουμε για θέματα που αφορούν την προώθηση της ιστοσελίδας του κομμωτηρίου.

Εκπαίδευση του αρθρογράφου

Πριν ξεκινήσουμε την προώθηση ιστοσελίδας κομμωτηρίου καλό θα είναι να γίνει εκπαίδευση του αρθρογράφου. Δηλαδή να ενημερωθούμε πλήρως πάνω στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του κάθε προϊόντος και της κάθε υπηρεσίας. Διότι για παράδειγμα υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί να γράψουμε άρθρο το οποίο να παρουσιάζει τα πλεονεκτήματα μιας βαφής σε σύγκριση με μία άλλη βαφή. Ενδέχεται επίσης κατά την παραγωγή προωθητικού υλικού για το κομμωτήριο να χρειαστεί να εξηγήσουμε στον πελάτη για ποιο λόγο να επιλέξει μία υπηρεσία και όχι μία άλλη υπηρεσία του κομμωτηρίου. Σε γενικές γραμμές η προώθηση της ιστοσελίδας ενός κομμωτηρίου απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις κομμωτικής. Αυτές οι γνώσεις θα πρέπει να μεταφερθούν στον αρθρογράφο από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης.

Εκπαίδευση του κομμωτή στην προώθηση ιστοσελίδων

Στην προηγούμενη παράγραφο αναφέραμε και πρέπει να μάθει ένας αρθρογράφος για τα γράφει άρθρα σχετικά με κομμωτήρια ώστε να κάνει επιτυχημένη προώθηση ιστοσελίδας κομμωτηρίου. Αυτό θα γίνει εάν το κομμωτήριο αναθέσει την προώθηση της ιστοσελίδας του σε μία εξωτερική εταιρεία. Υπάρχει περίπτωση όμως θα συμβεί και το αντίστροφο, δηλαδή η προώθηση της ιστοσελίδας του κομμωτηρίου να γίνει in-house από τους υπαλλήλους της επιχείρησης. Αυτό σημαίνει οτι θα γίνει από τους κομμωτές. σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει οι υπάλληλοι του κομμωτηρίου να δημιουργήσουν βίντεο για να γράψουν άρθρα. Το πλεονέκτημα εδώ είναι ότι ο υπάλληλος του κομμωτηρίου γνωρίζει πάρα πολύ καλά τι πρέπει να γράψει. Το μειονέκτημα όμως είναι ότι δεν ξέρει πώς να βελτιστοποιήσει το άρθρο στο wordpress.

Βελτιστοποίηση ιστοσελίδας με το yoast SEO

Η εξειδικευμένη πληροφορία που γνωρίζει ο υπάλληλος του κομμωτηρίου σε συνδυασμό με την εξειδικευμένη τεχνική γνώση του γνωρίζει ο επαγγελματίας της προώθησης ιστοσελίδων αποτελούν το χρυσό συνδυασμό για να απογειώσει το κομμωτήριο στις μηχανές αναζήτησης. Η χρυσή τομή μεταξύ αυτών των δύο επαγγελματιών είναι η εκπαίδευση των υπαλλήλων του κομμωτηρίου πάνω στη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων με το yoast SEO. Δδηλαδή να κάνουμε κατασκευή ιστοσελίδας με wordpress και στη συνέχεια οι υπάλληλοι του κομμωτηρίου να γράφουν άρθρα και να τα βελτιστοποιούν με το yoast seo. Όταν ένα κομμωτήριο ακολουθήσει οδηγίες βελτιστοποίησης περίπτωση να μην κατακτήσει την κορυφή των μηχανών αναζήτησης. Μπορείτε να πάρετε μία πρώτη γεύση διαβάζοντας το άρθρο μας στο οποίο εξηγούμε πώς να χρησιμοποιήσετε το yoast seo για να κάνετε βελτιστοποίηση ενός άρθρου στο wordpress.

Σεμινάρια seo

Βεβαίως υπάρχει και μία ακόμα καλύτερη λύση. Το καλύτερο είναι να γίνει ολοκληρωμένη εκπαίδευση του προσωπικού του κομμωτηρίου στην προώθηση ιστοσελίδων. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνουν τα σεμινάρια seo απευθυνόμενα σε κομμωτές. Υπάρχει η δυνατότητα ενδοεταιρικης εκπαίδευσης εντός του κομμωτηρίου. Επισης υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης σεμιναρίων SEO και internet marketing γενικού τύπου. Το καλύτερο για κάθε επαγγελματία είναι να παρακολουθεί σεμινάρια seo απευθύνοναι ειδικά στον επαγγελματικό του κλάδο. Διότι σε αυτή την περίπτωση παίρνει πολλές ιδέες από την μελέτη της αγοράς που γίνεται κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης. Εδώ μπορούμε να ενημερωθούμε πάνω στα περιεχόμενα σεμιναρίου SEO.

Backup της ιστοσελίδας

Αφού δημιουργήσουμε μία ιστοσελίδα δεν πρέπει να επαναπαυτούμε αλλά θα πρέπει να φροντίζουμε ώστε να είναι πάντα σε λειτουργία. Η τακτική λήψη backup εξασφαλίζει την αδιάκοπη λειτουργία της ιστοσελίδας ακόμα και σε περίπτωση παραβίασης από χάκερ. Εάν κατασκευάσουμε το site με το html τότε η λήψη to backup είναι πολύ απλή υπόθεση. Αντίθετα όμως εάν χρησιμοποιήσουμε wordpress τότε πρέπει να ακολουθήσουμε έναν πιο περίπλοκο δρόμο για το backup της ιστοσελίδας.

Εκπαίδευση ενηλίκων στην πληροφορική. Πως να επιλέξετε σεμινάρια μαθήματα ή σεμινάρια σε θεματικές ενότητες πληροφορικής.