Σεμινάριο seo με το rank tracker

Το rank tracker αποτελεί το πιο αξιόπιστο εργαλείο για να μάθουμε την κατάταξη του ιστότοπου μας στις μηχανές αναζήτησης. Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το rank tracker για να μάθουμε τις θέσεις στις οποίες βγαίνουν οι ιστοσελίδες των ανταγωνιστών μας. Σε περίπτωση που αναλάβουμε την προώθηση μιας ιστοσελίδας ο καλύτερος τρόπος για να ενημερώσουμε τον ιδιοκτήτη του ιστότοπου σχετικά με την κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης είναι να στείλουμε ένα print screen από την οθόνη αποτελεσμάτων του rank tracker.

Γιατί να χρησιμοποιήσω το rank tracker

Όταν κάνουμε προώθηση ιστοσελίδων χρησιμοποιούμε το rank tracker να βλέπουμε πού κατατάσσεται ο ιστότοπος στα αποτελέσματα της Google. Θα μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό χρησιμοποιώντας ένα απλό φυλλομετρητή. Όμως προτιμάμε το rank tracker για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι διότι είναι πιο αξιόπιστο από το φυλλομετρητή. Διότι ο φυλλομετρητής θυμάται τις προηγούμενες αναζητήσεις που έγιναν και μας εμφανίζει ψευδή εικόνα για τα αποτελέσματα της κατάταξης του Google. Μπορεί για παράδειγμα να μας εμφανίσει το site στην πρώτη σελίδα της Google ενώ αυτό δεν έχει φτάσει ακόμα εκεί.

Ο δεύτερος λόγος είναι διότι μπορεί να ελέγξει πολλές λέξεις σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Οταν έχουμε μία λίστα με εκατοντάδες λέξεις τότε για να διαπιστώσουμε σε ποια θέση βρίσκεται η καθεμία από αυτές στην κατάταξη αποτελεσμάτων απαιτείται πολύς χρόνος. Είναι μία διαδικασία τουλάχιστον μιας ή δύο ωρών. Αντίθετα με το εργαλείο rank tracker η δουλειά μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα μέσα σε ένα λεπτό της ώρας.

Το rank tracker στην προώθηση ιστοσελίδων

Κατά τη διαδικασία της προώθησης ιστοσελίδας θέλουμε να παρακολουθούμε καθημερινά την πρόοδο των εργασιών μας. Θέλουμε να παίρνουμε για να βλέπουμε καθημερινά σε ποιο σημείο βρίσκεται η ιστοσελίδα μας για καθεμία από τις λέξεις κλειδιά για την οποία την προωθούμε. μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον browser του προσωπικού μέσω υπολογιστή για αυτό το σκοπό. Εδώ έχουμε δύο προβλήματα. Το πρώτο πρόβλημα είναι ότι το Google θυμάται την ip από την οποία κάνουμε τακτικά τις αναζητήσεις και εμφανίζει τον προωθούμενο ιστότοπο σε υψηλότερη θέση από ότι θα τον εμφάνιζε από άλλη IP. Συνεπώς πώς θα μας εμφανίσει το site σε υψηλότερη θέση από ότι βρίσκεται κανονικά.

Το δεύτερο πρόβλημα είναι ο χρόνος που απαιτείται για τον έλεγχο. Εάν προωθούμε την ιστοσελίδα για πολλές λέξεις κλειδιά απαιτείται πολύς χρόνος για να ελέγξουμε την κατάταξη για κάθε μία από αυτές τις λέξεις στα αποτελέσματα της Google. Ας πάρουμε για παράδειγμα την περίπτωση που έχουμε ένα μικρό πλήθος λέξεων κλειδιών, ας πούμε 50. εάν υποθέσουμε ότι για κάθε έλεγχο απαιτείται μισό λεπτό τότε θέλουμε περίπου μισή ώρα για να ελέγξουμε μερικές από αυτές τις λέξεις βρισκόμαστε στην πρώτη σελίδα της Google. Οι 50 λέξεις κλειδιά είναι πολύ μικρό πλήθος ακόμα και για μία μικρή προώθηση ιστοσελίδας.

Πώς να χρησιμοποιήσω το rank tracker

Για να μπορέσω να χρησιμοποιήσω το rank tracker θα πρέπει να έχω μία λίστα από λέξεις κλειδιά. Είναι οι λέξεις για τις οποίες κάνουμε την προώθηση της ιστοσελίδας. Πολλές φορές τη λίστα αυτή την αναγνωρίζει το rank tracker κατευθείαν όταν του δίνουμε το URL. Αυτό συμβαίνει όταν έχουμε συμπεριλάβει τις λέξεις αυτές στα keyword του site. Εδώ βλέπουμε για παράδειγμα τη χρήση του rank tracker για να εξετάσουμε την κατάταξη του ιστότοπου enfe.gr.

rank tracker enfe

Οι λέξεις-κλειδιά συμπεριλαμβάνονται στην κεντρική σελίδα και τις αναγνωρίζει αυτόματα. Επίσης είναι οι λέξεις για τις οποίες ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας θέλει να γίνει προώθηση. Σε αυτή την περίπτωση δεν χρειάζεται να δώσουμε εμείς λίστα από λέξεις-κλειδιά.

Εξετάζουμε τη θέση στη Google για όλες τις σελίδες του site

Η περίπτωση των ανακαινίσεων ήταν αρκετά απλή. Σε ένα μεγαλύτερο ιστότοπο θα πρέπει να εξετάσουμε μία προς μία τις σελίδες του site. Ας πάρουμε Για παράδειγμα τη σελίδα ergalia.gr. πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό κατάστημα το οποίο πωλεί εργαλεία. Εδώ θα πρέπει να εξετάσουμε την κατάταξη για κάθε μία από τις κατηγορίες των προϊόντων. Θα πρέπει να έχουμε μία λίστα με τις λέξεις για τις οποίες προωθήσαμε καθένα από τα URL. Εάν για παράδειγμα ο επισκέπτης αναζήτησης της Google λέξεις όπως αλυσοπρίονο η αλυσοπρίονα, με και χωρίς τόνο, τότε θα πρέπει να εμφανιστεί το συγκεκριμένο url που περιέχεται αλυσοπρίονα. Βεβαίως δεν είναι τόσο απλό το θέμα διότι περιλαμβάνεται και κάποιες άλλες λέξεις κλειδιά στη λίστα των προωθουμενων keywords. Η κατάρτιση αυτής της λίστας είναι μία από τις δυσκολότερες ασκήσεις στα σεμινάρια seo. Και είναι δύσκολη διότι από τη συνδυασμένη χρήση των εργαλείων προώθησης ιστοσελίδας.

rank tracker αλυσοπρίονα

Για να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα γράφτηκαν πολλά άρθρα για αλυσοπρίονα. Όλα αυτά τα άρθρα δεν στοχεύουν στην κεντρική σελίδα του e-shop αλλά στοχεύουν στην επιμέρους σελίδα με τα αλυσοπρίονα. Όλα αυτά τα άρθρα είναι βελτιστοποιημένα σύμφωνα με το εργαλείο yoast seo. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε ένα άρθρο που περιγράφει τη χρήση του εργαλείου yoast seo για τη βελτιστοποίηση άρθρων στο wordpress.

yoast SEO αλυσοπρίονα

Η διαδικασία γίνεται για όλες τις κατηγορίες προϊόντων του ηλεκτρονικού καταστήματος. Ας εξετάσουμε ένα δεύτερο παράδειγμα που αφορά τις αντλίες. Και εδώ υπάρχει ένα μεγάλο πλήθος από λέξεις-κλειδιά. Θέλουμε να εξετάσουμε την κατάταξη της σελίδας του ηλεκτρονικού καταστήματος που παρουσιάζει τις αντλίες όσον αφορά κάθε μία από τις λέξεις κλειδιά. βλέπουμε ότι και Εδώ έχουμε επιτύχει πολύ καλό αποτέλεσμα στην κατάταξη της Google.

rank tracker αντλίες

Προφανώς για να επιτύχουμε αυτό το αποτέλεσμα χρειάζεται και μεγάλο πλήθος άρθρων στο wordpress. Όλα τα άρθρα είναι βελτιστοποιημένα για τη λέξη αντλίες καθώς και τις παρεμφερείς λέξεις κλειδιά. Και αυτά τα άρθρα δημοσιεύονται στο blog με το wordpress. Προφανώς η βελτιστοποίηση έγινε με το YOAST SEO. Εάν δεν γνωρίζετε τον τρόπο χρήσης του wordrpess τότε μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα σεμινάριο wordrpess.

Γρηγόρη αξιολόγηση προώθησης ιστοσελίδων με το rank Tracker

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το εργαλείο rank Tracker για να κάνουμε μία γρήγορη αξιολόγηση της διαδικασίας προώθησης της ιστοσελίδας. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα βάλουμε τις παρεμφερείς λέξεις κάθε κατηγορίας. θα επιλέξουμε να εξετάσουμε τη θέση της κατάταξης και την κυρία λέξη της κάθε κατηγορίας που χρησιμοποιήσαμε στην προώθηση της ιστοσελίδας. Θα εξετάσουμε το κεντρικό URL για όλες τις λέξεις κλειδιά και το εργαλείο rank Tracker θα μας δείξει ποιο από τα δύο url εμφανίζεται για κάθε λέξη κλειδί.

rank Tracker ergalia πρώτη σελίδα google

Η προώθηση της ιστοσελίδας γίνεται με αρκετά μεγάλη επιτυχία διότι με το μεγαλύτερο πλήθος των λέξεων εμφανιζόμαστε στην πρώτη σελίδα. και μάλιστα όχι απλά στην πρώτη σελίδα αλλά στην πρώτη πεντάδα ή ακόμα καλύτερα στην πρώτη τριάδα. Αυτό είναι ένα πρώτο συμπέρασμα όσον αφορά την αξιολόγηση της προώθησης του ηλεκτρονικού καταστήματος. ένα δεύτερο συμπέρασμα αφορά τις κατηγορίες που δεν έχουν ανέβει ακόμα στην πρώτη σελίδα. Το εργαλείο μας δείχνει ποιες είναι οι κατηγορίες για την για τις οποίες πρέπει να γράψουμε άρθρα ώστε να καταφέρουμε να πλασαριστούμε και με αυτές στην πρώτη σελίδα της Google.

rank Tracker ergalia δεύτερη σελίδα google

Βεβαίως καλό θα είναι να επαναλάβουμε την ίδια διαδικασία για κάθε έναν από τους ανταγωνιστές μας για να δούμε πού βρίσκονται οι δικοί τους ιστότοποι στην κατάταξη της Google. Το παράδειγμα με τις εταιρείες πώλησης εργαλείων είναι τυχαίο παράδειγμα μπορεί να εφαρμοστεί στην ιστοσελίδα κάθε επιχείρησης.

Σύγκριση με τα αποτελέσματα των άλλων εργαλείων seo

Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές ποτέ δεν μένουμε στα συμπεράσματα ενός μόνο εργαλείου seo. καλό είναι να αξιοποιούμε τις μετρήσεις όλων των εργαλείων προώθηση της ιστοσελίδας ώστε να έχουμε μία πληρέστερη εικόνα τόσο για την κατάταξη της ιστοσελίδας μας στην Google όσο και για τη σύγκριση με τον ανταγωνισμό. Εδώ παρουσιάζουμε μία λίστα με τα πιο χρήσιμα εργαλεία seo.

Χρήση των εργαλείων στα σεμινάρια SEO

Σε όλα τα παραδείγματα εργαλείων SEO χρησιμοποιήθηκαν οι ίδιοι οι ιστότοποι. Αυτό κάνουμε και στα σεμινάρια προώθησης ιστοσελίδων. Ώστε να μπορεί ο αναγνώστης να προχωρήσει εύκολα σε μία σύγκριση των αποτελεσμάτων και των συμπερασμάτων που αφήνει το κάθε εργαλείο. Και εδώ να τονίσουμε ότι δεν υπάρχει τίποτα παράνομο στη δημοσίευση αυτών των αποτελεσμάτων. Πρόκειται για δημόσια τα οποία μπορεί να τα ανακαλύψει κάποιος ανά πάσα στιγμή. Είναι εργαλεία που ο εκπαιδευτής ενηλίκων διδάσκει πολύ εύκολα σε ένα σεμινάριο seo.

Τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε είναι εντελώς δωρεάν και μπορεί όποιος θέλει να τα χρησιμοποιήσει άμεσα για την προώθηση της ιστοσελίδας του. Πρόκειται για εργαλεία που χρησιμοποιούνται κατά κόρον στα σεμινάρια προώθησης ιστοσελίδων αλλά και από κάθε εξειδικευμένο επαγγελματία που κάνει προώθηση στο διαδίκτυο. Αυτή η διαδικασία πολλές φορές περιλαμβάνει αναλυτική αναφορά προς τον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας. Σε σεμινάριο στην προώθηση ιστοσελίδας πρέπει ο εκπαιδευόμενος να γνωρίζει πολύ καλά πως να συντάξει μία τέτοια αναφορά ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε ιδιοκτήτη.

Σεμινάριο css

Εδώ αξίζει τον κόπο να εστιάσουμε στη χρησιμότητα του css όσον αφορά την ολοκληρωμένη βελτιστοποίηση ενός ιστότοπου. Πολλά πράγματα τα οποία δεν γίνονται τόσο εύκολα μέσα από το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου μπορούν να γίνουν πολύ απλά μέσω μιας εντολής του css. αυτό βοηθάει ώστε το site να είναι πολύ πιο ελαφρύ Και κατά συνέπεια πολύ πιο φιλικό προς τις μηχανές αναζήτησης. Όλα τα εργαλεία ελέγχου βελτιστοποίησης περιεχομένου συνιστούν να βελτιστοποιήσουμε το css. Αυτό ακριβώς μπορείτε να μάθετε σε ένα σεμινάριο css.

Εκπαίδευση ενηλίκων στην πληροφορική. Πως να επιλέξετε σεμινάρια μαθήματα ή σεμινάρια σε θεματικές ενότητες πληροφορικής.