×
Κατασκευή Ιστοσελίδων WordPress Joomla wordpress vs html/css
×
Κατασκευή Eshop Woocommerce Opencart Magento Shopify
×
Προώθηση Ιστοσελίδων Digital Marketing Μαθήματα Facebook Σεμινάρια Linkedin Μαθήματα Instagram Σεμινάρια Twitter Μαθήματα Pinterest
×
Σεμινάρια JAVA Μαθήματα PHP Σεμινάρια MySQL
×
Μαθήματα Excel Σεμινάρια VBA Σεμινάρια Photoshop Μαθήματα PowerPoint Σεμινάρια Word Μαθήματα Προγραμματισμού Πληροφορική στο δημοτικό

balatsoukas logo balatsoukas.com

Ασκήσεις πληκτρολογίου

Ασκήσεις πληκτρολογίου για το δημοτικό. Ανήκουν στις ασκήσεις πληροφορικής δημοτικού. Κανόνες πληκτρολόγησης. Πληροφορικη για παιδια δημοτικου.

Εκπαιδευτής Ενηλίκων Νικόλαος Μπαλατσούκας Τηλ. (+30) 6977676785

Μετά από αρκετά μεγάλη εμπειρία στη διδασκαλία πληροφορικής προς ανθρώπους που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην τεχνολογία, αποφάσισα να φτιάξω μία σειρά από ασκήσεις πληκτρολογίου. Ο κύριος στόχος της κατασκευής αυτής της σειράς των ασκήσεων είναι να διευκολύνω τα μικρά παιδιά των πρώτων τάξεων του Δημοτικού στην εκμάθηση βασικών δεξιοτήτων σχετικά με το πληκτρολόγιο. Θέλω το μάθημα να είναι ευχάριστο και τα παιδιά να μαθαίνουν μέσα από παιχνίδι. Για αυτό το λόγο φρόντισα να κάνω τις ασκήσεις πολύ ευχάριστες ώστε τα παιδιά να διασκεδάζουν μαθαίνοντας.

Στη συνέχεια έχω συγκεντρώσει τις βασικές σκήσεις πληροφορικής για παιδιά δημοτικού που θα βρείτε στην ιστοσελίδα μου:

  1. Αρχικά υπάρχει ο σύνδεσμος προς τις ασκήσεις πληκτρολογίου για αρχάριους ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν ευχέρεια στο γράψιμο.
  2. Έχοντας μάθει να γράφουμε χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο, το επόμενο βήμα είναι να μάθουμε να βάζουμε τόνο. Ακολουθούν ασκήσεις για να εξασκηθούμε και να εμπεδώσουμε πως βάζουμε τόνο χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο.
  3. Μετά τον τόνο, το επόμενο βήμα είναι να βάλουμε διαλυτικά. Εδώ μπορείτε να εξασκηθείτε για να μάθετε να βάζετε διαλυτικά.
  4. Αφού μάθουμε να βάζουμε τόνο και μετά μάθαμε να βάζουμε διαλυτικά, το επόμενο είναι να μάθουμε πως βάζουμε τόνο και διαλυτικά μαζί.
  5. Μην παραβλέψετε να δείτε τις τις εφαρμογές προγραμματισμού για παιδια.
  6. Εδώ έχουμε δημιουργήσει ασκήσεις πληροφορικής για την τάξη που λύνονται χωρίς υπολογιστή, απλά με χαρτί και μολύβι.
  7. Δημιουργήσαμε επίσης ασκήσεις Αγγλικών για να κάνετε εξάσκηση στο λεξιλόγιο.
  8. Ασκήσεις Word για να ενισχύσετε τις γνώσεις σας στην επεξεργασία κειμένου.
  9. Η τεχνολογία επίσης μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε ασκήσεις μαθηματικών για τα παιδιά του δημοτικού με τυχαία κάθε φορά νούμερα. Εδώ θα βρείτε ασκήσεις μαθηματικών για το δημοτικό.

Ασκήσεις πληκτρολογίου για μεγαλύτερες ηλικίες

Όμως αποδεικνύεται ότι υπάρχουν και μεγαλύτερες ηλικίες που έχουν ανάγκη αυτές τις ασκήσεις. Πολλοί άνθρωποι τυχαίνει να μη γνωρίζουν τα βασικά το πληκτρολογίου όπως για παράδειγμα Πως βάζουμε τόνο πως βάζουμε τόνο και διαλυτικά. Αυτή η άγνοια αποδεικνύεται αποτρεπτικός παράγοντας προς τα επόμενα βήματα της εξέλιξής τους σε άλλες θεματικές ενότητες της πληροφορικής. Για παράδειγμα ένας ενήλικας ο οποίος αγνοεί τις βασικές λειτουργίες πληκτρολογίου δεν έχει καμία απολύτως εμπιστοσύνη στον εαυτό του για να προχωρήσει σε μαθήματα κατασκευής ιστοσελίδων η να μάθει ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου. Ακόμα περισσότερο αυτή η άγνοια μπορεί να τον αποτρέψει στο να μάθει ένα εργαλείο σχετικό με τη δουλειά του. Όπως για παράδειγμα ένας λογιστής μεγαλύτερης ηλικίας να αποφεύγει να μάθει το excel. Επίσης έχω δύο ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας με καταπληκτικές ιδέες να διστάζουν να μάθουν το wordpress διότι νομίζουν ότι θα τα καταφέρουν επειδή δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ στη ζωή τους υπολογιστή. όταν ο εκπαιδευτής ενηλίκων δείξει μεγάλη υπομονή ώστε να ξεπεράσουμε αυτό Το αρχικό στάδιο και να ανεβάσουμε την ψυχολογία και την εμπιστοσύνη του εκπαιδευόμενου στον εαυτό του, τότε βλέπουμε απίστευτη πρόοδο και μαγικά πράγματα να συμβαίνουν. Οι ασκήσεις πληκτρολογίου αποτελούν ένα καλό εργαλείο προς αυτή την κατεύθυνση.

Σεμινάρια excel

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αυξημένη ζήτηση για τα μαθήματα excel από στελέχη επιχειρήσεων. Και ειδικότερα η αύξηση αφορά τα μαθήματα advanced excel που εστιάζουν στις συναρτήσεις και το συγκεντρωτικούς πίνακες. Στην ιστοσελίδα μας έχουμε αρκετά άρθρα και τα σεμινάρια excel. Έχουμε δημιουργήσει μαθήματα excel για πολλές ομάδες συναρτήσεων όπως για παράδειγμα λογικές συναρτήσεις, συναρτήσεις ημερομηνίας ώρας και μαθηματικές συναρτήσεις. Πλέον το excel αποτελεί ένα πολύτιμο βοήθημα για κάθε εργαζόμενο. Στα μαθήματα excel μαθαίνετε πολλούς από τους αυτοματισμούς που είναι χρήσιμη στην καθημερινή εργασία.

Ασκήσεις πληκτρολογίου για αρχάριους

Η πρώτη ομάδα ασκήσεων πληκτρολογίου είναι οι ασκήσεις για αρχάριους. Εδώ μαθαίνουμε τα πολύ βασικά όπως για παράδειγμα μία διευκόλυνση στο να βρίσκουμε ευκολότερα τη θέση των πλήκτρων στο πληκτρολόγιο. σε αυτή την ενότητα Επίσης μαθαίνουμε πώς να κάνουμε εναλλαγή ανάμεσα στα ελληνικά και τα Αγγλικά και αντίστροφα. με τις ασκήσεις πληκτρολογίου για αρχάριους μπορούμε να κάνουμε εξάσκηση στο Πώς να βάζουμε κεφάλαια και μικρά αλλά και πώς να βάζουμε τόνο. αυτές είναι οι πολύ βασικές γνώσεις που πρέπει να έχει κάποιος για να γράψει ένα ελληνικό κείμενο στον υπολογιστή. μπορείτε να κάνετε κλικ στον ακόλουθο σύνδεσμο και θα ξεκινήσετε να κάνετε εξάσκηση με τις ασκήσεις πληκτρολογίου για αρχάριους.

Ποιο πρόβλημα λύνουν οι ασκήσεις πληκτρολογίου

Το βασικό πρόβλημα που προσπαθώ να λύσω με τις ασκήσεις πληκτρολογίου είναι εντατική εξάσκηση πάνω στη χρήση πληκτρολογίου. θέλω αυτό να γίνεται σαν παιχνίδι και όχι σαν μάθημα. Συνήθως για να μάθει κάποιος να πληκτρολογεί πρέπει να το ανοίξουμε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου όπως για παράδειγμα το libreoffice ή το openoffice η microsoft word. το πρώτο πρόβλημα είναι ότι αυτό το πρόγραμμα του δίνει μία πολύ μεγάλη γκάμα επιλογών οι οποίες του είναι εντελώς περιττές όταν κάνει τα πρώτα του βήματα στη χρήση του πληκτρολογίου. το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι προκειμένου να έχει λέξεις να γράφει θα πρέπει να δώσουμε στον εκπαιδευόμενο ένα κείμενο ή μία λίστα λέξεων. Δηλαδή θα πρέπει να πληκτρολογήσει όλες τις λέξεις για να τελειώσει την εργασία του. και κάθε φορά που βρίσκει ένα γνωστό σύμβολο θα πρέπει να σηκώνει το χέρι και να ρωτάει. ενδεχομένως το ίδιο σύμβολο να αργείς να το ξανασυναντήσει και μέχρι τότε να έχει ξεχάσει Ποιος ο συνδυασμός πληκτρολογίου που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε για να εμφανίσουν αυτό το σύμβολο στην οθόνη. με τις ασκήσεις πληκτρολογίου κάνει συνεχώς εξάσκηση στα ίδια σύμβολα και του αποτυπώνονται στη μνήμη πολύ καλύτερα. Επίσης δεν χρειάζεται να έχει χαρτί διότι βλέπει Την εκάστοτε λέξη στην οθόνη. το τρίτο και σημαντικότερο πλεονέκτημα που έχει κάποιος όταν μαθαίνει χρησιμοποιώντας τις ασκήσεις πληκτρολογίου είναι ότι για κάθε λέξη που γράφει επιτυχώς λαμβάνει επιβράβευση. όταν ο εκπαιδευόμενος γράψε σωστά τη λέξη τότε ανάβει ένα πράσινο σύμβολο το οποίο του επιτρέπει να προχωρήσει στην επόμενη λέξη. αυτή η διαδικασία των συνεχιζόμενων επιβραβεύσεων έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι ανεβάζει κατακόρυφα τη διάθεση του εκπαιδευόμενου. όταν βρισκόμαστε σε μικρές ηλικίες τότε Τα παιδάκια είναι χαρούμενα που διαρκώς εισπράττουν αυτό το μπράβο. και θέλουν να συνεχίσουν να παίζουν γράφοντας όλο και περισσότερες λέξεις. όταν βρισκόμαστε σε ενήλικες τότε η ανάγκη επιβράβευσης είναι πολύ μεγαλύτερη. και αποδεικνύεται και πάλι ότι οι ασκήσεις πληκτρολογίου είναι πολύ χρήσιμες και πολύ ευχάριστες.

Τι μαθαίνουμε σε αυτές τις ασκήσεις

Οι ασκήσεις πληκτρολογίου περιλαμβάνουν πολλές ομάδες ασκήσεων κάθε μία εκ των οποίων βοηθάει στην εξάσκηση θα σε συγκεκριμένη ενότητα. πρώτη ομάδα είναι οι ασκήσεις πληκτρολογίου για αρχάριους στην οποία κάνουμε εξάσκηση το Πώς να βάζουμε κεφάλαια και μικρά, πώς θα κάνουμε ανταλλαγή ανάμεσα σε ελληνικά και αγγλικά καθώς και πως να βάζουμε τόνο. σε επόμενη ομάδα ασκήσεων πληκτρολογίου κάνουμε εξάσκηση για να μάθουμε να βάζουμε διαλυτικά για να βάζουμε τόνο και διαλυτικά μαζί. ακολουθούν και άλλες ασκήσεις πληκτρολογίου στις οποίες μαθαίνουμε ειδικά σύμβολα όπως για παράδειγμα το δολάριο, το σύμβολο του ευρώ, το θαυμαστικό καθώς και όλα τα υπόλοιπα σύμβολα.

Ασκήσεις πληροφορικής για το δημοτικό

Οι ασκήσεις πληκτρολογίου ανήκουν στην ευρύτερη ομάδα ασκήσεων πληροφορικής για το δημοτικό. Σε αυτές τις ασκήσεις περιλαμβάνονται ενότητες για την εξάσκηση στη μορφοποίηση κειμένου. επίσης υπάρχουν ασκήσεις αριθμητικής μέσω υπολογιστή οι οποίες όχι μόνο βοηθάνε στην καλύτερη εξοικείωση με το ποντίκι το πληκτρολόγιο αλλά δίνουν πραγματική βοήθεια στα μαθηματικά. Η εμπειρία έχει δείξει ότι οι μαθητές οι οποίοι εξασκούνται συχνά στις ασκήσεις αριθμητικής μέσω υπολογιστή έχουν βελτιωθεί στα μαθηματικά. Τέλος στις ασκήσεις πληροφορικής δημοτικού περιλαμβάνονται ασκήσεις γραμματικής τις οποίες μέσω ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής ο μαθητής επιλέγει το σωστό εφαρμόζοντας κανόνες γραμματικής.

Κανόνες πληκτρολογησης

Μέσα από τις ασκήσεις πληκτρολογίου δίνεται μια εξαιρετικη ευκαιρία για να διδαχθούν και οι κανόνες πληκτρολογησης. Όμως αυτό δεν γίνεται μέσα από το τυφλό σύστημα. Δεν φτιάχνουμε κειμενα για τυφλο συστημα. Ουσιαστικά μιλάμε για τη σωστη τοποθετηση χεριων στο πληκτρολογιο. Οι ασκήσεις πληκτρολογίου αποτελούν ακόμα μια προσπάθεια για να φτιάξουμε παιχνίδια πληκτρολόγησης στα ελληνικά. Εάν θέλετε να μπάθετε τυφλό σύστημα τότε δεν έχετε παρά να εγκαταστήσετε ένα σχετικό πρόγραμμα ή να αγοράσετε ένα βιβλιο για τυφλο συστημα. Η πληροφορικη για παιδια δημοτικου δεν θα μπορουσα να μην περιλαμβάνει ασκήσεις πληκτρολόγησης.

Προώθηση ιστοσελίδων

Εχοντας ασχοληθεί αρκετά με την προώθηση ιστοσελίδων έχω τη βεβαιότητα ότι οι ασκήσεις πληκτρολογίου θα αποτελέσουν ένα πολύ δυνατό χαρτί και την προώθηση της ιστοσελίδας μου. σύμφωνα με τα λεγόμενα της google και ιδιαίτερα του Ματ cats το σημαντικότερο για μία ιστοσελίδα είναι να δείχνει ενδιαφέρον περιεχόμενο. Πιστεύω ότι στον τομέα των ασκήσεων πληροφορικής ο τρόπος που δίνεται το περιεχόμενο παρουσιάζει ένα εντονότατο ενδιαφέρον το οποίο θα προσελκύσει αρκετούς επισκέπτες. Τόσο από το target group των μαθητών Δημοτικού όσο και από το target group των ενηλίκων. Η ανάγκη συνεχούς εξάσκησης με ευχάριστο τρόπο θα φέρει συνεχιζόμενες επισκέψεις στην ιστοσελίδα καθώς και μεγάλο πλήθος από like και share στα κοινωνικά δίκτυα. Αυτό είναι το νούμερο ένα για την προώθηση ιστοσελίδων. ένα Επίσης δυνατό σημείο της σελίδας είναι ότι κατασκευάστηκε με χρήση μόνο html css και JavaScript. συνεπώς είναι μία εξαιρετικά γρήγορη ιστοσελίδα λόγω του τρόπου κατασκευής της. Η ταχύτητα της ιστοσελίδας είναι επίσης παράγοντας που επηρεάζει σημαντικά την προώθηση ιστοσελίδων.

Τεχνολογία κατασκευής ιστοσελίδων

Η κατασκευή των ασκήσεων πληροφορικής στηρίχθηκε στις βασικές τεχνολογίες δημιουργίας ιστοσελίδων. Αυτές περιλαμβάνονται στη γλώσσα html καθώς και το css και τη γλώσσα javascript. οι τεχνολογίες αυτές αποτελούν το ελάχιστο σύνολο που πρέπει να γνωρίζει κάποιος για να ασχοληθεί με την κατασκευή ιστοσελίδων. η κατασκευή των ασκήσεων πληροφορικής δείχνει ότι τα μαθήματα wordpress δεν καλύπτουν όλες τις ανάγκες κατασκευής ιστοσελίδων. Εάν είχα επιλέξει να χρησιμοποιήσω wordpress τότε θα είχα δυσκολευτεί πάρα πολύ κατά τη δημιουργία των ασκήσεων πληροφορικής. αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος για τον οποίο συνιστώ θερμά σε όλους όσους παρακολουθούν σεμινάρια κατασκευής ιστοσελίδων να μην παραβλέψουν να μάθουν καλά τη γλώσσα JavaScript. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τα σεμινάρια κατασκευής ιστοσελίδων.

Η γλώσσα javascript

Ειδικότερα το κομμάτι που αναγνωρίζει πότε έχει λυθεί σωστά η άσκηση το έχω χρησιμοποιήσει πάρα πολλές φορές σε σεμινάρια JavaScript. πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που μπορούμε να αναπτύξουμε αρκετά προγράμματα. ειδικότερα εδώ θέλω να τονίσω ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αναγνωρίσουμε αυτόματα την είσοδο που βάζει ο χρήστης σε ένα πεδίο τύπου text. Στα μαθήματα JavaScript εξηγώ τα πλεονεκτήματα της κάθε επιλογής καθώς και για ποιο λόγο επέλεξα ανιχνεύω την είσοδο χρησιμοποιώντας το keyUp της γλώσσας JavaScript. Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τα μαθήματα JavaScript.

Γιατί να χρησιμοποιήσω το photoshop

Εάν θέλετε να κάνετε σωστή και επαγγελματική δουλειά στην κατασκευή ιστοσελίδων τότε καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε και λίγο το photoshop. στη συγκεκριμένη περίπτωση της κατασκευής των ασκήσεων πληροφορικής χρησιμοποίησαν το photoshop ώστε όλες οι εικόνες έχουν το ίδιο μέγεθος. Επίσης το photoshop είναι πολύτιμο όταν θέλουμε να κάνουμε ελαχιστοποιήσει το μέγεθος της εικόνας ώστε να φορτώνει πιο γρήγορα η σελίδα. γρήγορη φόρτωση είναι από τις σημαντικότερες απαιτήσεις της google όταν μιλάμε για προώθηση ιστοσελίδων. εδώ αναφέραμε κάποιες από τις πολύ βασικές χρήσεις του προγράμματος photoshop. μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το θέμα και να ενημερωθείτε διαβάζοντας τη σελίδα μου για τα μαθήματα photoshop.

Μαθήματα προώθησης ιστοσελίδων

Τις διαδικασίες που περιγράφω παραπάνω τις χρησιμοποιώ επίσης στα μαθήματα προώθησης ιστοσελίδων. Οι ασκήσεις πληκτρολογίου αποτέλεσμα είναι πολύ ωραίο παράδειγμα για να δείξω στον εκπαιδευόμενο πόσο σημαντικό είναι να δημιουργεί ενδιαφέρον περιεχόμενο. Επίσης ένα σεμινάριο προώθησης ιστοσελίδων δεν μπορεί να αφήσει έξω τη χρήση όλων των συναφών τεχνολογιών Με σκοπό τη βελτίωση του χρόνου φόρτωσης της σελίδας. όλα αυτά περιγράφονται αναλυτικά στα μαθήματα προώθησης ιστοσελίδων.