Αλληλεπίδραση στο wordpress με το WP ULike plugin

Γιατί επιλέξαμε το WP ULike plugin

Η λήψη σχολίων είναι ζωτικής σημασίας στη δημιουργία περιεχομένου και στην αλληλεπίδραση με τον επισκέπτη ενός ιστοτόπου. Δυστυχώς το wordpress δεν μας δίνει όλες τις δυνατότητες σχολιασμού που θα θέλαμε να έχουμε για την επικοινωνία και την αλληλεπίδραση με τους δημότες. Επιλέξαμε το WP ULike plugin διότι επιτρέπει αλληλεπίδραση του χρήστη με οποιοδήποτε είδος περιεχομένου που ενδέχεται να υπάρχει σε έναν ιστότοπο. Με εξαιρετικά και εντυπωσιακά widget, μπορούμε να έχουμε κουμπί "Μου αρέσει" και "δεν μου αρέσει" σε όλο το περιεχόμενο, είτε πρόκειται για ανάρτηση, σχόλιο, δραστηριότητα BuddyPress, θέματα bbPress, προϊόντα WooCommerce.

Οι δυνατότητες του πίνακα ρυθμίσεων είναι εξαιρετικά φιλικές προς τον χρήστη, ακόμα και στο χρήστη που δεν διαθέτει τεχνικές γνώσεις. Οι ρυθμίσεις είναι πολύ εύκολες.

Με τα εργαλεία στατιστικών στοιχείων WP ULike, μπορούμε να παρακολουθούμε τι αγαπούν οι χρήστες του ιστοτόπου και τι τους ενοχλεί σε κάθε περίπτωση, δηλαδή σε κάθε άρθρο και κάθε σχόλιο. Μπορούμε να εξαγάγουμε αναφορές για τις επισημάνσεις "μου αρέσει" και "δεν μου αρέσει" σε πίνακες, γραφήματα, γραφήματα πίτας ή ό, τι προτιμάμε με μερικά εύκολα βήματα, χωρίς να προκαλέσουμε σύγχυση, χωρίς περίπλοκες επιλογές και κυρίως χωρίς κωδικοποίηση. Υποθέτουμε οτι έχετε ήδη κάνει την εγκατάσταση του wordpres και προχωράμε στη εγκατάσταση του plug-in.

Εγκατάσταση του WP ULike wordpress plugin

1. Επιλέξαμε να εγκαταστήσουμε το plugin WP Ulike. Κάναμε αναζήτηση στα plugin του wordpress, βρήκαμε το WP Ulike. Στη συνέχεια πατάμε "Install Now".

plugin WP Ulike

2. Περιμένουμε μέχρι να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του plugin.

εγκατάσταση του plugin

3. Αφού εγκατασταθεί το plugin, συνέχεια κάνουμε ενεργοποίηση.

ενεργοποίηση του WP Ulike

4. Εδώ βλέπουμε την αρχική σελίδα του WP Ulike.

αρχική σελίδα του WP Ulike

Ρυθμίσεις του WP ULike

5. Στη συνέχεια βλέπουμε με ποιο τρόπο μπορούμε να βρούμε τις ρυθμίσεις του WP Ulike στο menu του wordpress.

ρυθμίσεις του WP Ulike

6. Το πρώτο πράγμα που βλέπουμε είναι οι γενικές ρυθμίσεις.

γενικές ρυθμίσεις

7. Μπορούμε να ρυθμίσουμε με ποιο τρόπο και από ποιους θα γίνεται like στα άρθρα (posts).

like στα άρθρα

8. Μπορούμε να ρυθμίσουμε με ποιο τρόπο και από ποιους θα γίνεται like στα σχόλια (comments).

like στα σχόλια

9. Υπάρχουν επιλογές για να κάνουμε like σε άλλους τύπους περιεχομένου, για παράδειγμα buddyPress και bbPress.

like σε άλλους τύπους περιεχομένου

10. Επίσης υπάρχουν επιλογές intergation που αφορούν για παράδειγμα τη συμβατότητα με παλαιότερες εκδόσεις.

επιλογές intergation

11. Εδώ βλέπουμε με ποιο τρόπο μπορούμε να μεταφράσουμε τα μηνύματα του WP Ulike από τα Αγγλικά στα Ελληνικά. Σε επόμενες διαφάνειες βλέπουμε με ποιο τρόπο εμφανίζονται αυτά τα μηνύματα στο χρήστη, κατά περίπτωση.

μεταφράσουμε τα μηνύματα του WP Ulike

12. Το WP Ulike δίνει τη δυνατότητα μορφοποίησης μέσω css.

μορφοποίηση μέσω css

13. Επίσης δίνει τη δυνατότητα λήψης δεδομένων μέσω REST API.

λήψης δεδομένων μέσω REST API

14. Επιπλέον το WP Ulike δίνει τη δυνατότητα βελτιστοποίησης της βάσης δεδομένων.

βελτιστοποίησης της βάσης δεδομένων

Χρήση του WP ULike

15. Εδώ βλέπουμε πως μπορούμε να κάνουμε like σε άρθρο (post).

like σε άρθρο (post)

16. Εδώ βλέπουμε πως μπορούμε να κάνουμε like σε σχόλιο (comment).

like σε σχόλιο (comment)

17. Εδώ βλέπουμε το μήνυμα που βγαίνει όταν κάνουμε like.

μήνυμα που βγαίνει όταν κάνουμε like

18. Εδώ βλέπουμε το μήνυμα που βγαίνει όταν κάνουμε unlike.

μήνυμα που βγαίνει όταν κάνουμε unlike

19. Στη συνέχεια ανοίγουμε νέο παράθυρο στο browser και μπαίνουμε από ανώνυμη περιήγηση. Εκεί πλέον ο επισκέπτης δεν είναι μέλος. Δοκιμάζουμε να κάνουμε like ώστε να δούμε το μήνυμα που βγαίνει όταν προσπαθήσει να κάνει like κάποιος που δεν είναι μέλος.

ανώνυμη περιήγηση

20. Εδώ βλέπουμε πως κάναμε τη "μετάφραση" των μηνυμάτων.

μετάφραση των μηνυμάτων

21. Και εδώ κάναμε τη ρύθμιση ώστε να μη μπορεί να κάνει like κάποιος ο οποίος δεν είναι συνδεδεμένος.

να μη μπορεί να κάνει like

Πως η αλληλεπίδραση με το χρήστη επηρεάζει το seo

Η αλληλεπίδραση του χρήστη προσθέτει ένα λιθαράκι ακόμα στις προωθητικές ενέργειες. Όσο περισσότερο αλληλεπιδρά ο χρήστης τόσο μεγαλύτερο φαίνεται να είναι το ενδιαφέρον του για τον ιστότοπο. Αυτό ακριβώς είναι που θέλει και η Google, δηλαδή οι χρήστες να αλληλεπιδρούν πολύ συχνά με την ιστοσελίδα. Και ειδικότερα να αλληλεπιδρούν με τη συγκεκριμένη σελίδα στην οποία προηγήθηκαν κατά την αναζήτηση στη Google. Όλες οι seo ενέργειες στοχεύουν στο να κρατήσουν τον επισκέπτη στην ιστοσελίδα και να φέρουν ακόμα περισσότερους επισκέπτες. Το πλήθος και η διάρκεια των επισκέψεων είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες τους οποίους προσπαθούμε να μεγιστοποιήσουμε όταν κάνουμε προώθηση μιας ιστοσελίδας.

Εγγενής αλληλεπίδραση στο wordpress

Το ίδιο το wordpress δεν έχει πολλές δυνατότητες αλληλεπίδρασης με τον επισκέπτη. Εάν δεν χρησιμοποιήσουμε κανένα plugin τότε ο μόνος τρόπος αλληλεπίδρασης είναι τα σχόλια. Ο επισκέπτης μπορεί να στείλει σχόλια σε κάθε άρθρο ή σε κάθε σελίδα του ιστότοπου. Στη συνέχεια ο διαχειριστής μπορεί να εγκρίνει ή να απορρίψει τα σχόλια.

Ενίσχυση της αλληλεπίδρασης του χρήστη στο wordpress μέσω plug-in

Η αλληλεπίδραση με το χρήστη είναι πάρα πολύ σημαντική και μπορεί να αυξήσει την επισκεψιμότητα και να ενισχύσει τα αποτελέσματα των προωθητικών ενεργειών. Για αυτό το λόγο επιδιώκουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επίδραση χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα plugin. Ένα από τα πλάγια είναι αυτό που είδαμε παραπάνω. Μπορούμε να ενισχύσουμε την αλληλεπίδραση δημιουργώντας δημοσκοπήσεις. Εδώ έχουμε ένα wordpress plug-in για να κάνουμε δημοσκοπήσεις. Ακόμα ένας τρόπος αλληλεπιδράσεις είναι η φόρμα επικοινωνίας. Υπάρχουν πολλά plug-in που μας βοηθούν να δημιουργήσουμε φόρμες επικοινωνίας στο wordpress. Σε γενικές γραμμές η ενίσχυση της αλληλεπίδρασης γίνεται χρησιμοποιώντας επιλεγμένα wordpress plug-in.

Μαθήματα wordpress

Παρόλο που το wordpress είναι εξαιρετικά απλό στη χρήση του πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να κάνουν το πρώτο βήμα. Εάν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία τότε καλό θα είναι να παρακολουθήσετε ένα μαθήματα wordpress ώστε να βάλετε τα πράγματα σε μία σειρά. ένα καλό σεμινάριο wordpress θα πρέπει να ξεκινήσει από το πρώτο θύμα της κατασκευής ιστοσελίδας που είναι η κατοχύρωση domain. Και να προχωρήσει βήμα προς βήμα στην εγκατάσταση του wordpress, στην επιλογή θέματος και στη δημιουργία περιεχομένου. Βεβαίως από ένα σεμινάριο wordpress δεν θα μπορούσαν να λείπουν κάποια επιλεγμένα wordpress plugins. Εδώ έχουμε αναλυτικά τα περιεχόμενα των μαθημάτων wordpress.

Η σημασία των πρόσθετων στη δημιουργία ιστοσελίδας

Η δημιουργία ιστοσελίδας με ένα content management system πλέον είναι μία πολύ απλή υπόθεση. Αρκεί να εγκαταστήσουμε το content management system και να επιλέξουμε το κατάλληλο template. Ως παράδειγμα αναφέρουμε την εγκατάσταση wordpress, την εγκατάσταση του opencart, τη δημιουργία ιστοσελίδας με το joomla για την κατασκευή e-shop με το magento. Όλες αυτές οι διαδικασίες κατασκευές ιστοσελίδας είναι εύκολες και μπορούν να ολοκληρωθούν σε διάστημα ολίγων λεπτών. Κανένα content management system όμως δεν μπορεί να ικανοποιήσει όλες τις απαιτήσεις που μπορεί να ζητήσει ο πελάτης κατά τη δημιουργία ιστοσελίδας. Τα κενά αυτά καλύπτονται με τα plug-in. Στο wordpress ονομάζονται plug-in, στο opencart ονομάζονται extensions ενώ στο magento ονομάζονται modules. Πολλές φορές καταστροφικά χρησιμοποιούνται οι λέξεις αυτές και για άλλα content management system. Δηλαδή για κάποιον ο οποίος ασχολείται με την κατασκευή ιστοσελίδων δεν είναι ξένη η έκφραση wordpress module. Αυτά τα πρόσθετα ή αλλιώς extensions ή αλλιώς plugins ή αλλιώς modules επεκτείνουν τη λειτουργικότητα του content management system και δημιουργούν άπειρες δυνατότητες για τη δημιουργία ιστοσελίδων.

Εκπαίδευση ενηλίκων στην πληροφορική. Πως να επιλέξετε σεμινάρια μαθήματα ή σεμινάρια σε θεματικές ενότητες πληροφορικής.