Μαθήματα seo στο google search console

Το Google search console είναι ένα δωρεάν εργαλείο που παρέχει η Google και είναι πάρα πολύ χρήσιμο για την προώθηση των ιστοσελίδων. Μας δίνει πληροφορίες που αφορούν τον τρόπο που βλέπει η Google το site μας. Επίσης μας ενημερώνει για οτιδήποτε πήγαινε στραβά στην ιστοσελίδα και περιμένει ενημέρωση για τη διόρθωση του. Εάν θέλουμε να κάνουμε επιτυχημένη προώθηση ιστοσελίδας τότε η πρώτη προϋπόθεση είναι να μην υπάρχουν λάθη στην ιστοσελίδα. Θα πρέπει η Google να βλέπει όλα όσα υπάρχουν στο site με τον τρόπο που πρέπει. Εδώ ακριβώς μπαίνει το εργαλείο Google search console το οποίο μας εγγυάται την ορθή λειτουργία του ιστότοπου. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων να τονίσουμε ότι το Google search console δεν διορθώνει τα λάθη. Απλά ανιχνεύει όλα τα λάθη και περιμένει από μας να τα λύσουμε. Και αφού τα λύσουμε μας δίνει τη δυνατότητα να ενημερώσουμε την Google για την επίλυση των λαθών.

Πως να συνδέσουμε τον ιστότοπο με το Google Search Console

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω το Google search console διατίθεται δωρεάν από την Google. για να μπορέσουμε να το χρησιμοποιήσουμε μοναδική προϋπόθεση είναι να διαθέτουμε gmail. Θα πρέπει όμως να κάνουμε κάποιες ενέργειες ώστε να το συνδέσουμε πάνω στην ιστοσελίδα μας και να αρχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση της. Εδώ έχουμε αναλυτικές οδηγίες για τη σύνδεση ιστοσελίδας με το google Search Console.

Ενδεικτική χρήση του Google search console για τον ιστότοπο enfe.gr

Θα χρησιμοποιήσουμε τον ιστότοπο enfe.gr ο οποίος θα μας βοηθήσει να παρουσιάσουμε κάποιες βασικές ενέργειες που κάνουμε χρησιμοποιώντας το Google search console. Είναι οι πιο συνηθισμένες ενέργειες που γίνονται κατά την προώθηση ιστοσελίδων. Πριν ξεκινήσουμε να αναφέρουμε ότι ο ιστότοπος αυτός ασχολείται με ανακαινίσεις. Αυτό θα μας χρειαστεί παρακάτω κατά την εξέταση των λέξεων-κλειδιών.

google search console

Το πρώτο πράγμα που βλέπουμε όταν κάνουμε login στο Google Search Console είναι η προηγούμενη οθόνη. Στα αριστερά βρίσκεται ο πίνακας περιεχομένων από τον οποίο ξεκινούν όλες οι ενέργειες πού μπορούμε να κάνουμε. Στο κέντρο βλέπουμε δύο από τα σημαντικότερα report που μας δίνει το Google search console, και συγκεκριμένα το performance και το coverage.

Μελέτη επισκεψιμότητας με το Google search console

Ας ξεκινήσουμε κάνοντας μία γρήγορη μελέτη επισκεψιμότητας με το εργαλείο Google search console. Για να το πετύχουμε αυτό πατάμε το performance στην κεντρική οθόνη και ανοίγει η ακόλουθη οθόνη:

seo με το google search console

Αυτό το Report μας δίνει τα συνολικά κλικ και τις συνολικές εμφανίσεις για κάθε λέξη κλειδί. Παρατηρούμε ούτε ο ιστότοπος τους τελευταίους τρεις μήνες έλαβε 4890 κλικ εδώ σημείωσε 105.000 εμφανίσεις. Πολλοί άνθρωποι αγνοούν τη σημασία των εμφανίσεων και εστιάζουν μόνο στα κλικ. Αντίθετα όμως οι εμφανίσεις συνεισφέρουν πάρα πολύ στη φήμη της εταιρείας. Δεν μετράει μόνο όσοι επισκέφθηκαν την ιστοσελίδα μας αλλά μετράει και πώς ενημερώθηκαν για την εταιρεία μας. Αυτός ακριβώς είναι ο ρόλος των εμφανίσεων. Μπορεί τελικά ο χρήστης να επέλεξε την επίσκεψη σε άλλο ιστότοπο, όμως η συχνή εμφάνιση το δικό μας ιστότοπου ενισχύει τη φήμη και την αξιοπιστία μας.

Προέλευση των κλικ και των εμφανίσεων

Προχωρώντας παρακάτω στη σελίδα βλέπουμε και την προέλευση των κλικ και των εμφανίσεων. Αξίζει τον κόπο να τονίσουμε ότι οι δύο πρώτες σε επισκεψιμότητα λέξεις-κλειδια δεν αφορά τις ανακαινίσεις αλλά αφορουν τα ενεργειακά τζάκια. Ακόμα και η τρίτη λέξη δεν αφορά τις ίδιες τις ανακαινίσεις αλλά αφορά αντλία θερμότητας. Θα περίμενε κάποιος ότι ο μεγάλος όγκος της επισκεψιμότητας προέρχεται από τη λέξη ανακαίνιση, τη φράση ανακαινίσεις σπιτιών ή τη λέξη ανακαινίσεις. Αυτό είναι εκείνο το οποίο θα περιμέναμε διότι είναι οι λέξεις με το μεγαλύτερο όγκο αναζητήσεων όπως μπορεί να μας πει το Visibility. Στα ίδια συμπεράσματα θα μας οδηγούσε και το rank tracker καθώς και πολλά άλλα εργαλεία SEO.

Εξηγούμε την ιδιαιτερότητα στην προέλευση της επισκεψιμότητας

Ας πάμε τώρα να εξηγήσουμε αυτό το παράλογο που συμβαίνει με την προέλευση της επισκεψιμότητας. Η εξήγηση είναι πάρα πολύ απλή. Το άρθρο που διαβάζετε γράφτηκε στις 28 Δεκεμβρίου ακριβώς στο κέντρο του χειμώνα. Ήδη έχει πιάσει το κρύο και τα κανάλια μιλάνε πολύ για την κακοκαιρία Ζηνοβία που είναι προ των πυλών. Αυτό που έχει ανάγκη ο κόσμος αυτό τον καιρό δεν είναι ανακαίνιση σπιτιού αλλά η θέρμανση. Το ερώτημα βέβαια είναι πώς βρήκανε την ιστοσελίδα των ανακαινίσεων για αυτές τις λέξεις.

Περισσότερα δεδομένα από το Google search console

Η απάντηση στα προηγούμενα γίνεται αν ενεργοποιηθούν και τα άλλα δύο κουτάκια στο Report το Google search console. Συγκεκριμένα ενεργοποιούμε το average ctr και το average position.

προώθηση ιστοσελίδων με το google search console

Βλέπουμε αμέσως ότι με τη λέξη κλειδί "ενεργειακό τζάκι και 100 τετραγωνικά "η μέση θέση εμφάνισης είναι 1,1. Με άλλα λόγια για την φράση αυτή βρίσκεται σταθερά στην πρώτη θέση της google. Και βεβαίως όσοι έχουν σπίτι μεγάλο και ψάχνω για ενεργειακό τζάκι 100 τετραγωνικά είναι έτοιμα να πληρώσουν. Η ιστοσελίδα δέχτηκε 167 κλικ που αφορούσαν ενεργειακό τζάκι. Συνεπώς η ζήτηση του κόσμου αυτές τις μέρες δεν αφορούσε ανακαινίσεις. Αφορούσε κατά κύριο λόγο ζητήματα σχετικά με τη θέρμανση.

Αξιοποίηση συμπεράσματος για την προώθηση της ιστοσελίδας

Αυτό είναι ένα καταπληκτικό συμπέρασμα όσον αφορά την προώθηση της ιστοσελίδας. τελικός στόχος σε κάθε προώθηση ιστοσελίδας είναι να αυξήσουμε το κέρδος της επιχείρησης που είναι ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας. Εφόσον βλέπουμε ότι αυτό τον καιρό ο κόσμος ζητάει ενεργειακά τζάκια και αντλίες θερμότητας θα πρέπει να γράψουμε περισσότερα άρθρα και περισσότερα βίντεο για αυτές τις λέξεις. με αυτό τον τρόπο η προώθηση ιστοσελίδων θα φέρει κέρδος Στα ταμεία της εταιρείας. Και βεβαίως θα πρέπει να προβλέψουμε την καλοκαιρινή κίνηση. Εφόσον ο κόσμος το χειμώνα ζητάει θέρμανση Το καλοκαίρι θα ζητάει κλιματισμό.

Άρα όταν προγραμματίζουμε τα επόμενα άρθρα για την προώθηση ιστοσελίδων θα πρέπει να προβλέπουμε και την εποχή του χρόνου στην οποία θα δημοσιευτούν αυτά τα άρθρα. Αλλά θα πρέπει να κάνουμε πρόβλεψη για άρθρα που αφορούν τον κλιματισμό ή για άλλες συναφείς ανάγκες του σπιτιού. και η εταιρεία ανακαινίσεων δεν θα λαμβάνει μόνο εργασίες ανακαίνισης αλλά τα λαμβάνει και πολλές συναφείς εργασίες. Και θα μπορούμε να είμαστε περήφανοι και ικανοποιημένοι διότι το κέρδος της εταιρείας αυξήθηκε μέσα από την προώθηση της ιστοσελίδας.

Συνεργασία με το Google analytics

Τα παραπάνω συμπεράσματα που αφορούν τις λέξεις-κλειδιά δεν μπορούμε να τα εξετάσουμε μεμονωμένα. καλό θα είναι να λάβουμε αντίστοιχες μετρήσεις από το Google analytics που αφορούν τα οργανικά αποτελέσματα. Κανένα εργαλείο από μόνο του δεν είναι επαρκές. στη συγκεκριμένη περίπτωση Το Google analytics θα μας δείξεις το συνολικό πλήθος επισκέψεων που οφείλεται στα οργανικά αποτελέσματα. Και εκεί θα μπορούμε να εκτιμήσουμε και να δούμε τι ποσοστό των επισκεπτών ζήτησε θέρμανση και ενεργειακά τζάκια. Εδώ μπορείτε να δείτε μάθημα για τη χρήση του Google analytics.

Αξιοποίηση του Google search console στην κατασκευή ιστοσελίδων

Κατά την κατασκευή της ιστοσελίδας enfe.gr είναι πιθανό να έχουν συμβεί κάποια λάθη. Γενικότερα σε κάθε δημιουργία site ο web designer ποτέ δεν είναι αλάνθαστος. Όσο προσεκτικός και να είναι όλο και κάποια λαθάκια είναι πιθανό να κάνει. Καλό θα είναι κατά την ολοκλήρωση της κατασκευής ενός site να γίνει έλεγχος με το Google search console. Αυτό γίνεται αν επισκεφτούμε το coverage στο αριστερό μενού.

google search console στο seo

Η οθόνη αυτή μας δείχνει ότι έχουν γίνει λάθη κατά την κατασκευή της ιστοσελίδας. Τα λάθη αυτά θα πρέπει να τα διορθώσουμε. και αφού τα ενημερώσουμε θα πρέπει να ενημερώσουμε την Google για τη διόρθωση των λαθών. Η ενημέρωση γίνεται πάλι μέσα από την ίδια οθόνη. Είναι απαραίτητο να κάνουμε έλεγχο για πιθανά λάθη κατά την κατασκευή μιας ιστοσελίδας. ουσιαστικά η προώθηση περιλαμβάνει τη συγγραφή άρθρων τα οποία κατά μία έννοια θεωρούνται κατασκευή ιστοσελίδας. Σε κάθε περίπτωση που έχουμε δημιουργία περιεχομένου είναι πιθανό να δημιουργηθεί λάθος. εάν θέλουμε να είμαστε μπροστά από τον ανταγωνισμό τότε θα πρέπει να μεριμνήσουμε ώστε να μην υπάρχει κανένα λάθος στην κατασκευή της ιστοσελίδας.

Ασφάλεια ιστοσελίδας

Ένας πάρα πολύ σημαντικός έλεγχος μπορεί να γίνει μέσα από το Google search console αφορά την ασφάλεια ιστοσελίδας. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να πάμε στο "security manual actions" και να επιλέξουμε 'security issues". Εάν υπάρχουν ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια θα εμφανιστούν στο κέντρο της οθόνης. Εδώ βλέπουμε ότι ο ιστότοπος enfe.gr δεν έχει προβλήματα ασφαλείας.

google search console στην προώθηση ιστοσελίδων

Χρήση του Google search console σε σεμινάρια seo

Το Google search console είναι ένα από τα δύο πιο σημαντικά εργαλεία για την προώθηση ιστοσελίδων. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να διδάσκεται αναλυτικά σε κάθε σεμινάριο seo. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε προώθηση ιστοσελίδας και να μην χρησιμοποιήσουμε το Google search console. Εάν θέλει κάποιος να είναι καλά προετοιμασμένες για την προώθηση τότε ολοκληρώνοντας ένα σεμινάριο προώθησης ιστοσελίδων θα πρέπει να μάθει να χρησιμοποιεί τις παραμέτρους του Google search console. Γενικότερα σεμινάριο προώθησης ιστοσελίδων χωρίς Google analytics και Google search console δεν θα μπορούσε να γίνει.

Σεμινάριο html

Για να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα καλό είναι να έχουμε και γνώσεις της γλώσσας html. Στην κατασκευή ιστοσελίδων όλα καταλήγουν σε html και css. Όποιο λογισμικό και να χρησιμοποιήσουμε για την κατασκευή της ιστοσελίδας μας τελικά τελικά αυτό που φτάνει στον φυλλομετρητή του πελάτη είναι το html, το css και η JavaScript. Εάν έχουν τη δυνατότητα να γράψουμε απευθείας στον κώδικα html τότε κερδίζουμε σε πολλά επίπεδα. Η γνώση της γλώσσας html είναι ένα πολύτιμο εφόδιο το οποίο μπορείτε να τα αποκτήσετε μέσα από ένα καλό σεμινάριο html.

Άλλα εργαλεία SEO

Το open Google search console δεν είναι τα μοναδικά εργαλεία προώθησης ιστοσελίδων που υπάρχουν στο διαδίκτυο. Είναι όμως τα σημαντικότερα Διότι τα έχει κατασκευάσει η Google και πιθανότατα χρησιμοποιεί και η Google. υπάρχουν όμως πολλά άλλα εργαλεία SEO τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να λάβετε συμπληρωματική πληροφορία. Για παράδειγμα το rank tracker είναι εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο seo για να βλέπουμε με γρήγορο τρόπο τη θέση στην κατάταξη της Google. Ένα άλλο πολύ χρήσιμο εργαλείο προώθηση ιστοσελίδων είναι το alexa προετοιμάζει είναι πληροφορίες για τον ανταγωνισμό που δύσκολα θα βρούμε σε άλλα εργαλεία SEO.

Μαθήματα JavaScript

Μία πολύ καλή συμβουλή για την προώθηση της ιστοσελίδας σας είναι να χρησιμοποιήσετε την κιλότα JavaScript για να φτιάξετε διαδραστικές εφαρμογές. ο λόγος που προτείνουμε αυτή τη χρήση της JavaScript ως συνεισφορά στην προώθηση της ιστοσελίδας είναι διότι θα αυξήσει κατά πολύ το χρόνο παραμονής των επισκεπτών στο site. όσο μεγαλύτερος ο χρόνος παραμονής στο site τόσο καλύτερα για την προώθηση του site. οι εφαρμογές JavaScript κρατάνε τον κόσμο για πολύ χρόνο στο site και αυτό δείχνει στην Google το περιεχόμενο μας είναι πολύ χρήσιμο. Συνιστούμε θερμά να βελτιώσετε τις γνώσεις σας μέσα από μαθήματα JavaScript.

Διαδραστικές εφαρογές

Στον ιστότοπο που βρίσκεστε χρησιμοποιήσαμε javascript για να φτιάξουμε εφαρμογές πληροφορικής για το δημοτικό. Οι ασκήσεις πληροφορικής για το δημοτικό περιλαμβάνουν απλά παιχνιδάκια που αρέσουν πολύ στα παιδιά. Επίσης αρέσουν πολύ στους γονείς οι οποίοι παρακινούν τα παιδιά τους να μπαίνουν και να παίζουν με τις ασκήσεις πληροφορικής για το δημοτικό.

Ασκήσεις πληροφορικής δημοτικού

Αναμφισβήτητα η εκπαιδευτική αξία αυτών των εφαρμογών είναι πολύ μεγάλη όσον αφορά την ενίσχυση των παιδιών του Δημοτικού στα μαθηματικά και στη γλώσσα. Όμως ο ιστότοπος βρίσκεται αυτή τη στιγμή έχει ένα πολύ μεγάλο κέρδος από τις ασκήσεις πληροφορικής για το δημοτικό. το κέρδος έγκειται στον πολύ μεγάλο χρόνο παραμονής που κερδίζει ιστοσελίδα. Οι εφαρμογές πληροφορικής για το δημοτικό είναι διαδραστικές και κρατάνε τα παιδιά για αρκετή ώρα στο site. Τόσο οι ασκήσεις πληκτρολογίου όσο και οι εφαρμογές για τη γλώσσα και τα μαθηματικά είναι πολύ εθιστικές και τα παιδιά δεν φεύγουν εύκολα από τη σελίδα. Αυτό ενισχύει πολύ την προώθηση του site. Εδώ μπορείτε να δείτε τις ασκήσεις πληροφορικής για το δημοτικό.

Εκπαίδευση ενηλίκων στην πληροφορική. Πως να επιλέξετε σεμινάρια μαθήματα ή σεμινάρια σε θεματικές ενότητες πληροφορικής.