Έλεγχος SEO σε Magento eshop

Τώρα θα δούμε πως κάνουμε έλεγχο seo. Όταν κατασκευάζουμε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα είναι πολύ σημαντικό να το βελτιστοποιήσουμε για τις μηχανές αναζήτησης. Κάθε ιδιοκτήτης επιχείρησης που ξεκινάει το ηλεκτρονικό του κατάστημα έχει την ελπίδα ότι θα βγάλει μεγάλο κέρδος από αυτό. Πρώτα από όλα ευχόμαστε καλές δουλειές και μεγάλα κέρδη σε κάθε ηλεκτρονικό κατάστημα διότι ότι αυτό έχει ανάγκη η οικονομία της χώρας μας σε αυτή την κρίση που περνάμε. Για να έρθει όμως αυτό το πολυπόθητο κέρδος θα πρέπει να μπουν πελάτες στο ηλεκτρονικό κατάστημα. Η σημαντικότερη ενέργεια προσέλκυσης πελατών που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε για ένα e-shop είναι να κάνουμε seo.

Δημιουργία e-shop με το Magento

Η απόφαση να κάνουμε κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος με το magento είναι εξαιρετική. Τα shop που δημιουργούνται με το magento έχουν τη μέγιστη σταθερότητα που θα μπορούσε να ζητήσει ένας ιδιοκτήτης ηλεκτρονικού καταστήματος. Επίσης το magento έχει εξαιρετικά seo χαρακτηριστικά για όσους θέλουν να κάνουν προώθηση ιστοσελίδας. Έχοντας καλύψει το ζήτημα της αξιοπιστίας και το ζήτημα της δυνατότητας προώθησης ιστοσελίδων ουσιαστικά μπορούμε να προχωρήσουμε απρόσκοπτα στις προωθητικές ενέργειες που θα μας ανεβάσουν στην κορυφή της Google. Κάθε ηλεκτρονικό κατάστημα που κατασκευάζεται με το Magento ξεκινάει με τις καλύτερες προδιαγραφές.

Δυνατότητες seo στο Magento

Το magento μας δίνει τη δυνατότητα βελτιστοποίησης κάθε στοιχείου περιεχομένου που ανεβάζουμε. Είτε ανεβάζουμε block, είτε ανεβάζουμε widget είτε ανεβάζουμε σελίδα έχουμε τη δυνατότητα βελτιστοποίησης. Η βελτιστοποίηση γίνεται πάρα πολύ απλά μέσα από μία οθόνη όπως η ακόλουθη:

βελτιστοποίηση Magento eshop

Πριν ξεκινήσουμε όμως θα πρέπει να δώσουμε βαρύτητα σε δύο σημαντικές προδιαγραφές seo.

Προδιαγραφές seo

Για να ανέβει ένα e-shop στις μηχανές αναζήτησης πρέπει να πληρούνται κάποιες προδιαγραφές. Η σημαντικότερη από τις προδιαγραφές seo είναι η ταχύτητα. Ένα site είναι αργό τότε δεν υπάρχει περίπτωση να καταφέρει να ανέβει ψηλά στην πρώτη σελίδα της Google. Σε αυτή την περίπτωση όλες οι προωθητικές ενέργειες θα πάνε χαμένες. Δεν υπάρχει λόγος να ξεκινήσουμε seo για ένα κατάστημα το οποίο πηγαίνει πολύ αργά. Η δεύτερη από τις προδιαγραφές seo είναι η φιλικότητα προς smartphones και κινητές mobile συσκευές. Πολύ μεγάλη βαρύτητα στον τρόπο εμφάνισης μιας ιστοσελίδας σε κινητά τηλέφωνα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό ότι πλέον η μεγαλύτερη επισκεψιμότητα έρχεται από κινητά τηλέφωνα και όχι από υπολογιστές. Εάν δεν εξασφαλίσουμε ότι πληρούνται στο μέγιστο βαθμό αυτές οι δύο προδιαγραφές seo, δεν υπάρχει κανένας λόγος να προχωρήσουμε παρακάτω για την προώθηση της ιστοσελίδας.

Έλεγχος seo για την ταχύτητα

Μπορούμε να το κάνουμε έναν πρόχειρο γρήγορο έλεγχο χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή μας ή το κινητό μας τηλέφωνο. Εάν το site φορτώνει αργά τότε προφανώς θέλει βελτίωση. Αυτό όμως είναι απλά μία ένδειξη. Ο καλύτερος τρόπος είναι να κάνουμε τον επίσημο έλεγχο ταχύτητας ιστότοπου που δίνει η Google. Αλλωστε εφόσον θέλουμε να προωθήσουμε την ιστοσελίδα μας στην Google το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία SEO που παρέχει η ίδια η Google για το seo. Για να κάνουμε τον έλεγχο ταχύτητας θα πρέπει να πούμε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/

Εκεί θα πρέπει να δώσουμε το url της ιστοσελίδας μας και η Google θα μας δείξει αν ο ιστότοπος που προωθούμε είναι γρήγορος ή όχι. Στη συνέχεια βλέπουμε την μέτρηση ταχύτητας για τον ιστότοπο comvoswaterfilter.eu:

Google speed test για το seo comvoswaterfilter.eu

Και στη συνέχεια βλέπουμε τη μέτρηση ταχύτητας για τον ιστότοπο που διαβάζετε αυτή τη στιγμή. Δηλαδή το Google speedtest για τον ιστότοπο balatsoukas.com:

Google speed test για το seo balatsoukas.com

Έλεγχος seo για το mobile friendly

Το επόμενο βήμα είναι να κάνουμε έλεγχο seo για να δούμε κατά πόσο το ηλεκτρονικό κατάστημα συμπεριφέρεται σωστά σε κινητά τηλέφωνα. Βεβαίως ένας πρόχειρος έλεγχος μπορεί να γίνει μέσα από το προσωπικό μας κινητό τηλέφωνο. Εάν εκεί δεν λειτουργεί σωστά αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα και θα πρέπει να προσέξουμε περισσότερο το layout των σελίδων μας. Αυτό όμως δεν αρκεί. Εάν ένα site λειτουργεί σωστά στο δικό μας κινητό τηλέφωνο δεν σημαίνει οτι θα λειτουργεί σωστά σε άλλα κινητά τηλέφωνα. Ακόμα περισσότερο βεβαίως αυτό δεν σημαίνει ότι θα λειτουργεί σωστά και σε άλλου τύπου mobile συσκευές όπως για παράδειγμα σε tablets. Αυτός ο έλεγχος μπορεί να γίνει μέσα από τον ακόλουθο σύνδεσμο. Το καλό είναι οτι ο σύνδεσμος αυτός παρέχεται από την Google ώστε να είμαστε 100% ασφαλείς ότι το συμπέρασμα που θα βγάλουμε είναι πλήρως συμβατό με τις απαιτήσεις seo της Google.

https://search.google.com/test/mobile-friendly

comvoswaterfilter.eu mobile test για το seo

Πλήθος λέξεων ανά σελίδα

Η επόμενη απαίτηση seo για την προώθηση του ηλεκτρονικού καταστήματος είναι να γράψουμε μεγάλο πλήθος λέξεων σε κάθε σελίδα άρθρο κατηγορία ή προϊόν του ηλεκτρονικού καταστήματος. Καταλαβαίνω βεβαίως ότι αυτό φαντάζει ανέφικτο κατά την έναρξη της δημιουργίας του e-shop. Ας βάλουμε όμως τον εαυτό μας στη θέση της Google. Η Google θέλει να δείξει στον επισκέπτη του ιστότοπου ότι εδώ βρίσκεται το καλύτερο περιεχόμενο. Για την ακρίβεια θα ήθελε κάθε φορά που κάποιος ζητάει κάτι να τον στέλνει στην καταλληλότερη ιστοσελίδα για αυτό το σκοπό. Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα στο οποίο η περιγραφή του κάθε προϊόντος περιλαμβάνει χιλιάδες λέξεις, στα μάτια της Google φαντάζει πολύ καλύτερη επιλογή σε σύγκριση με άλλο ηλεκτρονικό κατάστημα στο οποίο περιγραφές των προϊόντων έχουν λίγες εκατοντάδες λέξεων. Και ακόμα περισσότερο το e-shop που έχει εκατοντάδες λέξεις στην περιγραφή κάθε προϊόντος είναι καλύτερο συγκρινόμενο με ένα άλλο e-shop που έχει απλά λίγες δεκάδες λέξεις στην περιγραφή ή δεν έχει καθόλου περιγραφή.

Παράδειγμα σε magento e-shop με φίλτρα νερού

Ας πάρουμε για παράδειγμα μία εταιρεία με φίλτρα νερού που δημιουργεί ένα eshop με το Magento. Η Google δεν γνωρίζει ποιο φίλτρο είναι το καλύτερο. Ούτε έχει τρόπο να διακρίνει ποιο φίλτρο είναι το καλύτερο. Μπορεί όμως να κρίνει το ποιος κάνει την καλύτερη παρουσίαση για τα φίλτρα νερού. Μία καλή παρουσίαση πρέπει να έχει μεγάλο πλήθος λέξεων. Επίσης σε μία καλή παρουσίαση πρέπει να υπάρχουν επικεφαλίδες οι οποίες να απεικονίζουν το νόημα των παραγράφων. Αυτό ακριβώς κάνουμε όταν βελτιστοποιούμε ένα άρθρο. Φροντίζουμε ώστε να υπάρχουν επικεφαλίδες σε κατάλληλες θέσεις. Επίσης φροντίζουμε ώστε το μήκος των παραγράφων να μην είναι πολύ μεγάλο. Ένα καλό κριτήριο είναι οπουδήποτε έχουμε κείμενο, αυτό να υπερβαίνει τις 1.000 λέξεις.

Βελτιστοποίηση με το yoast seo

Παραπάνω χρησιμοποιήσαμε το παράδειγμα μιας εταιρείας που έχει ένα e-shop κατασκευασμένα με τα Magento. Η Google δεν μπορεί να ξέρει αν μία σελίδα είναι e-shop ή άρθρο ή κατηγορία ή οτιδήποτε άλλο. Συνεπώς το magento e-shop συγκρίνεται με ένα blog ή ένα site που κατασκευάστηκαν με το wordpress και βελτιστοποιηθηκαν με τον Yoast SEO. Δυστυχώς το magento δεν διαθέτει τις δυνατότητες του βελτιστοποίησης που έχει το wordpress. Για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος θα πρέπει να προσέξουμε τουλάχιστον τρία πράγματα. Το πρώτο είναι να βελτιστοποιούμε κάθε σελίδα, άρθρο, κατηγορία η block τοποθετώντας τις λέξεις κλειδιά στον τίτλο και στην περιγραφή σύμφωνα με τα εργαλεία που μας δίνει το magento. Η δεύτερη απαίτηση είναι να γράφουμε άρθρα τουλάχιστον χιλίων λέξεων έκαστο. Και η τρίτη απαίτηση απαίτηση είναι να βάζουμε επικεφαλίδα h2 τουλάχιστον ανά 200 λέξεις. Δηλαδή για παράδειγμα να μην αφήσουμε και μεσολαβήσουν 500 λέξεις χωρίς επικεφαλίδα h2.

Αυτές οι απαιτήσεις είναι το πρώτο πράγμα που μαθαίνει κανείς όταν κάνει βελτιστοποίηση σε ιστοσελίδες wordpress. Δεδομένου ότι η Google δεν μπορεί να καταλάβει με σαφήνεια αν το κάθε domain είναι site ή e-shop, τότε το wordpress έχει αυξημένες πιθανότητες να βγει στην πρώτη σελίδα της Google συγκρινόμενο με τα ηλεκτρονικά καταστήματα. Αυτό ισχύει για κάθε τύπου ηλεκτρονικό κατάστημα όχι μόνο το magento. Είτε έχουμε magento είτε opencart είτε PrestaShop είτε WooCommerce, όλα αυτά τα ηλεκτρονικά καταστήματα θα δυσκολευτούν να ξεπεράσουν ιστοτόπους wordpress στους οποίους έγινε σωστά η βελτιστοποίηση των ιστοσελίδων.

Πρωτότυπο περιεχόμενο

Εδώ είναι σημαντικό να τονίσουμε οτι το περιεχόμενο πρέπει να είναι πρωτότυπο. Εάν κάνουμε αντιγραφή, τότε αυτό δεν θα βοηθήσει το seo της ιστοσελίδας μας. Μόνο το πρωτότυπο περιεχόμενο έχει αξία για την προώθηση ενός ιστοτόπου. Εδώ έχουμε ένα χρήσιμο άρθρο για να μάθετε πως να κάνετε έλεγχο πρωτοτυπίας περιεχομένου.

Πώς να χρησιμοποιήσουμε το keywords map

Από τη στιγμή που καταφέρουμε να λύσουμε όλα τα παραπάνω προβλήματά τότε αρχίζει το πιο ωραίο κομμάτι της προώθησης ιστοσελίδων. Εάν έχουμε φροντίσει ώστε το eshop μας να είναι γρήγορο, να έχει καλή συμπεριφορά σε κινητά τηλέφωνα, να είναι βελτιστοποιημένο πλήρως αλλά και να έχει μεγάλο πλήθος λέξεων τότε μπορούμε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. Δηλαδή στη δημιουργία και χρήση ενός keyword map. Αυτό είναι ένα απλό έγγραφο μπορούμε να φτιάξουμε στο χαρτί ή σε ένα απλό επεξεργαστή κειμένου όπως το word. Περιλαμβάνει ένα πίνακα με δύο στήλες. Στην πρώτη στήλη μπαίνει το όνομα της σελίδας. και στη δεύτερη στήλη μπαίνουν οι λέξεις-κλειδιά με τις οποίες θέλουμε να βελτιστοποιήσουμε αυτή τη σελίδα. Στην πρώτη στήλη μπαίνουν τα ονόματα προϊόντων, τα ονόματα κατηγοριών αλλά και οι τίτλοι των άρθρων. Καθένα από αυτά θέλουμε να βελτιστοποιηθεί για κάποιες λέξεις. Αυτές τις λέξεις τις βάζουμε στη δεύτερη στήλη του πίνακα στο διπλανό κουτάκι. Στη συνέχεια πηγαίνουμε σε κάθε σελίδα σε κάθε άρθρο και σε κάθε κατηγορία και κάνουμε βελτιστοποίηση για αυτές τις λέξεις.

Γιατί είναι σημαντικό το keywords map στο SEO

Είναι σημαντικό να έχουμε συγκεντρωμένες όλες τις λέξεις σε ένα keyboard map για δυο λόγους. Ο πρώτος είναι για να μην κάνουμε επικάλυψη στη βελτιστοποίηση σελίδων για τις ίδιες λέξεις. Δηλαδή να μη βελτιστοποιήσουμε δύο σελίδες για την ίδια λέξη κλειδί. Και ο δεύτερος λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό το Keyword είναι για να γνωρίζουμε Με ποιες λέξεις κλειδιά θα βάλουμε link προς τις υπόλοιπες σελίδες στο site μας. Δηλαδή από μία κατηγορία ή από ένα προϊόν ή από ένα άρθρο στο blog Θα πρέπει να υπάρχουν link προς άλλες εσωτερικές σελίδες. Αυτά ονομάζονται internal links και είναι πολύ σημαντικά. νεότερες μελέτες και ανακοινώσεις από την Google που ανεβάζουν κατακόρυφα τη σημασία των inbound link για το seo ενός ιστότοπου. Όλα αυτά τα γράφουμε με κάθε λεπτομέρεια στη βασική σελίδα που έχουμε δημιουργήσει για το seo.

Άλλες τεχνικές προώθησης e-shop

Όταν κάνουμε κατασκευή e-shop τότε ρίχνουμε το βάρος στα προϊόντα και στις κατηγορίες. Για να γράψουμε κείμενο πρέπει να φτιάξουμε blog. Είναι η καλύτερη λύση για να αποφύγουμε να μπερδέψουμε τη διαδικασία προώθησης με τη διαδικασία κατασκευής του e-shop. Τα blog συνήθως κατασκευάζονται με το wordpress. Εκεί γράφουμε τα προωθητικά άρθρα. Τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά καταστήματα όπως για παράδειγμα το PrestaShop και το opencart δυσκολεύονται να ενσωματώσουν το blog μέσα στο ηλεκτρονικό κατάστημα. Για αυτό το λόγο φτιάχνουμε το wordpress σε ξεχωριστό φάκελο εντός του domain. Αντίθετα όταν κατασκευάζουμε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με το Magento τότε μπορούμε πολύ εύκολα να ενσωματώσουμε το blog εντός του site και δεν χρειάζεται ξεχωριστή εγκατάσταση wordpress. Όλα αυτά πρέπει να τα λάβουμε υπόψη πριν ξεκινήσουμε την κατασκευή ενός e-shop.

Κατασκευή ιστοσελίδας wordpress εντός του e-shop

Βεβαίως τίποτα δεν μας εμποδίζει να κάνουμε το ίδιο για ένα ηλεκτρονικό κατάστημα magento. Μπορούμε να βάλουμε κάποια σημαντικά άρθρα εντός του e-shop. Αυτά είναι τα κύρια άρθρα που θέλουμε να τα βλέπουν οπωσδήποτε οι πελάτες μας. Και τη συνέχεια μπορούμε να φτιάξουμε και ένα wordpress το οποίο να φτιαχτεί σε ένα φάκελο με όνομα blog. Ουσιαστικά έξω από το e-shop, κάνουμε και μία νέα κατασκευή ιστοσελίδας ειδικά για το blog. Εκεί μπορούμε να γράψουμε σωρηδόν μεγάλο πλήθος άρθρων και θα τα βελτιστοποιήσουμε πολύ εύκολα με κορυφαία εργαλεία βελτιστοποίησης όπως για παράδειγμα το yoast seo. Η κατασκευή ιστοσελίδας τέτοιου τύπου είναι πάρα πολύ απλή και μπορεί να τελειώσει μέσα σε μισή ώρα. Είναιναι μία τόσο τετριμμένη υπόθεση που δεν αξίζει τον κόπο καν να τα συζητάμε σαν όγκο εργασίας. Η εγκατάσταση wordpress είναι το ευκολότερο κομμάτι στην κατασκευή ιστοσελίδων.

Η γλώσσα html

Σε ένα άρθρο για τον έλεγχο βελτιστοποίησης ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων δεν θα μπορούσε να λείπει η γλώσσα html. Κάθε έλεγχος seo περιλαμβάνει και έλεγχο ορθότητας του κώδικα html. Εδώ μπορούμε να δούμε online html validator ο οποίος παρέχεται από την εταιρεία που κατασκευάζει τις προδιαγραφές του διαδικτύου. Είναι ο html validator που παρέχεται από την w3c. Το world wide web consortium είναι ο οργανισμός που παράγεται τις προδιαγραφές τις οποίες παίρνουν οι εταιρείες που κατασκευάζουν τους browser όπως για παράδειγμα το chrome το mozilla και άλλους. Η γλώσσα html βρίσκεται κάτω από κάθε ιστοσελίδα. Είτε είναι site είτε e-shop είτε είναι blog είτε οτιδήποτε άλλο. Σε γενικές γραμμές όλα τα εργαλεία κατασκευής ιστοσελίδας και όλα τα εργαλεία κατασκευής Eshop είναι φτιαγμένα για να έχουμε οπτικοποιημένο εργαλεία και να μη χρησιμοποιούμε τον κώδικα html. Η γνώση όμως της γλώσσας html μας λύνει τα χέρια και μας βοηθάει να έχουμε πολύ μεγαλύτερη παραγωγικότητα αλλά για να πετύχουμε πολύ καλύτερη βελτιστοποίηση για την ιστοσελίδα μας. Δηλαδή αντί να ψάχνουμε να βρούμε πώς γίνεται ένα πράγμα στο magento, μπορούμε να το κάνουμε εύκολα και γρήγορα χρησιμοποιώντας εντολές αφού παρακολουθήσουμε μαθήματα html.

Έλεγχος με τον html validator

Στη συνέχεια κάνουμε έλεγχο χρησιμοποιώντας το html validator. Πρώτα κάνουμε έλεγχο σε ενα eshop κατασκευασμένο με το magento. Πατάμε εδώ για να ανοίξουμε τον html validator:

https://validator.w3.org/

Και εδώ βλέπουμε το αποτέλεσμα του ελέγχου με τον html validator για τον ιστότοπο comvoswaterfilter.eu:

html validator για το comvoswaterfilter.eu

Καλό θα είναι να μεριμνήσουμε ώστε όλες οι σελίδες του ιστότοπου που κατασκευάζουμε να είναι πλήρως συμβατές με τον html validator. Αυτό το έχω καταφέρει για όλες τις σελίδες στον ιστότοπο balatsoukas.com:

html validator για το balatsoukas.com

Αξίζει τον κόπο να μάθω seo;

Φτάνοντας στο τέλος του άρθρου ενδεχομένως κάποιος να έχει τρομάξει και να θεωρήσει ότι δεν είναι κατάλληλος για τη δουλειά της προώθησης και του seo. Όλα τα παραπάνω ενδεχομενως να φαίνονται πολλά και κάποιος να νομίζει ότι είναι δουλειά των ειδικών στο seo. Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι. Βεβαίως είναι κάποιες παραπάνω γνώσεις που πρέπει να αποκτήσει κανείς πέρα από τις βασικές γνώσεις κατασκευής e-shop. Όμως εάν συγκεντρώσουμε όλα όσα είπαμε παραπάνω τελικά δεν είναι πολλά. Το να μεριμνήσουμε ώστε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα είναι γρήγορο είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να το κάνουμε ούτως ή άλλως, με ή χωρίς το seo. Η βελτιστοποίηση του e-shop για τις mobile συσκευές θα έπρεπε να γίνει ούτως ή άλλως, διοτι ότι οι πιο πολλοί επισκέπτες θα μπουν από κινητά. Μέχρι τώρα τα πράγματα είναι απλά για το seo. Εάν θέλετε να αποκτήσετε ολοκληρωμένη εικόνα για την προώθηση ιστοσελίδων τότε δεν έχετε απρά να παρακολουθήσετε ολοκληρωμένα μαθήματα στο seo.

Το δύσκολο είναι να γράφουμε μεγάλο πλήθος λέξεων. Αυτό είναι που θα μας ανεβάσει στην πρώτη σελίδα της Google, υπό την προϋπόθεση ότι έχουμε εξασφαλίσει την ταχύτητα και τη φιλικότητα προς τις κινητές συσκευές. Κάποιος ενδεχομένως να το θεωρήσει δύσκολο και ανέφικτο. Η απάντηση είναι απλή. Αν το κάνεις μόνος σου, τότε κερδίζεις διοτι εσύ ο ίδιος γράφεις στα κείμενα για την εταιρεία σου. Μόνο εσύ είσαι ο πιο ειδικός στο αντικείμενό σου. Εάν δεν το κάνεις, τότε η Google θα προτιμήσει να ανεβάσει στην πρώτη σελίδα τους ανταγωνιστές σου που κάνουν seo. Σε αυτή την περίπτωση άλλες εταιρίες με φίλτρα νερού θα βγούν στην πρώτη σελίδα και η δική μας εταιρεία δεν θα έχει οργανική επισκεψιμότητα.

Προσέλκυση επισκεπτών σε Eshop

Και ερχόμαστε τώρα στο κρίσιμο ερώτημα. Με ποιο τρόπο θα αποκτήσει traffic το ηλεκτρονικό κατάστημα; Εάν πληρώσουμε τα κοινωνικά δίκτυα ή το adwords τότε το κόστος εκτοξεύεται σε πολλές εκατοντάδες ευρώ ανά μήνα. Υπάρχει βέβαια και η λύση να αναθέσουμε το seo σε μία εταιρεία η σε κάποιον ιδιώτη seo specialist. Να κάνουμε μία αναζήτηση στο Google με τη λέξη προώθηση ιστοσελίδων με τη λέξη seo, να βρούμε αυτούς που βγαίνουν πρώτες θέσεις και να επικοινωνήσουμε μαζί τους. Αυτή η επιλογή έχει δύο μειονεκτήματα συγκρινόμενη με το seo που θα γίνει in house από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη της εταιρείας. Το πρώτο μειονέκτημα είναι ότι κανένας "άσχετος με το αντικείμενο" δεν θα γράψει κείμενα καλύτερα από τον ίδιο τον ειδικό που έχει την εταιρεία η οποία πουλάει τα προϊόντα. Και το δεύτερο μειονέκτημα είναι το κόστος. Εάν κατά την κατασκευή του ηλεκτρονικού καταστήματος μεριμνήσουμε για τη βελτιστοποίηση και συγγραφή μεγάλων κειμένων τότε η Google θα μας ανεβάσει στις πρώτες θέσεις εύκολα και γρήγορα.

Κόστος seo

Εάν το κάνουμε μόνοι μας, in house, τότε το κόστος είναι μηδαμινό. Για παράδειγμα αντί να αφιερώσουμε 20 μέρες για την κατασκευή του e-shop, ας αφιερώσουμε άλλες 10 επιπλέον μέρες για να γράψουμε μεγαλύτερα κείμενα, χιλίων λέξεων έκαστο. Αντίθετα εάν αναθέσουμε το seo σε μία εταιρεία ή σε κάποιον ειδικό seo specialist τότε θα πληρώνουμε κάθε μήνα 200, 300 400 ευρώ για το seo. Το ποσό εξαρτάται από τη δυσκολία των λέξεων κλειδιών για τις οποίες θέλουμε να κατακτήσουμε την κορυφή των αποτελεσμάτων της Google. Το κόστος ανεβαίνει ακόμα περισσότερο εάν επιλέξουμε να κάνουμε πληρωμένη διαφήμιση μέσα από social media οπως facebook, instagram η linkedin. Και ανεβαίνει ακόμα περισσότερο εάν κάνουμε πληρωμένη διαφήμιση AdWords. Με άλλα λόγια, αξίζει και με το παραπάνω ο κόπος της συγγραφής μεγάλων κειμένων για το seo στο eshop. Είναι το σημαντικότερο από τα βήματα προώθησης μιας ιστοσελίδας.

Άλλωστε και το άρθρο που μόλις διαβάσατε υπερβαίνει τις 2.500 λέξεις. Και η συμβολή του για την προώθηση της ιστοσελίδας μου είναι πολύτιμη. Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να κάνουμε SEO. Με άλλα λόγια, η έννοια του seo ταυτίζεται με την έννοια της ποιότητας στην κατασκευή ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων. Και η ποιότητα όχι μόνο θα φέρει περισσότερους επισκέπτες, αλλά θα κρατήσει κανείς για περισσότερο χρόνο το ενδιαφέρον τους για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας. Και μπροστά σε αυτό το κέρδος, όσο το κόστος του seo είναι πολύ μικρό.

Μείωση του κόστους μέσω σεμιναρίων magento

Ο καλύτερος τρόπος για να μειώσετε το κόστος του ηλεκτρονικού καταστήματος είναι να παρακολουθήσετε ιδιαίτερα μαθήματα magento ώστενα το δημιουργήσετε μόνοι σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλές εταιρείες στέλουν τους υπαλλήλους να παρακολουθήσουν σεμινάρια magento. Και βεβαίςω στην ιστοσελίδα μου έσω ολοκληρωμένο οδηγό για μαθήματα magento.

Εκπαίδευση ενηλίκων στην πληροφορική. Πως να επιλέξετε σεμινάρια μαθήματα ή σεμινάρια σε θεματικές ενότητες πληροφορικής.