Προώθηση ιστοσελίδας on site seo

Το πρώτο βήμα για την προώθηση μιας ιστοσελίδας είναι on site seo. Υπό τον όρο on-site seo εννοούμε ότι φροντίζουμε ώστε η ιστοσελίδα που κατασκευάζουμε να πληροί όσο το δυνατό περισσότερες από τις προδιαγραφές που θέτουν οι μηχανές αναζήτησης και συγκεκριμένα η Google. Οσο καλύτερα γίνει το on site seo τόσο ευκολότερη θα είναι η προώθηση της ιστοσελίδας. Άλλωστε όλοι όσοι ασχολούνται με προώθηση ιστοσελίδων ξέρουν ότι αυτός ο όρος ταυτίζεται με την ποιότητα. Με άλλα λόγια όταν λέμε προώθηση ιστοσελίδων εννοούμε ποιοτικό περιεχόμενο τόσο για τους χρήστες όσο και για την ίδια τη μηχανή αναζήτησης. Όλα αυτά μπορείτε να τα δείτε αναλυτικά στο άρθρο μας το οποίο μιλάμε για προώθηση ιστοσελίδων.

On site seo

Όταν λέμε on site seo εννοούμε το σύνολο των ενεργειών που κάνουμε εντός της ιστοσελίδας μας ώστε να την βελτιστοποιήσουμε και τις μηχανές αναζήτησης. Με άλλα λόγια οι όροι on-site seo και βελτιστοποίηση ιστοσελίδων για τις μηχανές αναζήτησης ταυτίζονται. Ας δούμε τωρα πώς γίνεται το on site seo. Για να καταφέρουμε να πετύχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα βελτιστοποίησης ιστοσελίδας θα πρέπει να κινηθούμε σε δύο άξονες. Ο πρώτος άξονας on site seo αφορά το ίδιο το περιεχόμενο, δηλαδή τα κείμενα που περιλαμβάνει η ιστοσελίδα μας. Σε αυτό τον άξονα φροντίζουμε ώστε να δείξουμε στη μηχανή αναζήτησης ότι αυτοί που αναζητούν λέξεις-κλειδιά σχετικά με το αντικείμενο μας θα βρουν στην ιστοσελίδα μας όλα όσα ψάχνουν.

Με άλλα λόγια προσπαθούμε να δείξουμε στη Google ότι είμαστε οι πιο ειδικοί στο αντικείμενό μας. Για να το θέσουμε και από μία άλλη οπτική γωνία προσπαθούμε να δείξουμε στη μηχανή αναζήτησης ότι έχουμε το πιο ενδιαφέρον και το πιο χρήσιμο περιεχόμενο για τη θεματική ενότητα στην οποία δραστηριοποιούμαστε. Ο δεύτερος άξονας στον οποίο κινείται το on site seo αφορά τη βελτιστοποίηση των ιστοσελίδων ώστε να πληρούν τα κριτήρια ταχύτητας και συμβατότητας με smartphones και mobile συσκευές.

Η γλώσσα html

Ο δεύτερος άξονας ουσιαστικά είναι καθαρά τεχνικός και αφορά κυρίως το html και τη γλώσσα με την οποία κατασκευάστηκε ιστοσελίδα. Όλες οι ιστοσελίδες καταλήγουν να δημιουργήσουν περιεχόμενο της γλώσσας html. Εάν θέλουμε να καταφέρουμε να κάνουμε υψηλού επιπέδου βελτιστοποίηση ιστοσελίδας καλό θα είναι να έχουμε γνώση της html. Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε αυτή την πολύ απλή γλώσσα παρουσίασης δεδομένων τότε καλό θα ήταν να παρακολουθήσετε κάποια μαθήματα html. Αυτό μπορεί να γίνει είτε μέσα από ένα σεμινάριο html ή ακόμα καλύτερα εάν βιάζεστε πολύ μέσα από ιδιαίτερα μαθήματα html. Το συνιστούμε θερμά και ανεπιφύλακτα. Μία μικρή χρονική και οικονομική επένδυση θα σας γλιτώσει από πολύ κόπο και θα σας επιτρέψει να έχετε πολύ καλύτερη εκτίμηση του αποτελέσματος που παράγεται κατά την προώθηση της ιστοσελίδας σας. Εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε πάνω σε μαθήματα html.

Προώθηση ιστοσελίδας on site seo

Εκπαίδευση seo

Όλα όσα περιγράφονται εδώ μπορείτε να τα μάθετε κάνοντας εκπαίδευση seo μέσα από σεμινάρια η μαθήματα προώθησης ιστοσελίδων. Όταν μιλάμε για προώθηση ιστοσελίδων τότε ουσιαστικά αυτό που θέλουμε είναι να δείξουμε στην Google ότι ιστοσελίδα μας περιλαμβάνει το καλύτερο και πιο χρήσιμο περιεχόμενο για αυτούς που ψάχνουν τέτοιες έννοιες και τέτοιες λέξεις κλειδιά. Και βεβαίως ένα σεμινάριο seo δεν θα μπορούσε να περιλαμβάνει τίποτα άλλο πέρα από οδηγίες ώστε να δημιουργήσουμε και να διανείμουμε το καταλληλότερο και πιο χρήσιμο περιεχόμενο. Μπορεί να δείχνει τόσο πολύ απλό και κάποιους να τους ξενίζει αυτή την απλότητα της εκπαίδευσης seo. Όμως η προώθηση ιστοσελίδας δεν είναι τίποτα περισσότερο από το να προσπαθήσουμε να πείσουμε την Google να μας προτιμήσει και να μας βγάλει στην πρώτη σελίδα ώστε το περιεχόμενο μας να το δουν οι επισκέπτες της. Φαινομενικά είναι απλό. Πρακτικά όμως υπάρχει ένα πλήθος τεχνικών με τις οποίες μπορείτε μεθοδικά και συστηματικά να καταφέρετε να φτάσετε στην πρώτη σελίδα της Google. Όλα αυτά θα τα μάθετε σε ένα seo σεμινάριο.

Κατασκευή ιστοσελίδων

Όπως ήδη έχει αρχίσει να υποψιάζεστε η βελτιστοποίηση ιστοσελίδας θα λέγαμε ότι ανήκει περισσότερο στο κομμάτι της κατασκευής ιστοσελίδων πάρα στο κομμάτι της προώθησης ιστοσελίδων. Και αυτό διότι αφορά πρακτικά τη δημιουργία της ιστοσελίδας. Θέλουμε η σελίδα που κατασκευάζουμε να είναι εξαιρετικά γρηγόρη, πολύ πιο γρήγορη από τις σελίδες των ανταγωνιστών μας. Επίσης θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα site το οποίο λειτουργεί πάρα πολύ καλά στα κινητά αλλά και σε tablet. Όταν κάνουμε κατασκευή ιστοσελίδας με σκοπό να βγει ψηλά στις μηχανές αναζήτησης θα πρέπει να φροντίσουμε ώστε το μενού να παρουσιάζει με τον καλύτερο τρόπο το περιεχόμενο που θέλουμε. Όσο καλύτερα δημιουργήσουμε το μενού τόσο ευκολότερη θα είναι η πλοήγηση στο χρήστη αλλά και τόσο πιο πολλά κλικ θα κάνει. Συνεπώς θα δώσουμε στην Google την εντύπωση ότι η ιστοσελίδα μας είναι πιο ελκυστική για τον κόσμο. Κατά την προσωπική μου άποψη όταν μιλάμε για κατασκευή ιστοσελίδας αυτά πρέπει να είναι αυτονόητα. Δηλαδή η έννοια της κατασκευής ιστοσελίδας πρέπει να ταυτίζεται με την έννοια της βελτιστοποίησης ιστοσελίδας. Ποιος ο λόγος να παραδώσουμε ένα site το οποίο δεν θα μπορεί ποτέ να βγει ψηλά στις μηχανές αναζήτησης; Εδώ μπορείτε να μάθετε πολλά από τα μυστικά της κατασκευής ιστοσελίδων.

Μαθήματα κατασκευής ιστοσελίδων

Εάν δεν γνωρίζετε πως να κατασκευάσετε ένα site τότε δεν έχετε παρακολουθήσει ούτε ένα σεμινάριο κατασκευής ιστοσελίδων. Μία αναζήτηση στο διαδίκτυο θα σας βγάλει πολλά αποτελέσματα. Καλό θα είναι να επιλέξετε μαθήματα κατασκευής ιστοσελίδων που να ξεκινάνε από το μηδέν και να εξηγούν τα πάντα λεπτομερώς και αναλυτικά. Άλλωστε η δημιουργία ιστοσελίδας είναι μία πολύ απλή υπόθεση αρκεί να προσεγγίσει κανείς το θέμα σωστά από την αρχή μέχρι το τέλος. Στην ιστοσελίδα μου έχω αρκετά online μαθήματα κατασκευής ιστοσελίδων. Τα μαθήματα αυτά προέκυψαν ως εκπαιδευτικό υλικό κατόπιν απαίτησης των εκπαιδευομένων από σεμινάρια κατασκευής ιστοσελίδων. Εδώ μπορείτε να βρείτε μία λίστα από μαθήματα κατασκευής ιστοσελίδων.

Εργαλεία SEO

Όλα όσα περιγράφουμε παραπάνω σχετικά με τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδας και το on site seo είναι πράγματα τα οποία είναι πλήρως μετρήσιμα μέσα από εργαλεία seo. Στην ιστοσελίδα μας έχουμε μία λίστα με τα κατάλληλα εργαλεία προώθησης ιστοσελίδων με τα οποία μπορούμε να ελέγξουμε κατά πόσο έγινε σωστά η κατασκευή της ιστοσελίδας. Το κάθε ένα από τα εργαλεία seo χρησιμοποιείται για διαφορετικό σκοπό. Άλλωστε εάν υπήρχε ένα εργαλείο το οποίο ήτανε πάρα πολύ καλό τότε θα χρησιμοποιήσουν όλοι μόνο αυτό και δεν θα υπήρχε λόγος να υπάρχουν άλλα εργαλεία προώθησης της ιστοσελίδας. Εάν θέλετε να ενημερωθείτε πάνω στο αντικείμενο δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε τη λίστα με τα εργαλεία seo.

Έλεγχος τύπου site seo check up

Ένας πολύ καλός έλεγχος βελτιστοποίησης ιστοσελίδας είναι να χρησιμοποιήσουμε εργαλεία τύπου site seo check up. Μία αναζήτηση στο διαδίκτυο θα μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε μεγάλο πλήθος τέτοιων εργαλείων. Εμείς χρησιμοποιούμε το καλύτερο το οποίο είναι το seositecheckup.com. Μπορείτε να ενημερωθείτε πάνω στη χρήση του εργαλείου διαβάζοντας το άρθρο μας που αφορά τον έλεγχο βελτιστοποίησης seo.

Αποτελέσματα ελέγχου βελτιστοποίησης ιστοσελίδας

Στη συνέχεια μπορείτε να μεταβείτε στη σελίδα μας στο issuu.com στο οποίο έχουμε δημοσιεύσει τα αποτελέσματα του ελέγχου για όλες τις ιστοσελίδες του ιστότοπου μας. Τη στιγμή που γράφεται Αυτό το άρθρο ηδη έχουν γραφτεί άλλα 42 στον ιστότοπο balatsoukas.com. Όλα τα άρθρα έχουν ελεγχθεί ένα προς ένα τόσο για την ορθότητα του κώδικα html όσο και για την ταχύτητά τους. Και βεβαίως όλα πέρασαν ένα προς ένα από το εργαλείο seositecheckup.com. Τα αποτελέσματα του ελέγχου βελτιστοποίησης ιστοσελίδα είναι δεν διαθέσιμα στο διαδίκτυο. Μπορείτε να δείτε απλά δυο από αυτά τα αρχεία πατώντας στα ακόλουθα link:
Η πρώτη σελίδα που αξιολογήσαμε έλαβε βαθμολογία 83 / 100 :
https://issuu.com/nikosbalatsoukas/docs/2_-_seositecheckup-report-for-balatsoukas.com-on-2
Η δεύτερη σελίδα που αξιολογήσαμε έλαβε βαθμολογία 84 / 100 :
https://issuu.com/nikosbalatsoukas/docs/1_-_seositecheckup-report-for-balatsoukas.com-on-2

Το πρώτο βήμα για την προώθηση μιας ιστοσελίδας

Το πρώτο βήμα για την προώθηση μιας ιστοσελίδας είναι να φτιαχτεί ένας πυρήνας άρθρων της ιστοσελίδας τα οποία να είναι εξαιρετικά βελτιστοποιημένα για τις μηχανές αναζήτησης. Δηλαδή να δημιουργήσουμε μερικές σελίδες πυλώνες. Όταν ένα site είναι καλό τόσο από άποψη περιεχομένου όσο και από άποψη ταχύτητας και άλλων απαιτήσεων της Google τότε η άνοδος θα είναι ραγδαία. Αξίζει τον κόπο να αφιερώσει κάνεις κάποιο κόπο και τη βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας του ώστε να ξεκινήσει τη διαδικτυακή του πορεία με τις καλύτερες προδιαγραφές.

Έλεγχος με το visibility

Ο ιστότοπος balatsoukas.com πληρεί όλες τις προδιαγραφές προώθησης ιστοσελίδων και για αυτό παρουσιάζει ραγδαία άνοδο. Τα αποτελέσματα αποτελέσματα τα βλέπουμε μέσα από το εργαλείο visibility. Είναι ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία seo όταν πρόκειται για ελληνικές ιστοσελίδες. Όσοι δεν γνωρίζετε τη χρήση του εργαλείου visibility μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο μας που ουσιαστικά αποτελεί ένα μάθημα πάνω στο visibility.

Επίσης στο κανάλι μας στο YouTube υπάρχει ένα βίντεο στο οποίο χρησιμοποιούμε το visibility για να δείξουμε τη ραγδαία άνοδο του ιστότοπου μας.

Εκπαίδευση ενηλίκων στην πληροφορική. Πως να επιλέξετε σεμινάρια μαθήματα ή σεμινάρια σε θεματικές ενότητες πληροφορικής.