Ασκήσεις πληκτρολογίου για αρχάριους


eikona

ΠΑΤΑΤΑ

result

Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ
Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π
Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω

Πως βάζουμε Ελληνικά

Πως σβήνουμε

Πως βάζουμε κεφαλαία

keyboard



Οι ασκήσεις πληκτρολογίου για αρχάριους φτιάχτηκαν με σκοπό να βοηθήσουμε στους ανθρώπους που δεν έχουν ξαναχρησιμοποιήσει πληκτρολόγιο στη ζωή τους. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι μαθητές της πρώτης τάξης του δημοτικού σχολείου. Επίσης οι ασκήσεις πληκτρολογίου για αρχάριους είναι κατάλληλες για ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας που μέχρι τώρα δεν έτυχε να διδαχτούν μαθήματα πληροφορικής.

Ασκήσεις πληκτρολογίου για αρχάριους στο δημοτικό

Όταν πάμε να την διδάξουμε τη χρήση πληκτρολογίου σε παιδιά των πρώτων τάξεων του Δημοτικού τότε έχουμε κάποιον αντικειμενικές δυσκολίες. Η πρώτη δυσκολία είναι ότι τα παιδιά δεν γνωρίζουν ακόμα κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου. Οι ασκήσεις πληκτρολογίου για αρχάριους απευθύνονται σε παιδιά στα οποία θέλουμε να διδάξουμε τις βασικες λειτουργίες που κάνουμε με τα πλήκτρα χωρίς όμως να εμβαθύνουν στις λεπτομέρειες ενός πιο πολύπλοκου προγράμματος επεξεργασίας κειμένου. Άλλωστε όταν τα παιδιά είναι ακόμα στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού δεν ξέρουν ποιο θα είναι το πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου που θα χρησιμοποιήσουν. Συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να συνδέσουμε τα μαθήματα πληκτρολογίου με ενα συγκεκριμένο πρόγραμμα όπως για παράδειγμα το Microsoft Word η το Libre Office. Οι ασκήσεις πληκτρολογίου για αρχάριους είναι φτιαγμένες ώστε να μοιάζουν με παιχνιδάκι. Στις ασκήσεις πληκτρολογίου για αρχάριους τα μικρά παιδάκια μαθαίνουν να πληκτρολογούν μέσα από μία διαδικασία που θυμίζει πολύ παιχνίδι. Επίσης η συνεχόμενη επιβράβευση που δίνει το πρόγραμμα κάθε φορά που γράφουμε μία σωστή λέξη κάνουν τα παιδάκια να χαίρονται και να προσπαθούν να γράψουν ακόμα περισσότερες λέξεις στο πληκτρολόγιο.

Αφού ολοκληρώσετε την εξάσκηση στις ασκήσεις του πληκτρολογίου το επόμενο βήμα είναι να συνεχίσετε με τις ασκήσεις Word.

Ασκήσεις πληκτρολογίου για αρχάριους σε μεγαλύτερες ηλικίες

Ένα συνηθισμένο πρόβλημα που παρουσιάζεται σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας οι οποίοι θέλουν να μάθουν πληροφορική είναι η δυσκολία να βρουν τα πλήκτρα και γενικότερα τα χρησιμοποιήσουν το πληκτρολόγιο. Για να διδαχτούν θέση απλές γνώσεις απαιτείται τεράστια υπομονή από τον εκπαιδευτή ενηλίκων. Οι ασκήσεις πληκτρολογίου για αρχάριους φτιάχτηκαν για να διευκολύνουν τον εκπαιδευτή πληροφορικής στη διδασκαλία ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας. Το πρόγραμμα δίνει άμεση επιβεβαίωση σε κάθε λέξη που επιτυγχάνουν να γράψουν με σωστό τρόπο. Αυτό βοηθάει πολύ στην ενίσχυση της θετικής ψυχολογίας του εκπαιδευόμενου. Όσοι εκπαιδευτές ενηλίκων έχουν ασχοληθεί με ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας που δεν έχουν καμία επαφή με την πληροφορική γνωρίζουν πολύ καλά πόσο σημαντικό είναι να βοηθήσουν τον εκπαιδευόμενο να κάνει το πρώτο του βήμα στη χρήση του πληκτρολογίου.

Ποιο πρόβλημα λύνουν οι ασκήσεις πληκτρολογίου για αρχάριους

Οι ασκήσεις πληκτρολογίου για αρχάριους λύνουν το πρόβλημα της εξάσκησης στη χρήση του πληκτρολογίου. Εάν δεν έχουμε κάποιες ασκήσεις τέτοιου τύπου όταν θα πρέπει να δώσουν στον εκπαιδευόμενο ένα χαρτί με λέξεις τις οποίες θα πρέπει να πληκτρολογήσει. Επίσης θα πρέπει να διαθέτουμε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου το οποίο θα έχετε κουραστικό και τον εκπαιδευόμενο όταν αυτός είναι αρχάριος τη χρήση πληκτρολογίου. το σημαντικό είναι ότι προσπαθούμε να δώσουμε στον εκπαιδευόμενο και δήποτε ηλικίας τη δυνατότητα να κάνει εξάσκηση στη χρήση πληκτρολογίου με ευχάριστο και παιγνιώδη τρόπο. Μια ακόμα πρόατση ειναι να δείτε τις εφαρμογές προγραμματισμού για παιδια όπου δημιουργούμε ένα παιγνίδι μαθηματικών με το scratch.

Τι μαθαίνουμε σε αυτές τις ασκήσεις

Το πρώτο πράγμα που μαθαίνουμε στις ασκήσεις πληκτρολογίου είναι η θέση των πλήκτρων. στη συνέχεια παθαίνουμε πώς να κάνουμε εναλλαγή ανάμεσα στο Ελληνικό και το αγγλικό πληκτρολόγιο. αυτό είναι απαραίτητο προκειμένου να γράψουν μία ελληνική λέξη. διότι συνήθως η προεπιλεγμένη γλώσσα το πληκτρολόγιο είναι τα αγγλικά. Το τρίτο πράγμα που μαθαίνουμε είναι πως να παίρνουμε εναλλαγή ανάμεσα στα μέσα και στα κεφαλαία γράμματα.

Περισσότερες ασκήσεις πληκτρολογίου

Εδώ αξίζει τον κόπο να σημειώσουμε οτι οι ασκήσεις για αρχάριους αποτελούν το πρώτο στάδιο σε μία σειρά ασκήσεων πληκτρολογίου. Μέσα από αυτές τις ασκήσεις προσπαθούμε να κάνουμε πολύ ευχάριστη την εκπαίδευση όλων στη χρήση του πληκτρολογίου. Όλοι θέλουν να αποκτήσουν άνεση και ευχέρεια κατά την πληκτρολόγηση. Ο καλύτερος τρόπος είναι να γίνει αυτό μέσα από μία διαδικασία που να μοιάζει με παιχνίδι. καθώς προχωράμε σε όλο και περισσότερες ασκήσεις πληκτρολογίου αυξάνει η δυσκολία γιατί μαθαίνουμε όλο και περισσότερους συνδυασμούς πληκτρολογίου. Εάν θέλετε να ενημερωθείτε περαιτέρω στο αντικείμενο τότε δεν έχετε παρά να εξασκηθείτε σε όλες τις ασκήσεις του πληκτρολογίου.

Ασκήσεις πληροφορικής για το δημοτικό

Μέσα από αυτή την ιστοσελίδα φροντίζω να δημιουργώ και να δημοσιεύω συνεχώς ασκήσεις πληροφορικής για το δημοτικό. ο λόγος που επιδιώκω να δημοσιεύω τις ασκήσεις είναι διότι θέλω να υπάρχει εξάρτηση ούτε από τις έντυπες σημειώσεις αλά ούτε και από το λογισμικό που υπάρχει στο κάθε εργαστήριο πληροφορικής. Επίσης θέλω να υπάρχει η δυνατότητα κάποιου να εξασκηθεί μόνος του στο σπίτι χωρίς να έχει ανάγκη τα προγράμματα και τις σημειώσεις. Φρόντισα ώστε οι ασκήσεις πληροφορικής για το δημοτικό να μοιάζουν με παιγνίδι. Με αυτο τον τρόπο το μάθημα γίνεται μια πολύ ευχάριστη διαδικασία. Στην ιστοσελίδα μου θα δημοσιεύω συχνά νέες ασκήσεις πληροφορικής για το δημοτικό.

Τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε στις ασκήσεις πληκτρολογίου

Οι ασκήσεις πληκτρολογίου φτιάχτηκαν με χρήση της γλώσσας html σε συνδυασμό με css και JavaScript. Η επιλογή αυτών των βασικών τεχνολογιών κατασκευής ιστοσελίδων έγινε με σκοπό την γρήγορη φόρτωση ακόμα και σε πολύ παλιούς φυλλομετρητές αλλά και σε παλιούς υπολογιστές. μπορείτε να εξετάσετε τις τεχνολογίες αυτές στη σελίδα που μιλάμε για κατασκευή ιστοσελίδων.

Μαθήματα excel

Μια πολύτιμη γνώση που είναι χρήσιμη σε κάθε εργαζόμενο είναι το πρόγραμμα Microsoft Excel. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται τεράστια αύξηση το ενδιαφέρον για τα σεμινάρια excel, και μάλιστα κυρίως για τα μαθήματα advanced excel. Πολλές εργασίες γραφείου γίνονται με χρήση του excel όπως για παράδειγμα παρουσίαση προγραμμάτων βάρδιας ή ωραρίου εργαζομένων, καταστάσεις μισθοδοσίας καθώς και συγκεντρωτικές καταστάσεις. Όλα αυτά μπορείτε να μάθετε πως γίνονται παρακολουθώντας τα σεμινάρια excel.

Δημιουργήστε ασκήσεις με το excel

Στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύουμε διαδραστικές ασκήσεις τις οποίες μπορεί να εκτελέσει κάποιος μέσω του browser στον υπολογιστή του αρκεί να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Για να το κάνετε αυτό απαιτείται να έχετε γνώσεις τουλάχιστον JavaScript και html. Όμως όσοι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν το excel έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τις δικές τους ασκήσεις ώστε για τις αντιστοιχίσουν με τη διδακτική ενότητα που θέλουν να διδάξουν στα μαθήματά τους. Εδώ δείχνουμε το δρόμο που ακολουθήσαμε εμείς και χρησιμοποιήσαμε το excel για να δημιουργήσουμε απλές ασκήσεις Αγγλικών.

Μαθήματα ρομποτικής για παιδιά

Επίσης έχουμε δημιουργήσει μαθήματα ρομποτικής για παιδιά. Στα μαθήματα περιλαμβάνονται πληροφορίες για τον κινητήρα και τους αισθητήρες καθώς και πολλές ασκήσεις ρομποτικής. Εδώ μπορείτε να κάνετε την αρχή στα μαθήματα ρομποτικής για παιδιά.

Προώθηση ιστοσελίδων

Άλλωστε ο γρήγορος χρόνος φόρτωσης είναι μία από τις προδιαγραφές προώθησης ιστοσελίδων. Όπως μπορείτε να δείτε στη σελίδα στην οποία παρουσιάζουμε τις προδιαγραφές προώθησης ιστοσελίδων, ο χρόνος φόρτωσης είναι εξαιρετικά γρήγορος. Η χρήση πρωτογενών τεχνολογιών όπως html, css και javascript χωρίς το wordpress, τη mysql δίνουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την προώθηση της ιστοσελίδας.

Η γλώσσα html

Οι ασκήσεις αυτές κατασκευάστηκαν χρησιμοποιώντας κατά κύριο λόγο τη γλώσσα html. Συνεπώς αποτελούν ένα εξαιρετικό παράδειγμα κατασκευής ιστοσελίδας για όσους θέλετε να ασχοληθείτε με τη σχεδίαση ιστοσελίδων. χρησιμοποιήσαμε τη γλώσσα html για να σχεδιάσουμε μία διάταξη την οποία δεν μπορούσαμε να βρούμε έτοιμη με τα θέματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. για κάτι τέτοιες περιπτώσεις αξίζει τον κόπο να παρακολουθησει κάποιος μαθήματα html. Ακόμα περισσότερο δεν μπορούσαμε να βρούμε ένα έτοιμο θέμα το οποίο να περιλαμβάνει τη JavaScript για τον έλεγχο των απαντήσεων. Στις περιπτώσεις που έχουμε σκεφτεί μία νέα ιδέα και θέλουμε την υλοποιήσουμε η πιο γρήγορη αλλά και η πιο καλή επιλογή είναι η γλώσσα html. Εδώ μπορείτε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες πάνω στην εκπαίδευση στη γλώσσα html.

Μαθήματα προώθησης ιστοσελίδων

Ο γρήγορος χρόνος φόρτωσης είναι μία από τις παραμέτρους που απαιτούμε όταν κάνουμε μαθήματα προώθησης ιστοσελίδων. Οι ασκήσεις πληκτρολογίου αποτελούν ένα πάρα πολύ καλό παράδειγμα για να χρησιμοποιήσουμε στα μαθήματα προώθησης ιστοσελίδων. Είναι ένα καταπληκτικό παράδειγμα στο οποίο δείχνουμε τη γρήγορη άνοδο μιας ιστοσελίδας όταν κατασκευαστεί σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές προώθησης ιστοσελίδων. Το πρώτο κριτήριο είναι η ταχύτητα της ιστοσελίδας. Στη συνέχεια το δεύτερο κριτήριο που διδάσκουμε στα σεμινάρια για την προώθηση ιστοσελίδων είναι να έχει ενδιαφέρον περιεχόμενο. Αν μη τι άλλο η δυνατότητα να εξασκείται συνεχώς ο αρχάριος λύσεις ασκήσεων πληκτρολογίου καθιστά το περιεχόμενο εξαιρετικά ενδιαφέρον. Όχι μόνο ο εκπαιδευόμενος συνεχίζει να μπαίνει συστηματικά στην ιστοσελίδα ασκήσεων πληκτρολογίου, αλλά επιπλέον έχει ένα ισχυρό κίνητρο να το προτείνει στους φίλους του. Σύμφωνα με την google οταν κάνουν συστάσεις οι άνθρωποι προς έναν ιστότοπο είναι ότι καλύτερο για την προώθηση της ιστοσελίδας.

Ασκήσεις δημιουργίας ιστοσελίδων

Το Α και το Ω στην εκπαίδευση είναι η εξάσκηση. Για το λόγο αυτό δημιουργήσαμε τις ασκήσεις πληκτρολογίου ώστε να μπορεί κάποιος να κάνει εξάσκηση από το κινητό ή από τον υπολογιστή του όπου και να βρίσκεται. Το ίδιο κίνητρο μας οδήγησε να δημιουργήσουμε ασκήσεις html css JavaScript ώστε να μπορούν όσοι θέλουν να βελτιώσουν τις δεξιότητες τους στις τεχνολογίες διαδικτύου. Ξεκινάμε με ασκήσεις html βασικού επιπέδου και στην πορεία ζητάμε τη χρήση css και JavaScript. Εδώ αθ βρείτε τις ασκήσεις δημιουργίας ιστοσελίδων.

Εκπαίδευση ενηλίκων στην πληροφορική. Πως να επιλέξετε σεμινάρια μαθήματα ή σεμινάρια σε θεματικές ενότητες πληροφορικής.